perjantai 11. marraskuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uusi kirja

Tässä teille tarjolla taas yksi ihan tavallinen poistoperjantai, vaikka huomasin juuri, että blogissani on nyt 150 rekisteröityä lukijaa. Kun sata aikoinaan tuli täyteen, lupailin järjestäväni mittavamman arvonnan 150:n tullessa täyteen. En valitettavasti kuitenkaan tähän hätään ehdi. Ehkä asetan suuruudenhulluna tähtäimen taas pidemmälle: 175 tai 200 lukijaan? Tai jos katselisi muita mittareita? Bloggerin tilastojen mukaan sivuston katselu on sekin juuri ylittänyt 40 000:n rajapyykin. Google Analyticsin mukaan ollaan pian 45 000:n kohdalla, ja käynneissä ihan juuri 30 000:ssa.


Koska en nyt osaa päättää, laitan suuremman määrän kirjoja arvontaan jonakin yllättävänä ajankohtana, saavutettuani jonkun myöhemmin päättämäni etapin. Siihen saakka mennään näillä yhden kirjan arvonnoilla.


Viime viikolla poistossa oli Amélie Nothombin Samuraisyleily, ja sen voitti omakseen...


Ceacis!


Onnea voittajalle. :) Laitathan viikon sisällä yhteystietosi profiilistani löytyvään sähköpostiosoitteeseen, niin lähetän kirjan sinulle.


Uusi poistokirja on...


Hannu Väisäsen Kuperat ja koverat (Otava 2010). Tämä nide on lukematon pokkari. 


Kustantaja kuvailee teosta seuraavasti:Kuvataiteilija-kirjailijan omaelämäkerrallisen trilogian valloittava päätösromaani on oikea runsaudensarvi
Hymylahkolaisia ja itkuistuntoja, sokea maalari nimeltä Doris ja duffelitakki jonka sisältä löytyy arkkitehti…Savonlinnan taidelukio aatteellisine leireineen on vain alkusoitto Anteron itsenäistymisen ja taiteilijaksi kasvamisen tiellä. Taideakatemian pääsykokeiden jälkeen on otettava haltuun Helsinki.
Jo opiskelijaboksin etsintä osoittautuu monivaiheiseksi seikkailuksi, jonka edetessä Antero tutustuu mm. vaatteistaan ulos lihoneeseen operettilaulajattareen, kapellimestari Georg de Godzinskyyn ja pappisseminaarilaiseen joka käyttää peruukkia.
Anteron tunne-elämän mullistaa rakastuminen duffelitakkiin, ja arkkitehtiin takin sisällä. Liitto on kuin Orleansin piiritys, lyhyt mutta vaikutuksiltaan kauaskantoinen. Monenkirjavien kokemusten loppusummana Antero pääsee pitämään ensimmäisen omien töidensä näyttelyn. Avajaisista kehkeytyy viimeinen välienselvittely isän kanssa.
Hannu Väisäsen esikoisromaani Vanikan palat nosti lukijoiden odotukset korkealle, Toiset kengät voitti Finlandia-palkinnon. Myös trilogian päättävä Kuperat ja koverat on riemastuttava lukuelämys.

Minä en ole Väisästä Hesarin kolumneja lukuun ottamatta lukenut, mutta kovasti kehuttuja hänen kirjansa ovat, ja tätä edeltävä voitti Finlandiankin.


(On muuten ehkä hassua, etten ole postannut eilen julkistetuista, tämän vuoden Finlandia-palkintoehdokkaista, kun Junior-ehdokkaat saivat oman juttunsa, mutta valitettavasti en eilen ehtinyt, ja nyt jo tuntuu siltä, että ehdokasasettelun puimisen myötä kaikki oleellinen on sanottu. En muutenkaan ole kotimaisen aikuisten kaunokirjallisuuden suuri tuntija - nytkään en ole lukenut yhtään ehdokaskirjaa. Ei sillä, että olisin asiasta yhtään ylpeä.)


Arvontaan voi osallistua ensi viikon torstaihin, 17.11., klo 17.00 saakka. Ilmoittautuakseen täytyy kertoa siitä kertoa tämän postauksen kommenttilaatikossa. Lisäarvan saa, jos on rekisteröity lukijani, ja toisen lisäarvan linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Kertokaa ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka monella arvalla olette mukana. Voittokirjoja postitan Suomen rajojen sisällä.


