perjantai 31. elokuuta 2012

Poistoarvonta ja post-it-tunnustuksia perjantaina

Kirjavassa kammarissa on pitkästä aikaa poistoperjantai! Ja se johtuu siitä, että teitä rekisteröityneitä lukijoita on jo yli 200. Täytyyhän sitä juhlia. Kiitos ja kippis!

Koska järjestän arvonnan rekisteröityneiden lukijoiden kunniaksi, myös osallistuakseen täytyy olla tuolla arvovaltaisessa lukijaraadissa tai joukkoon liittyä. Yksi arpa kaikille raatilaisille, jotka ilmoittautuvat mukaan tämän postauksen kommenteissa. Toivon, että kerrotte samalla jostakin tämän kesän mieleenpainuneesta lukukokemuksesta. Se voi olla kesän paras - tai huonoin - kirja tai se voi olla erityisen hieno lukuhetki tai -rupeama puutarhakeinussa, laiturilla, kynttilänvalossa mökillä, ulkomaan matkalla... Mitä vain kesään ja lukemiseen liittyvää. Arvon sitten joukostanne viisi (5) voittajaa, joista jokainen saa arvontajärjestyksessä valita yhden (1) kirjan itselleen.

Arvonta-aikaa on vain viikko, eli arvon voittajat perjantaina 7.9. klo 17.00 jälkeen ja ilmoittelen voittajat jahka ehdin. Kirjoja voi valita yllä olevan kuvan pinosta ja siellähän ovat seuraavat teokset:

 • Yangzom Brauen: Tiibetin tyttäret (pehmeäkantinen, vähän nuhjaantunut ennakkokappale)
 • Jamie Ford: Hotelli Panama (kerran luettu, kovakantinen)
 • Paula Havaste: Kaksi rakkautta (muuten hyväkuntoinen, mutta kansipaperi yhdestä kulmasta vähän rikki, kovakantinen)
 • Jouko Heikura: Mustien vuorten varjossa (pehmeäkantinen, lukematon ennakkokappale)
 • Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti (lukematon, kovakantinen)
 • Petja Lähde: Poika (kerran luettu, kovakantinen)
 • Véronique Ovaldé: Mitä tiedän Vera Candidasta (kerran luettu, kovakantinen)
 • Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (lukematon, kovakantinen)
 • Matias Riikonen: Nelisiipinen lokki (kerran luettu, kovakantinen)
 • Cecilia Samartin: Señor Peregrino (kerran luettu, pokkari)
 • Pauliina Vanhatalo: Korvaamaton (muutaman kerran luettu, hyväkuntoinen, kovakantinen)
 • Vendela Vida: Rakastavat (kerran luettu, kovakantinen)

Onnea arvontaan kaikille osallistujille!

***

Luikautan tähän postaukseen mukaan myös suloiset I love your blog -tunnustukset, joita olen saanut kanssabloggaajiltani. Suuret kiitokset teille kaikille: Katja, Elma Ilona, Amma, Norkku, Arja ja Aletheia! Jo tunnustuksen säännöissä määrätään hauskasti olemaan siitä iloinen ja kyllä minä olenkin, iloinen ja otettu. Perustelujanne tunnustukselle oli myös kivaa ja vähän koskettavaakin lukea. :'-)

Tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
2. Anna tunnustus viidelle (5) suosikkibloggaajallesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it-lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Pieni ongelma minulla on tämän eteenpäinjakamisen kanssa, sillä olen näissä aina hidas reagoija ja tunnustus on kiertänyt jo paljon. Rakastan kaikkia blogeja ja bloggaajia, jotka ovat kirjan asialla, joten annan nyt tylsästi mutta sydämestäni tämän lapun niille ja heille/teille kaikille!

***

Mitäs vielä? Ilahduttakaa minua vaikka kertomalla, mitä teidän viikonloppuunne kuuluu? Mitä aiotte lukea vai ettekö aio lukea ollenkaan? Me odottelemme mukavia vieraita sunnuntaikylään, mutta sitä ennen suunnitelmissa on vain tavallista viikonloppuoleskelua ja -puuhailua. Eilen istuin iltaa rakkaan ystäväni kanssa ja bussimatkoilla Helsinkiin ja takaisin aloittelin Lisa Genovan kehuttua Edelleen Alice -romaania. Tykkäsin heti! Tarinan ideahan on päähenkilön vähitellen etenevä Alzheimer, mutta tyyliltään Genovan teksti, henkilöt ja ympäristöt muistuttavat mukavasti Carol Shieldsista. Luen tätä nyt, koska sain postissa tuoreen suomennoksen Genovan toisesta romaanista Puolinainen ja halusin lukea Alicen ensin.

Illalla taas aloitin Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen tiimoilta minulle nakitettua Ann-Marie MacDonaldin romaania Linnuntietä. Kiitos, Minna, ehdin lukea tuosta tiiliskivestä vain jokusen kymmenen sivua ennen kuin nukahdin, mutta ihastuin heti! Minua muuten vähän pelottaa, etten ehdikään lukea kaikkia riskihaasteen kirjoja tämän vuoden aikana niin kuin aioin. Innostuin haasteesta ja ahnehdin sen myötä luettavaa ihan omaa syytäni, mutta niin moni haastoi minut lukemaan jättipaksuja kirjoja, että aika saattaa loppua kesken. Jatkan kyllä sitten ensi vuonna, jos suoritukset jäävät tänä vuonna kesken!

