keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kuukauden luetut keskiviikkona

Lokakuu alkoi aika mukavissa merkeissä: Istanbulissa ja Sinä päivänä -ihanuutta lukien. Hotkaistuani tuon kirjan alkoi hitaampi taivallus Muutoksia-romaanin kanssa. Se oli kyllä vaativampi luettavakin, mutta hitaus johtui oikeasti siitä, että matkan jälkeen minulla oli työlukemisia rästissä, ja lukuaika meni melko tehokkaasti noiden kirjojen parissa.


Muutoksiakin tuli aikanaan päätökseensä ja sen jälkeen oli Illan tullen vuoro. Loppuun sain myös Anna Kareninan ensimmäisen niteen (minun painokseni on jaettu kahteen kirjaan) ja kaksi äänikirjaa. Bloggasin lisäksi parista lastenkirjasta, yhdestä tietokirjasta ja runoista. Poistoperjantait jatkuivat blogissa ja yhteen haasteeseenkin vastasin.


Alla vielä lista lokakuussa loppuun saaduista kirjoista:


Yhteensä toisin sanoen 12 kirjaa, joista ns. lukukirjoiksi lasken yhdeksän (keittokirjaa en lukenut kannesta kanteen ja lasten kuvakirjoja tulee luettua hirveät määrät joka kuukausi - en jaksa niitä laskeskella). Anna Karenina I:sta puolet luin jo syyskuussa, mutta jollekin kuulle tämäkin on pakko laskea. Teen nyt näin, ettei kaikki pläjähdä joulukuulle kirjan loputtua. Myös The Forgotten Garden -äänikirjan kuuntelun taisin aloittaa jo syyskuussa.Näin laskettuna (äänikirjoihin olen laskenut kustantajan ilmoittaman sivumäärän) sivuja tuli tässä kuussa luettua 3950, keskimäärin 439 sivua per kirja. Aikamoisia paksukaisia lokakuu siis piti sisällään. Paksukaisia - ja ihan järjettömän hyviä kirjoja! Annoin kolmelle romaanille käytännössä parhaimman arvosanani 4,75 (periaatteessa paras arvosana on 5) ja pidin suunnilleen yhtä paljon myös yhdestä työkirjasta. Anna Karenina on yllättänyt minut hyvin positiivisesti, ja muistakin lokakuussa lukemistani tai kuuntelemistani kirjoista pidin ihan vilpittömästi. Oikein hyvä lukukuu, siis.


Noista kolmesta blogatusta huippukirjasta (Illan tullen, Muutoksia ja Sinä päivänä) on vaikea valita parasta, sillä kirjat ovat keskenään aivan erilaisia, mutta ehkä valintani kohdistuu lopulta Illan tullen -romaaniin, joka teki erittäin suuren vaikutuksen ja onnistui olemaan yhtä aikaa älykäs sekä viihdyttävä (ja upean newyorkilainen). Muutoksia oli älykäs ja huippu, muttei kovin miellyttävä tai viihdyttävä romaani. Sinä päivänä oli taas todella suloinen ja parasta viihdettä (lisäksi ihanan brittiläinen), muttei lopulta elämää suurempaa tai erityisen älykästä (joskin ehkä viisasta) kirjallisuutta.


Huonoja kirjojahan minulla ei ole tapana lukeakaan, mutta näistä The Forgotten Garden oli ehkä pieni pettymys, lisäksi yksi työkirja (jota en ollut itse valinnut) ei ollut mitenkään mahtava. Burnt Shadows (suomeksi Poltetut varjot) oli todella runsas romaani, ja sain sen vasta loppuun, joten sen sulattelu on vielä kesken.


Tästä on hyvä jatkaa marraskuuta, joka on ainakin toistaiseksi ollut lempeän lämmin, joskin toki pimeä. Kynttilät auttavat, toivottavasti teitäkin!

7 kommenttia:

 1. Minulla vielä odottaa Kuukauden luetut-postaus, kun piti hehkuttaa ensin Blondia ;)

  Odotan kovasti kyllä tuota Illan tullen- kirjaa, että pääsen lukemaan!

  VastaaPoista
 2. Lokakuun huippukirjoistasi aion lukea Sinä päivänä ja Illan tullen, sitten joskus kun saan ne käsiini. Muutoksiakin kiinnostaa, mutta "ei kauhean miellyttävä" tiiliskivi ei juuri nyt tässä vireystilassa houkuttele :D

  VastaaPoista
 3. Olet tosiaan lukenut monia hyviä kirjoja lokakuussa! Franzen on minulta vielä lukematta, mutta ehkä vielä tämän vuoden puolella... :)

  Minulla oli ihan sama juttu Poltettujen varjojen kanssa - sulatteluun meni aikaa.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on ollut erinomainen lukukuu, niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Illan tullen tulee minullakin lukuun varmaankin nyt marraskuun aikana. Parhaillaan luen sitä Franzenin Vapautta, joka sekin on melkoinen tiiliskivi - niin painava, että illalla sängyssä lukiessa kädet väsyvät!

  Kynttilänvalo auttaa aina. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, minulla on One day ja Illan tullen odottamassa hyllyssä :). Hieno lukukuu sinulla, kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
 6. Oioi, odotan innolla mielipidettäsi Poltetuista varjoista, minä rakastuin siihen viime vuonna!:)

  VastaaPoista
 7. Susa, no minäkin odotan, että sinä luet Illan tullen. :) Vaikka sen kohdalla vähän pelkään ei-niin-kiittäviä arvioita.

  Maria, hauskaa että aiot lukea nuo loistavat teokset! Ja hih, ymmärrän hyvin, ettei Muutoksia ainakaan kuvailuni perusteella sovi jokaiseen hetkeen, mutta se oli kyllä oikeasti todella palkitseva luettava ajoittaisesta epämiellyttävyydestään huolimatta. :D

  Zephyr, oikein odotan, että Franzen nousee seuraavaksi blogi-ilmiöksi. :) Bloggaaminen kirjoista on muuten senkin takia mahtavaa, että tulee oikeasti pohdittua lukemaansa ja järjesteltyä ajatuksiaan. Muun muassa tuo Poltetut varjot olisi jäänyt kohdallani vähän puolinaiseksi kokemukseksi, jos en olisi joutunut miettimään, mitä siitä kirjoittaisin.

  Katja, tänään ovat kynttilät taas olleet tarpeen, sillä sen verran pimeä ja sumuinen päivä ainakin Espoossa oli! Lokakuu oli kyllä hieno lukukuu monella tapaa. Tästä taitaa tulla aika erilainen ja laihempikin, mutta eihän huippukuukausia voi koko ajan odottaa tai toteuttaa. :) Olen innoissani, kun luet Franzenia, ja odotan innoissani, miten koet Illan tullen - tosin samoin sanoin kuin kommentissani Susalle..

  Tessa, jee! Ja niin oli kyllä mahtava kuukausi!

  Sanna, nyt sen jo tiedätkin. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...