torstai 3. maaliskuuta 2011

TBR-torstai: sulaa kirjahulluutta

TBR on lyhenne englannin kielen sanoista "to be read". Suomeksikin sen kai voisi sanoa: "luettavien lista", mutta nettimaailmassa on tapana käyttää omituista koodikieltä, ja minäkin olen jo tottunut puhumaan TBR-listastani. Lisäksi haluan leikkiä aakkosleikkiä ja varata lauantait lastenkirjoille Luettavien listan lauantain sijaan, joten torstait saavat pyhittyä lukusuunnitelmille.

Kaikki kirjabloggaajat taitavat painiskella järkyttävän pitkän TBR-listan kanssa. Lukemisten suunnittelu on ihanaa, mutta jotkut ovat saaneet vielä lukemattomien kirjojen määrästä stressin. Laadin äsken omaa listaani, ja on pakko myöntää sen olevan hengästyttävä, vaikka kyseessä ovat vasta omassa hyllyssä odottavat tai jo tilatut teokset. Ihan erikseen on vielä lista niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea, mutta joita minulla ei (vielä) ole.


Listaa läpi käydessä tai noita kirjapinoja plärätessä voisi ahdistua, mutta asenne ratkaisee tässäkin. Lukeminen on iloinen asia, vaikka se olisi työtäkin, ja olen onnellisessa asemassa, kun saan itse valita lukemiseni. Jos joku kirja ei miellytä, voin jättää sen keneltäkään kysymättä kesken.

Blogini oikeassa laidassa näette kirjat, joita olen parhaillaan lukemassa (paitsi Susan Fletcherin Noidan ripin, josta ei ole vielä kansikuvaa saatavilla). Sen lisäksi tein muutamaan osaan jaetun listan niistä tilatuista ja hyllyssäni olevista kirjoista, joiden lukemista suunnittelen ensi tilassa. Se on sitten eri asia, kuinka monta näistä tulee lopulta luettua edes tänä vuonna, sillä uusiakin kiusauksia tulee jatkuvasti.

Ja koska kirjahyllyni ovat liian täynnä jo nyt, lanseeraan tässä blogissa huomenna myös Poistoperjantain. Perjantaisin ilmoitan aina jonkun hyllystäni poistettavan kirjan, jonka postitan yhdelle onnelliselle lukijalle. Lisätietoa ja -ohjeita huomenna!

TBR "työluettavat":
Gallay, Claudie: Tyrskyt
Hautala, Turkka: Paluu
Kehlmann, Daniel: Maailman mittaajat
Meriluoto, Aila: Lauri Viita; Peter-Peter; Tämä täyteys, tämä paino
Rajala, Panu: Lasinkirkas, hullunrohkea. Aila Meriluodon elämästä ja runoudesta
Silfverberg, Anu: Luonto pakastimessa
Tsehov, Anton: Kolme sisarusta
Väisänen, Hannu: Kuperat ja koverat

TBR "töitä varten tilatut":
Abdolah, Kader: Talo moskeijan vieressä
Abirached, Zeina: Pääskysen leikki (sarjakuvateos)
Currie, Ron Jr.: Juniorin erikoinen elämä
Erpenbeck, Jenny: Kodin ikävä; Vanhan lapsen tarina
Forsgren, Carita: Jänistanssi
Gallay, Claudie: Rakkaus on saari
Kehlmann, Daniel: Maine
Kwok, Jean: Käännöksiä
Morton, Kate: Paluu Rivertoniin
Moster, Helen: Hylky
Ora, Janne: Tähtien suojatti
Ovaldé, Véronique: Mitä tiedän Vera Candidasta
Pancol, Katherine: Krokotiilin keltaiset silmät
Proulx, Annie: Näin on hyvä
Tóibín, Colm: Brooklyn
Väisänen, Hannu: Apupata
Waters, Sarah: Vieras kartanossa

TBR "vieläkin lukematta":
Fitzgerald, F. Scott: Kultahattu/The Great Gatsby (löytyy hyllystä molemmilla kielillä, enkä vielä tiedä, kumman valitsen)
Kureishi, Hanif: Esikaupunkien Buddha
Lessing, Doris: The Fifth Child (en ole lukenut vielä yhtään kokonaista Lessingiä)
Oksanen, Sofi: Puhdistus
Pulkkinen, Riikka: Totta (en ole lukenut vielä Rajaakaan)
Steinbeck, John: Vihan hedelmät (ehkä ainoa Steinbeck, jota en ole lukenut, ja samalla kai se melkein kuuluisin)
Tsehov, Anton: Tarpeettomia ihmisiä (olen lukenut hyvin vähän venäläisklassikoita ylipäätään)

