Palaan myöhemmin tänään vielä varsinaisen Kirjahyllykeskiviikon kanssa (vuorossa M!), mutta ensin halusin tulla kertomaan, miksi on hyvä, etten asu enää keskustassa. Kävin eilen ihanalla, aurinkoisella lounaalla ja terassilla äitini ja pikkusiskoni kanssa, sekä hoitamassa asioita. Kävelin pahaa aavistamatta ohi antikvariaatin, joka oli salakavalasti laittanut ulos koreihin paljon kirjoja hintaan 50c/kpl. Toisin sanoen, liike teki minulle tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä.
Niinpä hetkeä myöhemmin kirjahyllyni oli taas paisunut - seuraavien teosten verran:
Niinpä hetkeä myöhemmin kirjahyllyni oli taas paisunut - seuraavien teosten verran:
- Maeve Binchy: Illallistarinoita. En ole vielä lukenut ensimmäistäkään Binchya (Lasijärvi löytyy hyllystäni, niin kuin aiemmin olen kertonut), mutta kun luottoihmiseni Katja Lumiomena -blogista sanoi, että Binchy on viihdekirjailijoiden parhaimmistoa, päätin varmuuden vuoksi kototuttaa tämänkin teoksen.
- Kerstin Ekman: Tapahtui veden äärellä (pokkari). Piti nyt tämäkin ostaa, kun olen Ekmania jo vuosia mielessäni pyöritellyt, ja kun hänestä on ollut nyt paljon puhetta Jennin K-blogissa. Tämä kirja ei kuulu ylistettyyn Sudentalja-trilogiaan, mutta tätäkin joku kehui tuolla Jennillä.
- Nicholas Evans: Hevoskuiskaaja (pokkari). Tämä oli leffana ihan kiva, ja muistaakseni joku bloggaaja kehui tätä kirjanakin. Lisäksi sen lukeminen kasvattaisi Totally British -haasteen pisteitäni. :)
- Aino Kallas: Päiväkirja vuosilta 1922-1926. Tykkään lukea ihmisten päiväkirjoja ja kirjeenvaihtoa. Tässä aikakausikin kiinnostaa, sekä tietysti kirjoittaja, vaikken Sudenmorsianta arvosta ehkä ihan niin korkealle kuin pitäisi. Kallaksen päiväkirjoja on julkaistu paljon myös ajalta ennen ja jälkeen tämän teoksen.
- Anja Kauranen: Ihon aika. Olen lukenut Kauraselta/Snellmanilta aiemmin vain teoksen Side, josta pidin kovasti. Ihon aika on hyvin maineikas, ja lisäksi vielä kuulemma Siteen sisarteos, joten ilman muuta nappasin tämänkin mukaani.
- Zadie Smith: Nimikirjoitusmies. Okei, tämä ei maksanut 50 senttiä, vaan kymmenen kertaa enemmän.. Vähän liikaa, mutten voinut vastustaa kiusausta, kun hyväkuntoinen, kovakantinen kirja oli tiskin vieressä tyrkyllä, ja kun hyllyssäni oli ennestään Smithin kolmesta teoksesta kaksi. Nyt minulla on ne kaikki, jee!
- Lauri Viita: Moreeni. En osaa sanoa, tuleeko tätä koskaan luettua, mutta kaiken Aila Meriluodosta ja hänen kauttaan myös Lauri Viidasta lukemani takia tuntui tärkeältä saada myös Moreeni hyllyyni. Ja onhan se myös suomalaisen kirjallisuuden suuria klassikkoja.
- Satu Waltari: Kahvila Mabillon. Hieman laikukkaasta selkämyksestään huolimatta halusin tämän, sillä eihän Mika Waltarin tytärtä ja boheemin opiskelijaelämän kuvausta Pariisissa voi ohittaa.
- Pakko oli ostaa myös A Little Golden Book: Eeyore, You're the Best!, vaikka se on vähän huonokuntoinen. Minun vain on vaikea vastustaa Kultaisia kirjoja suomeksi tai englanniksi.
Näiden lisäksi kirppareita kiertävä äitini kartutti jälleen kerran tyttökirjakokoelmaani (kiitos!) tuomalla kaksi tosi hyväkuntoista Mary Marckin kirjaa: Toverien kesken ja Yhteiskoululaisia. Ihanaa!
Muutenkin kirjoja toki tulee, mutta olen edes vähän paremmassa turvassa täällä Espoon takametsissä ja kotoa käsin töitä tekevänä, kaukana kaupungin houkutuksista. Pitäisi varmaan lisätä uusia kirjoja jälkikäteenkin tuonne kirjahyllykeskiviikkojen kohdalle, että pysyisin kärryillä kokoelmistani. Yksi uusi kirja, jonka luin eilen illalla puoleenväliin on ihana (uskallan sanoa jo nyt) Chris Cleaven Little Been tarina. Minähän pidin kovasti jo Cleaven esikoisteoksesta Incendiary, ja tämä on monella tapaa samanlainen, ja silti ihan oma, kiehtova romaaninsa.
