keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: Hankintoja Kierrätyskeskuksesta

Elokuun lopulla perheemme osallistui innokkaana Espoo-päivänä tarjottuun monipuoliseen ohjelmaan. Minun päiväni tähtihetki koitti heti aamulla, kun ryntäsin tutustumaan Matinkylän kierrätyskeskukseen, jossa oli luvattu myydä kirjoja puoleen hintaan. Kirjoja oli valtavasti ja minulla lapset mukana, enkä siksi ehtinyt selata läpi kuin halvimpien teosten hyllyt (en kaikkia niistäkään). Euron hyllyjen kirjat maksoivat tuolloin tosiaan 50 senttiä/kpl, ja ulkoa löysin vielä ilmaisten kirjojen kojun. Näistä sitten kokosin kuvassa näkyvän kasan (ja arvonnoissa pois jo lähettämäni kaksi Ian McEwania sekä kaksi Amy Tania), ja maksoin kaikesta yhteensä muistaakseni seitsemän euroa. Ilman alennustakin kirjat olisivat olleet erittäin edullisia. Kierrätyskeskukseen täytyy mennä toistekin! Se oli muutenkin paljon siistimpi ja kivempi paikka, kun olin kuvitellut, ja voisin hyvin kuvitella ostavani sieltä vaikkapa leluja lapsille.


Katsotaanpa tarkemmin ostamiani ja ottamiani kirjoja:


Myrkylliset eläimet; Camilla Mickwitz: Emilia ja kolme pikkuista tätiä


Lastenkirjoille olisi varmasti ollut jossakin oma hyllynsä, jolle en koskaan ehtinyt, mutta Stella löysi itselleen hurjannäköisen tietokirjan myrkyllisistä eläimistä ja minä nappasin innoissani omasta lapsuudestani tutun ja rakkaan kuvakirjan Emilia ja kolme pikkuista tätiä. Kirja on vähän resuinen, mutta se oli ilmainen. Se on edelleen ihana, Stellankin mielestä. Haluan hyllyymme myös muut Emiliat, ja Jasonitkin!


Anne Tyler: Aikaa sitten aikuisina; Pyhimys sattuman oikusta


Anne Tyler -kokoelmani kasvaa. *hykertelee käsiään* Aikaa sitten aikuisina -romaanissa on ihana kansikin. En tiedä, miten hyviä nämä Tyler-janalla ovat, mutta ainakin muistelen kuulleeni molemmista joskus kehuja.
Laura Esquivel: Pöytään ja vuoteeseen


Kehuttu kirja, joka minun on pitänyt lukea jo kauan. Ajatella, että löysin sen omaan hyllyyni hyväkuntoisena, kovakantisena ja 50 sentillä!
Judy Blume: Kesäsiskot


Kirjoitin Judy Blumesta ja tästäkin kirjasta keväällä täällä. En tiedä, millainen lukukokemus tämä nyt olisi, mutta vähän nuorempana, isosiskolta lainattuna, tämä oli minusta viihdekirjojen parhaimmistoa. Ja Judy Blumen nuortenkirja Tiikerisilmä oli minulle lapsena tärkeä.
Rani Manicka: Jasmiinin tuoksu


Tämän muistan taas äitini hyllystä, muttei ole tullut koskaan kysyttyä, onko äiti lukenut kirjan, ja millainen se on. Kuvailusta päätellen tämä saattaisi olla minulle sopiva kirja: Aasian eksotiikkaa, perhettä, sotaa, dramaattisia ihmiskohtaloita... Kirja sijoittuu Malesiaan. Sieltä olen lukenut aiemmin ainakin Preeta Samarasanin romaanin Evening is the Whole Day, ja tykännyt.
Anaïs Nin: Päiväkirja 1944-1947


Kirjoitin täällä, että haluaisin lukea Anaïs Ninin päiväkirjoja. Nyt voin sen tehdä!
Aulikki Oksanen: Tykkimiehen syli


