keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: B niin kuin Ballard, Brontët, Brookner...

Tänään kurkistetaan kirjahyllyssä kohtaan B. Totesin, että minulla on siellä aika sekalainen kokoelma kaikenlaista.
Ensinnäkin siellä on seuraavia:


Richard Bach: Lokki Joonatan. Nii-in. En oikein tiedä, mitä ajatella tästä kirjasta. Enoni vaimo, hyvin viisas nainen, usutti minut lukemaan tämän joskus ala-asteiässä, kun olin heillä yökylässä. Muistan, kuinka ahmaisin tämän lyhyen filosofishenkisen opuksen vierashuoneen patjalla ja olin aivan ihastuksissani. En tiedä, osaisinko suhtautua tähän enää aikuisena yhtä avoimesti ja vilpittömästi. En uskalla lukea kirjaa uudelleen, koska pelkään sen olevan kauheaa new age -höttöä.


Haluan kuitenkin säilyttää kirjan, että voin luettaa sen omilla lapsillani, kun se aika koittaa. Sillä eihän tässä kirjassa ole missään nimessä mitään pahaa. Sen sanoma on kaunis: On ok olla erilainen. Muista tavoitella unelmiasi. Vapaus on tärkeää. Lisäksi kirjassa on jännillä tekniikoilla toteutettuja lokkikuvia. Tämä norjalainen teos ilmestyi 1972 ja on edelleen hyvin suosittu, joten tietenkin se on hyvä. Lisäksi se on tärkeä osa historiaani lukijana, joten ilman muuta se saa jäädä hyllyyni. En muuten enää muista, miten se on sinne tullut?


J. G. Ballard: Empire of the Sun. Tämän kirjan pohjalta tehty elokuva Auringon valtakunta on minua jostakin syystä kovasti ravisuttanut leffa. Se on hyvä elokuva, mutta en silti tiedä, miksi se on vaikuttanut minuun niin suuresti. Kirjan olen sittemmin lukenut itse asiassa suomeksi, koska se liittyi työtehtävään, mutta olin siinä vaiheessa jo ostanut tämän alkukielisen version. En oikeastaan usko palaavani tähän enää, sillä vaikka kirja oli hyvä, se ei tehnyt minuun elokuvan kaltaista vaikutusta. Kerrankin näin päin.


Kirja saa kuitenkin jäädä hyllyyni elokuvan takia. Lisäksi ostin tämän Pariisin legendaarisesta Shakespeare & Co -kirjakaupasta, joten siinä on se hieno leima. :) Ostoonkin liittyy oikeastaan jännä tarina: Haahuilin tuossa kirjoja aivan täyteen tungetussa, viehättävässä liikkeessä ja halusin ostaa jotakin, mutta mitään tiettyä ei ollut mielessä. Sitten keksin, että haluaisin vihdoin lukea tämän teoksen, mutta samassa iski oikosulku, enkä kuolemaksenikaan muistanut kirjailijan nimeä. Katselin summanmutikassa ympärillleni ajatellen, että pitäisi mennä kysymään henkilökunnalta. Selailin kuitenkin matkalla hyllyjä, ja parin minuutin päästä tämä kirja pisti silmääni sielä tuhansien ja tuhansien niteiden joukosta. Vau.


Melissa Bank: Nyt nappaa; Täydellinen juttu. Unohdin nämä alkuperäisestä kirjoituksesta ja ne jäivät pois kuvista, sillä ovat lainassa ystävälläni. Bankin kirjoja ei saa kuitenkaan jättää huomioimatta, koska ne ovat suurimpien suosikkieni joukossa. Helppolukuisia, mutta syvällisempiä kuin kansien perusteella voisi päätellä. Näissä on minulle kaikki kohdallaan. Etenkin rakastin Nyt nappaa -romaanintyylistä kertomuskokoelmaa. Täydellisen jutun kohdalla odotukset olivat sitten niin korkealla, että on oikeastaan ihme, että pidin kauhean paljon siitäkin.