TBR "muuten vaan":
Ammaniti, Niccolò: Taivaan ja maan väliltä (uusimman luin jo, ja haluaisin lukea myös "Minä en pelkää", mutta sitä minulla ei ole)
Cleave, Chris: Incendiary
Donoghue, Emma: Room
Egan, Jennifer: The Keep
Eugenides, Jeffrey: The Virgin Suicides
Forsgren, Carita: Auringon kehrä
Genova, Lisa: Edelleen Alice
Hustvedt, Siri: Amerikkalainen elegia; Lumous; Vapiseva nainen
Ishiguro, Kazuo: Yösoittoja (loppuun); Pitkän päivän ilta; Ole luonani aina
Jacobsen, Roy: Ihmelapset
Kunwu, Li – Ôtie, P.: Minun Kiinani 1. Isän aika (sarjakuvateos)
Lahiri, Jhumpa: Tuore maa
Langer, Adam: California Avenue
McEwan, Ian: Atonement
Monk Kidd, Sue: The Secret Life of Bees
Munro, Alice: Liian paljon onnea; Sanansaattaja
Oates, Joyce Carol: A Fair Maiden
Novellit 2011
Pääskynen, Markku: Ellington
Rauma, Iida: Katoamisten kirja
Satrapi, Marjane: Chicken with Plums (sarjakuvateos)
Schmidt, Kathrin: Et sinä kuole
Shafak, Elif: Rakkauden aikakirja
Shields, Carol: Ellei; Kivipäiväkirjat; Kaiken keskellä Mary Swann
Smith, Zadie: Kauneudesta
Swärd, Anne: Viimeiseen hengenvetoon
Tyler, Anne: Nooan kompassi; Oikukas planeetta
Ulitskaja, Ljudmila: Naisten valheet
Wells, Rebecca: The Crowning Glory of Calla Lily Ponder

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

29 kommenttia:

 1. Huuuuuuuuuuh, mikä listaus!!! Juuri omaan blogiini kirjoitin noista kirjavinkeistä ja siitä kuinka ne kerryttävät lukulistojani. Mistä kaikkialta nappaan kirjavinkkejä, esim. juuri näistä listoista ja arvioista. Mistä noita sinun töihin tekemiä arvioitasi voisi lukea?

  Minun ei kannata muuten suunnitella lukemistani, paitsi niiden suhteen, mitä luennot pakottavat. Niistäkin tosin olen nyt laistanut luvatta, sillä joku muu kirjavinkki on ajanut ohitse.

  Ihana idea, tuo poistoperjantai. Odotan kuola valuen sitä. :D Toivottavasti kyseessä ei ole kuitenkaan mikään nopeuskoe, sillä muuten joudun pinnaamaan luennoilta. ;)

  Ihana, että sinulla on luettavana tuo Essi Tammimaan Paljain käsin, sillä siitä juuri tänään kiinnostuin kuunneltuani Ylen Aamukirja-ohjelmaa.

  VastaaPoista
 2. Komea lista, ja teemapäiväkäytäntösi on mainio!

  Minua kiinnostaa listaltasi kovasti tuo Rajalan Lasinkirkas, hullunrohkea ja Meriluodon oma tuotanto tietysti myös. Kiehtova nainen.

  "Vieläkin lukematta" -osiosi kirjoista luin jonkin aikaa sitten Kultahatun, englanniksi muistaakseni. Minulle se oli ehkä jonkinasteinen pettymys. Kirja oli ollut omalla TBR-listallani ikuisuuksia ja olin jo oikein herkutellut mielessäni ihanilla roaring Twenties -tunnelmilla, joihin verrattuna itse lukukokemus jäi jotenkin ulkokohtaiseksi. Ei ehkä pitäisi keksiä klassikoista omia versioitaan ennen kuin on lukenut alkuperäiset :)

  VastaaPoista
 3. I salute you ;) Minulla ei tällä hetkellä ole muuta listaa, kun viimeisen kirjallisuustenttini lukulista. Muuten olen ihan tarkoituksella vältellyt listoja, vaikka puolet kirjakaapista tuijotteleekin synkkänä ja syyttävänä. Unelmoin ajasta, jolloin vaan menen kirjaston ja nappaan kirjan sieltä, toisen täältä luettavaksi, ilman mitään ennakkosuunnitelmaa... tapahtuukohan sitä koskaan?