Olin oikeastaan lukemassa Kathrin Schmidtin romaania Et sinä kuole, mutta ennakko-odotuksistani ja hyvästä alusta huolimatta olen aika kyllästynyt kirjaan nyt puolivälissä. En ole vielä päättänyt, jätänkö sen kokonaan kesken, sillä teen niin todella harvoin, eikä tämä millään tavalla erityisen huono kirja ole. Silti huomasin, että lukeminen on alkanut olla vähän pakkopullaa, eikä minua mitenkään hirveästi kiinnosta, kuinka tarinan henkilöille lopulta käy. Jotenkin outo piirre kirjassa, sillä useammin ainakin minulle käy niin, että alku saattaa olla tahmea ja epäkiinnostava, mutta viimeistään puolivälissä tarina alkaa viedä vastustamattomasti mukanaan.
Iltapäivällä tai illalla jutellaan sitten M-kirjoista. Ja huomenna bloggaan varmaankin Marjoja ja maskaraa -kirjasta, josta piti kirjoittaa jo eilen, mutta aurinko väsytti liikaa..
Kiitos vielä samalta reissulta hankkimastasi Nyt nappaa! -kirjasta. Pakkasin sen toiveikkaasti mukaan synnytyssairaalakassiin, vaikka Iikka väitti, ettei sairaalassa ehdi lukea, vaan siellä synnytetään ja loppuaika ihaillaan vauvaa. Saas nähdä!
VastaaPoistaBinchyn kirjoista kannattaisi ekaksi lukea Ystävyyden piiri. Sen jälkeen koukku pysyy.
VastaaPoistaPetyin Binchyn Taverna tähtien alla kirjaan, jonka ostin Sveitsin matkan lomalukemiseksi. Siinä ei ollut enää särmää, ei yllätystä. Viimeinen hänellä, josta kiinnostuin on Hopeahäät.
Aino Kallaksen päiväkirjat olen lukenut kaikki. Niihinkin liittyy muisto eli luin ne ennen esikoiseni syntymää äitysloman alettua. Kallas on todella kiinnostava persoona.
Minä niin odotin sitä M:ä ja nyt en tiedä, olenko enää linjoilla koska tämä helle, johon koiruus ja minä olemme nääntymässä ja lisäksi Meri & co saapuvat tänään ja kun lähtevät jää heidän villi villakoiransa meille 'hoitoon' päiväkausiksi'.
***
No, tulen minä;-) Tämä kirjainleikki on meidän perheen juttuja ja yksikään ei ole missään kirjainjutussa vielä p'äihittänyt minua. Voitan myös hularenkaan pyörityksen, vaikka olen luvannut 100 euroa minut voittavalle.
Hyvänen aika, mitä minä kerron...kaikki on helteen syytä. Suomen Tahiti on ihan muuta kuin muu osa Suomea.
Ja nyt yritän raahautua istuttamaan rucolaa...
Totta, Binchy on oikeastaan ainoa viihdekirjailija, jolta olen jaksanut lukea useamman kuin yksi tai kaksi teosta. Hän on ehkä aikuisempi viihdekirjailija. Pidin tuosta Illallistarinoista, joka taitaa olla viimeisin lukemani Binchyn kirja. Luin sen 3-4 vuotta sitten. Ja Mary Marck! Äidilläni on useita hänen kirjojaan, niitä luin mielelläni nuorempana ja olen miettinyt, että pitäisi joskus palata.
VastaaPoistaNyt oman kirjahyllyni Ämmiin. Ainakin nämä:
- Toni Morrison: Jazz, Paratiisi, Solomonin laulu
- Gabriel Garcia Marquez: Sadan vuoden yksinäisyys, Oudot vaeltajat, Kuulutetun kuoleman kronikka
- L.M. Montgomery: Sininen linna (sekä tietenkin Annat, Runotytöt yms.)
- Sari Malkamäki: Tiikerikakku
- Andrei Makine: Ranskalainen testamentti, Ruhtinattaren rikos (joka pitäisi lukea uudelleen)
- Michael Moore: Dude, Where's my country, Downsize this
- Kate Morton: Paluu Rivertoniin
- Merete Mazzarella: Fredrika Charlotta... (en ole vielä lukenut)
- Alice Munro: Open secrets, Kerjäläistyttö (vielä lukematta)
- Peter Mayle: Vuosi Provencessa
- Ian McEwan: Ajan lapsi
- Frances Mayes: Toscanan auringon alla
Muuta en nyt löytänyt. :)
Karoliina, onko tämä jo se M-postaus?
VastaaPoistaOih mitä löytöjä! Minäkin olen onnellinen, että asun etäällä pääkaupungin kirjahoukutuksista (netistäkin pystyy ostamaan, mutta se on sentään suunnitelmallisempaa, ihanat kirjat eivät samalla tavoin "hyppää silmille")
VastaaPoistaBinchystä olen samaa mieltä kuin Leena; Ystävyyden piiri ja muut vanhat ovat parhaita (tuo Leenan mainitsema Hopeäätkin taitaa olla vanhempaa tuotantoa, joka on nyt vasta käännetty), Taverna tähtien alla jäi minultakin kesken. Mutta Illallistarinoita on nautittavaa Binchyä! Olen lukenut melkein kaikki Bichyt (suosikkini on Tulikärpästen kesä) paitsi tuon Lasijärven, jota ei enää löydy kirjastoistakaan!