Olen saanut viime päivinä ensimmäisiä suoria lukijapalautteita omasta romaanistani ja ne ovat olleet hyviä - mikä ei suoranaisesti yllätä, kun asialla on oma äiti ja muita ystäviä, hih. Mutta on se tuntunut silti hyvältä. Mieskin lukee, hitaasti mutta varmasti, ja kehuu hänkin. Nautin nyt sitten tästä ennen ensimmäisiä haukkuja. :)

Suloista syysviikonloppua myös teille muille! (Ja syksy nyt tosiaan on, sen tiedän, sillä joogasin tänään ensimmäistä kertaa kesän jälkeen.)

98 kommenttia:

 1. Onnea hienosta lukijamäärästä!

  Arvonnassa mukana, tottakai :). Mieleenpainuva lukuhetki menneeltä kesältä on esimerkiksi juuri postaamani Zlatan Ibrahimovicin elämäkerta. Olen kuunnellut kyseistä kirjaa äänikirjana kesän ihanilla, pitkillä juoksu- ja pyöräilylenkeillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna!

   Tuota elämäkertaa onkin kehuttu. Miehenikin lukee sitä, mutta taitaa olla yhä vähän kesken. :) Äänikirjat ovat kyllä pop!

   Poista
 2. Onpas pirskeä postaus :) Osallistun iloiten arvontaasi. Minulle jäi kesälukemisista eniten mieleen kukas muukaan kuin jumalani Tahar Ben Jelloun Napolin ihme.

  Viikonloppuna ahmin 1Q84:n vihdoin ja viimein loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, jäin nyt makustelemaan ihastuksissani tuota pirskeä-sanaa. :)

   Toivottavasti sait tiiliskivesi loppuun!

   Poista
 3. Minäkin onnittelen huimasta lukijamäärästä, sekä ensimmäisistä lukijapalautteista oman kirjan tiimoilta! :)

  Tuo Härkönen olisi omassa hyllyssä niin kiva, että toki kokeilen arpaonnea myös. Kesän kirjoista mulla tuli ensimmäisenä mieleen Kähkösen Mustat morsiamet. Vuodelepoon määrättynä ehtii lukea aika paljon, melkein kyllästymiseen asti, mutta Mustat morsiamet aiheutti erittäin tervetulleen ahmimisilmiön. Hieno kirja, kerta kaikkiaan.

  Viikonloppuna haluaisin lukea paljon, mutta sunnuntaina juhlitaan 80-vuotiasta (miehen) mummua ja lahjanteko on vielä pahasti kesken. Onneksi käsitöitä väkertäessä voi - lasten niin salliessa - kuunnella äänikirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija, ja tsemppiä! Onneksi on kirjat. :) Mustat morsiamet on minustakin hieno kirja. Ja äänikirjat monen tilanteen pelastus. :) Toivottavasti lahja onnistui hyvin ja juhlat samoin!

   Poista
 4. Ensiksi hihkaisen osallistuvani arvontaan!

  Olen lukenut kesällä paljon. Erityisen ilahtunut olen siitä että löysin John Irvingin. Loppukesästä sain myös kirjasyksyn ensimmäisiä maistiaisia, Itkosen Hetken hohtava valo ja männä viikolla lukemani Kähkösen Hietakehto ovat ehdottomasti kotimaisen kirjavuoden kärkeä.

  Ihanaa että luet tuota MacDonaldin romaania. Se on helmenä jäänyt minulle mieleen. Jään odottamaan mitä siitä mahdollisesti bloggaat.

  Viikonloppuna luen rinnatusten kahta Keltaisen kirjaston kirjaa. Molemmat romaanit kertovat nyt jo sortuneista imperiumeista ja suurinpiirtein samasta ajanjaksosta (1800-1900-l:n alku). Molemmat kirjat kertovat myös kansoista, jotka ovat rajalinjojen siirtelyn vuoksi kokenut kovia ja joutuneet sittemmin jättämään syntymäseutujaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unni, minä odotan Irvingin löytämistä myöhemmin tänä vuonna. :) Itkonen ja Kähkönen ovat yhden luetun kirjan perusteella hyviä minustakin.

   MacDonald ehti edetä viikonloppuna vain vähän, mutta olen edelleen ihastunut sen tyyliin. Luen sitä todennäköisesti pitkin syksyä hiljalleen muiden romaanien rinnalla. Hidas nautinto. :)

   Kävin juuri urkkimassa nuo Keltaiset kirjasi - mielenkiintoista!

   Poista
 5. Hyviä kirjoja olen lukenut monia kesän aikana, mutta mieleenpainuvin niistä oli Julia Nicolsonin hurmaavan elävästi kirjoitettu tietokirja The Perfect Summer - England 1911 Just Before the Storm. Kuvaa tukahduttavan kuumaa kesää yläluokan, kuninkaallisten ja alaluokan näkökulmasta, kun brittiläinen yhteiskunta alkoi muuttua peruuttamattomasti. Jos pidät Downton Abbey -sarjasta, pidät tästä kirjasta. - Minna K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna K., kylläpä alkoi nyt kiinnostaa tuo The Perfect Summer -kirja! Kävin googlaamassa ja lisäämässä Amazonin wish listilleni. Kyllä, pidän Downton Abbeysta ja muutenkin kaikesta taidokkaasta brittläisen yhteiskuntaluokan (menneiden aikojen) kuvailusta. Oli myös kiinnostava lukea kirjailijan tausta. Olen lukenut hänen isovanhempiensa tarinan (Erään avioliiton muotokuva) heidän poikansa (ehkä Julian isä?) kirjoittamana. Kiitos tästä vinkistä!