  VastaaPoista
 4. Amma, juuri tuosta kirjastohaahuilusta tänään kirjoitin blogiini. En enää nappaile kirjastosta tuntemattomia kirjoja, vaan kaikkea lukemistani ohjaa joku vinkki tai lista.

  VastaaPoista
 5. Vauh! TBR-listasi ovat hurjia! Siis täynnä ihania, kiinnostavia, erinomaisia ja varmasti myös pettymyksiä tuottavia kirjoja, mutta olisipa vaikea päättää, mihin kirjaan tarttua seuraavaksi.

  Olen aina kuvitellut olevani listaihminen, mutta tajusin juuri, etten listaa "lukulistani" kirjoja. Minulla on mielessäni ja kirjahyllyssäni paljon kirjoja, jotka aion lukea, mutta en uskalla listata niitä, koska luultavasti kuitenkin luen ihan eri kirjoja kuin aluksi kuvittelin. Esimerkiksi Atwoodin Herran tarhurit ja Fletcherin Meriharakat ovat odottaneet hyllyssäni jo tammikuusta alkaen ja aina mietin, että luen toisen niistä seuraavaksi. Väliin kiilaa aina joku yllätys.

  Minä tykkäsin Kultahatusta tosi paljon. Kirjan lukemisesta on kyllä aikaa ainakin 15 vuotta... Luin sen Irvingin Kaikki isäni hotellit-romaanin innoittamana.

  Jään odottamaan, mitä tuumaat Mitfordin tytöistä. Ja tuosta Rebecca Wellsin The Crowning Glory of... en ollut aiemmin kuullutkaan. Lisään sen pääni sisäiseen mielikuvalistaani. :)

  VastaaPoista
 6. Hanna, olen nyt kirjoittanut uuteen Lumo-lehteen, mutta siellä muutettiin juuri ilmestymisaikataulua kuukausittaisesta vähän harvempaan tahtiin. Helmikuussa ei ilmestynytkään lehteä, ja nyt maaliskuun puolivälissä ulostulevaan lehteen olen lähettänyt kahden numeron edestä materiaalia. En vielä tiedä, mahtuuko kaikki mukaan, mutta ehkä voin sitten laittaa ylijääneet jutut tänne. :) Sitä seuraava Lumo ilmestyy toukokuussa.

  Poistoperjantai ei tule olemaan nopeuskisa. :)

  Luru, minäkin odotan paljon Kultahatulta juuri tuon aikakaudenkin takia, joten pettymyksen mahdollisuus on suuri. Pitää kuitenkin toivoa parasta!

  Amma (ja Hanna), minä olen tietyissä asioissa suuri järjestelmällisyyden ystävä, ja listat ovat yksi heikkouksistani. Saan niiden avulla jotakin järkeä pääni sisäiseen kaaokseen (?), mutta en suorita niitä orjallisesti. Etenkään kirjalistoja. :)

  Katja, minä siis todellakin olen listaihminen, mutta luettavia listasin vasta hetki sitten ensimmäistä kertaa. Sitä ennen olin kyllä silti järjestelmällinen lukija, eli jos työt eivät muuta vaatineet, luin kirjahyllystäni lukemattomia ja kiinnostavia kirjoja aakkosjärjestyksessä. :) Jossain vaiheessa kyllä ajattelin, että ei tässä oikein ole järkeä, kun olisi kiinnostanut hirveästi joku aakkosten loppupään teos, jota ennen oli vielä kymmeniä luettavia... :D

  Rohkaisevaa kuulla, että sinä pidit Kultahatusta. Rebecca Wells on julkaissut yllättävänkin paljon suomentamattomia romaaneja. Mikään myöhempi ei kuitenkaan käsittääkseni ole ollut Jajasiskojen kaltainen menestys.

  VastaaPoista
 7. Ooh, houkuttelevan näköisiä TBR-listoja sinulla! Minäkin tunnustaudun listaihmiseksi ja TBR-listani on vuosien varrella jostain syystä vain kasvanut lyhenemisen sijaan. ;)

  Poistoperjantai kuulostaa muuten loistavalta idealta!