Tunnen Oksasen ennestään lähinnä - tai vain - runoilijana, mutta vähän ennen Kierrätyskeskus-visiittiäni olin saanut tavata ihanan Aulikin Siltalan kirjabloggaajille järjestämässä tilaisuudessa. Siellä sain kuulla tarkemmin Oksasen muustakin urasta, ja siitä innostunena nappasin tämänkin romaanin mukaani.
John Irving: Kaikki isäni hotellit; Jayne Anne Phillips: Mustat kuviot


Kansipaperittomien kovakantisten joukosta löysin kaksi tärkeää pohjoisamerikkalaista kirjailijaa, jotka ovat minulla yhä lukematta. Irving-aukko sivistyksessäni on aika uskomaton, mutta olen selitellyt sitä jo useasti eri paikoissa. Yhtään Irvingiä ei ole tätä ennen ollut edes odottelemassa oikeaa hetkeä hyllyssäni, mutta nytpä on. Myös Phillipsiä olen halunnut lukea kauan, mutta hän lienee astetta haastavampi kirjailija.


Helen Fielding: Bridget Jones - elämäni sinkkuna; Lauren Weisberger: The Devil Wears Prada


Ilmaisten pokkareiden kasasta nappasin muun muassa nämä chicklit-romaanit. Minulta on puuttunut Bridget Jones, tuo genren uraauurtanut helmi. Weisbergerin kirjaa en ole lukenut, mutta se oli elokuvana ihan ok, ja voisin kokeilla tätä joskus, kun ei tee mieli lukea mitään raskasta.
Isabel Allende: Henkien talo; Maeve Binchy: Punapyökin varjossa


Lisää pokkareita. Tässä Henkien talon painoksessa on kyllä jumalattoman ruma kansi, mutta haluaisin lukea tämän Allenden kuuluisimman romaanin. Binchyn ottamista en enää oikein ymmärrä, sillä minulla on hyllyssä jo kaksi kirjailijan teosta, enkä ole koskaan lukenut häntä. Jos en Binchysta pidä - mikä on ihan mahdollista - onko ollut järkevää haalia hänen romaanejaan hyllyyn? Vastaus: ei ole ollut.


Sisko Istanmäki: Niin paljon parempi mies; Katja Kallio: Kuutamolla; Märta Tikkanen: Miestä ei voi raiskata


Lopuksi kotimaisia pokkareita. Istanmäen romaanista Liian paksu perhoseksi tykkäsin aikoinaan tosi paljon. Jospa tämä olisi edes sinnepäin! Kuutamolla on yksi parhaimpia lukemiani kotimaisia viihderomaaneja. Märta Tikkaseen rakastuin hänen omaelämäkerrallisen Kaksi-kirjan myötä, ja olen sittemmin haalinut hyllyyni myös hänen kaunokirjallisia teoksiaan. Niistä muista lisää myöhemmin!


Ovatko jotkut näistä kirjoista teille tuttuja? Oletteko tehneet yhtä hyviä löytöjä kierrätyskeskuksista?

27 kommenttia:

 1. Lukenut olen noista Kuutamolla, Bridget Jones, Paholainen pukeutuu Pradaan, Kesäsiskot..ja siinäpä ne taisi ollakin!

  Kuten tiedät, minä teen usein löytöjä kirppareilta, kierrätyskeskuksistakin :)

  VastaaPoista
 2. Minä olen lukenut hankinnoistasi Esquivelin Pöytään ja vuoteeseen (suosittelen lämpimästi), Bridget Jonesin ja Paholainen pukeutuu Pradaan (suupalakirjoja), Allenden Henkien talon (ei tehnyt suurta vaikutusta) ja tietysti Irvingin Kaikki isäni hotellit. Siitä voisit hyvin aloittaa Irvingiin tutustumisen!

  Enpä ole koskaan hankkinut kirjoja kierrätyskeskuksesta. hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Kävin jo enirosta reittiä katsomassa. Täytyy käydä.