   Poista
 6. Onnea huimasta lukijamäärästä, arvonnassa tietysti mukana :) Hienoin lukukokemukseni tänä kesänä oli Maailman ihanin tyttö, josta tulenkin postaamaan piakkoin.

  Tähän viikonloppuuni kuuluu aikapankkeilua ja lastentapahtumaa muumeineen ja lättyineen. Mukavaa vkonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihi nainen! Tuota Maailman ihaninta tyttöä hehkuttavat kaikki fiksut ihmiset niin paljon, että se täytyy kyllä laittaa hankintalistalle.

   Toivottavasti oli kivaa aikapankkeilun, muumien ja lättyjen viikonloppuna!

   Poista
 7. Arvonnassa mukana.

  Tähän viikonloppuun kuuluu mm. tutustuminen puhekaraokeen Kiasmassa sekä huomenna yksi juoksukilpailu. Ja jossain vaiheessa pitäisi löytää rauhallista aikaa kirjoittamiselle.

  Lisäksi luen hitaasti Kalle Haatasen kirjaa Ei voisi vähempää kiinnostaa. Kirjoituksia nihilismistä. Huikean hyvä kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaakko, sekä kirja että viikonloppusuunnitelmasi kuulostavat kiinnostavilta! Toivottavasti löysit kirjoitusaikaakin. :)

   Poista
 8. Onnittelut lukijamäärästä! Osallistun arvontaan, ja kerron että hienoin ja mieleenjäänein lukukokemukseni kesältä oli ehdottomasti lukumaraton.

  Lähdemme pian kyläilemään vanhempieni luo: siellä menee tämä päivä ja osa huomisestakin. Ohjelmassa on varmaan ainakin saunomista, syömistä ja puutarhassa istuskelua viinilasi kädessä :) Lukemiseen tuskin jää kauheasti aikaa, mutta toivottavasti sitäkin ehtisi tehdä kotiin palattua, koska yhdessä kirjaston lainakirjassa kolkuttelee eräpäivä. Kyseessä on kirja, jota sinäkin olet pitänyt yhtenä tämän vuoden parhaista käännöskirjoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! Oma lukumaratonini on minullakin edelleen vahvasti mielessä ja uusinta harkinnassa heti, kun tilaisuus tulee. :)

   Viikonloppusuunnitelmasi kuulosti vähintäänkin ihanalta. Ja nyt kiinnostaa tuo kirjaston kirja, yritän tulla urkkimaan tai sitten odotan kärsivällisesti bloggaustasi. :)

   Poista
 9. Tämän viikonlopun kirja ei ole helpommasta päästä, olen jo aloittanut. Juha Seppälän Mr Smith vaikuttaa todella arvoitukselliselta ei todellakaan "lukaista". Sen lisäksi ainakin selaillen luen kotikaupunkin haustausmaasta eilen julkistettua teosta, jonka kävin museosta ostamassa. Kiinnostavaa koska Naantali on 569 vuotias eli vanha kaupunki.
  Viikonloppuja teille kaikille ja erityisesti Noralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, minulla tuo Seppälän kirja on varauksessa kirjastosta, mutta jää nähtäväksi, onko minusta lopulta sen lukijaksi. :)

   Hautausmaakirjakin kuulostaa todella kiinnostavalta!

   Poista
 10. Onnea vaikuttavasta lukijamäärärajapyykistä! Minäkin osallistun arvontaan - juuri nyt kiinnostavat Havaste ja Vanhatalo.

  Liisan tavoin minullekin kesän lukuhuippua oli lukumaraton, hauska kokemus! Olen iloinen myös e-kirjojen ja äänikirjojen löytämisestä. Niitä on kesken pari, ja molemmat sopivat myös So Americaniin! Sen verran voin jo sanoa, että Setä Tuomon tupa on melkoisen tylsä opus, mutta sivistän itseäni sitkeästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Luru! Lukumaraton on tosiaan sellainen tempaus, joka jää ihanana ja ihanasti mieleen. :) Ja olen samaa mieltä, että e- ja äänikirjat ovat kiva ja hyödyllinen lisä lukutoukan elämään!

   Kiva kuulla, että So American -listasi täydentyy. Tsemppiä Setä Tuomon kanssa! :D

   Poista
 11. Edelleen Alice on ihana. Surullisen hieno.
  Ja onnea omasta kirjasta, aloitan sen viikonloppuna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi, Edelleen Alice on ainakin tähän asti ollut monella tavalla hieno kirja. Avaudun sitten enemmän sen omassa bloggauksessa. :)

   Kiitos ja hui! :D

   Poista
 12. Minäkin osallistun arvontaan! :)

  Mieleenpainunein lukukokemukseni tältä kesältä on ehkä Eve Hietamiehen Yösyöttö. Hietamies on minulle uusi tuttavuus ja yllätyin sangen positiivisesti, nyt odottelenkin varausjonossa Tarhapäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, olen kuullut noista Hietamiehen kirjoista paljon hyvää ja ne ovat kyllä omallakin lukulistallani - Yösyöttö jo hyllyssäkin. Olin Otavan tilaisuudessa, jossa Hietamies kertoi tästä uusimmastaan ja hän myös osasi hauskan rennosti esitellä teoksensa ja tehdä siitä kiinnostavan.

