maanantai 2. huhtikuuta 2012

Maaliskuun luetut maanantaina

On huhtikuu ja ilman soisi olevan kauniin keväinen, mutta ehkä huhtikuu tosiaan on kuukausista julmin. Ainakin tänään tuntui, kuin olisi herännyt sinällään kauniista - yllä olevassa kuvassa näkyvästä - maisemasta huolimatta lievään painajaiseen.. Ja lisää valkeaa pyryttää tälläkin hetkellä.


No mutta. Vaikka rakastankin erityisen paljon juuri kevättä, tuntuu sen tulo sitä makeammalta mitä kauemmin sitä on täytynyt odottaa. Positiivisen kautta!


Maaliskuu näyttää olleen varsin lukuisa kuu, ja blogin suhteen monipuolinenkin. Luin loppuun seuraavat 12 teosta, joista varsinaisesti luetuiksi lasken yhdeksän (yhteensä 2253 sivua):


Jätän sivulaskuista pois Dunbarin kuvakirjat sekä Vegaanikeittiön käsikirjan. Silti mukana on Grimmin kylläkin kannesta kanteen luettu mutta runsaasti kuvitettu satukokoelma, runoja ja lyhyitä kertomuksia, joten mukana on ns. helppoja sivuja. Sivumäärä on silti pieni teosten lukumäärään verrattuna, sillä luin maaliskuussa aika lyhyitä tai korkeintaan keskimittaisia teoksia, huomaan.

En ole vielä ehtinyt blogata kaikista maaliskuun kirjoista, mutta voin paljastaa, että kuukauden parhaimmat olivat Etten palaisi tuhkaksi sekä Ruohonvihreää. Myös Grimmin satuaarteita oli omassa lajissaan todella ilahduttava. Muuten luin paljon hyvää tai "ihan hyvää" kirjallisuutta. Kuukauden loppuessa kesken olivat vielä kimppalukukirja Susipalatsi, Jonathan Franzenin toinen esseekokoelma How to Be Alone, Tove Janssonin Rent spel kokeiluna lukea ruotsiksi, suomalainen chicklit-romaani Enchanté ja äänikirjana Kate Mortonin The Distant Hours.


Huhtikuussa on tarkoitus saada ylläolevat teokset loppuun, lukea ainakin yksi näytelmä, taas Haahtelaa ja uutuuksista toivottavasti Eugenidesin Naimapuuhia. Olin ajatellut jälkimmäistä paksukaista pääsiäiskirjakseni, sillä vietämme pääsiäisloman kotona ja lukuaikaa saattaa jonkin verran löytyä, mutta taidan joutua käyttämään pyhät työkirjojen lukemiseen. Onneksi nekin ovat romaaneja ja vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Paljon ihanaa luettavaa on siis odotettavissa. Toivottavasti huhtikuun päätteeksi saamme nauttia jo oikeasta keväästä ja mukavasta vapusta!

20 kommenttia:

 1. Sinulle kyllä ehti kertyä aika kivoja kirjoja maaliskuussa! Itse ajattelin näistä lukea ainakin tuon Etten palaisi tuhkaksi ja Hautalan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaa suosittelen, jälkimmäistä en niinkään - mutta jälkimmäistähän ovat kaikki muut rakastaneet, joten anna mennä vaan! :)

   Poista
 2. Toivottavasti ehdit jossain välissä lukea Naimapuuhia! Olen jostain syystä vähän epäileväinen sen suhteen ja olisi kiva lukea siitä enemmänkin arvioita ennen kuin uskallan itse tarttua kirjaan. :)
  Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti jossain välissä! Toivottavasti jo pian, mutta ehkä ei tarpeeksi pian, että sinun kannattaisi omaa lukemista pantata sen vuoksi. :)

   Aurinkoa myös sinne päin Suomea, ja hyvää pääsiäistä (kun olen näin myöhässä vastaamassa kommentteihin)!

   Poista
 3. Täälläkin tulee koko ajan lisää lunta! Sietämätön takatalvi! :(

  Mutta sinulla on ollut hyvä lukukuu! <3 Lukemistasi olen itse lukenut vain Kansalliskirjan, johon minä rakastuin melko varauksetta. Olen käynyt silmäilemässä arviotasi (tulen kommentoimaan siihen ja moneen muuhunkin hieman myöhemmin <3), ja huomannut ettei kirja sinuun tehnyt ihan samanlaista vaikutusta. :) Minulla lukemista odottavat vielä Virgin Suicides ja Etten palaisi tuhkaksi, ja Shieldsinkin luen varmaan joskus. Ja oi, olet lukenut Havasteen Kaksi rakkautta!! Aiotko blogata siitä vai oliko se työprojekti? Kirja on odottanut hyllyssäni iät ja ajat, olen varma että tulen rakastamaan sitä kunhan vain joskus ehdin sen lukea. <3

  Ihanaa ja lukuisaa huhtikuuta, ihana Karoliina! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt vastaan muutaman päivän viiveellä, niin on ilo sanoa, että tänään oli taas ihanan keväistä, vaikka lunta toki yhä on maassa...

   Voi, kun olet lukemassa hyviä kirjoja maaliskuun listaltani! En bloggaa Kahdesta rakkaudesta, se tosiaan liittyy töihin. Toivon, että kirja on sinulle kaikkea sitä, mitä siltä toivot ja odotat. <3

   Kiitos ja ihanaa lukukuuta myös sinulle, darling! <3

   Poista
 4. Shields ja Naimapuuhat (siis myös kirjana) kiinnostaisivat minuakin.