  VastaaPoista
 4. Voihan kateuspuuska! Löysit tuon Tikkasen kirjan, jota vähän etsiskelin kirjamessuilla. No, hyvään kotiin pääsi tuo yksilö ja ennemmin tai myöhemminkin tulee minullekin vastaan :-)

  Noista Irving on vanha rakas suosikki, jota ei tosin ole tullut luettua kymmeneen vuoteen. Mutta Irvingin kanssa tulee sitten luettua monta peräkanaa... joten pitää miettiä ennen kuin sille tielle lähtee.

  VastaaPoista
 5. Voi mitä löytöjä! Minäkin keräilin kesän kirpparireissuilta noita Anne Tylerin kirjoja mutta kaikki on vielä lukematta. Kiitos tästä, perjantaina suuntaan kirppis- ja kierrätyskeskuskierrokselle ;)

  VastaaPoista
 6. Hyviä löytöjä. Minäkin käyn joskus toivioretkillä meidän Kierrätyskeskuksessamme, hinnat ovat tosiaan oikein kukkaroystävällisiä.

  Noista kirjoista minulle on tuttu Kesäsiskot (nuoruusklassikkoja), Bridget Jones ja Paholainen pukeutuu Pradaan, Kaikki isäni hotellit (tämä oli muuten minulle yksi niistä tärkeistä nuoruuskirjoista!) ja Henkien talo...

  Listasi lukeminen saa miettimään uutta kierrätyskeskuksen reissua. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, tuossa on monta lukemaani, esim. Anaïs Ninin kirja, hienoa, että sait sen , Aulikki Oksasesta olen aina pitänyt,(Kolmas sisar on tosin vielä lukematta), Isabel Allende, Märta Tikkanen, Camilla Mickwitz....Mitä löytöjä!!
  Perjantaina on Elän, kirjoitan: Märta Tikkanen -seminaaritäällä , johon olisi tarkoitukseni osallistua.
  En ole ostanut koskaan kierrätyskeskuksesta kirjoja, mutta tuo Matinkylän k-keskus on kyllä hyvä ja tuttu paikka - olemme vieneet sinne yhtä ja toista roinaa, astianpesukoneen yms. Espoon "kesäpaikastamme":-)

  VastaaPoista
 8. Hienoja löytöjä olet tehnyt! :)

  Noista olen itse lukenut Pyhimys sattuman oikusta (ihan ok), Kesäsiskot (ei mitään muistikuvaa), Kaikki isäni hotellit (tosi hyvä, vaikka siinä onkin yksi kohtaus, jonka merkitystä en ymmärrä), Bridget Jones (muistini ei osaa erottaa kirjaa elokuvasta), Punapyökin varjossa (tykkäsin! tämä on yksi oikein hyvistä Binchyn kirjoista), Kuutamolla (tylsä) sekä Niin paljon parempi mies (tykkäsin, kuten kaikista muistakin Istanmäen kirjoista).

  Minä tein viime kesänä muutaman todella onnistuneen kirjahankintareissun kierrätyskeskukseen! Hyvä sieltä on kyllä löytöjä tehdäkin, kun kirjat maksavat 0,20e/kpl - on helppo ostaa vähän vieraampiakin kirjoja. Harmi vain että tämän kokoisessa kaupungissa se kirjojen vaihtuvuus ei ole kovin nopeaa, eli turhan usein ei edes kannata käydä.

  VastaaPoista
 9. Mahtavia löytöjä!

  Itse ostan pääosan kirjoistani kirppareilta ja kierrätyskeskuksista. Ihan uskomatonta miten halvalla voi saada jopa ihan uusia kirjoja. Klassikoista tai vanhemmista kirjoista puhumattakaan. Valasratsastajasta maksoin 20 senttiä ja kirja on kuin uusi ja kovakantinen.

  Tällaiset kirjalöydöt on aina ihania niin omalla kuin toistekin kohdalla.

  VastaaPoista
 10. Luettu noista on vain Märta Tikkanen, paria muuta olen harkinnut...