Nina Berberova: Säestäjätär. Ulkovenäläisen Berberovan pienen romaanin sain kauan, kauan sitten ex-anoppikokelaaltani, mutta luin kirjan lopulta vasta muutama vuosi sitten kauniina kesäpäivänä edellisen, Punavuoren kotimme aurinkoisella parvekkeella. Olen lukenut hyvin vähän venäläistä kirjallisuutta, joten tämä oli mielenkiintoinen kokemus. En muista romaania kauhean hyvin, mutta muistan sen olleen hyvä, ja muistan tunnelman. Muistan, kuinka kulttuuri-ihmiset kokoontuivat laulajattaren kotiin ja kuinka uudet asian nuoreen säestäjättäreen vaikuttivat. Voisin lukea Berberovaa enemmänkin ja suosittelen ainakin tätä teosta lämpimästi!


John Berendt: Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa. Tässä romaanissa pitäisi olla ainekset lempikirjakseni: värikäs henkilökavalkadi, taitava kirjoittaja ja Amerikan etelävaltiot. Nämä yleensä riittävät. En vain vieläkään tiedä, miksei tämä kirja tehnyt kovin suurta vaikutusta. Ehkä odotin liikaa. Olen nähnyt elokuvankin, joka sekin taisi olla ihan hyvä, muttei sen suurempaa. Lukemisesta on jo aikaa, ja olen vieläkin ymmälläni, miten kirjan kanssa noin kävi. Haluan säilyttää tämän hyllyssäni ja mahdollisesti lukea sen vielä uudelleen, parempaa kokemusta toivoen. Ihana Ilse kirjoitti tästä Juuri tällaista -blogissaan, ja piti kirjasta juuri niin paljon kuin minäkin olisin halunnut pitää.


Charlotte Brontë: Jane Eyre; Professori. Luin Kotiopettajatteren romaanin silloin kuin se kuuluukin lukea, eli teini-iässä. Pidin siitä, niin kuin teinitytöillä on tapana. Ostin kirjan alkuperäiskielellä melkein saman tien Englannin matkalta, mutten ole vielä sitä lukenut. Aion kyllä, ja siksi tämä pokkari saa jäädä hyllyyn. Saisi Brontët muutenkin, ei sillä.


Vasta vähän aikaa sitten suomennettua Professoria en ole vielä lukenut. Oletan, että sekin on suloinen ja hyvä romaani.


Emily Brontë: Wuthering Heights. Myös Humisevan harjun luin teininä. Muistelen lukemisen olleen hidasta, raskastakin, mutta lopulta olin tästä kuitenkin vaikuttuneempi kuin perinteisemmästä ja helpommasta Kotiopettajattaren romaanista. Tämän alkuperäiskielisen pokkarin ostin samalla kuin tuon Jane Eyerenkin, melkein 20 vuotta sitten, enkä ole tätäkään vielä saanut luettua. Tekisi kyllä mieli.


Anita Brookner: Päivät Pariisissa. En ole lukenut tätä kokonaan enkä muitakaan Brooknerin teoksia. Selaillessa tämä ei vaikuttanut minun jutultani, mutta olen lukenut muuten Brooknerin tekstejä sekä mielipiteitä, ja pidän häntä viisaana naisena. Siksi haluan lukea tämän, edes yhden hänen romaaninsa, ja haluaisin myös pitää siitä. Siteeraan Brookneria mielelläni. Esimerkiksi: "All good fortune is a gift of the gods, and you don't win the favor of the ancient gods by being good, but by being bold. "


Ja näin viisaasti hän puhuu rakkaudesta yhdessä niistä romaaneistaan, joita en ole lukenut (Hotel du Lac, josta hän voitti Booker-palkinnon, ja joka on myös suomennettu nimellä Rantahotelli):
"I am not a romantic. I am a domestic animal. I do not sigh and yearn for extravagant displays of passion, for the grand affair, the world well lost for love. I know all that, and know that it leaves you lonely. No, what I crave is the simplicity of routine. An evening walk, arm in arm, in fine weather. A game of cards. Time for idle talk. Preparing a meal together."


