keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: uusia hankintoja ja N niin kuin Niemi, Nin...

Sattuipa sopivan laiha kirjain tälle kiireiselle keskiviikolle! Hyllystäni löytyy siis kokonaista kolme N-kirjaa, joista yksi on vielä tittelin mukaan aakkostettu. Näiden vieressä oli kyllä epäilyttävä aukko, joten olen saattanut lainata jonkun N-kirjan jonnekin, mutta ainakaan en saa sitä nyt päähäni.


Marjo Niemi: Miten niin valo


Luin tämän muutama vuosi sitten ja pidin - muistaakseni aika paljonkin. En muista kirjasta hirveästi - ehkä siksi, että luin sen yhden työpäivän aikana - mutta se on jäänyt mieleeni edustamaan sellaista kirjallisuuden lajia, jota kaipaisin kotimaisella puolella enemmänkin. Tosin taidan puhua nyt siitä keskiluokan arjesta, jota löytääkseni aloitin haasteenkin.
Anaïs Nin: Pikkulinnut


It is what it is. Anaïs Nin on kiinnostava hahmo, ja vaikka tämän lukemisesta on aikaa, uskallan muistaa hänen osaavan kirjoittaa kauniita, eroottisia tarinoita naistenkin makuun. Nin kiinnostaa minua ennen kaikkea ihmisenä ja tarinana, joten haluaisin lukea myös hänen julkaistuja päiväkirjojaan.
Novellit 2011


Tuore antologia, johon on koottu Martti Joenpolven novellikilpailun parhaimmisto. Tämä tulee olemaan mielenkiintoista lukea, ja on hauska yrittää arvuutella, keistä kirjoittajista kuullaan vielä myöhemminkin.
Laihan N-saaliin lisäksi esittelen teille vielä uusimmat hankintani kirjahyllyyni. Mehän olimme viime viikonloppuna Fiskarsissa, jonka torin tarjontaan lähdimme lauantaina tutustumaan. No, siellä oli kavalana houkuttimena suuri määrä käytettyjä kirjoja myynnissä, ja niitä selatessa se kirjanörtin aamupäivä kuluikin rattoisasti paahtavasta auringonpaisteesta huolimatta.
Mukaan lähtivät:

 • George Eliot: Middlemarch I ja II. Minua kiinnostava brittiläinen, 1800-lukuinen kirjailija (oikealta nimeltään Mary Anne Evans), jonka klasikkoteos sopisi hyvin Totally British -haasteeseenkin. Eniten minua häneltä kiinnostaisi Daniel Deronda, josta tehtyä tv-sarjaa rakastin.
 • E.M. Forster: Hotelli Firenzessä. Edelleen brittihaasteeseen sujahtava kirjailija, joka kiinnostaa kovasti. Luokkaeroja, rakkausvalintoja, italialaisia maisemia - voisinko toivoa muuta! En ole nähnyt tätä edes elokuvana - enkä Taloa jalavan varjossakaan. Mikähän minua on vaivannut, sillä nämä kuulostavat aivan minun teoksiltani.
 • Marilyn French: Naistenhuone. Feministiklassikko, joka kuulostaa kaiken lisäksi vielä hyvältä ja mielenkiintoiselta romaanilta. Ihana saada tämä hyllyyni!
 • Nick Hornby: Hornankattila. Ostin tämän oikeastaan fudishullulle ja urheilun parissa työtä tekevälle miehelleni, mutta pidin Hornbyn Uskollisesta äänentoistosta, ja olen aiemmin seurannut jalkapalloa tarkasti minäkin, joten voisin hyvin lukea tämän myös itse. Edelleen sopii brittihaasteeseen, jonka Modern Men Writers -alakategorian olen tosin jo suorittanut.
 • Anja Kauranen: Pelon maantiede. Viime antikvariaattireissulla ostin Ihon ajan, ja nyt oli Pelon maantieteen vuoro. Kauras-sivistykseni kasvaa Siteestä pian kohisten.
 • Astrid Lindgren: Lotta, Janne ja Minnamanna. Tämä saattoi olla kohtuuttoman kallis, etenkin kun kirja ei ole uudenveroisessa kunnossa. Toisaalta en ole seurannut, kuinka vaikea tätä on yleisesti ottaen saada käsiinsä. En voinut vastustaa kiusausta ensinnäkään ihan vain Lindgrenin ykkösfanina ja toisekseen koska rakastin tätä kirjaa juuri tällä kannella lapsena, mutta oma kirjamme oli jo tuolloin hyvin resuinen ja lienee nyt heitetty pois. Ihana teos!
 • Andreï Makine: Ruhtinattaren rikos. Makinea kuuluisi olla lukenut, ja tutustuminen häneen tuntui vain vähän pelottavalta ajatukselta tämän kiehtovalta kuulostavan ja ohuen pokkarin voimin.
 • Annie Proulx: Lyhyt kantama. Proulxiinkin olen halunnut kauan tutustua, ja kun Laivauutisia ei näkynyt, nappasin mukaani tämän novellikokoelman. Tästä löytyy Brokeback Mountainkin, jonka erityisesti haluan elokuvan suurena fanina lukea.
 • Henrik Tikkanen: Yrjönkatu. Ihastuin Märta Tikkaseen hänen Kaksi-teoksensa vuoksi. Kaksi käsitteli Tikkasten avioliittoa, ja kirjan myötä myös Henrik alkoi kiehtoa, vaikken häneen todella ihastunutkaan. Olinkin innoissani, kun löysin nyt yhden hänen "osoitekirjoistaan" ja pääsen lukemaan sitä pian!
 • Evelyn Waugh: Mennyt maailma. Jälleen yksi brittihaasteeseen istuva teos, joka kiinnostaa kovasti. En ole vielä nähnyt edes sitä legendaarista tv-sarjaa, jossa on iki-ihana Jeremy Irons, mutta se on jo valmiiksi dvd-kokoelmissani. Kiehtovaa Waugh'ta sivuttiin myös Mitfordin tytöissä.