   Poista
 13. Onnea huikeasta lukijamäärästä! Arvontaan osallistun minäkin:)

  Kesän unohtumattomin lukukokemus oli lukumaraton ja sen aikana lukemani Ennen päivänlaskua ei voi oli ehkä paras kesän kirjoista. Löysin ilokseni myös kaksi huippua kirjailijaa, Jeanette Wintersonin ja Carol Shieldsin, joilta aion ehdottomasti lukea lisää.

  Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu pihatalkoilua ja Isomäen Sarasvatin hiekkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tintti!

   Lukumaraton on ollut meistä monelle mieleenpainuva kokemus tältä kesältä tai keväältä. :) Ihana, että löysit silloin myös mahtavia kirjoja ja kirjailijoita. Minäkin rakastan Carol Shieldsia!

   Toivottavasti pihatalkoot sujuivat hyvin ja Sarasvatin hiekkaa herätteli muttei säikäyttänyt liikaa. :)

   Poista
 14. Paljon onnea lukijamäärästä ja aivan erityisesti tuoreesta kirjastasi!

  Minun kesäni kirjakohokohta taisi olla Herman Kochin Illallinen. Se oli yksinkertaisesti paras kesällä lukemani kirja, vaikka paljon hyviä kirjoja kesällä luinkin.

  Minua kiinnostaisi myös Edelleen Alice -kirja. Luen tällä hetkellä Puolinaista, joka vaikuttaa oikein kiinnostavalta sekin.

  Arvonnassa mukana, ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulia. :) Illallinen on kyllä huippuhyvä kirja! Ja uskallan jo nyt suositella Edelleen Alicea. Minäkin luen Puolinaisen ihan pian. Se ei ole ollut ihan yhtä kehuttu kuin Edelleen Alice, mutta ilmeisesti hyvä sekin.

   Poista
 15. Osallistun arvontaasi. Onnea huikeasta määrästä lukijoita ja onnea esikoiskirjallesi!

  Mulla on niin paljon luettuja kirjoja kesän aikana, että kamalan vaikeaa valita parasta; Artemis Fowl, Mitä huominen tuo tullessaan, Houkutus, Emily, Parittomat. Siinä nyt joitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anuliini1975!

   Hienoa, että olet lukenut niin monia hyvä kirjoja kesällä. Onneksi minäkin. :)

   Poista
 16. Onnea hienosta lukijamäärästä. Ja luonnollisesti mukana arvonnassa minäkin.Aika paljon on kyllä tullut lueskeltua viime aikoina ja edelleen Alice oli kyllä vaikuttavin ehkä noista ja toisena voisin nostaa Elina Tiilikan Myrskyn.Tuon lukukokemuksen innoittamana ostin myös esikoisen punaisen mekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, May! Ja tosiaan, Edelleen Alice on jo tässä vaiheessa sekä erittäin hyvä että tosi vaikuttava.

   Poista
 17. En osallistu arvontaan tällä kertaa, mutta piipahdin vain kertomaan, että onpas kiva, että sinulle on suositeltu MacDonaldia! Linnun tietä on hyvä, mutta rakastanrakastan Armon yötä. Olisi hienoa, jos kyseinen kirjailija pääsisi muidenkin lukijoiden tietoisuuteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, kiva kun piipahdit! Toivottavasti Linnuntietä-kirja on yhtä hyvä kuin miltä sen alku vaikuttaa ja pääsen jossakin vaiheessa nostattamaan blogisavuja. :) Sitten varmasti Armon yökin pääsee lukulistalleni.

   Poista
 18. Osallistun tottakai!

  Mieleenpainuvia lukuhetkiä on tietysti ollut vaikka kuinka monia, mutta erityisesti Elina Hirvosen kirjat ovat jääneet mieleen ja koskettaneet. Ihanaa kielenkäyttöä ja tarinatkin koskettavia ja kaunistelemattomia mutta omalla tavallaan hirmuisen kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mellu, minulla on vielä Elina Hirvosen kirjat lukematta, mutta niin paljon olen kuullut niistä hyvää, että ihan ihan pian haluan minäkin ne lukea!

   Poista
 19. En osallistu arvontaan kun on pienoista kirjaruuhkaa käsillä.

  Mutta tekee mieli jakaa omalla tavallaan ikimuistoinen "lukukokemus": kuuntelin 2,5 tuntia Agatha Christien Idän pikajunan arvoitusta kun olin ottamassa tatuointia. Siitä jäi siis pysyvät jäljet, vaikkei ehkä ikimuistoista proosaa olekaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, tuo on kyllä hyvä! Ihan uusi ulottuvuus äänikirjakuuntelulle. :) Pidän tämän mielessä, jos pääsen joskus toteuttamaan suunnitelmiani vähän suuremmista tatuoinneista!

   Poista
 20. Osallistun kanssa arvontaan! :) Kesällä vietin mukavia lukuhetkiä esimerkiksi Tuomas Kyrön hauskan mielensäpahoittaja-trilogian parissa. Tänä viikonloppuna aion jatkaa Paula Havasteen "Yhden toivon tien" lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikukka, minä en ole Kyröä lukenut (lähipiiri - ja tietysti suunnilleen koko muukin Suomi - kyllä on), mutta Havasteen Kaksi rakkautta luin vähän aikaa sitten. Kaunista kerrontaa!