Candace Bushnell: Sinkkuelämää. Tämä yllätti minut parillakin tapaa. Luin kirjan töitä varten, ja vaikka r-a-k-a-s-t-a-n tv-sarjaa, en odottanut kirjalta paljon. Lisäksi luulin kirjan olevan aika tavalla yksi yhteen tv-sarjan kanssa. No, ei ollut. Ja siksi moni on pettynyt tähän, mutta minusta kirja oli tosi hauska ja raikas. Se ei korosta neljän naisen ystävyyttä eikä Carrie ole siinä kaikin tavoin ihana nainen. Kirja on paljon kyynisempi, hajanaisempi ja nenäkkäämpi, ja minä pidin siitä. Mutta kyllä minä silti pidän vielä enemmän siitä tv-sarjasta (ja ensimmäisestä elokuvasta, mutten missään nimessä toisesta).


Näiden lisäksi hyllyssäni on B:n kohdalla joitakin mieheni kirjoja, dekkareita ja sellaista. (Esim. Dan Brownia. Josta rohkea myöntäisi, että Da Vinci -koodi on oikeastaan hänen itsensä ostama ja osittain jopa nauttima. Mutta että olisi silti siitä aivan valmis luopumaan.)


Ja sitten vielä nämä kaksi, joista en tiedä, säästääkö vai ei:
Onko teillä kokemusta? Maeve Binchyn Lasijärven olen saanut joskus noin 20 vuotta sitten lahjaksi, muistaakseni äidiltäni. Siihen ei tullut koskaan tartuttua ehkä siksi, että se on todella paksu. En ole koskaan lukenut Binchya, ja käsittääkseni hänen kirjansa ovat aika viihteellisiä? En siis inhoa kaikkea viihteellistä, mutta suhtaudun genreen lähtökohtaisesti melko epäluuloisesti. Onko Binchy hyvää vai huonoa viihdettä teidän mielestänne? Irlanti ja historia kyllä kiinnostavat aina.


Louis Bromfieldin Sateet tulivat on ollut minulla suunnilleen yhtä kauan. Ostin sen kirjaston poistomyynnistä hienon kannen takia (eikö olekin ihana?!). En ole koskaan kai edes vaivautunut ottamaan tästä selvää eikä sitä ole tullut aloitettua. Nyt googlasin, että Bromfield on ollut kuitenkin suosittu ja palkittukin kirjailija. Ja rakastan siirtomaa-aihetta fiktiossa (siis en tosiaankaan politiikkaa...). Ehkä tämä olisi minun kirjani. Onko kukaan lukenut Bromfieldia?


Näissä on vielä se ongelma, etteivät ne ole varsinaisia hyllyn kaunistuksia, sillä Binchysta on revennyt kansipaperi ja Bromfieldissa on kirjaston laput.


Siksi näitä ei voi oikein laittaa myyntiin tai poistoarvontaankaan. En tiedä, ottaisiko joku lahjoitustaho tällaisiakin. Pitää ottaa selvää, kunhan olen päättänyt, luovunko näistä vielä ylipäätään, ja kun olen käynyt loputkin kirjahyllystäni läpi.


B:n kohdalla kirjahyllystäni löytyy siis yhtä sun toista, kivoja kirjoihin liittyviä muistoja ja tarinoitakin, mutta ei hirveästi ehdottomia suursuosikkeja. Brontët, etenkin Emily, ovat toki klassikkoasemansa ansainneet (myös Bach varmasti), ja onhan siellä Ballard, Berberova, Bushnell... jotka ovat olleet hyviä lukukokemuksia. Nyt vain toivon, että tajuan myöhemmin Berendtin upeuden, ja että Brooknerista tulee minulle vielä tärkeä kirjailija.