  Kierrätyskeskusten ohella jos hieman mainostamista sallitaan niin Mäkelänkadun Emmauksen kirpputorilla on suuri osa kirjoista tuossa 0,5-1 euron hintaluokassa ja tuotto menee kehitysyhteistyöhön (Lauttasaaren Emmauksessa taisi olla 1-2 euron hintoja eli ei sielläkään hinnat päätä huimaa), tervetuloa! (nimimerkillä "auttelee siellä pari tuntia viikossa")

  VastaaPoista
 11. Matinkylän kierrätyskeskuksen kirjaosasto on kyllä ihana; sieltä olen monta löytöä parilla käyntikerralla hoksannut (mm. priimakuntoisen Carrollin!). Tuolloin Espoo-päivänä en harmi (vai onni?) kyllä ehtinyt paikalla.

  Kivoja löytöjä olet kyllä tehnyt. Minullakin on tuo Kaikki isäni hotellit lukematta, järkytyin yläasteikäisenä Garpin maailmasta niin pahasti että Irving jäi pitkäksi aikaa vaikka sittemmin uskalsin Oman elämänsä sankaria kokeillakin.

  The Devil Wears Prada oli muuten muistaakseni kirjana paljon vakavampi kuin leffa mutta en nyt muista tätä niin tarkkaan. Chick littiä se on kuitenkin. Ja Bridget on kyllä ehdoton klassikko!

  VastaaPoista
 12. Hienoja löytöjä tosiaan! Minä olen noista lukenut Bridget Jonesin ja Pradan (molemmat viihdyttäviä lajissaan), Pöytään ja vuoteeseen (juonesta en muista mitään mutta hyvä oli?) ja tietysti ihanan Emilian!

  Piti tarkistaa tuo Istanmäen kirja, kun muistin lukeneeni häneltä Liian paksu perhoseksi -romaanin lisäksi jonkin muunkin, mutta se olikin Viimeiset mitalit. Sekin oli ihan hyvä, mutta jäi kyllä jälkeen LPP:sta. Tuo sinun löytämäsi on näköjään Istanmäen esikoinen - olin kuvitellut, että LPP oli.

  Oksasessa ja Tikkasessa on hienot kannet - ja Allendessa tosiaan melko kamalat.

  VastaaPoista
 13. Sinulla on taito löytää kirjoja vaikka mistä! Itse kuljen usein laput silmillä enkä huomaa kirjoja esim. kirppareilla, vaikka olisivat nenäni edessä.

  Aikaa sitten aikuisina on oma Tyler-suosikkini. Se on ehkä kaikkien Tylerin kirjojen joukossa lähinnä Shieldsiä, niin arkista, niin arkista, ja juuri siksi kirja on minulle ihan unelmainen. Kaikki isäni hotellit on ylivoimainen suosikkini Irvingin kirjoista. Kunpa lukisit jonkun hänen kirjansa pian.

  VastaaPoista
 14. Susa, sinä tosiaan kierrät ihailtavan ahkerasti kirppiksiä ja muita. <3 Minua tuolla Kierrätyskeskuksessa ihmetytti eniten se, että kirjat, jotka maksavat helposti ainakin 5e divareissa, olivat tuolla ilmaisia tai maksoivat 50 senttiä.

  Margit, Katjakin sanoo, että Kaikki isäni hotellit on hyvä Irving aloittaa, mutta minulla on siitä huono mielikuva siksi, että yritin joskus alakouluiässä (siis tyyliin 10-vuotiaana, tai allekin) katsoa kirjasta tehtyä elokuvaa, ja se oli minusta siinä iässä niin outo, että vieroituin Irvingistä kai siksikin. Mutta katsotaan! Ostin kirjamessuilta Välisarjan avioliiton, joka kuulosti mielenkiintoiselta, mutta josta luottamani Irving-tuntija Katja sanoi, ettei se hänestä ollut niin hyvä. :) Eniten kiinnostaisi Leski vuoden verran, mutta sitä en ole vielä löytänyt tarpeeksi halvalla.

