sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Tiedoksi

En tunne oikeita IT-termejä, mutta yön tai aamun aikana joku oli ilmeisesti hakkeroinut tiensä Gmail-tiliini ja lähettänyt nimissäni roskapostilinkin lukuisiin sähköpostini arkistoista löytyviin osoitteisiin. Älkää siis avatko Gmail-osoitteestani lähetettyjä linkkejä!

Lisäksi muutama ystävä ehti kysellä blogini perään, sillä tänne tultaessa oli saatu ilmoitus, ettei blogia ole olemassa. Säikähdin, että Kirjava kammari on onnistuttu tuhoamaan, mutta ilmeisesti se oli vain suljettu väliaikaisesti turvatoimena. Google nimittäin itse ilmoitti minulle, että tililläni on havaittu epäilyttävää toimintaa, lähetti tekstiviestillä koodin sähköpostitiliin pääsemiseksi ja vaati salasanan vaihtamista.

Toivon, että mitään pysyvää vahinkoa ei päässyt tapahtumaan, ja olen todella pahoillani kaikesta lähteneestä roskapostista!

11 kommenttia:

 1. Minun ystävälleni kävi niin, että hänen tiliinsä ei siis kukaan ollut varsinaisesti hakkeroinut, mutta jonkun sähköpostin mukana tuli virus, joka sitten alkoi lähettää ystävän nimissä kaikkea epäilyttävää linkillistä sähköpostia. Nuo ovat kurjia juttuja kyllä, kun ne omalle kohdalle sattuu. Toivottavasti ongelma pian poistuu!

  VastaaPoista
 2. Hyi! Inhaa! Ihan kuin olisi oikeasti murtauduttu. Toivottavasti mitään oikeaa vahinkoa ei päässyt syntymään!

  VastaaPoista
 3. Ohos! Mulle ei ole tullut mitään sähköposteja, onneksi. Aika hienoa, että tuo google heti varoittelee ja pistää varotoimet päälle.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti hyökkäys saadaan pian eliminoitua. Ikävä tunne tullee. Tosiaan kuin omaan koskemattomuuteen olisi kajottu.

  VastaaPoista
 5. Kurjaa :( Ja ilmaskos. Ihmettelin tosiaan asiaa aamulla, kun tuli ikävä Kirjavaan kammariin. Toivottavasti kaikki alkaa olla nyt kunnossa.

  VastaaPoista
 6. Susa, sain selvitettyä, että nyt oli kyse nimenomaan siitä, että joku hakkeroi itsensä sisälle sähköpostiini. Tuntuu kurjalta, mutta on sinällään pienempi ongelma kuin esim. konetta tuhoava virus. Olen nyt toivottavasti muistanut vaihtaa salasanan kaikkialta sieltä, missä se oli sama ja yhteydessä Gmail-tillini.

  Kirsi ja Lehtokotilo, ihan totta, että tämä tuntuu kovasti yksityisyyden loukkaamiselta. :/

  Hanna, minustakin oli aika hyvin toimittu Googlelta!

  Katja, toivon että kaikki on nyt ok. Ja etteivät ne, joille se roskapostilinkki lähti, menneet sitä klikkaamaan...

  VastaaPoista
 7. Yksityisyyden loukkaamiselta tuntuu myös se, kun näin tänään jonkun tulleen blogiini ällöttävällä hakusanalla. Olisi hyvä, jos voisi jonnekin ilmoittaa, sillä joku selvästi etsii määrätynlaisia kuvia pikkutytöistä. Turhaan kävivät blogissani, mutta se että tietää tuollaisten tyyppien liikkuvan täällä blogimaailmassakin, tuntuu tosi pahalta.

  VastaaPoista
 8. Karoliina, kukaan ei ole VIELÄ päässyt hakkeroitumaan tililleni, mutta hurjia on tapahtunut ja outoja viestejä tullut. Mitäs sanot tästä: "Minä tiedän, missä sinä asut."

  Melkein tiedän, kuka on takana, mutta kun en voi olla varma. Olen nykyään facessa hyvin vähän, enkä enää ilmoittele etukäteen missään, menojamme. Siis sama hlö facessa kuin blogistaniassa.

  Erikseen on sitten ne alatyyliset vuodatukset, jotka laittavat ihmetteelmään, miten paljon sairasta ja katkeraa ja pahansuopaa on olemassa.

  Voin kuvitella, että olosi on sama kuin ystävälläni, jonka Espnajan asuntoon oli murtauduttu. Hän sanoi nähtyään kaikki henkilökohtaiset tavaransa rikottuina tms.:"Tunnen itseni raiskatuksia!"

  Tuo Clarissan viittaus pedofiileihin on niin totta, sillä löysin yhden ihan tavallisen blogikommentoijan, miehen, vahingossa jostain toisesta miehen blogista ja siellä puhuttiin 'miesten oikeudesta hyvin nuoriin tyttöihin'. Ihmettelen, että eikö joku viranomianen voisi seurata näitä sivuja...

  VastaaPoista
 9. Clarissa, tuo on ihan totta. :/ Mekin mietittiin miehen kanssa, voinko laittaa tänne lapsista kuvia, mutta noita "tavallisia" on netissä tarjolla niin paljon, että päätettiin sen olevan ihan ok. Sinällään luonnollisia nakukuvia en lapsista tietenkään laita.

  Leena, tuokin on tosi ikävää, etenkin kun kirjablogimaailma tuntuu yleisesti ottaen olevan vielä hyvin kiltti ja viaton netin muuhun menoon verrattuna. Pidä itsestäsi huoli! Varmasti valtaosa netissä huseeraavista myös todellisuudessa pysyy ruutujensa ääressä, mutta varovainen saa silti olla.

  Viranomaisille voi muuten tehdä ilmoituksen, jos havaitsee tuollaista epäilyttävää jollakin sivulla tai käyttäjässä.

  Täällä netissä kyllä törmää väkisin maailman kaikkiin puoliin - ihaniin ja kamaliin. :/

  VastaaPoista
 10. Nimenomaan Karoliina, sekä ihaniin että kamaliin. Mutta sitä jaksaa ihmetellä, että joktut kuin käyttävät nettiä kaiken katkeruutensa purkamiseen...

  Poliisi tietää, mihin päin suuntaa, jos minulle jotain...

  Tämä asia on vain saanut minut miettimän uudelleen tuota nimen vaihtoasiaa, mutta varmaan aika tuo tähnkin ratkaisun.

  Sinä myös, pidä itsestäsi huolta! Meidän Merin anoppikokelas on sentään rikospoliisi;-)

  VastaaPoista
 11. Sittenhän te olette hyvissä käsissä, Leena. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...