ETA: Alkuperäisestä kirjoituksesta unohtunut Melissa Bank kirjoineen on ehdoton suursuosikkini!


Mitä hyvää tai huonoa teidän hyllynne B-kohdassa on? 


PS. Löysin tänään vielä kaksi A-kirjaa, jotka olivat jääneet pois viime viikon Kirjahyllykeskiviikosta. Käyn lisäämässä ne sinne vielä.

25 kommenttia:

  1. Palaan tähän myöhemmin, kunhan tutkin omaa kirjahyllyäni. Mutta sen sanon, että Binchy on viihdettä parhaasta päästä! Hän on parempi kirjailija kuin esim. siskoshaasteessa esiin tullut Marian Keyes. Minullakin on kaksijakoinen suhde viihteeseen. Luen 1-3 viihdekirjaa vuodessa (yleensä kesällä) ja joskus nautin niistä, joskus kärsin. Binchyn kirjat ovat olleet niitä, joista olen _melkein_ nauttinut. ;)

    VastaaPoista
  2. Kirjastoissa on pisteitä, mihin asiakkaat voivat jättää kierrätykseen kirjoja. Olen itse tehnyt sieltä löytöjä ja vienyt myös jotain itselleni tarpeetonta vaihdossa.

    Mie kuulun niihin, jotka inhosivat tuota Sinkkuelämää-kirjaa, sillä odotin silloin pahimpana fanitusaikana siltä ihan liikoja.

    B:n kohdalta minulla löytyy ainakin Brontëa. Meillähän kirjat eivät löydy aakkosjärjestyksessä, vaan teemoittain, joten nappasin jotain mitä muistan.

    Andrei Bitov: Poisliitävä Monahov
    Ivan Bunin Valitut kertomukset
    Grigory Baklanov: Ystävykset
    Heinrich Böll: Katharine Blumin menetetty maine, Mitähän siitä pojasta tulee, Tohtori Murken kootut tauot ja muita satiireja ja Aseveljet
    Saul Bellow: Herzog ja Dekaanin joulukuu

    Intialaisia B:llä alkavia jooga ja meditaatiokirjoja.

    VastaaPoista
  3. Ainakin näin hyllyäni näkemättä tiedän kertoa, että minunkin hyllystä löytyy Bronten sisarusten tuotoksia, Dan Brown jne ;)

    Nyt kun Katja vertasi tuota Binchya minun viihdekirjallisuus-gengren ykköseen, eli Marian Keyesiin, että jopa parempi, niin pakko kyllä minunkin jo tutustua Binchyyn. Tosin mulla on hatara muistikuva, että olisin häneltä joskus kauan sitten lukenut jonkin sinikantisen kirjan..hmm..

    VastaaPoista
  4. Unohdin Wilhelm Buschin, jonka kirjasta Maks ja Morits bloggasinkin vähän aikaa sitten.

    VastaaPoista
  5. Hahaa, minähän olen lukenut tuon Bromfieldin tai jonkun. Sateet tulivat oli erinäköisenä omassa hyllyssäni, mutta olen pistänyt sen menemään. Meidän kirjastossa on kierrätyspiste, jonne teoksia saa viedä.

    Niin, enkä muista siitä mitään. Vettä satoi. :D

    Ja Berendtistä kyllä pidin, mutta ei se mikään elämäni kirja ollut. Kun ei se ollut jotenkin niin kaunokirja kuin olisin toivonut.

    Omassa hyllyssäni on monta samaa, mutta on siellä muutakin. Kuten Baubyn Perhonen lasikuvussa (lukematta), joku Balzac, Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan, Bergmania... Pitäisikin lukea omasta hyllystä välissä, mutta kirjastossa on niin paljon enemmän valinnanvaraa. :)

    Bushnellista sanon vaan, että en ole lukenut, koska olen ehkä ainoita naisia koko läntisessä maailmassa, jotka inhoavat Carrie Bradshaw´ta ja koko sarjaa. ;)

    VastaaPoista
  6. Brooknerin hotellikirjankin olen muuten lukenut, teltassa Orkla-joen rannalla Norjassa. Se oli hieno!