  Mimon mami, mahtavaa ja tervemenoa! :)

  Booksy, no voi harmi, mutta kyllä varmasti sinäkin omasi löydät! Pidän silmäni auki sinulle. Hamstrasin muuten messuilta muutaman muun Tikkasen joukon jatkoksi. :) Ja voi apua, täytyy ehkä pidätellä Irvingin kanssa sitten! :D

  Sanna, onnea kierrokselle perjantaina! Tyleria tuntuu olevan aina hyvin kierrossa - ja hyvä niin meille faneille!

  Norkku, tänne tulleiden kommenttien perusteella aloin (vasta) miettiä, että varmaan eri kaupunkien kierrätyskeskusten välillä on eroja. Mutta ainakin tuota Matinkylää voi suositella.

  Clarissa, lähden heti tämän jälkeen kurkistamaan jakamasi linkin taa. Ahaa, se ihana kesäpaikkanne on täällä päin! Sinähän voisit viedä Matinkylän keskukseen myös ihania kirjojasi, että "jotkut" voisivat käydä ne sieltä poimimassa... ;D

  Maija, ihana kuulla kehuja niin Binchysta kuin Istanmäestä. Ja BJ toimii tosiaan elokuvanakin hyvin, mutta kyllä kirja oli minulle silti eri tason elämys. Varmaan siksikin, että se tuli ekana. :) Tuossa Norkulle juuri kommentoinkin, että tietenkään kaikki kierrätyskeskukset eivät liene samanlaisia aarreaittoja kuin tämä suuren ja varakkaan Etelä-Espoon keskus. Mutta kirjanystävien onneksi hinnat ovat alhaalla kaikissa!

  Katri, on ihan totta, että toistenkin puolesta tulee niin iloiseksi, kun on löydetty hyviä kirjoja edullisesti. Välillä kyllä mietin, että olen kohtalaisen surkea asiakas suomalaisille kustantamoille, kun melkein kaikki kirjani ostan käytettyinä ja uutuudet saan pääsääntöisesti arvostelukappaleina tai lainaan ystäviltä. Mutta ehkä työ kirja-alalla ja tämä blogi kompensoivat vähän puutteitani. :D Ja saatan silti ostaa keskimääräistä enemmän uusiakin kirjoja, joskin lähinnä lahjaksi.

  hdcanis, mielellään saa mainostaa muitakin paikkoja löytää edullisia kirjoja - etenkin, jos raha menee hyvään tarkoitukseen. Muistan Emmauksen Punavuoresta siellä asuessani, mutta googlasin nyt sen lopettaneen. Pidettäköön siis ainakin Lauttasaari mielessä, sillä Mäkelänkatu on niin toisella laidalla meiltä katsottuna. :)

  Linnea, kiva että sinäkin olet löytänyt paikan! Saako kysyä, mikä Garpin maailmassa järkytti? Hih, minua ei haittaa, jos Prada-kirja on leffaa vakavampi, melkein päinvastoin, vaikkei chicklitiltä tietenkään varsinaista haudanvakavuutta hae..

  Luru, ihanaa kun sinäkin tunnet ihanan Emilian! <3 Vanhanaikaisissa kansissa on usein omaa viehätystään, ja toisissa sitten ei, kuten tuo Allende...

  Katja, käyn lopulta verrattain vähän ostelemassa käytettyjä kirjoja, mutta kesän aikana oli kieltämättä muutama hyvä yksittäiskeikka. :) Minä en käy kirppareilla, mutta mielelläni divareissa, jos sellaisia osuu matkan varrelle, ja tuolla Kierrätyskeskuksessa kyllä olisi syytä pistäytyä useamminkin. Identiteetiltäni olen kuitenkin nettishoppailija. Onneksi käytettyjä kirjoja saa netistäkin, mutta jo postimaksujen vuoksi niille tulee yleensä aika korkea hinta.

