perjantai 3. kesäkuuta 2011

Perjantainen partyarvonta, ja uutta kehiin

Viikko sitten vähän revittelin ja laitoin pystyyn poistopartyn paria väliin jäänyttä poistoperjantaita kompensoimaan. Tarjolla oli yhden sijaan useita teoksia, joista kolme voittajaa saisivat valita kukin kaksi kirjaa. Nyt arvonta on suoritettu, ja voittajat ovat, tässä järjestyksessä...


1. anni m., vauvantuoksuisia päiviä viettävä "kollega" erinomaisesta Oota mä luen tän eka loppuun -blogista
2. Suveliina, blogini uusimpia lukijoita
3. Lehtokotilo, vanhempi tuttu samannimisestä, suloisesta blogistaan.


Onnea voittajille! Sääntöjen mukaisesti anni m. saa valita ensin (toivottavasti hän havahtuu vauvanhoidosta ilmoittamaan valintansa minulle jossakin vaiheessa), seuraavaksi Suveliina ja viimeiseksi Lehtokotilo. Kaksi viimeksi mainittuakin voisivat laittaa minulle viestin profiilistani löytyvään sähköpostiosoitteeseen, niin lähetän heille päivitetyn teoslistan edellisten tehtyä valintansa.


Nyt palataan arkeen, eli yhden kirjan poistoperjantaiarvontaan. Tänään tarjolla on kotimainen esikoinen.
Pia PesonenUrho Kekkonen Straße (Teos, 2011).


Kustantaja kuvailee teosta näin:

"Pia Pesosen esikoisteos on kuin Kekkosen nimikkokatu Rostockissa Saksassa – se vie lukijaansa kaikkiin ilmansuuntiin.

Keskioluen vapauttamisesta huhutaan, putkiradiossa kohisee Moskovan maa-asema. Tekojärven pinta nousee ja vaaran laelle mittaillaan paikkaa Joulumaalle.

Urho Kekkonen Straße on nippu erillisiä tarinoita Lapista ja vähän muualtakin. Yhdessä ne rakentavat maailman, joka on samaan aikaan tuttu ja oudon äkkiväärä. Tarinoista kasvaa otos rakastettavan sekalaisista Lapin ihmisistä, jotka rimpuilevat olosuhteissaan sen minkä pystyvät, unelmoivat jostain kaukaisesta ja nauttivat elämän mehuista viimeiseen pisaraan asti. Olavi lausuu Shakespearea, Kaarin-Anne listoja. Sylvi ja Saveli suunnittelevat hirmutekoa ja kunnaninsinööri Siponen pelkää salaisen naisarmeijan turvallisuuden puolesta. Heidän ja monen muun kautta 1960- ja 70-luvun Suomi avautuu lukijan eteen kuin vinksahtanut kaleidoskoopin kuva.

Ja kaikkien elämässä häälyy tavalla tai toisella Urho Kaleva Kekkonen: Tamminiemen valtiaana, lapinkävijänä, naistenmiehenä, pelkkänä potrettina. Kekkonen on isä, jota Alaluusuan Jussilla ei koskaan ollut. Kekkonen on esteenä Maaret Mokon romanssille – Leninin kanssa. Onko tämä kaikkialla läsnä oleva myyttinen hahmo sittenkin vain sitä, mitä jokainen kuvittelee sen olevan?"


Täytyy tunnustaa, että minulta tämä jäi kesken. Ajatuksenani oli kyllä palata lopettamaan kirja, mutta lopulta päätin raivata tilaa hyllystäni teoksille, jotka mukailevat enemmän kirjamakuani. Aloitin tätä ehkä huonolla hetkellä, kun olin jo valmiiksi kyllästetty suomalaisella, eritteenmakuisella ruumiillisuudella, mutta oli alku silti taitavasti kirjoitettu ja hauska. Kaipasin vain vähän kauniimpaan ympäristöön. Minulle teoksen alku edusti hyvin kirkkaasti lappilaista kirjallisuutta, niin kuin minä sen stereotyyppisenä ymmärrän.