Minuakin kiinnostaa paljon tuo Tapahtui veden äärellä ja lainasinkin sen jo, mutta se oli liian pelottava :) minulle juuri nyt, aion kyllä palata siihen...
Minulla on varmaan kaikki Mary Marckit hyllyssä, pitäisi joskus lukea taas niitä... Ihanaa nostalgista koululaiselämää ja Helsinki-kuvausta...
Lainasin tänään kirjastosta Zadie Smithin Kauneudesta, oletko lukenut sen ja mitä pidit?
Maiju, eipä kestä. <3 Älä kuuntele miestä, joka ei ole ollut yhdessäkään synnytyksessä - etenkään synnyttäjänä. :D No joo, mutta riippuu varmasti kovasti tapauksesta. Mulla oli kyllä aikaa lukea molemmilla kerroilla, etenkin sairaalassa ennen synnytystä. Mutta toivotaan, ettet sinä joudu tarkkailuun! Ja Bankin kirja on varmasti aika hyvä valinta sinne, sillä kyseessähän on kertomuskokoelma, eli ei vaadi samalla tavalla syventymistä kuin moni romaani, ja on muutenkin todella helppolukuinen, sillai hyvällä tavalla. :)
VastaaPoistaLeena, jännä nähdä millainen suhde minulle ja Binchylle syntyy. Tai minulle ja Kallakselle! Kiva kuulla muistosi tuosta lukuhetkestä. :) Ja voi sinua helteen pehmittämää, notkealanteista rucolanistuttajaa. :D Minä olin mestaripyörittäjä lapsena, mutta enää ei hulavanteen pyöritys luonnistu millään. Olen siis kateellinen!
Ja ei, tämä ei vielä ollut M-postaus. Siihen menee aikaa, sillä kirjoja on paljon..
Katja, kiva tietää, että pidit tuosta Binchysta! Mary Marck on ihana, ja minulla on jo paljon hänen teoksiaan hyllyssä. <3 Meillä on jonkin verran samoja M-kirjailijoita, joskin Garcia Marquez oli minulla jo G:ssä. :)
Pienen mökin emäntä, minäkin joskus hurahdan nettiostoksiin, mutta sitä pystyy tosiaan paremmin hillitsemään. Etenkin, kun postimaksut mukaan lukien kirjoja ei tahdo 50 sentillä löytää. :) Kiva kuulla, että sinäkin pidit tuosta Binchysta!
Minua eivät kirjat tahdo oikein pelottaa, mutta saapa nähdä miten käy Ekmanin kanssa! Marckit ovat kyllä mahtavia. Vanha Helsinki kiehtoo kovasti, ja Eeva-kirjat olivat minulle rakkaita lapsena.
En ole lukenut Smithin Kauneudesta, vaikka se on ollut vuosikausia hyllyssäni. Tämä on yksi näitä kirjallisen elämän suuria mysteereitä... Eli Smithin White Teeth (suom. Valkoiset hampaat) oli mielestäni todella hyvä, mutten silti ole tullut lukeneeksi noita hänen muita teoksiaan. Toivottavast pian! Pikkusiskoni tosin sanoi eilen, ettei pitänyt Kauneudesta-kirjasta mitenkään hirveästi.
Voi, minä olinkin liian nopea. ;) Kopsaan m-kirjani sitten varsinaiseen kirjahyllykeskiviikkoon.
VastaaPoistaKaroliina hulavanne pyörii, jos sen on lapsena osannut! Yritäppä vain;-)
VastaaPoistaVanhemmat Binchyt ovat kiinnostavampia.
Pienen mökin emäntä, kiitos vinkistä! On kaaaaauan aikaa kun luin Tulikärpästen kesä ja nyt lisään sen kolmanneksi suvikirjakseni, jonka nouden kirjastosta. Ah!, muistan sen kirjan fiiliksen...
Binchyn Illallistarinoita on kyllä ihana, samoin muistaakseni Italian illat. Tuo Leenan mainitsema Taverna ei niin sytyttänyt mutta nuo edelliset kyllä. Ihanaa irlantilaistunnelmaa!
VastaaPoista+ hienoja löytöjä! Minusta tuntuu aina vähän nololta roudata divarilöytöjä kotiin kun meille ei vielä mahdu kuin yksi kirjahylly ja se on jo ihan täynnä..
Katja: :D
VastaaPoistaLeena, olen minä yrittänyt, mutta ei pyöri. Täytyy varmaan treenata. :)
Linnea, jee, lisää ihmisiä, joilta kuulen, että tein hyvät kaupat. :) Meillä Teemu on ihme kyllä melko suvaitsevainen kirjahaalimisteni kanssa. Ehkä se on vain hyväksynyt sen, että se kuuluu työhön. :)
Halusin vain kertoa, että aakkosellinen listaus on mahtava idea ja aloin tehdä samaa omassa blogissani. Laitoin ensimmäiseen postaukseen tiedon ja linkin tänne.
VastaaPoista