  Täällä meillä päin ei ole voinut takatalvi iskeä, sillä kevät ei ole vielä alkanutkaan. Ja nyt sitten sielläkin, juuri kun piti perjantaina päästä nauttimaan Suomeen kevään edistymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naimapuuhat ne täälläkin kiinnostaisivat, mutta jospa jo ensi viikolla olisi niiden aika!

   Sinun onneksesi tänään oli sentään kaunis kevättalvipäivä, jos ei vielä ihan keväästä voikaan puhua.. Mutta sääennusteita katsoessa ei taideta olla vielä ihan lähellä kesää lähiaikoinakaan.

   Poista
 5. Tuo kuva ei mitenkään inspiroi odottamaan kevättä. Pitäisi kai ottaa kuten sinä, positiivisen kautta! Sitäkin inspiroivampia ovat täällä nuo kirjat, luetut ja lukemista odottavat. Onneksi sain nopeasti tuon Lumipäiväkirjan, Ruohonvihreä pitäisi vielä hankkia. En malttaisi millään odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, kun kävin jo silloin lumen lopulta tammikuussa tultua kommentoimassa luonasi, että vaikka lumi oli sinällään kiva ja odotettu, minun puolestani joulun jälkeen saisi aina tulla jo kevät. :) No, tässä sitä vielä odotellaan...

   Toivottavasti pidit/pidät Lumipäiväkirjasta ja saat pian Ruohonvihreän, jonka aitona Shields-fanina todella ansaitsisit!

   Poista
 6. Minä luen parhaillani Naimapuuhia ja olen ihan koukussa! ;)

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttävät nuo sinun lukusuunnitelmasi, Naimapuuhat kiinnostaisivat minuakin.

  Ja kauhea tämä takatalven takatalvi. Ihankuin olisi käännetty kelloa kuukausi taaksepäin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naimapuuhat on nyt pinnalla. Odotukseni ovatkin kasvaneet jo aikamoisiksi, toivottavasti ne myös täyttyvät.

   Ja toivottavasti tämä takatalveilu oli nyt tässä! *fingers crossed*

   Poista
 8. Minä rakastan talvea ja olen keväällä usein vähän väsynyt ja allapäin, mutta täytyy sanoa että minuakin aamuinen maisema hiukan harmitti. Juuri kun kadut kotikulmilla olivat sulaneet ja krookukset alkoivat puskea päitään mullasta, tuli sitten tällainen takatalvi.

  Mutta kyllä se kevät sieltä ennemmin tai myöhemmin tulee!

  Minäkin olen herkutellut ajatuksella pääsiäisestä Naimapuuhien parissa, mutta saa nähdä. Voi olla että tahkoan vain Susipalatsia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään talvea inhoa, mutta olen kyllä kevätihminen. Tulee se sieltä, lopulta, silti. Luotto on kova täälläkin. :)

   Hih, voihan Susipalatsi. :) Minulla ei ole siitä enää kuin parikymmentä sivua viidettä osaa jäljellä, mutta täytyy nyt tosiaan lukea noita työkirjoja sen, minkä ehdin. Naimapuuhat saavat odottaa ainakin ensi viikkoon!

   Poista
 9. Voisin sään suhteen kompata Liisan kommenttia. Minäkin nimittäin rakastan talvea ja ahdistuin usein keväisin. Tosin näin iloisena keski-ikäisenä (hihii!) olen alkanut nauttia keväästä - tämä taitaa olla kolmas vuosi koskaan. Mutta vaikka talvea rakastankin, niin talvi saisi päättyä maaliskuun alkupuolella. Nyt huhtikuussa pitäisi olla kevät.

  Maaliskuu oli sinulle aika hieno lukukuukausi. On niin ihanaa, että luit Kolmannen sisaren. Ruohonvihreää oli minunkin maaliskuuni suosikkikirja, totta kai. Ja juuri tänään aloittelin Heivollin kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kevätahdistus on jännä juttu. Tavallaan voin ymmärtää sen, vaikken ole koskaan itse siitä kärsinyt. MInun on aina tosi vaikea nimetä lempivuodenaikaani, sillä pidän kyllä kovasti kaikista, mutta lopulta taidan olla näiden "välivuodenaikojen" rakastaja, ja ehkä syksystä ja keväästä jälkimmäinen vie vielä hienoisen voiton.

   Pidimme kai yhtä paljon Kolmannesta sisaresta, rakastimme Shieldsia ja jumaloimme Heivollia. Nyt mennään siis ihan käsi kädessä. <3

   Poista
 10. Voihan Naimapuuhat :D Minä aloitan Eugenidesiin tutustumisen vanhemmasta tuotannosta.

  Esikoiskirjasi vaikuttaa mielenkiintoiselta, kävin juuri selailemassa kuvastoa kustantajan sivuilla. Ja voi miten kaunis kuva -niin kannen kuin kirjailijankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä on varmasti hyvä aloittaa. Middlesex on aika yksiäänisen ylistetty romaani, ja ainakin minä pidin Virgin Suicidesista. :)

   Kiitos kehuista ja mielenkiinnosta kirjaani kohtaan! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...