   Poista
 21. Onnea! Eipä ihme, että lukijoita on paljon. Blogisi on mielenkiintoinen, vinkkejä uusista tuttavukksista antava.
  Mukaan arvontaan myös ilmoittaudun. (Tiibetin tyttäret)
  Ihaninta on ollut saada lukea enemmän eläkkeelle siirryttyäni. Olen uppoutunut Tuulen varjoon nyt ja jatkoa odottaa yöpyödällä iso kasa. Kun neulomisinto valtaa, siirryn kirjaston äänikirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimon mami, kiitos - myös kauniista sanoistasi!

   Minustakin ajatus eläkkellä olosta ja vapaasta lukemisesta on ihana. Tuulen varjoa on moni kehunut, ja mikäpä parempaa kuin yhdistää käsityöt ja kirjat. Suloista syksyä sinulle!

   Poista
 22. Osallistunpa minäkin arvontaan. :-) Mieleeni jäi kesällä pieni mutta vahva teos: Nälkävuosi. Taidokas kieli puree minuun ja kun se puree, niin teos jää kutittamaan mieltä pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, Nälkävuosi on kyllä hyvin hieno ja taitavasti tehty esikoiskirja! Jää varmasti pitkäksi aikaa myös minun mieleeni.

   Poista
 23. Arvonnassa mukana minäkin! Kiintoisia kirjoja on palkintojen listalla.
  Tänä viikonloppuna ajattelin aloittaa kirjallisen maailmanympärimatkani. Lisäksi ohjelmassa on syysaskartelua lasten kanssa ja isoveljeni vierailu.
  Sympaattista syysviikonloppua ja elämisen iloja sinulle kanssa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elma Ilona, ja samoin! Viikonloppusuunnitelmasi kuulostivat monella tapaa kivoilta. :) Jään seurailemaan matkaasi.

   Poista
 24. Hiphei, arvonnassa mukana!

  Minulle tulee nyt ensin mieleen kesän luvuista Hunger Gamesit, olen ihan teini ja luen innokkaana nyt kolmatta osaa. Tänä viikonloppuna on luvassa piitkiä teatteritreenejä mutta samanaikaisesti sitten lauantaina Aladdin teatterissa ja sunnuntaina Leo Cohen. Ja juuri tosiaan tilasin kirjasi, jännittää!

  Pus, ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiitos, sinä ihana teini. :) Sinulla onkin ollut todellinen kulttuuriviikonloppu. Leonard Cohenista olen aika kadekin. <3

   Pus!

   Poista
 25. Meikäläinen on ehdottomasti mukana arvonnassa!
  Kesän nostalgisin lukuhetki tapahtui tänään. Huusin huutonetistä Witch -sarjakuvalehdestä tehdyn kirjan, joka sisälsi kahden ensimmäisen lehden sarjikset. Luin niitä aina lapsena. Huippua!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kommentoida tähän väliin: Ihanaa että joku muukin muistaa Witchit! Multa löytyy täydellinen kokoelma noin numeroista 1-80... Ovat aarteeni <3.

   Poista
  2. Kiitos, Anni! Ja hih, minä taidan olla vanha, kun ei ole hajuakaan Witch-sarjakuvista. :D

   Poista
 26. Mukana arvonnassa! Kesän mieleenpainuvimpia lukukokemuksia on itse asiassa kirja, joka on edelleen kesken; David Mitchellin The Thousand Autums of Jacob de Zoet. Se oli junalukemisena kesän interrail-matkalla, ja parasta on ehkä se miten vähän ehdin sitä lukea: muun ajan katselin maisemia ja kirjoitin matkapäiväkirjaa. Mutta jotenkin jo kirjan ajatteleminenkin lähettää minut takaisin keskelle unkarilaista maaseutua ja slovenialaista vuoristoa...

  Viikonlopun vietän yksikseni kotona joten aion ommella, kutoa ja kasata kirjoja sohvalle lukien mitä käteen sattuu osumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, olen kuullut tuosta(kin) Mitchellin kirjasta hyvää ja hän onkin TBR-listallani. Junassa lukeminen - etenkin Euroopan halki matkatessa - kuulostaa kyllä romanttiselta, vaikka sitten lukisikin vähemmän ja katselisi ympärilleen sekä kirjoittelisi enemmän. :)

   Ai mikä ihanan kuuloinen, syksyinen viikonloppukin sinulla on ollut!

   Poista
 27. Mukana arvonnassa! :) Kesän mieleenpainunein lukukokemus oli ehdottomasti Sarah Winmanin When God Was a Rabbit. Niin kaunis ja erikoinen kirja. Ei vain kesän paras vaan ehkäpä koko vuoden paras kirja!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, Laura, minä olen arponut tuon Winmanin kirjan kanssa, että lukisiko vai ei. Olin jo oikeastaan päättänyt, etten lue, mutta nyt taas mietin, että jos sittenkin.. Argh. Kiitos nyt silti! :D

   Poista
 28. Onnea 200+ lukijasta! Ja arvonnassa mukana. Minulle taisi kesästä parhaiten mieleen jäädä varmaan Paluu Rivertoniin. Oikeastaan on hassua, että olen jopa onnistunut unohtamaan pieniä paloja kirjasta jo, mutta muistan miten pidin sen lukemisesta. Ekovuosi Manhattanilla oli eniten ajatuksia herättävä.

