perjantai 18. marraskuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uusi kirja

Viime viikolla arvonnassa oli Hannu Väisäsen teos Kuperat ja koverat. Sen voitti itselleen...


Katja Lumiomena-blogista!


Onnea voittajalle. :)


Tällä viikolla ilmoitan poistettavaksi seuraavan teoksen, joka on...
Ulla Vaarnamon Jäniskuu (Tammi 2007). Kirja on kovakantinen ja käytännössä lukematon (aloitin joskus vähän matkaa) ja siten oikein hyväkuntoinen. Kustantaja kuvailee romaania seuraavasti:


”Yhä Tuuli tunsi hytkähdyksen, lämpimän aallon avatessaan ovea ensimmäiseen omaan, ikiomaan kotiin, kerrostalo yli viisikymppinen, mutta Tuulille uusi: ajanlasku alkoi muuttopäivästä.

Tuuli on vastavalmistunut, juuri eronnut ja vailla mitään sitoumuksia. Edessä on kesä, ja Tuuli aikoo nauttia siitä mitä hänellä on: omasta rauhasta ja vapaudesta kulkea omia polkujaan ilman aviomiehen tai äidin asettamia reunaehtoja. Auringonpaahteessa kylpevä Tampere on täynnä mahdollisuuksia, uimarantoja, ulkoilmatapahtumia, kirjahylly pullistelee lukemattomia kirjoja ja uutta kotiakin voisi sisustaa. Mutta jokin tekee Tuulin levottomaksi, ja kerta toisensa jälkeen askelet vievät hänet kosken partaalle ravintola Katapulttiin.

Vaikka tupakka ja kalja maistuvat useimmiten pahalle, Katapultissa ympärillä on ihmisiä, joille sukunimet ja asuinpaikat ovat yhdentekeviä ja jotka eivät vaadi Tuulilta mitään. Mutta sitten on Samuel ja Klaus. Kumpikaan heistä ei ole selvänäkijän puheessa vilahtanut punapuseroinen mies, mutta molempien seurassa tuntuu hyvältä, eri tavalla. Samuel tulee heti lähelle, tuntuu tutulta. Hänen kanssaan menneisyys ja tulevaisuus menettävät merkityksensä, eikä selityksiä tarvita. Klaus puolestaan on kiehtovan salaperäinen: hän tulee ja menee mielensä mukaan ja jättää Tuulin täyteen kysymyksiä, jotka kaipaavat kipeästi vastauksia.

Kesäiset päivät seuraavat toisiaan, ja mitä pimeämmiksi yöt muuttuvat, sitä ahtaammaksi uuden elämänpiirin rajat käyvät Tuulille. Lopulta hän huomaa, että löytääkseen rauhan jokaisen on itse luotava elämälleen suuntaviivat.

Jäniskuu on Ulla Vaarnamon neljäs teos. Aiemmin häneltä on julkaistu novellikokoelmat Pyörre (2000) ja Tähtien välinen pimeys (2005) sekä romaani Honkain keskellä (2002)."Arvontaan voi ilmoittautua ensi viikon torstaihin, 24.11., klo 17.00 saakka. Ilmoita kommentissasi, kuinka monella arvalla osallistut. Niitä voi saada yhteensä kolme, yhden kustakin seuraavasta: kommentoimalla tätä postausta; olemalla rekisteröity lukijani; ja linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Postitan kirjoja Suomen rajojen sisällä.


Onnea matkaan Jäniskuuta tavoittelemaan innostuville ja hyvää marraskuista viikonloppua kaikille lukijoille! Pyrin bloggaamaan kyllä viikonlopun aikanakin, sillä nyt ei ole luvassa aivan yhtä paljon ohjelmaa kuin yleensä viikonloppuisin. :)

15 kommenttia:

 1. Tampere on yksi suosikkikaupunkejani, joten osallistun kahdella arvalla jo siksi, että voin bongata tuttuja paikkoja :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mukana kahdella arvalla. :)
  oikein ihanaa ja samalla rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva että Katja voitti, en muista että hän olisi kovin usein ollut onnekas blogiarvonnoissa :).

  Olen tälläkin kierroksella mukana kolmella, yritän muistaa vaihtaa uuden kuvan linkkiin. En ole vielä täysin sinut bloggerin uudenlaisen kuvanäkymän kanssa, jotenkin vaikeampi tallentaa kuvia omalle koneelle.

  VastaaPoista
 4. Jee, jee! Oli hienoa voittaa Väisäsen kirja. Tämä oli muuten ensimmäinen poistoperjantai, jossa voitin. Kiitos. <3

  Tällä kertaa en osallistu arvontaan, mutta toivotan ihanaa viikonloppua. :)

  VastaaPoista
 5. Mukana yhdellä arvalla :)

  -Iitu
  kuiskaa@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kolmella arvalla mukaan; kotikaupunkiin sijoittuva tarina kiinnostaa :-)

  VastaaPoista
 7. Kahdella arvalla osallistun :) Jo Tampereen takia kiinnostaa tuo kirja.

  VastaaPoista
 8. Tässä on kiinnostava kansi. Luin vähän aikaa sitten Lihakuun, joten pitäisi varmaan jatkaa lihaisella linjalla ja siirtyä seuraavaan kuupaistiin. Mukana kahdella!

  VastaaPoista
 9. Onena matkaan kaikille tähän mennessä mukaan ilmoittautuneille ja kiitokset hyvän viikonlopun toivotuksista!

  Maria, ei sillä kuvalla ole niin väliä, mutta olisi kiva, jos linkki toimisi. :) Ja toki nämä kuvat ovat vähän hämääviä väärillä viikoilla, kun arvottavan kirjan kansi on kuitenkin jollakin tapaa esillä, vaikkakin peilikuvana. :)

  Katja, minäkin muistin, ettet ole ennen ainakaan täällä voittanut. :) Kiva, että voitit nyt, sillä tiedän, että olet vilpittömän kiinnostunut tästä kirjasta. <3

  Hanna, miekin tykkään kannesta! Se on Laura Lyytisen suunnittelema, joskin muistaakseni Laura on sittemmin vaihtanut avioliiton myötä sukunimeään. Pitäisi tarkistaa!

  VastaaPoista
 10. En nyt osallistu, kun hyllyt pursuilevat muutenkin lukemattomia kirjoja, mutta pakko oli tulla kehumaan kuvaasi.

  Bloggerin pikkukuvassa näytti aivan siltä kuin kirjan vartalo olisi ollut sinun... mietin siis, oletko oikeasti käynyt kirjan kanssa altaassa lillumassa ja ottamassa kuvan...:D Onneksi et, sillä sellaisen kohtalon kokenutta kirjaa ei ehkä kukaan haluaisi :)

  Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua Karoliina!

  VastaaPoista
 11. Amma, kiitos, tuota vähän hain ja vaihdoin sävynkin mustavalkoiseksi hämäyksen vuoksi. :D Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 12. Olen kahdella arvalla mukana arvonnassasi :)

  T: Annika
  annika@esajokinen.net
  sähköpostilla minut saa parhaiten kiinni

  VastaaPoista
 13. Hei
  kahdella mahdollisuudella minäkin lähden tätä kirjaa tavoittelemaan. Kustantajan sivuilla on jotenkin vähän ehkä osoittelevastikin kuvattu kirjaa, että "..löytääkseen rauhan jokaisen on itse luotava elämälleen suuntaviivat". Jokatapauksessa, tällä hetkellä ns. henkisen kasvun tarinat kiinnostavat, siksi mukana.

  VastaaPoista
 14. 1 arvalla mukana kisassa, kiinnostavalta vaikuttava kirja :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...