torstai 2. kesäkuuta 2011

Toukokuusta torstaina

Aluksi kellertävät liljatulppaanini muuttuivat lopulta kauniin valkoisiksi, ennen kuin karistivat terälehtensä.
On aika vetää yhteen toukokuu, eli kerrata mitä tulikaan taas viime kuussa luettua. On hassua, että nyt on torstai, sillä helatorstain ja arkivapaan myötä olo on todella viikonloppuinen. Asiaan vaikuttaa myös kesäinen sää, joka on saanut ainakin meidän perheemme viettämään koko päivän ulkona ja puutarhassa, mistä on tullut suorastaan kesälomainen fiilis.


Mutta torstai se on, ja päivän otsikko Toukokuusta torstaina. Menen siis asiaan ja listaan toukokuun aikana luetut teokset:

Lisäksi käsittelyssä oli tietokirjoja, joista osan olin lukenut jo ennen toukokuuta, mutta nämä seuraavat luin vähintään osittain toukokuun aikana:
Lastenkirjoista käsittelyssä olivat Miss Milky Rayn lisäksi Tove Appelgrenin ja Salla Savolaisen Vesta-Linneat sekä Tammen Syli-kirjat

Yllämainittujen sekä ennen toukokuuta luettujen kirjojen postausten lisäksi blogissa oli esimerkiksi kirjahyllykeskiviikkoja, poistoperjantaita (vaikka pari jäi väliin eri syistä) ja sanattomia sunnuntaita. Esittelin myös Totally British -haasteen ja vastasin kahteen muuhun haasteeseen, eli tunnustin seitsemän asiaa itsestäni ja kerroin kuvien kera lukunurkkauksistani.

Lukemisten sivumäärät haluan laskea vain kokonaan ja tässä kuussa luetuista kaunokirjallisista sekä asiaproosateoksista. Toukokuussa sivumäärä näyttää vähän todellisuutta paremmalta siksi, että luin kaksi sarjakuvaromaania (ja yhden kuvitetun lastenromaaninkin). Joka tapauksessa kuukauden teossaldoksi tulee kahdeksan kirjaa ja sivumääräksi 2583, jos laskin (päässäni) oikein. Luin sivumääräisesti suunnilleen saman verran kuin maaliskuussa, mutta noin puolet enemmän kuin huhtikuussa. En ole ennen blogin aloittamista laskenut tai edes pohtinut lukemiani määriä, mutta hassulta tuntuu se, etten ole kokenut näiden kolmen kuukauden välillä suuria eroja lukuajoissani, vaikka selvästi olen huhtikuussa lukenut vähiten.

Että sellainen toukokuu. Kesäkuun suunnitelmissa on ainakin yhä vain kesken oleva Marjoja ja maskaraa (pitkä luku ei johdu teoksen huonoudesta vaan siitä, että luen ko. kirjaa pätkittäin paloissa silloin, kun en voi keskittyä kertovampaan kirjallisuuteen) sekä eilen aloittamani Tiikeriäidin taistelulaulu. Aloitin eilen myös Salman Rushdien viehättävää Harun ja Tarinoiden meri -satu-/fantasiateosta, mutta totesin, ettei nyt ollut sen aika - mikä vuorostaan johtui varmasti vähän siitäkin, etten ole satujen tai fantasian suurin ystävä enää, vaikka yritän sinnikkäästi välillä laajentaa kirjamakuani siihen suuntaan. Harun jäi nyt joka tapauksessa hyllyyn odottamaan parempaa hetkeä tai lastemme kasvamista. Jos haluatte lukea todella innostuneen bloggauksen ko. teoksesta arvostamaltani kirjabloggaajalta (englanniksi), käykää täällä.

Kesken olevien jälkeen seurannee pari Hustvedtia lisää, samoin kuin Chimamanda Ngozi Adichieita ja se toinen Chris Cleave. Saa nähdä, ehdinkö vielä muutakin. Kesäkuussa lapsemme viettävät viikon mökillä isovanhempien kanssa, ja silloin ehdin lukea varmasti aika paljon. Toisaalta lapset ja mies jäävät kuun puolivälin jälkeen lomalle ja lähdemme matkoillekin, mikä ei tässä elämäntilanteessa merkitse lisää lukuaikaa, vaan melkein päinvastoin. En siis oikein osaa arvioida, kuinka paljon ehdin kesäkuussa lukea, mutta toivottavasti paljon - ja hyvää!

Ihanaa kesän alkua kaikille lukijoilleni!

11 kommenttia:

 1. aurinkoista torstaina!on ollut kieltämättä aivan ihastuttavia säitä ja täälläkin ja touhuttu puutarhan kimpussa innoissaan loman kunniaksi.Oletpas ihailtavan määrän ahminut kirjoja. Täällä hieman maltillisempi tahti.

