keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: Uusia hankintoja alennusmyynneistä

Terve taas! Olen palannut pieneltä, mukavalta lomaltani. Lähden kohta katsomaan Stellan voimistelunäytöstä, mutta päivitän ensin pikaisesti viimeaikaisista hankinnoista kirjahyllyyni. Kommentteihin vastaamisessa ja blogikyläilyssä päässen ajan tasalle loppuviikon aikana.


Kuvassa on kirjoja kahdelta eri "keikalta". Syksyllä huomasin Suomalaisen kirjakaupan nettialen ja löysin esimerkiksi Otavan "sinistä kirjastoa" kovakantisena hintaan 6,40e/kirja. Ostin ensinnäkin kaksi Ian McEwanin kirjaa, Vieraan turvan ja Lauantain, sillä tarkoitukseni on vähitellen kerätä McEwanin koko tuotanto. Fanaattinen suhtautumiseni tähän kirjailijaan on hieman outoa, sillä olen lukenut häneltä vain kaksi teosta, joista toisesta en edes kauheasti pitänyt (siis Sementtipuutarhasta, vaikka olihan se hyvä kirja, sekin). Toista, Rannalla-romaania, sen sijaan rakastin niin intohimoisesti, että olen siitä lähtien pitänyt McEwania yhtenä Elämäni Kirjailijoista.


Lisäksi ostin Joyce Carol Oatesin romaanin Kosto: rakkaustarina. Oates on kiinnostanut minua kauan, ja erityisesti tämä kirja, josta jokin aika sitten blogattiin tosi ahkerasti, on kuulostanut mielenkiintoiselta. Olen halunnut lukea myös mm. Blondin jo vuosia, mutta bannerissanikin näkyvä A Fair Maiden on ollut tähän saakka oman hyllyni ainoa Oates ja olin siksi kuvitellut aloittavani siitä. Nyt luulen Koston kuitenkin kiilaavan ohi.


Näiden lisäksi ostin neljällä eurolla tietoteoksen Kirjallisuus kautta aikojen - antiikista nykyaikaan. En ole vielä edes selaillut teosta enkä osaa siksi sanoa, kuinka hyvä se on lajissaan. Aihepiiri kuitenkin - vähemmän yllättäen - kiinnostaa sen verran, että näin edullinen tietopaketti täytyi ostaa omaan hyllyyn. Nettikaupan alekirjat jäivät erityisen edullisiksi, sillä ne oli mahdollista noutaa myymälästä ja välttää siten postikulut.


Kuvassa näkyvät kaksi muuta kirjaa taas ostin viikonloppuna matkalla Poriin. Pysähdyimme Forssan ABC-huoltamolla, jonka yhteydessä oli Kirjapörssi-myymälä. Blogeissa on ollut aiemminkin puhetta tämä "huoltamoketjun" halvoista hinnoista, eikä maine pettänyt nytkään. Edullisia teoksia laidasta laitaan löytyi runsaasti. Pidin kuitenkin itseni aisoissa (epäilemättä vain kiireen, eli kylmässä autossa odottavan perheen vuoksi...) ja ostin muutamien joululahjojen lisäksi vain Joel Haahtelan Lumipäiväkirjan sekä Arne Nevanlinnan Marien.


Ensimmäinen valinta ei yllättäne ketään, joka on lukenut äskettäisen hehkutuksen ensimmäisestä Haahtela-kokemuksestani. Marie on taas jäänyt mieleen Katjan vahvana suosituksena. En osaa etukäteen arvata, onko kirja minulle sopiva, mutta koska olen saanut Katjalta paljon hyviä lukuvinkkejä, nappasin tämänkin mukaani. Hintakaan kun ei päätä huimannut: nämä kovakantiset teokset maksoivat molemmat 6,70e/kpl, mutta halvempiakin hyviä kirjoja oli tarjolla. Nevanlinnalta on muuten keväällä tulossa uusikin teos, mutta sen aihepiiri ei kuulosta yhtä kiehtovalta.


Suurimman osan ostamistani teoksista hankin käytettyinä eri paikoista, mutta toki kirjakauppojen aletkin ovat kivoja. Ostatteko te paljon alennusmyynneistä - odotatteko oikein niitä? Entä ovatko tänään esitellyt hankintani teille tuttuja?

14 kommenttia:

 1. Minä ostan melkein enemmän kirppareilta nykyään kuin alemyynneistä. Suomalaisen syksyn ale oli mulle kova pettymys enkä ostanut yhtään kirjaa. Toisin kuin se kesäinen Adlibriksen huikea ale, josta ostin monia Otavan sinisen kirjaston kirjoja kovakantisena 2,90e kappale!