  Voi että, kun tuo Aikaa sitten aikuisina kuulostaa kuvailemanasi ihanalta! Muistelinkin, että se oli suosikkisi. Toivottavasti ehdin lukea sen (ja Irvingiäkin!) joskus (suhteellisen) pian. <3

  VastaaPoista
 15. Oikaisen vain, että se ihana kesäparatiisimme ei ole siellä päin. Kysymyksessä on sellainen kaupunkiasuntokesäpaikka:) Tosiaankin, voisihan tuonne viedä ylimääräisiä kirjoja seuraavalla kerralla, kun käydään siellä päin lomailemassa. Pidä silmät auki:)

  VastaaPoista
 16. Voih, mitä löytöjä (kateellisena)! Irvingin voit mitä mainioimmin aloittaa Hotelleista, joka on yksi miehen klassikoista. Suosittelen!!
  Tyler-löydöt hyvää keskitasoa, Tikkanen loisto-ostos, kuten jo yllä todetaan. Jasmiinin tuoksua äitini on kovasti suositellut, ja hänen makuunsa voi luottaa, vaikka en vielä ole ehtinytkään, joten sekin varmasti ainakin hintansa väärti.

  Pitääkin taas katsoa itsensä jonnekin kirpparille tms., vaikka hyllyt tursuavat jo nyt. :))

  VastaaPoista
 17. Vau! Juuri tämä on se syy, miksi kierrätyskeskuksissa ja kirpparilla käymistä täytyy annostella, kun kirjahyllytilaa on tässä(kin) asunnossa rajallinen määrä ;)

  Löydöistäsi kaksi kuuluu kaikkien aikojen suosikkikirjoihini, Allende ja Irving. Toivottavasti viihdyt niiden seurassa! Ja muidenkin löytöjesi.

  Minua on joskus/aika useinkin mietityttänyt, mitä (ja miksi) suurelle osalle kirjoista loppujen lopuksi oikein käy. On kauhean surullista, että niin paljon kirjoja päätyy pölyyntymään kirppareiden ja kierrätyskeskusten hyllyihin, joista kukaan ei niitä koskaan pelasta parempaan kotiin. Joo, tiedän, ettei kaikki julkaistu kirjallisuus sitä ehkä ansaitsekaan, mutta kirjat esineinäkin ovat sellaisia, että niiden ei vaan kuulu mielestäni päätyä roskikseen. Tulee melkein kylmiä väreitä :D

  VastaaPoista
 18. Karoliina, olen lukenut paljon Irvingiä ja olen Katjan kanssa samaa mieltä, että Välisarjan avioliitto ei ole Irvingin parhaita. Kuten ei myöskään Leski vuoden verran.

  VastaaPoista
 19. Hinnat pysyvät noissa kierrätyskeskuksissa ja hyväntekeväisyyskirppiksillä alhaisina koska kirjat tulevat lahjoituksina, kulut nolla euroa, siinä missä divareilla on ainakin jotain hankintakustannuksia.
  Tosin divarinpitäjät ja jobbarit kyllä myös kiertelevät kirppiksiä poimimassa hyvää tavaraa jonka sitten myyvät eteenpäin...
  Valikoimathan noissa on aika hasardeja, kyllä tulee myös uutta kirjaa jotka ihmiset antavat kiertoon hyvin nopeasti luettuaan mutta aika paljon myös sellaista "millainen ihminen haluaisi oikeasti lukea tällaisen kirjan???" teoksia...mutta toisaalta on myös ihmisiä joilla on hyvinkin merkillisiä viehtymyksiä. Ja klassikoita ja niitä epämuodikkaampia ei-ihan-klassikoita (jotka silti ovat erinomaisia kirjoja) noista kyllä löytyy usein.

  Mutta oikeasti, maailmassa on myös paljon kirjoja joiden kohtalona on päätyä uusiopaperiksi. Tämän asian joutuu tunnustamaan varmasti jokainen vanhojen kirjojen kanssa touhuava...