  Minun viikonloppu on yhtä hulinaa! Tänään olen aamukuudesta mennyt ja tullut ja huomenna jatkuu meno omien synttärijuhlien tiimoilta. Sunnuntaina ehkä ehtii hetken levätä, ennen kuin täytyy valmistautua maanantain työpäivään (enkä ole muuten viimeiseen kolmeen kuukauteen töitä tehnyt, joten saa nähdä miten onnistuu). Sellasta! Hyvää viikonloppua sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katri! Paluu Rivertoniin on kyllä hyvä. Minä luin sen yli vuosi sitten, mutta myöskin kesällä ja se onkin erinomainen kesäkirja. :)

   Myöhäiset synttärionnittelut ja hyvää alkanutta työviikkoa!

   Poista
 29. Onnea huikeasta lukijamäärästä ja lukijapalautteista! Joskus tuntuu, että se, mitä läheiset omista kirjoituksista sanovat on vähintään yhtä tärkeää kuin muualta tullut palaute.

  Arvontaan osallistun, sillä pinossa on montakin kiinnostavaa opusta.

  Tänä viikonloppuna lähdemme miehen kanssa Hämeeseen tervehtimään siskoani ja hänen perhettään. Starttaamme huomenna ja maanantaina palataan kotimaisemiin. Matkakuuntelemiseksi otamme pari Nopolan äänikirjaa. Lyhyistä jutuista koostuvia kirjoja on kiva kuunnella automatkan aikana. Luennassa mulla on Kuolema sypressin varjossa, joka on edennyt hiukan hitaasti (ei ole missään nimessä kirjan vika). Kirja luonnollisesti lähtee myös matkalle mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna Elina! Ja totta, läheisten palaute on hirveän tärkeää ja arvokasta, mutta (onneksikin) se saattaa olla hieman rakkauden värittämää. <3

   Toivottavasti viikonloppumatkanne sujui/sujuu hyvin Nopolan tahdissa!

   Poista
 30. Onnea 200 lukijan rajapyykin ylittämisestä! Sinulla onkin niin kutkuttavan jännää aikaa tämä, kun ihan varmasti alkaa tulla monesta eri lähteestä pian arvosteluja kirjastasi!

  Hmm....mikähän se olisi kesän mieleenpainuvin kirja..Olen lukenut useamman ihanan ja mieleenpainuvan, joten olen tylsä ja en osaa sanoa yhtä ;)

  Viikonloppu vierähtää huomenna töitä tehden ja sunnuntaina toivon mukaan vastapainoksi rentoutuen ja lukien, ulkoillen jne,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susa!

   Toivottavasti viikonloppu oli hyvä yhdistelmä kivoja töitä ja rentouttavaa vapaa-aikaa. :)

   Poista
 31. Niin ja siis arvonnassa mukana :)

  VastaaPoista
 32. Onnea kaikista lukijoistasi, jotka kaikki ovat ihan oikeassa, hienossa blogissa. <3

  En nyt osallistu arvontaan (kun tapani mukaan nirsoilen, vitsi!), mutta haluan silti pohtia kesäni mieleenpainuvia lukukokemuksia. Niitä on toki useita, mutta kaksi nousee erityisesti mieleen: Kochin Illallinen, koska luin sitä itselleni silloin uudessa tilanteessa, työmatkalla metrossa. En ole aiemmin juurikaan liikkunut metrolla, mutta kesällä uuteen työpaikkaani matkustaessani huomasin, että bussi+metro+kävely on hyvä yhdistelmä. Ja metrossa Kochin kirja tempaisi minut mukaansa; nyt kun ajattelen kirjaa, ajattelen samalla Helsingin metroa. Aika arkista! Toiseksi haluan nostaa Juha Itkosen Hetken hohtavan valon. Olin odottanut kirjaa melkein koko kesän ja osan siitä (tiiliskivestä) luin Pohjois-Karjalassa yhdellä huvilalla sukulaisen syntymäpäiväjuhlien aikaan (en tietenkään lukenut juhlavina hetkinä, mutta oltiin tuolla huvilalla yötäkin). Kirjan nimi sovittui hyvin yhteen loppukesäisen illan valon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja!

   Illallinen on mahtava kirja ja on hauskaa, että yhdistät sen oranssiseen metroomme. :D Minähän fanitan näitä kirjojen liittämisiä paikkoihin, aikoihin ja tunnelmiin. Minulle Illallisesta tulee mieleen mökki sekä Himoksen huippu (kyllä, luin sitä sielläkin muun perheen päivitellessä maisemia). :)

   Myös Itkos-kokemus on hurmaavan kuuloinen. <3

   Poista
 33. Onnea sinulle! :)

  Osallistuisin myös arvontaan. Luin kesällä Magne Hovdenin Saamelandian ja se oli huippuhauska! Sitä tuli luettua milloin missäkin ja aina pelasti päivän. Olen itsekin matkailualalla töissä, ja voin sieluni silmin kuvitella kirjan tapahtumat. Ihanan kevyttä ja helppoa luettavaa kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marisa! Saamelandia kuulostaa hauskalta kirjalta, kiva että sen lukeminen oli sinulle juuri sitä. :)

   Poista
 34. Onnea lukijamäärästä, wau!