  VastaaPoista
 8. Hyvä idea tuo Poistoperjantai!

  Olen vähän samoilla linjoilla, mutta teen saman arvontojen kautta. Viimeksikin oli jaossa 7 kirjaa ja vielä pari yllätystä niiden päälle.

  Ehkä meidän pitää mahtua myös asumaan kodissamme...;-)

  Mukavaa pitkää viikonloppua toivottaen

  Leena Lumi

  VastaaPoista
 9. Voi miten helpottavaa, että muillakin on (pitkä) lukemattomien teosten lista... Omani tuntuu kasvavan kasvamistaan, kun vuorokausissa ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi tunteja. Pitäisi tarttua kiinni aikomukseeni hankkia äänikirjoja, koska viikottain tulee kuitenkin istuttua autossa useita tunteja. Pysyisi edes vähän kärryillä kirjamaailmassa! :)

  VastaaPoista
 10. Omistamieni ja lukemattomien kirjojeni lista ei ole kovin pitkä, mutta näkisitpä kirjastolistani... Vaikka yleensä en käytä listaa kirjastossa vieraillessani, niin sitä on silti pakko listata mielenkiintoiset kirjat jonnekin ylös!

  Poistoperjantai kuulostaa ihanalta! Odotan siis innolla huomista :--)

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Zephyr ja Leena! Sinulla, Leena, onkin ollut hauskoja arvontoja. Vähän samalla systeemillä ajattelin poistoni minäkin hoitaa, mutta teen siitä nyt tuollaisen viikoittaisen. Saa nähdä, jos joskus lähtee useampikin kirja yhdellä viikolla. :)

  Ansku, mieheni alkoi juuri jonkin aikaa sitten kuunnella äänikirjoja työmatkoilla (minun ehdotuksestani, kröhöm) ja on jo "lukenut" monta siten. Mielestäni lyömätön juttu, jos joutuu joka tapauksessa istumaan paljon ratissa.

  VastaaPoista
 12. Lauren, minä käytän kirjastoa nykyisin harmittavan vähän (kun mielelläni kannattaisin ko. instituutiota), mutta lapsille haen sieltä kyllä kirjoja edelleen. Ja miehelle niitä äänikirjoja.

  Mielelläni näkisinkin listasi, jos haluat laittaa sen blogiisi. :)

  VastaaPoista
 13. Minäkin olen luopunut listoista, koska lopulta listapinoja oli melkein yhtä paljon kuin lukemattomien kirjojen pinoja. Mielelläni poimin vinkkejä milloin mistäkin ja satunnaisesti pistän niitä muistiinkin, mutta muuten pidän listaa vain mielessäni. Luotan, että lukulistalla oleva kirja päätyy luettavaksi ennemmin tai myöhemmin tavalla tai toisella, jos se on tarkoitus! :)

  VastaaPoista
 14. Aikamoinen lista! Lainasin just ton California Avenuen kirjastosta, sulla tosin saattaa mennä ton listan kahlaamisessa sen verran kauan että, en oota keskustelua siitä kanssasi ihan hetkeen..

  t. Maiju

  VastaaPoista
 15. Huh. Maailma on täynnä lukemattomia kirjoja.
  Itse olen tyytynyt seikkailulinjaan. En oikeastaan tiedä, mitä ensi viikolla luen. Lukiessani päädyn aina erilaisiin risteyksiin ja sitten pitää aina valita.

  Nyt luettavana on Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville ja luulen, että ehkä jatkan sotateemalla tai sitten jollakin aivan muulla. Jännittävä nähdä, mistä löydän itseni seuraavaksi.

  Lukeminen on ihana ja avartava harrastus!

  VastaaPoista
 16. TBR-listojasi oli todella mielenkiintoista lukea. Löysin niistä monta sellaista, joka on päässeet luettujen kirjojen listalleni eli lukupäiväkirjaani. Olisi houkuttelevaa tehdä tuollaiset vastaavat. Materiaalia on kerääntynyt ja kerääntyy niin paljon, että listasta olisi suuri apu.
  Tuo Hannu Väisäsen trilogian päätösteos on ollut TBR-listallani siitä saakka kun se ilmestyi, mutta hyvä, että muistutit Apupadasta, lisätään listaan!
  Samoin tuo Rebecca Wellsin kirja. Häneltä olen lukenut vain ne YA-Ya sisterhoodit.
  Tuntuu ihan pahalta, kun ei enää "voi" käydä kirjastossa, koska nämä kodin kirjapinot pitäisi saada ensin pois alta, mikä on kyllä mahdoton tehtävä. Ja kun minulla on tapana nykyään lukea kirja nauttien, voi kestää pitkäänkin, ennen kuin maltan jättää sen käsistäni. Ajattelen hiukan näinkin (nuorempana tosin luin ahmien), että jos kirjailija on käyttänyt vuoden päivät kirjan kirjoittamiseen, on melkein kirjan häpäisy lukea se hosumalla kannesta kanteen ja hypätä seuraavaan.
  Poistoperjantai kuulostaa jännittävältä. Tullaanpa katsomaan!