Että tulihan taas osteltua. Kirjat eivät olleet edes mitenkään superedullisia, mutta sain sentään tingittyä paljousalennusta tämän pinoni kanssa - vaikka tinkiminen ei ole koskaan todellakaan ollut minun juttuni (olen siihen aivan liian suurpiirteinen).

19 kommenttia:

 1. Tykkään hankinnoistasi! Olisivat voineet lähteä minunkin mukaan (ja osa onkin =)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. (Poistin äskeisen kommenttini, kun löysin lisää n-kirjoja.)

  N on määrältään sellainen keskiverto täällä. Anais Niniä en ole lukenut, mutta minunkin mielestäni hän oli mielenkiintoinen hahmo.

  Löysin seuraavat N-kirjat:

  Gloria Naylor: Kotipaikka Linden Hills
  Arne Nevalinna: Marie
  Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen, Maaninkavaara
  Andrew Nicholl: Rouva Agathen rakkaus
  Irene Nemirovsky: Sunnuntai (en ole lukenut vielä)
  Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo, Hänen varjonsa tarina
  Himilce Novas: Mangot, banaanit ja kookospähkinät
  Nigel Nicholson: Erään avioliiton muotokuva
  V.S. Naipaul: Talo herra Biswasille, Elämän kuva (jäi kesken)
  Elizabeth Noble: Lukupiiri (ok, tämä jäi kesken)

  Nuo sinun hankintasi ovat upeita. Ruhtinattaren rikos on kirja, jonka haluan lukea uudestaan siitä ilosta, että Makinen Ranskalainen testamentti avautui minulle kunnolla vasta tänä vuonna. Ja Lyhyt kantama on hieno, kunpa silti joskus jossain törmäät Laivauutisiin! Mutta että Lindgrenin ykkösfani... ;-) Saako samalle sijalle yrittää, vaikkei pidä Katto-Kassisesta, mutta rakastaa _kaikkea_ muuta mitä Lindgrenin kynästä on lähtenyt? :)

  VastaaPoista
 4. Hei Karoliina

  Oletpa tehnyt hienoja löytöjä! Oliko siellä paljon kirjoja tarjolla? En ole koskaan käynyt Fiskarsissa, mutta vaikuttaisi hyvältä kesäpäivän kohteelta. Kirjahankinnoistasi suosittelen lukemaan Naistenhuoneen, joka on hyvä ajankuvaus amerikkalaisesta keskiluokkaisesta elämästä kuin myös feministisestä heräämisestä. Mennyt maailma on ollut myös kautta aikojen suosikkisarjani ja luin sen kirjana myöhemmin. Mielikuvat sarjasta olivat vaan niin voimakkaat, että kirjana se tuntui vaisulta.

  Onko tässä tarkoitus aina kommentoida kirjaimen mukaan ja katsoa mitä hyllyistä löytyy?

  Olen muuttanut nyt bloggeriin ja olen nyt virallisesti lukijasi. Tervetuloa käymään! Tämä kommentointi on aika kätevää, kun melkein kaikki ovat täällä.

