perjantai 10. kesäkuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uusi kirja

Ilmoitan tällä kertaa kaksikin uutta voittajaa, sillä yksi viimeviikkoisen partyarvonnan voittajista, Suveliina, ei ole ilmoitellut itsestään, ja katsoin parhaimmaksi valita hänen tilalleen uuden voittajan.


Tuossa arvonnassahan ensimmäiseksi tuli anni m., joka on jo ystävällisesti valinnut kaksi kirjaansa (joita en tosin ole vielä postittanut, anteeksi). Toiseksi tulleen Suveliinan tilalle nostan nyt kolmanneksi tulleen Lehtokotilon, joka saa valita kirjansa seuraavaksi. Uusi kolmas voittaja on...


Anna Elina Vielä yksi rivi... -blogista!


Onnea, Anna Elina! Laitathan minulle sähköpostia, niin ilmoitan, mitkä kirjat ovat vielä valittavissa anni m.:n ja Lehtokotilon jälkeen. :)


Ja varsinaisen viimeisimmän arvonnan, eli Pia Pesosen Urho Kekkonen Strasse -esikoisteoksen voitti puolestaan...


Paula Luen ja kirjoitan - siis olen -blogista!


Onnea myös Paulalle! Ilmoitathan minulle osoitteesi sähköpostilla, niin lähetän kirjan sinulle ensi viikolla. :)


Ja sitten tämän viikon poistokirjaan:


Kuuman kesän kunniaksi bloggaaja on vallan väreissä ja ihan kukkakin tukassa. :D


Kirja on siis Arto Mellerin Pääkallolipun alla (Otava 2011). Kustantaja kuvaa teosta näin:

"Toimittanut ja jälkisanan kirjoittanut Martti Anhava.

'On kirjoitettava niin että putoavat perseelleen.'

Runoilijana tunnettu Arto Melleri julkaisi uransa aikana myös novelleja, lastuja ja romaanin. Työpäiväkirjoihinsa hän tallensi runsaasti proosaluonnoksia, tyylikokeiluja ja pohdiskeluja.

Pääkallolipun alla sisältää julkaistujen proosateosten lisäksi muun muassa päiväkirjamerkintöjä, jotka avaavat huimaavan näköalan värikästä elämää viettäneen taiteilijan mielenmaisemaan sekä ajatuksiin omasta taiteestaan.

Jos Mellerin runoissa on menoa, meininkiä ja soundi kohdallaan, proosakokoelman juhlat jatkuvat koko yön, ja räjäyttävät tajunnan.

Sukupolvensa johtavan runoilijan Arto Mellerin (1956-2005) proosatuotanto nyt yksissä kansissa.
Pääkallolipun alla on vuonna 2006 julkaistun, menestykseksi nousseen Runot-kokoelman sisarteos."

Vanhojen, tuttujen sääntöjen mukaisesti ilmoittautumisaikaa on torstaille 16.6. klo 17.00 saakka. Yhden arpalipukkeen saa kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla mukaan kommentoimalla tätä postausta; olemalla rekisteröity lukijani Blogger-raadissa; linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa.

Huomautan jo nyt, että olen matkoilla 18.-27.6., ja voi hyvin olla, että poistokirjan lähetys jää tuonne juhannuksen jälkeiselle viikolle. Nämä tähän saakka arvotut lupaan postittaa vielä ensi viikolla ennen matkaa.

Sitten ei muuta, kuin mahtavaa viikonloppua kaikille! Minä poistun nyt takavasemmalle, eli yhden yön romanssilomalle Fiskarsiin mieheni kanssa, ja sitten ajamme mökille Keski-Suomeen hakemaan kotiin siellä koko viikon isovanhempiensa kanssa viettäneet lapsemme. Palaamme sunnuntai-iltana. Jos vielä ehdin ennen lähtöä, ajastan puutarhakuvia Sanattomalle sunnuntaille - tai sitten täällä tapahtuu seuraavan kerran vasta ensi viikolla. Pus!

21 kommenttia:

 1. Fanitin Melleriä niin ankarasti silloin joskus 80-luvun alkuvuosina, että melkein pelotti tarttua tuohon kokoelmaan kun se ilmestyi. Mutta turhaan pelkäsin, kyllä runoista nuoruus tuli mieleen, mutta ne olivat kestäneet aikaa paremmin kuin ajattelinkaan. Ei olleet vanhentuneet...

  VastaaPoista
 2. Hieno kansi + kirjailija jonka tuotantoon en ole tutustunut = mukana kahdella arvalla kiitos :) Ja ihanaa romanttista reissua! Täällä alkoi kesäloma :)

  VastaaPoista
 3. Ai että, toi olis ihana! Mukana yhdellä. -Katriina-
  ps. Fiskars vasta ihana onkin!