    VastaaPoista
  7. Katja, kiitos Binchy-infosta! Ehkä minä säästän tämän ja kokeilen lukemista, vaikka kesällä. :)

    Hanna, sinulla onkin paljon minulle ihan tuntemattomia B-kirjailijoita. Böllin ja Bellow'n sentään tiedän, mutten ole lukenut.

    Susa, Keyes ja Binchy lienevät yhteisessä genressään (?) kuitenkin aika erilaisia. Tai en oikeastaan tiedä varmaksi, mutta ainakin tuo minun Binchyni on historiaan sijoittuvaa viihdettä, kun taas Keyes on kai aika selkeästi modernia chicklitiä? Testaan varmaan molempia. En aio ihan heti laittaa uusia haasteita kehiin, mutta mielessäni pyörii kyllä sellainen liittyen naisten "viihdekirjallisuuteen", koska olen vähän haeskellut hyviä, kevyitä kirjoja.

    Ilse, vai olet lukenut Bromfieldin. Ja että vettä satoi. Kiitos. :D :D :D

    Mutta se on ihan oikeasti kiva ja hyödyllistä tietää, että tykkäsit Brooknerista! Minusta on muuten kiva kuulla missä ja miten ihmiset on kirjansa lukeneet, joten kiitos tästä viehtättävästä telttatiedosta. :)

    Saatana saapuu Moskovaan olisi kai aiheellista joskus lukea...Mutta soo, soo, ei saa inhota Sinkkuelämää eikä Carrieta. :) Joskin sinulla kyllä taitaa olla tässä sielunsisaria. Te sivistyneet, tiedostavat naiset! ;)

    (Kiusasin siis vain.)

    VastaaPoista
  8. Ai niin, Lokki Joonatanin alkuperä selvisi suht helposti omistuskirjoitus lukemalla: olen saanut sen 16-vuotislahjaksi "kotijoukoilta". :)

    VastaaPoista
  9. Nyt palaan B-kirjoihin ennen kuin suuntaan päiväkodille. :)

    Lokki Joonatan kolahti minuun lukioikäisenä, mutta en itsekään ole uskaltanut enää tarttua siihen.

    Yllätyin siitä, miten vähän B-kirjoja meillä on: Brontejen "Humiseva harju" ja "Kotiopettajattaren romaani", tietysti. Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan" (vielä lukematta). Baudelairen "Pahan kukkia". Barberyn "Siilin eleganssi" ja "Kulinaristin kuolema". Ian Banksin "Crow Roadin käsikirjoitus" (vielä lukematta, odotan innolla!). Andre Brinkin "Tuokio tuulessa".

    Nuo huomasin pikavilkaisun perusteella. :)

    Binchystä on sanottava, että ne hänen kirjansa, jotka olen lukenut, sijoittuvat nykyajan Irlantiin. En edes tiennyt, että hänellä on historiallisiakin kirjoja. No, Punaisen höyhenen keittiö ja Tulikärpästen kesä ovat mielestni sellaisia, jotka kannattaa lukea. Mutta ihan puhdasta viihdettä ne ovat silti, ehkä hieman keski-ikäisempiä ja aika erilaisia kuin Keyesin "sinkku"kirjat. Viihdekirjailijana Keyes on toinen suosikkini, vaikka olen lukenut häneltä vain kaksi kirjaa.