  VastaaPoista
 5. Oi, Naistenhuone! Tällä oli minuun suuri vaikutus. Ja hyväksi pariksi tämän kanssa sopii Mad Men-sarja.. :)

  t. Elisa

  VastaaPoista
 6. Oh, nyt on pakko kommentoida, kun näin Lotta, Janne ja Minnamanna -kirjan! Meillä (vaiko mummulassa) on tuo samainen versio myös, ja se on niiiiin ihana ja lapsuusmuistoja mieleen tuova! <3

  VastaaPoista
 7. Ooh, mitä hankintoja, TYKKÄÄN ;)

  Minulta löytyy N-kirjoista seuraavaa:

  Irene Nemirovsky: Ranskalainen sarja
  Andrew Nicoll: Rouva Agathen rakkaus
  David Nicholls: Sinä päivänä
  Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
  Eppu Nuotio: Musta, Kosto, Maksu, Varjo, Paine, Loppu..eli kaikki hänen 6 Pii Marin-dekkaria

  VastaaPoista
 8. Hurraa: Marilyn Frenchin Naistenhuone!

  N on todellakin anorektinen...

  Kari Nurmi: Seikkailun suolainen maku

  Pablo Neruda: Andien mainingit, Kapteenin laulut

  Åsa Nilsonne: Kaikessa hiljaisuudessa

  Andrew Nicoll: Rouva Agathen rakkaus

  Mukavaa viikkoa, Karoliina!

  VastaaPoista
 9. Iik, mitä löytöjä taas! Tuo Lotta, Janne ja Minnamanna on lapsuudenkotini kirjahyllyssä, se on säilynyt äitini lapsuudesta. Siitä ei taida olla otettu uusia painoksia vähään aikaan, joten ihan hyvä löytö vähän kalliimpanakin.

  Minäkin kiinnostuin Forsterista, olen lukemassa Talo jalavan varjossa -romaaniin viittaavaa Zadie Smithib romaania Kauneudesta, ja sekä edellä mainitun että Hotelli Firenzessä olen nähnyt elokuvana.

  Middlemarch ja Mennyt maailma kiinnostavat myös; jälkimmäinen löytyy omasta hyllystä. Ensin mainittua olen joskus aloittanutkin, mutta se on sellaista laveaa, hidasta kerrontaa, joka vaatii aikaa.

  VastaaPoista
 10. Fiskars on minunkin suosikkini. Omaan muun muassa yhden sisutuskirjan, jonka kodit ovat fiskarsilaisia.
  ja hienoja löytöjäkin siellä voi näemmä tehdä ;).

  N-alkuiset kirjailijat eivät ilmeisesti ole kovin yleisiä, kun kaikilla on niin lyhyt lista. Omani näyttää tältä:

  Peter Nadas: Muistelmien kirja 1.(jäi kesken, tuntui ainakin silloin liian raskaalta)
  Irene Nemirovsky: Ranskalainen sarja. Pidin kovasti.
  Arne Nevanlinna: Marie. Koskettava.
  Jo Nesbo: Suruton. Ihan hyvää dekkakari-genreä.
  Mikael Niemi: Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä: Hulvaton! Olen nähnyt myös teatteriversion Oulussa.
  Miikka Nousiainen: Vadelmavenepakolainen. Hauska, mutta loppua kohden vähän karmiva.
  Himilce Novas: Mangot, banaanit ja kookospähkinät. Ei oikein mitään muistikuvaa.

  VastaaPoista
 11. Ihania kirjalöytöjä!

  Meilläkin on ollut jo monena kesänä tarkoitus tehdä kesäretki Fiskarsiin, tässäpä tuli yksi syy lisää lähteä;-)

  VastaaPoista
 12. Oletin, että mullakin aneeminen N-osasto, mutta löytyi sentään jotain. Yhden rivin taakse en jaksanut taaskaan kurkata.
  Newkey-Burden: Amy Winehouse
  Niemi: Populäärimusiikkia Vittulajänkältä, Nahkakolo
  Nikula: Tumppi Varonen Poika joka tahtoi lentää
  Nevalainen: Suomi-rockin tiekartta
  Napier: Pelasta parisuhteesi
  Nikula: Rauta-aika (Suomimetallin historia, siis)
  Nothomb: Vaitelias naapuri
  Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
  Nopola: Ei tehrä tästä ny numeroo

  Mitään noista en tietenkään ole lukenut, muutamaa selannut ja Nopolaa sentään kolmanneksen lukenutkin... :)
  -Katriina-

  VastaaPoista
 13. Mari A.: Kiitos tykkäämisestä!

  Katja, haluaisin hyllystäsi Niffeneggerit. :) Nicholsonin hurmaava teos minullakin muuten on, mutta asiaproosahyllyssä. Lindgrenin ykkösfaniksi saa toki pyrkiä, mutta vastus on kova. ;)

  Sara, kiitos. Paikalla oli ainakin viime lauantaina vain yksi myyjä, mutta hänellä oli tosi laaja valikoima kirjoja. Ja käsitin, että hän olisi siellä kesällä päivittäin, paitsi maanantaisin.