  Ilman muuta mukana arvonnassa, vaikka kirjoista ei kotosallakaan ihan heti pulaa tule ;) Kesän lukemisista mieleen on jäänyt erityisesti lukumaraton kesäkuussa. Myös Sinuhe egyptiläinen ja Nälkävuosi olivat minulle isoja juttuja.

  Viikonloppu vaikuttaa kivalta: eilen oli se hauska Into Kustannuksen tapahtuma, tänään menen tupareihin ja huomenna on suloisen sukulaispojan ristiäisjuhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suketus! Lukumaraton, Sinuhe ja Nälkävuosi ovat kaikki hyvin ymmärrettäviä kesän kohokohtia. :)

   Sulla olikin juhlava ja varmasti kiva viikonloppu!

   Poista
 35. Osallistun arvontaan ja onnea sinulle! :)

  Mitäs minulle on jäänyt mieleen kesän luetuista. Apua, tuntuu etten muista kuin juuri ja juuri kuukauden taaksepäin. No, Jeninin aamut oli mieleenpainuva ja Janet Evanovichin Ensin rahat taas todellinen page turneri. :)

  Nyt viikonloppuna on tarkoitus sitten käydä kirjastossa. Lukea Louisa M. Alcottin Naamion takana teosta. Etsiä kuumeisesti pikku miehelle välikausi haalaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aletheia! Jeninin aamut on minunkin lukulistallani. :) Mekin kävimme viikonloppuna kirjastossa ja välikausipuku pitäisi etsiä täälläkin vähintään kuopukselle, ehkä molemmille. Voih (sitä rahanmenoa).

   Poista
 36. Osallistun arvontaan tietenkin! Mieleenpainuva lukuhetki oli ylipäänsä kaikki lukuhetket, joita oli paljon. Olen niin tyytyväinen siihen, että luin paljon kesän aikana!

  Viikonlopun aion viettää laiskoissa merkeissä: teen käsityötä, katson Ruotsi-ottelua, toivottavasti ehdin myös lukea Veljeni Leijonamieltä vähän eteenpäin (alkuperäiskielellä, huom :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, tuossa onkin syytä olla tyytyväinen! Minullekin elokuu oli ihanan lukuisa kuukausi.

   Käsityöt, tv ja lukeminen kuulostavat hyviltä syysviikonlopun osasilta. Minäkin olen lukenut Astrid Lindgreniä ruotsiksi, mutta muistaakseni vain tai ainakin Marikkia. :)

   Poista
 37. Hip hip, osallistun! :)

  Ensimmäisenä lukukokemuksista nousee mieleen Julie Orringerin Näkymättömän sillan työleirikokemusten kuvaukset, joita lueskelin kesämökillä, aikaisin aamulla, kun odottelin että poikaystävä herää. Mökillä oli hiljaista ja lämmintä ja ihanaa, kontrasti luettuun oli suuri... Kirja oli kuitenkin hyvä lopulta.

  Hyvää syyskuun aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, tuota Orringerin kirjaa on kehuttu tosi paljon, joten enköhän minäkin sen lue jossakin välissä. Aamulla on ihana lukea ja mökillä tietysti muutenkin. :)

   Kiitos samoin!

   Poista
 38. Onnea lukijoista, olen mukana arvonnassa!

  Kesän lukukokemuksista ei tainnut olla mikään ihan ylitse muiden, koska se ei tule etsimättä mieleen... Mutta Monika Fagerholmin ja Martin Johnssonin esseeteos Meri oli ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Meri kuulostaa kiehtovalta kirjalta myös tällaisesta sielultaan sisäsuomalaisesta. :)

   Poista
 39. onnea hienosta lukijamäärästä. lukukokemuksena varmaan päällimmäisenä tulee mieleen sofia oksasen puhdistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maruska! Puhdistus oli myös minulle vaikuttava lukukokemus tänä kesänä.

   Poista
 40. Hurja määrä lukijoita, onnea :)


  Yksi kesän mieleenpainuvimmista lukukokemuksista oli Viisikko aarresaarella, tavoitin edelleen sen lapsuudesta tutun lukukokemuksen eli kirja toimii aikuisellekin!

  Arvonnassa mukana, totta kai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villis! Onpa hienoa, että sait lapsuusfiilikset takaisin Viisikko-kirjan myötä! Minä luin Viisikoita aika vähän lapsena, mutta sen verran kuitenkin, että tiedän, mistä puhutaan. :)

   Poista
 41. Kesän hienoin lukukokemus oli ehdottomasti lukumaraton (jonka tosin suoritin toukokuussa, mutta eikös se jo ole kesää?). Maraton sijoittui aikaan juuri muuton jälkeen, jolloin kaikki oli vielä sikinsokin ja oli ihana vain antaa itsensä lukea taukoamatta hyvällä omallatunnolla. Maratonin aikana luin mm. Jussi Valtosen Siipien kantamat, joka oli aivan mielettömän upea teos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanni, minäkin olin lukumaratonilla toukokuussa, mutta oli niin kuuma, että lasken sen melkein kesään minäkin. :)

   Kuulostaa kivalta että sait pitää muutosta taukoa hyvällä syyllä. Ja Valtosen kirjoja kehutaan niin paljon, että minäkin aion niitä pian lukea.