    VastaaPoista
  10. Hei! Meidän kirjahyllyn B-kohdan ehdoton helmi on Mihail Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan", jonka olen lukenut useamman kerran. Muita yhtä hyviä B-kirjailijoita ei nyt juuri muistu mieleen.
    Sinun mainitsemistasi olen lukenut ainoastaan Brontea ja Brookneria. Bronte menee klassikkona sarjaan "ihan ok". Brooknerista en oikein saanut otetta, kahlasin kyllä läpi.

    t. Jaana

    VastaaPoista
  11. Katja, sinulla on paljon minulle tuntemattomia, tai no, lukemattomia kirjoja B:ssä.

    Tuo Binchyn Lasijärvi sijoittuu kai 1950-luvulle, eli ei kauas historiaan, muttei ole varmaan tosiaan samanlainen sinkkukirja kuin Keyesit. :) Pidän usein "vanhoista ajoista" kirjoissa, joten katsotaan, miten tuo Lasijärvi uppoaa. Sitten voi mahdollisesti edetä Binchyn uudenaikaisempiin teoksiin.

    Jaana, ai hitsi, sinäkään et oikein saanut Brooknerista otetta. Minä _niin_ haluaisin pitää hänestä. Täytyy ainakin yrittää.

    VastaaPoista
  12. Minä taas pidän tuosta Berendtistä niin paljon, että haluaisin sen ehdottomasti kirjahyllyyni. Ah, tuli ihan etelävaltiolainen tunnelma mieleen jo pelkästä ajatuksesta.

    Pyörittelin Sinkkuelämää-kirjaa kädessäni pari viikkoa sitten kirjastossa, mutten uskaltanut lainata. Minäkin fanitan sarjaa, joten panokset ovat liian suuret.

    Minunkin kirjahyllystäni löytyi Bronten sisaruksia Bukowskia (jota tosin en ole itse lukenut, mutta mieheni on ja muutama muukin kirja sieltä löytyi, joita en tunnista omakseni), Beecher-Stowen Tuomo-sedän tupa, joka oli aikoinaan todella positiivinen yllätys, yksi nuoruuteni suosikkikirjoista:Bennetin Auringonlaskun saari, Muriel Barberya ja yksi all time favourite: Saatana saapuu Moskovaan. Kaiken kaikkiaan olen kyllä aika tyytyväinen B-hyllyyni!

    VastaaPoista
  13. Minä olen pitänyt Binchyistä kovasti lämminhenkisyyden ja sen tietyn ihanan "höttöisyyden" takia. Ne ovat olleet minulle jotenkin kovin harmittomia kirjoja, sellaisia vähän hupsuja ja kevyitä lukea. Omat suosikkini ovat ehkä Illallistarinoita ja Punaisen höyhenen ravintola (niissä kun laitetaan ruokaa, nam).

    Minä luin Lokki Joonatanin ensimmäistä kertaa muistaakseni lukiossa isäni kirjahyllystä. Luen sitä nyt ääneen avomiehelleni. Olen kovin viehättynyt lentämisestä joten minulle se edelleen iskee.

    Hm, mitäköhän minulla on B:ssä.. Kirjani eivät ole vielä muuttaneet uuteen kotiini enkä todella saa nyt mitään mieleeni (paitsi tietty sitten sen Dan Brownin ja tuon Bachin..)

    VastaaPoista
  14. Täälläkin kirjahylly on järjestetty (tosin järjestetty on kyllä nyt vähän yliampuva sana...) ennemminkin aiheittain kuin aakkosittain. Tuttuja kirjoja kuitenkin bongasin: Brontea (voi ei, minulla vielä lukematta, ja teini-ikä meni jo...) Binchyä (en tosin tykännyt), Sinkkuelämää -kirja (minulle oli pettymys, sen luin teini-iässä) ja ehkä jotain muutakin.

    On muuten yllättävän hauskaa lukea, miten mikäkin kirja on omistajalleen päätynyt :).