Pesosen debyytistä on blogannut ainakin Nora exlibris. Lehtiarvioita löytyy mm. Hesarilta ja Savon Sanomilta, sekä tietenkin Lapin Kansalta.

Arvontaan voi ilmoittautua torstaihin 9.6. klo 17.00 saakka, ja arpalipukkeita on mahdollista saada yhteensä kolme, yksi kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla arvontaan kommentoimalla tätä postausta; olemalla rekisteröity Blogger-lukijani tai ryhtymällä sellaiseksi nyt; ja linkittämällä tämän arvonnan omaan blogiinsa.

Onnea mukaan lähteville ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

15 kommenttia:

 1. Oh my !!!! Mahtava uutinen! Väsyneisiin silmiin syttyi valo. Juhlien järjestäminen vei eilen pikkuruisille tunneille ja nyt voin nähdä lyhyiden päiväunien ajan haaveita tulevista päivistä, kun saan lukea! Laitan sinulle s-postia.

  VastaaPoista
 2. Kolme lappilaista minun arvontalipukkeeseeni. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva kuulla, Lehtokotilo, että ilostuit! Palaan asiaan, kun aika on. :)

  Hannalle onnea arvontaan. <3

  VastaaPoista
 4. Voisin taas uskaltautua osallistumaan. Kolmella. :)

  VastaaPoista
 5. Ja tääkin tahtoisa kolme arpaa, kiitos <3

  VastaaPoista
 6. kaksi arpa kiitos, minua tuo kirja kiinnostaa ajankuvan takia, mutta saa nähdä josko on minullekin liian "rumaa"..

  VastaaPoista
 7. Hmm. :) Minä en taida nyt osallistua, vaikka kirja kuulostaa periaatteessa hyvin kiinnostavalta. Ihanaa lauantaina kuitenkin toivottelen ja lähden hetkeksi terassille lukemaan. <3

  VastaaPoista
 8. Kirjoitin tosiaan Pesosesta ja jututin häntä Maailman kirjat -tapahtumassa. Tosi mukava tyyppi! Sanoin juuri niin kuin sinä Karoliina tuossa toteat: teos tuntuu "stereotyyppisen lappalaiselta"! Mukana Mukkaa ja Palsaa jne. Pesonen sanoi tunnistavansa tämän hyvin. Hän tekee roisia ja ronskia tekstiä - juuri siksi siitä tykkäsinkin. Hieno esikoinen, jos minulta kysytään! :-)

  VastaaPoista
 9. P.S. Ja mitäs ihme käyttökatkoja sitä meikäläisen sivulla oikein on...hups. Toivon mukaan ei toistu! ;-)

  VastaaPoista
 10. Onnea arvontaan, peikkoneito, Susa ja tiiti66! Katjalle muuten vain pusuja. <3

  Nora, kiitos kommentistasi ja tervetuloa kammariin! Korjasin nyt linkityksen tekstiin oikein. Kirjoittamisen hetkellä tuntui olevan Otavamedialla joku päivitys käynnissä.

  VastaaPoista
 11. Täälläkin olisi kolmella arvalla osallistuja. :)

  VastaaPoista
 12. Onnea matkaan myös Paulalle!

  Suveliina ei ole muuten antanut kuulua itsestään vielä arvontavoittoonsa liittyen, eikä minulla ole keinoa ottaa häneen yhteyttä. Mietin, olisiko reilua, jos antaisin hänelle aikaa vielä perjantaihin asti, ja jos hänestä ei kuulu, annan toisen sijan Lehtokotilolle ja arvon uuden, kolmannen voittajan.

  VastaaPoista
 13. Viime hetkellä mukaan, kahdella arvalla! Ei kuulosta minun unelmakirjalta, mutta joskus tekee hyvää poiketa omalta mukavuusalueelta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...