  VastaaPoista
 20. ...pitääkin linkittää mainio sivusto tutustuttavaksi niille joita järkyttää kirjojen poisheittäminen: http://awfullibrarybooks.net/

  Tuolla on lukuisia kirjoja joilla voi olla kuriositeettiarvoa mutta niiden painosmäärät joka tapauksessa ylittävät nykysuosion...

  VastaaPoista
 21. Vau mitä löytöjä! Minulle ei koskaan käy noin hyvä tuuri kirppareilla / kierrätyskeskuksessa. Itseasiassa olen vähän yllättynyt, kun teit noin hyviä löytöjä, sillä minun kokemukseni kierrätyskeskuksista perustuvat kansipaperittomiin Anni Polviin ja Valittujen palojen kirjavalioihin. Ehkä olisi aika pistäytyä siellä uudelleen? Löytämistäsi kirjoista voin suositella Kuutamolla-kirjaa.

  VastaaPoista
 22. Täkäläisestä kierrätyskeskuksesta on vaikeaa tehdä noin hyviä löytöjä, mutta kirppareilta olen kyllä löytänyt paljon hyllyntäytettä. :)

  Minäkään en ole ikinä lukenut yhtään Irvingiä, mutta sama kirja on hyllyssä odottamassa!

  VastaaPoista
 23. Itse olen lukenut näistä kirjoista Kesäsiskot, Bridget Jonesin ja Kuutamolla, kaksi jälkimmäistä useampaankin kertaan, ja olen niistä tykännyt. Hyllystäni löytyy niiden lisäksi myös tuo Binchyn Punapyökin varjossa, mutta en ole sitä vielä lukenut. Emilia-kirjat muistan kanssa lapsuudesta. Tällaiset kirjahylly- ja kirjaostospostaukset ovat aina kivoja! :)

  VastaaPoista
 24. Minä pidän Maeve Binchystä, mutta vain englanniksi luettuna. Kieli tai käännös tai joku ei vain toimi suomeksi.

  Camilla Mickwitzin kirjoja olen rakastanut aina ja olen lukenut niitä tyttärelleni. Jossain vaiheessa huomasin niissä aika vahvan naisnäkökulman. Minua se ei haitannut, mutta pidin sitä mielenkiintoisena. Esim. Jasonin äiti on yksinhuoltaja ja Mimosa-kirjoissa noidat ovat viisaita ja neuvokkaita naisia, kun taas noitien naapureina asuvat insinöörit avuttomia miehiä, jotka eivät oikein osaa mitään.

  VastaaPoista
 25. On niin ihanaa löytää kirjoja! Jaan tunteen, kun löytää oikein herkkupaloja välillä ja tulee mahtava olo. Eilen kävin juuri tutustumassa Kyläsaaren ja Hietalahden kierrätyskeskuksiin, joissa en ole aikaisemmin käynyt. Muutamia tyttökirjalöytöjä tuli tehtyä. Paras oli kuitenkin yksi vanhempi helsinkiläinen antikvariaatti, josta tein historiallisen löydön - sinunkin suosikkityttökirjailijalta! Teen ehkä siitä lähipäivänä postauksen...

  Noista sinun löydöistäsi en ole tainnut mitään lukea paitsi lapsena Mickwitzin kirjoja ja niihin en ole vielä törmännyt. Haluaisin kyllä kerätä niitä itselleni ja täytyypä pitää silmät auki! Anaïs Ninin päiväkirjoista ja Märta Tikkasesta olisi kiva kuulla myöhemmin postauksissasi :)

  VastaaPoista
 26. Oi mikä kasa! Kadehdin! Mun paras kierrätyskeskuslöytö on vanha saksalainen Fysiologian ja anatomian kirja. En osaa selittää, mut pidän! Kirja oli ilmaisten kasassa. Myös yhden kokoelmasta puuttuneen Ingalls Wilderin löysin, hinta 50 snt. Jokunen ruokakirjakin on tullut haalittua ja ilmaisten kirjojen kasoista ties mitä, hyvä ottaa ku ilmaseks saa. Kierrätyskeskus on täälläkin aarreaitta! Jotain vanhoja mekkoja ym on myös löytynyt, mutta täähän on kirjablogi... :) -Katriina-

  VastaaPoista
 27. Clarissa, sinä monien kotipaikkojen nainen, kiitos oikaisusta. :) Ja pidän silmäni auki. ;)

  Kirsi, olipa kiva saada kauttasi äitisi Jasmiinin tuoksu -suositus!