    VastaaPoista
  15. A oli antelias, mutta kovinpa on hiljaista osastolla B, totesin. Mutta sitten ilahduin. Lastenkirjallisuushyllyssäni loistavat klassikot:
    - Burnett. Salainen puutarha ja Pikku prinsessa, joista varsinkin jälkimmäinen itketti minua kovasti yläasteikäisenä.
    - Bujor, Flavia. Ennuskivien mahti. Käsittämätöntä, että kirjan on kirjoittanut 12-vuotias tyttönen!
    - Beskow, Elsa. Satukirja.
    - Bagge, Tapani. Otto ja Dracon siepparit. Löytö kirjastopoistoista...
    - Bach. Lokki Joonatan. Yliopistossa ja lukiossa luettu... kyllä minä tästä pidän, aarteeni se on edelleen, koska kerran silloin kolisi. Tärkeä kirja.

    VastaaPoista
  16. Niin kuin Linnea mainitsikin, Binchyn teokset ovat oikein lämminhenkisiä. Elämän nurjaakin puolta käsitellään (avíoerot, läheisten kuolemat), mutta tietenkin kaikki päättyy aina parhain päin. Jos chic lit'iä jakaisi vielä omiin genreihin niin Binchyn kirjat olisivat sellaista vakavempaa hupia.

    Oma suosikkini Binchyn kirjoista on Ystävyyden piiri (jos muistan nimen oikein). Luin sen vuosia sitten, kun samanniminen elokuvakin tuli markkinoille. Minnie Driver oli suosikkini joskus 90-luvun loppupuolella ja koska hän esitti yhtä pääosista Ystävyyden piiri elokuvassa, niin totta kai tykkäsin myös leffasta:)

    VastaaPoista
  17. Tuo Maevy Binchy kiinnostaisi kyllä minua. Joten älä vain roskiin heitä. En ole kovasti syttynyt Binchyn uusimmille kirjoille, paitsi Hopeahäät, mutta en IKINÄ unohda hänen kirjaansa Ystävyyden piiri.

    Löysin muuten Binchyn erään hyvin kirjallisen opettajan suosituksesta ja sitten luinkin ne kaikki.

    Anita Brooknerin Rantahotelli on yksi niistä maailman pairstakymmenestä kirjasta, jota en saa ikinä luettua. En tiedä, mikä mättää. Luulin olevani ainut, kunnes muutama viikko sitten törmäsin jossain kirjablogissa kommenteissa toiseen Rantahotellin kanssa epätoivoon vaipuneeseen.

    B:stä löytyvät Heinrich Böllin ja Saul Bellowin teokset, sen lisäksi Geraldine Brooksin Kirjan kansa,Ernst Brunnerin Edith, F.H.Burnettin Salainen puutarha, Maevy Binchyn Tavernan tähtien alla (ei parasta Binchyä), Emily Brontë Humiseva harju, Charlotte Brontë Syrjästäkatsojan tarina ja Stefan Bollman Frauen, die lesen, sind gefährlich.

    Oi, näkisinpä elokuvan Ystävyyden piiri, kuten Sonja yllä!

    VastaaPoista
  18. Tajusinpa muuten että olen lukenut tuon Lasijärven englanniksi. Muistaakseni se oli ihan hyvä, ei suosikkini Binchyistä, mutta hyvä. :)

    VastaaPoista
  19. Amma, minun täytyy ehkä yrittää sitä Berendtiä uudestaan.. Sinkkuelämä-kirja on kieltämättä riski. Mutta jos ottaa sen sarjasta erillisenä, kuitenkin hauskaa taustatietoa sarjan alkuideaan tuovana, niin minusta se oli hupaisa teos.

    B:ssä on minulla aika paljon lukemattomia klassikkoja (niin kuin varmasti muissakin kirjaimissa): Bukowski, Bulgakov, Baudelaire, Beecher-Stowe...

    linnea, saattaa olla, että suhtaudun Lokki Joonataniin turhan elitistisesti... Samoin viihdekirjallisuuteen, mutta se vain on moneen kertaan todettu juttu, että harvat viihdekirjakategoriaan luettavat kirjat kolisevat. Binchya kyllä kokeilen - ja hauska tietää, että olet Lasijärvenkin lukenut!