  VastaaPoista
 2. Itsekin katselin tuota Lauantaita tänään kirjastossa, mutta jäi vielä hyllyyn. Sovituksesta kyllä tykkäsin, joten ehkäpä tuo Lauantaikin on vielä haettava ja luettava!

  VastaaPoista
 3. Yritän kyllä katsella kirjakauppojen alennusmyyntejä, mutta viime aikoina parhaat löytöni olen tehnyt Helsingin kirjastojen poistomyynneistä. Kun kovakantisen, kohtuullisessa kunnossa olevan kirjan saa 50 sentillä, ei vain voi jättää ostamatta. Hintahan on sama kuin kirjaston varausmaksu. Pyrin kyllä niistäkin ostamaan vain kirjoja, jotka oikeasti haluan.

  VastaaPoista
 4. No johan teit löytöjä!

  Neljä huippua näen heti:

  Kosto:rakkaustarina

  McEwanin Launatai, jonka arvostelun omistin armaalleni.

  Haahtelan Lumipäiväkirja, josta pidin kovasti, sekä kaiken kruununa Vieraan turva, jonka sain edullisesti jo edellisiltä kirjamessuilta tai sitten Jyväskylän kevään messuilta. Varaudu sitten kaikkeen kun luet Vieraan turvan, sillä minä en ole vieläkään toipunut.

  Ellei Kirjan kansassa olisi ollut itettyä Venetsia -kohtausta ja ellei sen kansi olisi ollut niin ylivertainen, olisiko se ollutkin sen vuoden kakkonen...vai ei. Vieraan turvassa kaikki kulmonoituu jälleen Venetsiaan, mutta tavalla, jota kukaan ei osaa odottaa. Vieraan turva on kirja, jonka luen pian uudelleen, että saisin rauhan.

  Vieraan turvasta on tehty elokuva. En muista miten sinne eksyin ja mistä, mutta kadun suuresti...Kestän lukea mitä vain, mutta en katsoa. Siis: Kirja on minusta upea, mutta vaatii 'sietoa'.

  VastaaPoista
 5. Minä(kin) olen enemmän aleshoppailija, tosin enemmän taidan hankkia opuksia divareista ja kierrätyskeskuksesta. Tuon saman Haahtelan löysin jostain lähetyskirppikseltä jollain naurettavalla hinnalla. Hienoja löytöjä kyllä, Oatesia tahtoisin lukea minäkin!

  VastaaPoista
 6. Itse ostin myös alesta Oatesin Koston :)

  En kyllä voi sanoa että "odottaisin" aleja, enemmänkin odotan sitä, että kirjasta ilmestyy pokkari (halvempia ja mukavampia lukea ja kuljettaa mukana) :) Mutta tokihan kirjakauppojen alet pitää silti ratsasta! :)

  VastaaPoista
 7. Minä odotan alennusmyyntejä periaatteessa sen fiiliksen takia: että sieltä saattaa löytyä joku mahtava tarjous, joka iskee juuri minuun. Mutta hirveän harvoin ylipäätänsä ostan kirjoja, joten en tee kuolemaa, jos en mitään alennusmyynneistäkään saa. Kotiutan yleensä pelkästään kirjoja, jotka olen lukenut ja hyväksi todennut.

  VastaaPoista
 8. Kivoja löytöjä! Itsekin törmäsin Ewanin Launtai kirjaan ja Oatesin kirjaan kirpparilla, mutta jätin kuitenkin sillä kertaa ostamatta.

  Itse ostelen kirjat pääosin kirppareilta tai aleista, mutta silloinkin vain kirjoja, jotka tosissani haluan tai jotka vaikuttavat niin hyviltä, että tekee mieli kokeilla. Aika harvoin kirjoja ostelen ylipäänsä, nykyään ehkä hieman enemmän kuin ennen.

  VastaaPoista
 9. Susa, Adlibriksen alessa oli kyllä vielä halvemmat hinnat, mutta kyllä nämäkin saivat minut napsuttelemaan. :)

  Kevlarsoul, olen kuullut Lauantaista paljon hyvää, joten lue sinäkin ihmeessä se! :)

  Jaakko, kirjastojen poistomyynneistä ja kierrätyskeskuksista taitaa tosiaan löytää ehdottomasti edullisimmat kirjat - koska ihmiset lahjoittavat ne sinne. Minäkin pyrin silti pitämään kiinni siitä, etten ota edes ilmaisia kirjoja, joilla minulla ei ole käyttöä tai arvoa.