Onnea matkaan mukaan innostuville! 


Viikonloppuna on lapsellisesti vuorossa - jos vain ehdin kirjoittaa tai ajastaa postauksia - Lindgren-lauantai ja Satusunnuntai. Sunnuntaina on tietenkin myös isänpäivä. Meidän Stella oli sanellut päiväkodissa tehtyyn korttiin isästään seuraavasti:


Teemu, sillä ei oo sukunimee ainaskaa vielä. Isi on kalju, koska se ei haluu tukkaa enää, koska se kutittaa. Isi on ruskea ja karvainen. Se on kivointa ku isi pelaa mun kaa ja vie mua Hoploppiin ja uimakouluun ja Linnanmäelle ja jumppaan. Mä rakastan isiä ku se on karvainen ja vie mua elokuviin talvella ja sen jälkeen. Isi on töissä Pöllölaaksossa, se tekee tietokoneella töitä.


Hauskaa viikonloppua myös teille muille!

14 kommenttia:

 1. Kolmella mukana! Väisäsen trilogia on ollut jo kauan TBR-listallani :). (Kansi näyttää todella kolmiulotteiselta noissa kuvissa!)

  Ihana tuo Stellan isäkuvaus <3

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut Vanikan palat, mutta sen jälkeen Väisänen on jostain syystä unohtunut. Haluaisin kyllä lukea kaikki, joten koetetaan onnea kolmella arvalla!

  VastaaPoista
 3. Oi, ihanaa! Nyt tuli sellainen poistoperjantai, jossa palkintona on kirja, jota minulla ei vielä ole ja jonka olen jo kauan halunnut lukea. Olen lukenut Väisäseltä vain Toiset kengät, josta pidin kovasti.

  Olen mukana kolmella.

  Teidän Stella on kyllä aivan ihana isämietteissään. <3

  VastaaPoista
 4. Väisänen on ollut lukulistallani jo (liian) pitkään joten tämä tulisi tarpeeseen. Kolmella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 5. En osallistu, koska minulla on jo tuo kirja ja olen viettänyt sen parissa nautinnollisia lukuhetkiä. Väisänenhän on aivan loistava kuvataiteilija, mutta se ei riitä, hän on myös loistava sanataituri. Kirja on kyllä todellinen runsaudensarvi, kuten esittelyssä sanottiin.

  VastaaPoista
 6. Mä en ollut ennen kuullut kirjasta mutta kiinnostuin siitä kyllä. Mukana arvonnassa kahdella arvalla. Luen GFCn kautta nimellä Aleina.

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 8. Onko olemassa joku blogirankinglista, katsojista, lukijoista ja blogin hyvyydestä?

  VastaaPoista
 9. Ja arvontaan mukaan - kahdella arvalla :-)

  VastaaPoista
 10. Väisästä en olekaan lukenut. Mielelläni kirjan kotiuttaisin, joten kahdella mukaan.

  Ihana Stella :)

  VastaaPoista
 11. Ei sukunimee ainaskaa vielä, hihihi. :)
  Kaksi, kiitos!

  VastaaPoista
 12. Kahdella mukana.
  Olen lukenut Toiset kengät ja totta kai haluaisin omakseni lisää Väisästä.

  VastaaPoista
 13. Onnea arvontaan kaikille mukaan lähteneille ja kiitos kommenteistanne! <3

  Tervetuloa Kirjavaan kammariin, Deekoo! Blogien hyvyyttä on varmasti vaikea objektiivisesti mitata, mutta linkitän tähän kuitenkin uutisen Kirjamessusäätiön luovuttamasta Rakkaudesta kirjaan -palkinnosta viidelle esimerkillisen hyvälle kirjablogille: http://www.hs.fi/kulttuuri/Viisi+kirjabloggaajaa+sai+Rakkaudesta+kirjaan+-palkinnon/a1305548104274

  Lisäksi medianäkyvyyden asiantuntija Cision listasi äskettäin kirjallisuusblogien TOP10-listan, jossa mitataan kaikenlaista liikennettä blogeissa ja niiden ympärille: lukijoita, kävijöitä, muualta blogiin tehtyjä viittauksia jne. Heidän listansa löytyy täältä:

  http://www.cisionwire.fi/cision-plan-and-connect-finland-oy/r/cision-listasi-kirjallisuusblogien-kymmenen-karjen,c9179365

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...