  Tässä minun saldo:
  Lionel Shrieverin:Poikani Kevin. Joka sai sellaisen tunnemyrskyn aikaan,että vastaavaa en ole aikoihin kokenut

  Heli Krugerin:Pidä minusta kiinni
  Carita Forsgrenin:jänistanssi.
  Kesken on vielä Carol Shieldsin pikkuseikkoja.

  Seuraavaksi vuoroaan odottaa Syntymäpäivän jälkeen Lionel Shrieveriltä,sekä siilin eleganssi ja Maria Peuran on rakkautes ääretön. Eli varsin mukava kesäkuu luvassa. Ja pari viikkoa Kreikan lomaan!<3 oikein ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 2. Oletpa lukenut paljon! (Kunnioittava kumarrus!)

  Muistan, kun totesit noin kuukausi sitten, ettet ollut ehtinyt huhtikuun aikana lukea paljonkaan. Toukokuussa lukutahti onkin sitten ollut aikamoinen. Olen aina luullut lukevani paljon, mutta totuus alkaa vähitellen paljastua täällä blogistaniassa (en lue hurjan paljon, mutta kuitenkin useamman kirjan per kuukausi).

  On muuten aika mielenkiintoista, miten paljon lukutahti vaihtelee. Sitä ei voi mitata pelkästään kirjojen määrällä, mutta sivunumeroiden laskeminen sen sijaan kertoo aika hyvin, miten paljon kulloinkin on lukenut (sullakin on tuossa paksuja kirjoja, ainakin tuo Vieras kartanossa, joka odottaa lukijaansa kirjakaapissani).

  Toivottavasti kesäiset kelit jatkuvat edelleenkin. Meillä vietetään huomenna tyttären valmistujaisia ja olisi mukava, jos juhlaväki voisi olla ulkona (kun terassitkin on siivottu ja laitettu juhlakuntoon).

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Olet lukenut paljon tietokirjoja viime kuussa. Sitä ei tajuakaan kuin vasta näissä koontipostauksissa. :)

  Odotan innolla arviotasi tuosta Tiikeriäidin taistelulaulusta, sillä on mielenkiintoista kuulla, miten se sinuun uppoaa. Samoin tuo Marjoja ja maskaraa kiinnostaa, sillä olen miettinyt sen hankkimista itselleni.

  Mie en ole laskenut sivumääriä, mutta heti tulee kiusaus niin alkaa tekemään, sillä olen jotenkin listaus- ja tuloshullu. :D

  Mie luulin, että olisin lukenut toukokuussa enemmän kuin mitä todellisuudessa luin, mutta selvästi lomailu vaikutti rytmiini niin, että luin omasta mielestäni tavallista vähemmän. Saa nähdä, miten kesällä käy. Luen varmasti ennätyspaljon, mutta tuskin montaakaan valmista kirjaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa alkukesää sinnekin!

  Tulin huikkaamaan pikaisesti ennen seuraavaa reissua, että kiitos ja pus, olen lueskellut kaikkea kirjoittamaasi puhelimella aina kun olen ehtinyt. Huomenna taas mennään!

  VastaaPoista
 5. Voin vain toistella muiden sanomisia ja tuumata, että toukokuu on ollut sinulla ihan valtaisan hyvä lukukuu. :) Lukemistasi kirjoista osa on tuttuja, ja etenkin Mitfordin tytöt ja Paluu Rivertoniin hauskasti "samaa sarjaa", vaikka toinen onkin fiktiota ja toinen tietokirja. Lumouksen ja Vieraan kartanossa lukemista odotan innolla.

  Samoin Adichien uutuus on lukulistallani, kunhan se ensin ilmestyy.

  Ihanaa alkukesäistä viikonloppua. <3

  VastaaPoista
 6. Minä olin eilen koko päivän ihan sunnuntaissa :)

  Sinulla on ollut lukuisa toukokuu tosiaankin! Kiitettevä määrä sivuja kertynyt kun yhteenlaskee.

  Minäkin tässä odottelen tuota siipan lomaa, että vaikka lapset eivät matkustakaan mummolaan tms, minulla on toivon mukaan enemmän aikaa lukea kun voin lukea päivisinkin miehen touhutessa lasten kanssa. Tosin jos on todella nätit ilmat, liikutaan perheenä varmaan aika aktiivisesti ennen lomareissua täällä kotikonnuillakin, että saas nähdä ;)

  Kesä on kirjablogeissa vähän vaisumpaa aikaa, mikä on sinällään aika hyvä juttu, koska jos kaikki muut blogaisivat kovasti kirjoista ja itse ei ehtisi niin lukemaan postauksia kuin itse niitä kirjoittamaan, sekös harmittaisi;)

  VastaaPoista
 7. Eilen oli kyllä ihan viikonloppu ja olin ihan ihmeissäni kun tänään pitikin lähteä aamulla töihin! :)

  Oletpa lukenut paljon! Minä jään odottamaan arvioitasi Shingleristä (jonka lukemisesta päätän varmaan vasta arviosi jälkeen!) ja Hustvedeista!

