maanantai 21. maaliskuuta 2011

Mitä luettais -maanantai

Minulla on ollut vähän päättämätön olo, enkä ole osannut oikein tarttua mihinkään romaaniin. Valaistuksen hetkeä odotellessani päätin aloittaa toimittajana arvostamani Anu Silfverbergin esseekokoelman Luonto pakastimessa (Teos 2011), ja jos kantti kestää, lukea sen jälkeen vielä Jonathan Safran Foerin Eläinten syömisestä (Atena 2011).

Sitten kun tekee mieli lukea elämäkerrallisempaa, runoja tai romaania, suunnittelen palaavani Aila Meriluoto -projektini pariin. Mutta lukusuunnitelmat muuttuvat ja elävät. En ole hylännyt sivupalkista poistamiani kirjoja, vaan pidän siinä sellaisia teoksia, joita ajattelen lukevani seuraavaksi. Muutoksista huolimatta TBR-listani kärki pysyy samanlaisena, ellei ihmeitä tapahdu. Vain järjestys vaihtuu välillä.

Mitä te luette nyt tai aiotte lukea tällä viikolla?

Meillä kaikki ovat nyt terveinä ja olen nautiskellut rauhallisesta päivästä muista blogeista ongittujen ideoiden avulla. Tein eilen taas uskomattoman maukasta näkkäriä, jonka ohjeen bongasin täältä. En ole karppaaja - hyvin kaukana siitä - mutta tämä jauhoton resepti on vain ollut ihan paras. Nam. 

Näkkärin päälle olen vuollut jääkaappikylmää kirnuvoita juustohöylällä täältä oppimani vinkin mukaisesti.

Viikonloppuna kevätaurinko sai ostamaan paitsi vakiotyylini mukaisesti kolme kimppua tulppaaneja...

... myös tällaisia höpsötyksiä:
Siis ei krookuksissa tai helmililjoissa ole mitään höpsöä, mutta nuo ruukut. Nuo värit. Auts.

18 kommenttia:

  1. Minulla on tällä hetkellä kesken Poika raidallisessa pyjamassa. Lisäksi tällä viikolla lukuvuoronsa taitaa saada ainakin Maija Haaviston Marian ilmestys.

    VastaaPoista
  2. Tänään ajattelin aloitella Iida Rauman Katoamisten kirjaa ja samalla ehkä myös jonkin Muumi-kirjan (Muumi-kirjoituksesi innoittamana)! Luen erittäin harvoin useampaa kuin yhtä kirjaa samaan aikaan, mutta nyt ajattelin kokeilla, kun toinen on keveämpi Muumi-kirja.

    VastaaPoista
  3. Odottelen huomisen postin tuovan PEKKin uuden kuukaudenkirjan: Hylky. Sitä sitten seuraavaksi, nyt välipalana Aloittamisen taitoa :) Ihania kukkia!

    VastaaPoista
  4. Minut kaatoi sänkyyn vuosisadan nuha. Ilmeisesti raskaus vaikuttaa vielä niin, että limakalvoni ovat täyttäneet kalloni, nice. Luin kuitenkin viime viikolla aloittamani Helkavirret loppuun ja aloitin Juhan, mutta ei tämä olotila ole ihanteellisin tenttikirjoille.
    Nami-kevätvärit ruukuissa! Meillä löytyy vielä viime keväältä paljon näitä, olkoon vielä tämän kevään, vaikka taidankin olla seuraavaksi liukumassa pastelleihin... Keväistä viikon aloitusta!

    VastaaPoista
  5. Nyt on kesken se "Tyttö joka muuttui lasiksi" ja kun se loppuu, taidan hypätä Iida Rauman "Katoamisten kirja":n pariin. Yöpöydällä odottaa ihan kiva pino ja kirjastoonkin oli tullut kolme varaamaani kirjaa (mm. sen Keltinkangas yms Tempperamentti-kirja ;)!)

    Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
  6. Minulla on vielä kesken Ihmishirviöt (101 maailman julminta ihmistä). Kirja on ollut todella mielenkiintoinen katsaus historiaan ja niihin hirveisiin ihmisiin. Kun olen saanut kyseisen kirjan pakettiin ja höpinät blogin puolelle, tartun Ole luonani aina -kirjaan, josta on tullut elokuvakin äskettäin. Toivottavasti elokuva ilmestyy dvd:lle tämän vuoden puolella, jotta saan kirja+elokuvahaasteeseen taas yhden parivaljakon lisää.