  Kirjahyllykeskiviikossa olen aina esitellyt hyllystäni löytyvää valikoimaa kirjain kirjaimelta. Monet kertovat kommentissaan omat vastaavat kirjansa, mikä on hauskaa. On myös aina kiva kuulla, jos jollakin on muistoja tai kokemuksia minun hyllystäni löytyvistä, esitellyistä teoksista.

  Kävin aiemmin tänään kirjautumassa uudenkin blogisi lukijaksi. Tervetuloa vain Bloggeriin tätäkin kautta!

  Sinulle ja Elisalle kiitos Naistenhuone-kommenteista. Odotan sen lukemista kovasti! Ja Elisa: Mad Men on ehdottomia lempisarjojani, enkä malttaisi odottaa uuden tuotantokauden valmistumista!

  Niina, eikö?! Se on todella ihana. Stella tykkää lukea Osaa Lottakin ajaa -kuvakirjaa (jota sitäkään meillä ei ole muuten omana, mur), joten hän saattaisi vähän ajan päästä siirtyä sujuvasti kuuntelemaan näitä tarinoita. <3

  Susa, kiitos! Ja ihanaa, pian mullakin on tuo Nicholls, jolta odotan paljon. :)

  Leena, muistan kun ihmettelit, ettei hyllyssäni ollut ennestään Frenchia. :) Ja vaikken ole suuri runoihminen, Neruda on kyllä aika ihana!

  Maria, Fiskars on tosiaan ihana, ja samoin Lotta, Janne ja Minnamanna. <3 Ai että Kauneudesta pohjautuu Taloon jalavan varjossa?? Tosi mielenkiintoinen tieto! Kauneudestakin löytyy hyllystäni, mutta on vielä lukematta. Hauskaa, nuo pitääkin sitten lukea peräkkäin tai lomittain! Ja hmm, vähemmän hauska tieto, että Middlemarch on hidasta tekstiä... No, pitää sille silti tietenkin antaa mahdollisuus, ja oikealla hetkellä hidaskin voi tosiaan olla ihanaa.

  Jaana, minäkin muistelin reissullamme tuota Koteja Fiskarsissa (tms.) -teosta, jota minulla ei ole, mutta joka on tosi kaunis kirja. Kiitos, löydöt olivat tosiaan itsellenikin mieleen. :) Ja meiltä löytyy muuten myös Nesbötä - miehen hyllystä.

  Erja, kiitos! Ja suosittelen kyllä Fiskars-retkeä, monestakin syystä. :)

  VastaaPoista
 14. Katriina (jäit välistä, sillä olin välissä noin kauan iltatoimissa lasten kanssa ja nukutuspuuhissa, siis kommentin kirjoitus jäi kesken), minullakin on muuten Nothombia yhden teoksen verran (Samuraisyleily), mutta se on tuolla poistopinossa ja pääsee varmaan taas pian johonkin arvontaan. :)

  Nopola osaa kirjoittaa hauskasti! Itäsuomalaistakin naurattaa, tosin ehkä vahingoniloisesti. ;D

  VastaaPoista
 15. Hienoja löytöjä olet tehnyt! Olisin itsekin varmasti ostanut suurimman osan noista! :)

  Minullakin on N-kirjaimen kohdalla kirjahyllyssä melko tyhjää, mutta löytyy sieltä sentään Nabokovin Lolita sekä Inka Nousiaisen Seitti ja Arvaa ketä ajattelen. Ja onhan tuolla vielä Nicolsonin Erään avioliiton muotokuva. Minustakin olisi kiva saada Nothombia omaan hyllyyn asti. Ja Anais Niniin olisi mielenkiintoista tutustua - tuntuu oleva suhteellisen suosittu ainakin englanninkielisissä maissa.

  VastaaPoista
 16. Anaïs Ninin päiväkirjat tekivät minuun todella suuren vaikutuksen nuorempana, ja aion kesällä lukea osan niistä uudestaan. On hienoa seurata, kuinka hän oikeasti viisastuu vanhetessaan ja pohtii kokemuksiaan ja aikansa ajattelutapoja ja naisen rooleja. Pidän paljon myös noista hänen eroottisista novelleistaan, joissa eroottiset fantasiat ovat luonteva osa naisten elämää.

  VastaaPoista
 17. Oi, Ruhtinattaren rikos - kaunis kirja, eräs lempikirjoistani! Hyvä ostos :))

  VastaaPoista
 18. Zephyr, kiitos! Lolita täytyy varmaan hankkia. Se uusi painos on tosi kauniskin!

  Päivi, kiitos kommentistasi ja tervetuloa kammariin! Voi että, nyt alkaa tehdä todella mieli hankkia niitä päiväkirjoja!

  Elegia, tervetuloa myös sinulle (en ainakaan muista sinun aiemmin kommentoineen - suo anteeksi, jos olen väärässä)! Toivotaan, että Makine ja Ruhtinattaren rikos hurmaavat myös minut. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...