  VastaaPoista
 8. Minäkin toistelen: paljon olet lukenut! :) Ja paljon myös kirjoittanut, mutta en ole saanut kommentoitua viime aikoina, pahoittelen. Pidin joka tapauksessa omakohtaisesta Hustdvedt-kirjoituksestasi ja odotan innolla, mitä sanoit muita H:n kirjoista. Minua ei kumma kyllä houkuttele H:n uusin melkein ollenkaan. Olin varma, että hankin sen ensi tilassa käsiini, mutta en ole käynyt edes hiplaamassa sitä kirjakaupassa. Kai se kesän mittaan tulee luettua silti, vaikka enemmän kiinnostaisi lukea uudestaan Kaikki mitä rakastin.

  Minäkin luen pätkittäin erityisesti tietokirjoja, ja sitten minun on vaikea päättää, missä kuussa olen niin pitkällä ko. kirjassa, että voin listata sen luetuksi. :)

  VastaaPoista
 9. May, Poikani Kevin ei taida jättää ketään kylmäksi. Ihanaa, että aiot lukea myös Syntymäpäivän jälkeen, joka on upea teos sekin! Ja ah, Pikkuseikkoja. <3 Mukavaa Kreikan matkaa jo etukäteen!

  Anna Elina, kirjablogeja lukiessa joutuu oikeasti oma lukutahti uuteen valoon. Minäkin luen varmasti vähemmän kuin keskivertokirjabloggari! Tuossa toukokuun listassani oli kuitenkin parinsadan sivun edestä sarjakuvaa ja yksi kuvitettu lastenromaanikin, mutta toisaalta Vieras kartanossa lisäksi myös Mitfordin tytöt ja Paluu Rivertoniin olivat kaikki noin 600 sivun järkäleitä. Välissä "tavalliset" Lumous ja Incendiary.

  Huhtikuussa meillä oli paljon erilaisia menoja, mikä vähensi lukemista. Silti minusta tuntui toukokuussakin, että ehdin lukea vain vähän. No, kyllä tuo on minulle ihan hyvin ja tarpeeksi.

  Onnittelut tyttärelle ja hauskoja juhlia!

  Hanna, niin lukenut ja lukenut tietokirjoja. Siis toki esim. Mitfordin tytöt luin kokonaan, mutta noita harrastekirjoja enemmänkin selailen niihin tutustuen. :) Tiikeriäidin taistelulaulu on pian luettu. Marjoista ja maskarasta voi sanoa jo nyt, että se on täynnä mielenkiintoista asiaa, ja Noora Shingler kirjoittaa rennon hauskasti.

  Ala ihmeessä laskea sivumääriä. Jo kolmen kuukauden perusteella niitä on minusta hauska vertailla! Lomalla voi tosiaan olla yllättäviä vaikutuksia lukemisiin, mutta sulla nyt ainakin tulee tekstirikas kesä, vaikket välttämättä voi lukemisistasi hirveästi blogata. Vähän sama se kyllä on kohta minullakin. :)

  Puspus, Ilse! Minnekähän te nyt sitten... Kiva kun kävit (ja kiva kuulla, että olet käynyt). <3

  Katja, samoin Vieras kartanossa oli vähän samantyylinen kuin Riverton ja Mitford, vaikka vähän modernimpi. Minähän meinasin lukea vielä putkeen Ishiguron Pitkän päivän illan, mutta päätin lopulta säästää sen johonkin toiseen ajankohtaan. :)

  Susa, mullahan on se, että arkisin lapset ovat päivähoidossa, ja siksi lomat voivat tarkoittaa vähäisempää lukuaikaa. Mutta toisaalta luen kyllä yllättävänkin vähän "virka-aikana". Ja joo, lomalla tulee helposti touhuttua yhtä sun toista, vaikkei ulkomaille lähtisikään. :) Kesän "blogitauko" on varmasti monella tapaa ihan hyvä asia, mutta saattaa tulla ikäväkin tätä pöhinää.

  Linnea, apua, paineita! :D Toivottavasti saan sekä Shinglerin että Hustvedtit pian luettua.

  Jenni, mielenkiintoista, mutta ehkä se johtuu siitä, että kirjasta on saanut aika "erilaisen Hustvedtin" kuvan, ainakin minusta? Kansi ja ehkä arviotkin lupaavat vähän kevyempää, tavallisempaa. Minä tosin rakastan kertomuksia erilaisista erilaisten naisten yhteenliittymistä, joskin aihe on oikeasti kevyessä kirjallisuudessa aika puhkikulutettu. Olin aika eri mieltä näistä kahdesta ekasta Hustvedtistani, että jännä nähdä, miten seuraavien kanssa käy!

  VastaaPoista
 10. Parempi toukokuu sinulla kuin minulla. Noin lukemisten suhteen :) Pitää ottaa kiinni menetetty aika kesäkuussa!

  VastaaPoista
 11. Teresita, toivottavasti pääset lukemisen makuun kesäkuussa, jos se on toiveissasi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...