    VastaaPoista
  7. Opettavaisia nämä blogit, todettakoon se taas kerran. Tuota näkkäriä olen minäkin aikonut tehdä. Nyt pitää printata ohje, niin ei taas unohdu. Ja voita juustohöylällä - ei hassumpi idea.

    Luen edelleen mm. Kirjavarasta, Muumit ja olemisen arvoitus on aina tässä vierelläni selailtavana (pitäisi kyllä lukea yhtäjaksoisestikin), Carol Shieldsin Pikkuseikkoja odotan vielä ja se saakin sitten ohittaa muut lukuvuoroa odottavat.

    VastaaPoista
  8. Minulla on menossa Umberto Econ Foucaultin heiluri. Sen jälkeen varmaankin A Short History of Nearly Everything. Ja tenttikirjat. :)

    Mukavaa viikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
  9. Tällä hetkellä ahmin Elif Shafakin rakkauden aikakirjaa. Seuraavaksi odottaa vuoroaan Pekka Mannisen Peili.Itseasiassa hyllyssä pitkä rivi odottaa lukijaansa. Tapana napata kirjastosta helemet mukaan ja niitä sitten urakoidaan ihan tosissaan. Minulla kun tämä himo kirjoihin oli monta vuotta kadoksissa kun tuntui,että aikaa ei arjessa löytynyt.

    Lasten kirjoista suosikkeja on nyt Tiina Nopolan Siiri ja hurja hunskeli,Mari Mörön hyvää tietä hyssymaahan ja Niina Bellin toimittamat laululeikit Kas metsämökin ikkuna ja pienet sammakot.

    Ihania tulppaaneja!sattuu olemaan tämän rouvan lempikukka myöskin.

    VastaaPoista
  10. Riina, molemmista kirjoista olen kuullut, mutta kumpaakaan en ole lukenut. Raidallinen pyjama on varmasti koskettava, ja niin lienee myös tuo Marian ilmestys.

    Laura, kuulemani perusteella muumikirjat voisivat olla erinomaista vastapainoa rankahkolle (?) Katoamisten kirjalle.

    Kirsi, kukat on ihania! Minäkin aion lukea Hylyn jossakin välissä. Aloittamisen taito olisi myös mielenkiintoinen!

    Amma, paranemisia! Pahassa flunssassa ei ole kyllä kiva lukea - edes Helkavirsiä tai Juhaa. Siis pastellivärit olisivatkin ihan tyylikkäitä... En oikein vieläkään tiedä, mikä sai nämä ostamaan. No, Stella ainakin tykkäsi. :)

    Susa, sullakin on mielenkiintoisia kirjoja kesken ja odottamassa. Ja kiva, kun pääset tutustumaan Keltikankaaseen! Toivottavasti kerrot blogissa tai ainakin minulle sitten, saitko sieltä oivalluksia. :)

    Sonja, odottelen tuota hirviöpostatustasi! Kuulostaa mielenkiintoiselta. Minäkin haluaisin lukea lisää Ishiguroa. Leffakin on kuulemma hyvä.

    Clarissa, näkkäri on tosiaan namia. Ja Pikkuseikkojen vuoksi voi hyvin laittaa muut kirjat odottamaan. :)

    linnea, kiitos! Eikös Foucaultin heiluri ole se kirja, jota Da Vinci -koodin väitettiin plagioineen? Ja Bill Bryson on lukulistallani - haluaisin tosi paljon tutustua tähän hauskan oloiseen herraan! Mitä sinä opiskelet, jos saa kysyä?

    may, onpa ihanaa, että olet löytänyt lukuinnon uudelleen. Minullakin oli kyllä monta vuotta, lähinnä opintojen aikana, jolloin ei tullut kaunokirjallisuutta hirveästi luettua. Kerropa sitten, mitä pidit Rakkauden aikakirjasta, jonka lukemista itsekin odotan.

    Siirit on hauskoja lastenkirjoja, etenkin rakastan niitä Mervi Lindmanin kuvituksia. Vähän sama Bellin Niinan laulukirjoissa - vähintään puoli iloa niissä on Anne Vaskon (ent. Peltola) mahtavat kuvitukset!