  Leena, minä muistelinkin, että Vieraan turva on aika raju McEwan, ja ehkä annan sen vielä levätä hyllyssä jonkin aikaa. Sementtipuutarha oli jo sen verran ahdistava kokemus, vaikka sinusta se taas ei ollut. Kiva, kun löydöissäni on noin monta Leena-suositusta!

  Linnea, minä en ennen ostanut aleista oikeastaan ollenkaan, kun olen niin huono lähtemään kaupungille shoppailemaan, mutta nettikaupat koituvat turmiokseni. :) No, silti pidän tiukkaa linjaa sekä teoksen valinnassa että maksamassani hinnassa.

  Noora, kaikki kirjanhankintatilaisuudet on tosiaan käytävä läpi. :D Pokkareissa on omat hyvät puolensa, mutta nykyisin hankin mieluummin omaan hyllyyni kovakantisia. Lisäksi vietän kotoa käsin työskentelevänä niin paikallaanpysyvää elämää, ettei kirjan painolla ole enää niin paljon väliä. Matkustaessa otan kyllä mieluiten mukaan pokkarin tai Kindlen.

  Sonja, tuo onkin ihan hyvä päätös ostaa sellaisia kirjoja, joista tietää pitävänsä. No, teen minäkin sitä, mutta ostan kirjoja myös monilla muilla verukkeilla, joista yleisin on se, että kirja kiinnostaa ja haluan sen lukea. Olen niin huono kirjaston eräpäivien kanssa. :)

  Katri, minä taidan ostaa/hankkia kirjoja aika paljon, mutta toisaalta se on nykyisin oikeastaan ainoa varsinainen tavaraheikkouteni. Kirjojen lisäksi laitan rahaa ruokaan, viiniin ja matkustamiseen.

  VastaaPoista
 10. Karoliina, minä en ymmärrä, miksi Sementtipuutarha oli niin monille rankka. Minusta taitaa puuttua joku geeni...Olihan Irvingin Garpin maailmakin ihan absurdi kielenkatkaisijanaisineen, miksi sitä ei sitten kauhistella kuten Sementtipuutarhaa. Enkä ole ikinä tajunnut, mitä lukijat kokevat McEwanin esikoisessa niin rankkana: Onko se ruumiin visva, ja löyhkä, joka alkaa tunkea ulos halkeavasta sementistä vai hienosti kuvattu sukurutsa. Se on hienosti kuvattu, olipa syntiä tai ei.

  Mutta: Vieraan turva on ihan eri maata. Sementtipuutarhaa saattoi pitää jopa sen verran yliampuvana, että sitä ei niinkuin ottanut ollenkaan 'todesta'. Sen sijaan minulle tuli outo olo, että Vieraan turva voisi tapahtua...ainakin Venetsiassa.

  Älä vain laita Vieraan turvaa pinon alimmaiseksi, mutta älä katso siitä tehdyn filmin traileria, muuten et ehkä lue kirjaa. Sen kestää lukea, mutta ei katsoa.

  VastaaPoista
 11. Marie on ollut minun lukulistallani siitä asti kun törmäsin Katjaan blogimaailmassa.

  Mie ostin kans huuto.netistä vähän aikaa sitten Vieraan turvan ja Sementtipuutarhan. :)

  VastaaPoista
 12. Leena, minä en osaa varmaksi sanoa, mikä Sementtipuutarhassa minua niin ahdisti, mutta uskon, että McEwan on sen ahdistavaksi tarkoittanutkin, joten siinä mielessä kirja on monen kohdalla onnistunut. :) Eihän sukurutsasta tai saastuneen löyhkäävästä talosta ole kiva lukea, mutta luulen, että McEwanin taiturimaisesti kuvaama vinksahtanut, pahoinvoiva ja eristäytynyt perhe kaiken sen paskan ja elottoman keskellä sai kokonaisuutena ainakin minut voimaan pahoin. Hienosti se oli kuvattu, olen ihan samaa mieltä, mutten voi sanoa, että pitäisin kirjasta hirveästi.

  Vieraan turva kyllä kiinnostaa, etenkin jos sen rankkuus on erilaista kuin Sementtipuutarhassa!

  Hanna, meillä onkin samoja teoksia lukulistalla, mutta se nyt ei ollut mikään uutinen, ja toisaalta saattaa hyvin olla, että luemme ne lopulta ihan eri vuosinakin. :D

  VastaaPoista
 13. Hienoja löytöjä sinulla! Muistan adlibriksen kesäalen, ostin sieltä huikaisevan määrän kirjoja, siksi odotankin kieli pitkällä mitä joulun jälkeisestä alennusmyynnistä löytyy... :)

  VastaaPoista
 14. Jenni, ihanaa että nuo joulunjälkeiset alet ovat jo ihan lähellä.. ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...