   Poista
 42. Mukana ollaan! Mieleenpainuvin lukukokemus oli ehdottomasti Härkösen Loppuunkäsitelty! Luulin, että Heikosti positiivinen olisi ollut se ravistelevampi, mutta Loppuunkäsitelty yllätti koskettavuudellaan, vaikka aihe olikin ennestään vieraampi. Härköseltä luen ehdottomasti Onnen tunnin, voi kunpa arpaonni suosisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nino, minä olen suunnitellut lukevani juuri jommankumman tai molemmat noista Härkösen kirjoista, sillä hänen täysin fiktiiviset romaanit eivät ole enää jostain syystä minuun niin kolahtaneet. Toivotaan, että saat Onnen tunnin tästä arvonnasta!

   Poista
 43. Olen mukana arvonnassa; kiinnostavia kirjoja tarjolla! Erikoisin lukukokemukseni oli luxemburgilainen kirja (Georges Hausemer: Con Dao). En ollut koskaan ennen lukenut mitään keneltäkään luxemburgilaiselta kirjailijalta. Muuten, osallistun ko. kirjalla Ikkunat auki Eurooppaan -haasteeseesi.

  VastaaPoista
 44. Margit, minäkään en ole varmaankaan lukenut mitään luxemburgilaista koskaan! Kiva kuulla, että sieltäkin saadaan kirja Eurooppa-haasteeseen. :)

  VastaaPoista
 45. Viikonloppu ehti mennä jo, kävin metsässä pitkästä aikaa ja viritin kamerani käyttökuntoon =)

  Arvonnassa mukana, koska Tiibetin tyttäret on edelleen lukematta =)

  Kesän muistorikkain kirja oli Heivollin Etten palaisi tuhkaksi. Ihan näin blogivastauksena, koska sen toivat mulle toisten blogisavut luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari A., Etten palaisi tuhkaksi on minullekin koko vuoden tärkeimpiä kirjoja. Se on varmasti vahvoilla seuraavassa Globalia-äänestyksessä!

   Poista
 46. Onnea lukijaraadin tasaisesta kasvusta. Oma päällimmäinen lukukokemusmuisto kesältä on huonon puoleinen, sillä en millään saa lopetettua kirjaa kesken ja jos lukeminen ei etene niin sitten kaikki lukeminen jämähtää odottamaan hitaasti etenevää lukukokemuksen loppuunsaattamista. Tänä kesänä olen lukenut jo varmaan ainakin kuukauden verran Hjorn & Rosenfeldtin Oppipoikaa. Kohta pitänee varmaan luovuttaa ja siirtää kirja vähintään tauolle...
  Viikonloppuna tuli tehtyä puutarhaa syyskuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiti66! Voi voi, kyllä tuollainen kirja olisi minusta jo syytä lopettaa. Olen ollut kauhean tyytyväinen siihen, että olen oppinut lopettamaan kirjat hyvinkin helposti kesken, jos niitä ei vain tee enää mieli lukea. On niin suuri nautinto lukea sellaista, mistä kovasti nauttii.

   Poista
 47. Kesälukemisista jäi mieleen varsinkin se, että käytin suunnilleen kuukauden verran vanhojen tuttujen uudelleen lukemiseen. Niistä vielä kohokohtina Piin elämä, joka oli edelleen yhtä ihana, ja Renate Dorresteinin Kivisydän sekä Jane Mendelsohnin Minä olin Amelia Earhart, joiden en ollenkaan muistanutkaan olevan niin hyviä kuin millaisina ne nyt koin!

  Onnittelut lukijamäärästä - arvonnan jätän nyt väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, tuo Piin elämä nyt kummittelee kaikkialla. Se kuulostaa ihan kauhealta kirjalta, mutta kaikki sitä niin kehuvat, että pakko kai se on lukea - ennen kuin elokuva tulee ensi-iltaan. :)

   Ja kiitos!

   Poista
 48. Mä oon lukenut aika rankkoja kirjoja kesällä; Nenäpäivä, Hänen vaimonsa eli toinen nainen, Kosto: rakkaustarina, On rakkautes ääretön ja Ennen kuin kuolen.
  Peuran On rakkautes ääretön oli karmea, mutta todella hieno ja Downhamin Ennen kuin kuolen oli hieno, kauhea ja itkettävä. Siinä siis kaksi ehdottomasti parasta lukukokemusta kesältä. Kumpikin jää kirjahyllyyn aarteeksi.
  Mukana arvonnassa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adalmiina, kuulostaa tosiaan vaikuttavilta kokemuksilta. Minulla on tuo Downhamin teos odottamassa hyllyssä, lainassa äidiltä. Odotan mielenkiinnolla!

   Poista
 49. Oma kesä meni kirjojen ja lukemisen kannalta aikalailla matalalla profiililla, lista ei totta tosiaan ole pitkä.. Kohokohtana kuitenkin ehkä elokuvan innoittamana luettu Nälkäpeli. Luultavasti kirjasarjan seuraavatkin osat tullee syksyn aikana luettua.
  Mukana arvonnassa minäkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensu, minullakin oli osa kesästä hyvin vähälukuinen, mutta loppua kohden "otin vähän kiinni" ja pääsin taas uppoutumaan ihaniin tarinoihin.

   Poista
 50. Osallistun arvontaan. Mieleenpainuvin lukukokemukseni tältä kesältä on nopeasti ahmaistu klassikko; Kultahattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmi, voi että, minulle tuo on yksi syksyn kirjoja (toivon). Katsoin elokuvan (sen 1970-luvun version) kesällä ja innostuin taas. Kirja on odottanut hyllyssäni jo vuosia, ellei vuosikymmeniä. Jospa viimein.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...