    Tessa, kyllä Brontëja varmasti voi lukea vielä aikuisenakin! Etenkin Humiseva harju varmasti paremmin aukeaisikin kypsemmällä iällä. Se on aika tummasävyinen teinille. Ja no niin, sinä et pidä Binchysta, saa nähdä miten minun käy. :)

    Minusta tarinat kirjojen takana - mistä ne on saanut ja missä lukenut - ovat kauhean kivoja. Ja niiden takia tunnelmoin usein ehkä liikaa, enkä halua luopua kirjoista, vaikkei suunnitelmissa olisi lukea niitä uudelleen tai välttämättä edes suositella ja lainata kenellekään.

    Valkoinen kirahvi, minä olen nyt jättänyt lasten- ja nuortenkirjat tästä "sarjasta" pois, mutta katsotaan teenkö vastaavan joskus lauantaille. :) Lokki Joonatan on tosiaan ehkä nuortenkirja, minulla se on kuitenkin ollut aikuisten hyllyssä. Ihania kirjoja löysit!

    Sonja, kiva tietää, että sinä(kin) pidät Binchysta!

    Leena, en heitä Binchyani pois, ja katsotaan jos vaikka saisit yllätyspaketin sitten kun olen kirjan itse lukenut. :) Ja voi voi, teitä (meitä) Brooknerin kanssa tempoilleita ilmoittautuu lisää... Ilse on siinä luotettava, että se tykkää kaikesta muiden mielestä liian vaikeasta. :)

    Voi kun minulla on vielä tuo Kirjan kansa lukematta. Haluan kyllä. Brooksilta ilmestyy uusi kirja englanniksi toukokuun alussa nimeltään Caleb's Crossing.

    VastaaPoista
  20. Niin ja Barberyn Siilin eleganssi ja Kulinaristin kuolema.

    Tuleeko sitten C?

    (Ystäväni lupasi hankkia minulle sen The Secret Life of Emily Dickinson. Kiitos vinkistä! Olen hänelle myös kovasti kiitollinen, että omistan The Complite Poems of Emily Dickinson.)

    VastaaPoista
  21. Lenushka, ensi keskiviikkona tulee C! Ja kiva, että saat Dickinson-kirjan. <3

    VastaaPoista
  22. Luin tuon Sateet tulivat -kirjan lukioluokilla ja silloin se oli minusta todella vaikuttava ja ihastuttava kirja. Nyt en muista tosiaan enää tuosta kirjasta mitään, vain silloisen ihastukseni kirjaan! Vähän hassua, sillä tuo kirja on ollut erittäin suosittu, sen sentään muistan hyvin. Siitä on kai tehty elokuvakin. Pitäisi ehkä lukea uudestaan, vaan aika ei oikein riitä. :)
    B:llä alkavien kirjailijoiden kirjoja meillä on paljon, mutta en nyt jaksa luetella niitä. :)

    VastaaPoista
  23. Ai niin, unohdin mainita, että kirja kertoo Intiasta, mikä minusta oli silloin lukiessani hyvin kiinnostavaa...

    VastaaPoista
  24. Marja-Leena, onpa kiva kuulla, että pidit kirjasta, vaikket siitä enää paljon muistakaan! Ja sekin, että kirja on ollut suosittu. Huomasin netistä tietoja etsiessäni, että siitä on tosiaan tehty myös elokuva. Minuakin kiehtoo tuo Intia ja siirtomaa-aika, joten taidan ainakin yrittää tämän lukemista. Tämän varmaan saisi sovitettua myös tuonne maahanmuuttajahaasteeseen. :)

    VastaaPoista
  25. Tänne täytyi käydä lisäämässä lainassa olevat ja siksi unohtamani Melissa Bankin kirjat "Nyt nappaa" sekä "Täydellinen juttu". Ne ovat lähes täydellisiä kirjoja genressään!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...