  VastaaPoista
 4. Kahdella mukana! Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea voittajille! Kuulostaapa ihanalta tuo teidän romanssilomanne! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. No mutta lähdetäänpä kolmella mukaan :)

  Toivottavasti Fiskarsissa oli ihanaa (se on niin kaunista aluetta!)! Ja onnea 100 lukijasta!

  VastaaPoista
 7. Minulta löytyvät hyllystä Mellerin kootut runot. Saman näköinen, mutta punainen kirja. Tämä sopisi hyvin siihen viereen :-)

  Eli mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 8. Yhdellä arvalla mukana, kirjan kansi on tosiaan hieno ja houkuttavan näköinen. En itse ole Mellerin tuotannon suuri ystävä, tai siis en ole tainnut paljon antaa mahdollisuuttakaan vielä, josko tämä muuttaisi asiaa..

  VastaaPoista
 9. Puolittain kiinnostuneena juuri eilen kuuntelin spotifystä Kalle Aholan tulkintaa Mellerin runoista, levyn nimihän on myöskin Pääkallolipun alla. En vielä varauksettomasti ihastunut, mutta Melleri kyllä kiehtoo, vaikken ole häntä aiemmin paljoa lukenutkaan. Ja ehkä proosa enemmän, en kovin usein jaksa lukea runoja, myönnän sen.

  Olen siis mukana kahdella arvalla. Lähden tosin kohta reissuun pariksi viikoksi itsekin, joten jos sattuisi osumaan kohdalle, en välttämättä huomaa asiaa tietooni ennen kuun loppua :) Hauskaa matkaa teille!

  VastaaPoista
 10. Vaude, onnetar suosi! :-) Kesäiset kiitokset! Laitan yhteystiedot tulemaan.

  Pia Pesonen oli mukana myös Oulun kirjamessuilla, mutta en ehtinyt kuulemaan.

  Mukavaa reissua! :-)

  VastaaPoista
 11. Melleri kiinnostaa sen verran, että ehdottomasti mukana linkityksen kera. :)

  VastaaPoista
 12. Onnea arvontaan mukaan lähteneille ja kiitokset toivotuksista! Lemmenloma onnistui hyvin, Fiskars oli ihana, samoin majapaikkamme Villiruusun Pikku talo. <3 Ja nyt on taas kiva olla koko perheen kesken pienen lapsilomankin jälkeen. :)

  Linnea, nytkö niitä lukijoita on sata? Onpa kivaa! Olin alunperin ajatellut siihen kohtaan jotakin arvontaa, mutta kun näitä on nyt tässä ollut, niin asetetaanpa tavoitteet vielä korkeammalle. ;)

  Miia, Aholan levy tosiaan julkaistiin ikään kuin yhdessä tämän kirjan kanssa. En ole sitä tosin kuunnellut, mutta voin turvallisesti ainakin sanoa, että Kalle Aholalla on minua miellyttävä ääni. :) Hyvää matkaa sinullekin!

  Paula, kiitos sähköpostista, ilmoittelen vielä kun saan kirjasi postiin!

  VastaaPoista
 13. Kolmella mukaan! Koska kaikki ÄLYKKÖlukijat arvostavat Melleriä, jota minä maatiainen en ole koskaan lukenut. :D

  Ai te olitte intub-! Oliko ihanaa? :D

  VastaaPoista
 14. Onnea Ilselle arvontaan! Minäkään en ole Melleriä lukenut enkä nähtävästi luekaan, kun annan tämänkin pois, joten samanlaisia maatiaisia ollaan. ;)

  Ja intubointihan on vähän kuin pizza. :D

  VastaaPoista
 15. Kesäsateen keskeltä kurotan kahdella arvalla kisaan mukaan :)

  VastaaPoista
 16. Kolmella lähden taas kokeilemaan. Täälläkin sateen keskeltä. ;)

  VastaaPoista
 17. Hei
  Yhdellä arvalla mukana, Melleriä en ole minäkään lukenut, josko novelli / romaani -muodossa tuotantoon tutustuminen kävisi jotenkin helpommin. Runot kun harvoin oikein aukeavat minulle... Mielelläni olisin enemmän runoja rakastavaa tyyppiä, mutta ei voi pakottaakaan kun luontaisesti ei nappaa...

  VastaaPoista
 18. Ommea matkaan Peikkoneidolle ja Nikoladeukselle - jälkimmäiselle myös tervetuloa!

  Minäkään en ole kova runotyyppi. Kyllä minä runoista ihan pidän, ja nuorempana tuli luettua niitä enemmän, mutta silti olen ehdottomasti proosaihminen. :)

  VastaaPoista
 19. Mikäli mahdollista vielä, niin olenkin mukana kolmella, olen nimittäin nykyään lukijasi MYÖS bloggerissa ;)

  VastaaPoista
 20. Yhdellä arvalla mukaan kisaamaan tästä. En niinkään ole kiinnostunut Mellerin tuotannosta vaan tästä nimenomaisesta kirjasta siltä osin kuin se (toivottavasti) käsittelee ja kuvaa aikansa kulttuurihistoriaa..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...