  Suketus, on se noinkin! Olen nyttemmin ottanut aika paljon tiukemman linjan sen kanssa, mitä kannan kotiin, vaikka tosi halvalla tai ilmaiseksikin saisi. Itse asiassa meillä on nyt ihan komeasti hyllytilaa, muttei sitä silti viitsi täyttää millä vain. Toisaalta minua nyt harmittaa, kun en ostanut viime viikolla bongaamaani kovakantista Valkoista oleanteria eurolla. Pidän kirjasta ja minulla on pokkari, mutta olisi se kovakantinen ollut kuitenkin kiva. Pokkarin olisin voinut sitten arpoa pois. Ja on ihan totta, että on hyvin surullista ajatella kirjoja, joille ei löydy koteja. :/

  Margit, kiitos vinkistäsi. Mielelläni kuuntelen esim. tällaisen tuotteliaan kirjailijan tuotannosta muiden mielipiteitä valitessani kirjaa, vaikka tietenkin ne myös poikkeavat toisistaan.

  Hdcanis, heh, nyt minulla on tyhmä olo, kun en ajatellut tuota kirjojen lahjoittamista/hankintakustannuksia... Vaikkei se taida ihan kokonaan hintaeroja selittää. Eikä sillä, kyllä divarinpitäjän suo elävän, mutten silti pysty maksamaan hyväkuntoisestakaan käytetystä kirjasta yli kymppiä. Sitten taas toisaalta tuntuu järjettömältä sekin, että jotkut divarit myyvät kuluvan kauden uutuuksia (kerran luettuja arvostelukappaleita tms.) parilla eurolla, kun samaan aikaan sama kirja maksaa kaupassa yli 30 euroa. Tulee mieleen, että kuka ostaa enää uusia kirjoja, mutta onneksi aina joku. (Käyn kurkkaamassa linkkiäsi tämän jälkeen, kiitos!)

  Susa P., minä en ole juuri käynyt kirppiksillä, mutta ainakin äitini löytää sieltä minulle aika usein hienoja, vanhoja tyttökirjoja. Tämä Kierrätyskeskus oli ihan omaa laatuaan aarreaittana - uskoakseni kirppareihin verrattuna valikoimaltaan ja divareihin verrattuna hinnoiltaan.

  Satu, aika mainiota löytää toinen lukija, joka ei ole kuitenkaan lukenut Irvingiä! Jos meitä olisi enemmän, voisi järjestää taas yhden kimppaluvun. :D

  Lumikukka, kiva kun tykkäsit postauksesta, ja minäkin olen tosiaan tykännyt noista mainitsemistasi kirjoista - ainakin aikanaan!

  Katilein, pitääpä kokeilla joskus Binchya alkukielisenä, jos tuntuu, etteivät nämä käännökset uppoa. Hyvä huomio Mickwitzista! Näissä Emilia-kirjoissa isä on kyllä aika ihana, muttei mikään voimakas sankarityyppi. :) Jasonit ovat minusta monella tapaa aika kantaaottavia ja vähän radikaalejakin.

  Sara, se on kyllä ihana tunne, kun löytää jotakin oikein maukasta! Ja siitä tosiaan iloitsee muidenkin kirjanystävien puolesta. :) Oi, kuulostaapa lupaavalta tuo löytösi. Hmm, mikähän antikvariaatti on kyseessä...? Tai ehkä haluat pitää omana salaisuutenasi. ;)

  Katriina, tosiaan Kierrätyskeskus on hyvä paikka. Varmasti myös vaatteiden kohdalla. Ainakin tuo Matinkylän keskus vaikutti tosi suurelta ja valikoimaltaan monipuoliselta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...