    Tulppaani kuuluu kyllä kevääseen. :)

    VastaaPoista
  11. Minulla on kesken Rakkauden aikakirja sekä Calvinon Marcovaldo. Kun lueskelin nuo edellä olevat kommentit, niin tätyy sanoa, että ihania kirjoja on ihmisillä juuri nyt luettavana.

    VastaaPoista
  12. Täältähän saa hyviä lukuvinkkejä! Minulla on vielä hieman kesken se Näkemiin, pikku naiset. Sen jälkeen on pari kotimaista esikoiskirjaa odottamassa sekä Irene Nemirovskyn Sunnuntai ja lisää Joel Haahtelaa. Valinnanvaikeus iski pälle niin, että nyt illalla taidan selata Allt i Hemmetiä ja petrata ruostunutta ruotsiani. :)

    VastaaPoista
  13. Oih, Haluaisin niin lukea tuon Luonto pakastimessa!! Katsoin sen hintaa kirjakaupasta, 28 euroa! jaiks. Toivottavasti siitä tulee perjantain poistokirja ja sen kisan haluan voittaa, voittaa, voittaa!!

    VastaaPoista
  14. Luen edelleen samaa The City & The Cityä jonka viikko sitten mainitsin, ja olen päässyt peräti n. sivulle sata. Wau! 8) Vika ei ole kirjassa vaan ajanpuutteessa, ja kyllähän tuo englanti kuitenkin mulle on vähän hitaampaa luettavaa...

    VastaaPoista
  15. Katja, lehtien selailu on joskus parasta kaikkien kirjojen keskellä. Minulla on nyt ollut lehtijumi, joten oikeaa hetkeä odottelee monta ihanaa aikakauslehteä. :)

    Hanna, pahoin pelkään, etten halua luopua Luono pakastimessa -kirjasta. Enkä viitsisi laittaa sitä arvontaan senkään takia, että olen hiirenkorvittanut suunnilleen joka toisen sivun erityisen hyviä kohtia merkitessäni... Toivottavasti saat kirjan jotain muuta kautta!

    Satu, kyllä minäkin luen englantia hitaammin, ellei ole kyse hyvin kevyestä tekstistä (sekin auttaa, jos puhumme kirjoittajan kanssa ikään kuin samaa englantia). Tosin välillä luen suomeksikin hyyyvin hitaasti...

    VastaaPoista
  16. Olen ollut viime vuosina niin kamalan laiska lukemaan etta paatin Uuden Vuoden tavoitteekseni yrittaa lukea kirjan kuukaudessa.

    Talla hetkella menossa maaliskuun kirjani eli Carlos Castanedan Don Juanin Opetukset. Ja taman kuun lopussa eras ihailemani henkilo julkaisee ensimmaisen kirjansa joka minun on aivan pakko saada ja ankea johonkin valiin (Kimberly Snyderin Beauty Detox Diet).

    Minulla on vain suuria vaikeuksia keskittya lukemaan. Ajatukset harhailee aivan hullun lailla ja joudun aina aloittamaan alusta kun tajuan etten lue ajatuksella ollenkaan. Kaipa se tassa korjantuu kun saan luettua enemman. Toivottavasti.

    Hauskaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  17. Moi Katz NYC ja tervetuloa! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja huomasin seuraavia: paitsi että asut unelmieni kaupungissa (joo, tiedän kyllä, että on todella "originellia" tykätä New Yorkista... not) sinulla on siamilaisia kissoja, joita ennen kasvatin, ja olet vege, mutta pyrit hiljalleen kohti vegaaniutta niin kuin minäkin. :)

    Sinulla on hyvä uudenvuoden tavoite, mutta älä tee lukemisesta stressaavaa. Omalla kohdallani olen myös huomannut, että on hyvä etsiä ne oikeat kirjat itselleen. Jos joku kirja ei millään etene, voi hyvin lopettaa kesken ja etsiä jotakin, minkä parissa viihtyy paremmin. Maailma on täynnä kirjoja, ja niistä varmasti löytyy sellaisiakin, joita jaksaa hyvin lukea. Toki minäkin luen joitakin hitaasti eteneviä teoksia sivistyksen kannalta, mutta kaikki viihdyttävät kirjat eivät ole tyhmiä tai höttöisiä. Varmasti lukeminen myös sujuu paremmin mitä enemmän "harjoittelee", mutta kannustan ehdottomasti löytämään lukemisen ilon itselle sopivilla kirjoilla! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...