  VastaaPoista
 17. Oi, herkullisia pinoja!

  Hyllyssä odottavien kirjojen määrä on kasvanut sen verran suureksi että vaikka listaushullu olenkin, en taida jaksaa alkaa niitä kirjata ylös. :) Mutta ehkä rohkenisin ottaa kuvan! Olen vastaavan kuvan jo julkaissutkin aiemmin, mutta sen jälkeen tilanne on päässyt vielä vähän pahemmin lapasesta. :)

  Ja siihen sitten lisäksi vielä ne muistiin kirjoitetut kirjat, joita en omista... Luettavaa kyllä riittää!

  Jossain vaiheessa luin kirjoja hyllystä hankkimisjärjestyksessä mutta se alkoi kyllä aika pian tympiä. Nykyään en juurikaan suunnittele vaan nappaan luettavaksi sen kirjan joka juuri kyseisellä hetkellä sattuu eniten houkuttelemaan. Viime aikoina tosin olen ollut sellaisessa kirjastokierteessä että en ole juuri ehtinyt oman hyllyn antimiin koskea (mikä ei ole lainkaan estänyt ostamasta sinne jatkuvasti lisää tavaraa...) ja kirjaston kirjoja on sitten pitänyt lukea suunnilleen eräpäivien mukaan.

  VastaaPoista
 18. Moi, Jenni! :)

  Maiju, eihän sitä tiedä. Aika jännä tuo kirja. Muistan vaikuttuneeni sen ilmestyttyä (2006?) Hesarin jutusta niin, että tilasin kirjan heti itselleni. Enkä vieläkään ole lukenut.. Kyllä se edelleen kiinnostaa kovasti, mutten tuossa aiemmassa aakkosjärjestyksessäni päässyt koskaan L:ään asti :D ja ehkä tuo kirjan paksuus on jossain määrin myös estänyt tarttumasta siihen. Mutta olisi hauska lukea se yhtä aikaa. Luitko muuten tuon Esikaupunkien Buddhan loppuun?

  Joana, minullakaan ei ole enää järjestystä, paitsi vähän töiden takia. Ja Perunankuoripaistoksen minäkin haluaisin tosi paljon lukea!

  Hei Clarissa ja tervetuloa! Lukisin mielelläni sinunkin listasi, jos sellaisen innostut postaamaan. :)

  Satu, minulla on kyllä vielä hyllyssäkin lisää lukemattomia kirjoja, mutta ne eivät ole tuolla ensi tilassa luettavien -listalla. :D Minä olen pitänyt itseäni ihan tarkoituksella poissa kirjaston aikuistenhyllyltä, että tässä kotikirjaston ylläpidossa olisi jotakin järkeä.. Kirjastot ovat kyllä hienoja paikkoja, mutta en ole hyvä eräpäivien kanssa.

  VastaaPoista
 19. Kiitokset mukavista kirjoituksista. Kaivoin sinun innoittamana pitkään kirjahyllyssä lojuneen Anne Tylerin "Amerikan lapset" ja aloittelin sitä tänään sokerirasituksen tuomalla lukuajalla. Vielä en oikein Tylerin maailmaan ole ihastunut mutta katsellaan.

  Ehdottomasti sinun listasta poimisin kärkipäähän luettäviin tuon Riikka Pulkkisen "Totuus" opuksen. Kieli oli minusta niin kaunista, että mieleni teki alleviivata lauseita. Herkuttelin kirjalla nautiskelemalla lauseista aina useamman kerran. Kyynelehtimiseltä ei voinut myöskään välttyä.

