lauantai 3. joulukuuta 2011

Luetut lauantaina


Kuten kuvasta näkee, auringonlasku on todistettavasti ainakin kerran lupaillut pakkasia, mutta aika vähille ne marraskuussakin täällä Espoossa jäivät. Näin tänä talvena, ja hyvällä tuurilla jouluna on kuitenkin lunta. Ainakin Joensuussa.


Ennen marraskuun luettujen listaamista minulla on sellainen fiilis, että luin paljon, mutten saanut valmiiksi kovinkaan montaa teosta. Jätin paljon kesken viime kuussa, ja myös nyt minulla on kesken monta kirjaa. Mutta aletaanpa pidemmittä puheitta tutkia, mitä todellisuudessa sain - tai en saanut - luettua.


Nämä luin ja melkein kaikista olen jo blogannutkin (viimeisestä tosin joulukuun puolella):


Lisäksi bloggasin Kamila Shamsien Burnt Shadows -romaanista, mutta luin (kuuntelin) sen lokakuussa. Muita blogijuttuja olivat postaus lokakuun luetuista, poistoperjantait, pohdinta nuortenkirjojen lukemisesta, postaus Finlandia Junior -ehdokkaista, kirjahyllykeskiviikot (joissa tässä kuussa esittelin uusia kirjahankintoja), yksi tunnustus, sekä kevään kimppalukusuunnittelu (käykääpä äänestämässä oikean sivupalkin ylälaidan gallupissa, jos tämä kiinnostaa). Tuli siis blogattua aika monipuolisesti. Marraskuussa kirjoitin aivan erityisen paljon lastenkirjoista.

Kesken minulta tässä kuussa jäivät ainakin:

Kirjoitan jälkimmäisistä joskus myöhemmin. Lisäksi luin marraskuussa taas Leo Tolstoin Anna Kareninaa sen pari sataa sivua eteenpäin, ja kesken olivat kuun vaihteessa myös Merete Mazzarellan Uskottomuuden houkutus, Satu Taskisen Täydellinen paisti, eräs työromaani ja äänikirjana Paul Murrayn Skippy Dies.

Jos kesken jääneet tai olevat laskisi mukaan, lukusivuja marraskuulle tulisi helposti ainakin tuhat lisää, mutta kun en laske, kuukauden pieni sivusaldo (poislaskettuna lasten- ja harrastekirjat) on 1760, jos oikein laskin päässäni. Siitäkin 72 sivua on sarjakuvaa. Kokonaisia kaunokirjallisia teoksia luin viisi (yksi niistä sarjakuva) sekä yhden elämäkerran ja yhden melko narratiivisen tietokirjan.

Kokonaan luetuista paras marraskuussa oli Joel Haahtelan Naiset katsovat vastavaloon, mutta myös Chimamanda Ngozi Adichien Huominen on liian kaukana oli loistava, ja pari muutakin pääsee varsin hyvien kirjojen kategoriaan. Puhumattakaan monista marraskuussa käsitellyistä lastenkirjoista.

Nyt on joulukuu jo menossa, ja toistaiseksi on vielä vaikea sanoa, millaiseksi lukukuukaudeksi se muodostuu. Toivottavasti hyväksi! Minulla on paljon hyviä kirjoja kesken, ja odotan pääseväni pian aloittamaan monia varmasti upeita teoksia.

Blogi hiljenee nyt Länsi-Suomeen suuntautuvan matkan vuoksi muutamaksi päiväksi, joten toivotan kaikille lukijoilleni erittäin hyvää itsenäisyyspäivää jo nyt! Nähdään taas ensi viikon puolivälin tienoilla.

5 kommenttia:

 1. Olet lukenut niin hyviä kirjoja - taas kerran. Erityisen iloinen olen siitä, että tutustuit Haahtelan teokseen ja ihastuit. <3 Lisäksi Lindgren-lauantaisi ovat ilahduttaneet. Mekin saimme tuon Satuja, seikkailuja...-kokoelman hiljattain ja olen lukenut sitä innolla lapsille.

  Hyvää pikkulomaa ja matkaa kohti länttä!

  VastaaPoista
 2. En ole lukenut kanssasi yhtään samaa kirjaa ellei mukaan lasketa Poltettuja varjoja lokakuulta tai mainitsemaasi Anna Kareniinaa, jonka olen ehtinyt lukea jo useasti, mutta paljon ennen blogia. Hämmästyin kun huomasin viime kuussa lukeneeni reippaasti toistakymmentä kirjaa. Joulukuussa on nyt kyllä sitten paljon muuta...

  En ymmärtänyt, saitko Anna Kareninan luettua vai et, mutta eihän sen niin nuukaa.

  VastaaPoista
 3. PS. Luannikast reissu läns' Suomeen!

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. oletpas taas lueskellut vaikuttavan paljon. Täällä marraskuun saldona on Mats-Eric Nilssonin aitoa ruokaa,jota olen suositellut monessakin otteessa ja tästä meillä vanhempi poikakin kiinnostui kovasti,jopa siinä määrin että äiti joutui pitämään puolensa että saa nauttia lukunautinnostaan. :D Sofi Oksasen Stalinin lehmät sain vihdoinkin luettua. Ja tällä hetkellä luen Marsha Mehranin Ruusuvettä ja lammaspataa.

  VastaaPoista
 5. Katja, kiitos! Ja kiva, kun tekin saitte uuden Lindgren-kokoelman. <3

  Leena, kiitos! Sinulla on ollut hyvä lukumarraskuu! Anna Kareninaa luen blogistien kimppaluvussa, joka jatkuu vielä joulukuun ajan. Ihan vielä ei AK ole siis lopussa, mutta pian on. :)

  May, onpa hauska, että teillä esikoinen on kiinnostunut tuosta ruokakirjasta! Siinä on varmasti paljon painavaa asiaa. Ruusuvettä ja lammaspataa kuulostaa tosi suloiselta kirjalta, mutten ole sitä lukenut.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...