  VastaaPoista
 20. (((Soilevi)))

  Ai, olet joutunut sokerirasitukseen, kurjaa. Olen tosiaan lukenut, että se Amerikan lapset olisi vähän heikompaa Tyleria, mutta tiedä häntä. Ja näissä vähäisten tapahtumien kirjassa ottaa usein aikansa päästä tarinan imuun. Mutta voihan se myös olla, ettei ole sinun kirjailijasi.

  Pulkkinen menee kyllä piakkoin lukuun. Varmaankin. :)

  VastaaPoista
 21. Plajon mielenkiintoisia kirjoja sinulla listoillasi. Osa löytyy minunkin alati kasvavasta TBR-listastani, jota pidän Goodreads-sivustolla. Siellä saa kätevästi lisättyä kirjoja hyllyihin ja niitä onkin sinne kertynyt aika iso määrä. Lista kasvaa nopeammin kuin ehdin lukemaan. Niin paljon kirjoja niin vähän aikaa pätee kyllä. :)

  VastaaPoista
 22. Paljon hienoja kirjoja sinulla hyllyssä:) Sue Monk Kiddin Secret life of bees on yksi suosikkikirjoistani!Myös siitä tehty elokuva on hieno:)

  VastaaPoista
 23. Luin joo Esikaupunkien Buddhan joululomalla, mutta en oikein muista siitä enää muuta kun että tykkäsin :). Varsinkin loppua kohden tempaisi mukaansa.

  t. Maiju

  VastaaPoista
 24. Oi, hauska termi tbr-lista/kirjat! Mietin itsekin tällä viikolla, että pitäisi ottaa kuva oman hyllyn kirjoista, jotka vielä odottavat lukemista. Ja nimenomaan niistä, joiden lukemista odotan, eikä niistä muutamista, jotka ovat hyllyyni päätyneet mutta tuskin luen koskaan. Ja sitten on tosiaan vielä ne kaikki kirjat, jotka haluan hankkia tai ainakin lainata kirjastosta...Oi!

  VastaaPoista
 25. Kuutar, pitäisi tutustua tuohon Goodreadsiin paremmin. Nyt minulla on paitsi omia tiedostolistoja myös jonkinlainen kokoelma Facebookin Visual Bookshelfissa. Olen myös avannut tilin Library Thingissä, mutten ole vielä saanut aikaiseksi alkaa käyttää sitä kunnolla.

  Sanna, minä muistin että tuo Bees-kirja oli sinun suosikkejasi! Se kiinnostaa minua kovasti. Harkitsin sen ostamista viime kesänä Jenkeissä, mutta se oli siinä kaupassa törkeän kallis pokkariksi. Nyt ostin sen Dubaista muutamalla eurolla. Myös elokuva odottaa digillä katsojaansa, ja ehkä elän niin kuin opetan, ja katson leffan ennen kuin luen kirjan. :)

  Maiju, harmi ettet muista kirjasta oikein mitään, mutta hyvä tietää, että se tempaisi mukaansa viimeistään lopussa. Kyllä miekin sen vielä luen! Joskus.

  Susa, onpa kiva nähdä sinua täällä, tervetuloa! Ja oi oi! :)

  VastaaPoista
 26. Näitä listoja on kiva lukea, mutta tukala tehdä ;-) Itseäni alkaa aina ahdistaa, kun ajattelen, että mitä kaikkea pitäisi lukea, uusia tbr-juttuja kun bongaa koko ajan jostain, erityisesti kirjablogeista tänä päivänä.

  Taidan jäädä tänne, kirjat ja muu elämä kuulostaa oikein hyvältä :-)

  VastaaPoista
 27. Oiken lämpimästi tervetuloa, Petriina! Löysin blogisi vasta äskettäin, mutta se on varsin ihana. :)

  VastaaPoista
 28. Hieno idea tämä TBR.

  Sinulla on selkeät listat, joitain samoja, joita itsekin aion lukea, on levinnyt nopsaan kirjablogeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauska palata tähän postaukseen kommenttisi myötä vuotta myöhemmin. Jos laskin oikein, oli tuossa "ensi tilassa" luettavien listassani 68 teosta, joista olen nyt lukenut 20 ja aloittanut tai osittain lukenut kuusi. :) Näinhän se menee ja se on ihan ok!

   Osa kirjoista on pudonnut lukematta poiskin lukulistalta, ainakin ns. ensisijaiselta, mutta tosi moni odottelee siellä edelleen rauahssa lukijaansa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...