perjantai 11. maaliskuuta 2011

Asiaan: poistoperjantai!


No niin, asiaan, vihdoin! Tämän perjantain poistokirja on Antti Leikaksen (vai Leikkaan?) esikoinen Melominen (Siltala 2011). Olen lukenut kirjan, mutta jo vedosvaiheessa tiedostosta, joten tämä nide on ihan iskemätön.


(En löytänyt kirjasta kunnollista kansikuvaa, mutta pyrin lisäämään sellaisen myöhemmin.)

Takakannesta:
Yksi päivä. Perheellisen Jaakkolan tavallinen, arkinen työpäivä toimistolla yllätyksettömien työkavereiden kanssa... tai pinnalta katsoen voisi ehkä niin luulla, mutta riemastuttavan omapäinen esikoiskirjailija Leikas vie meidät uupuneen ja univelkaisen perheenisän pään sisään tavalla, jonka jälkeen ei mikään ole enää ennallaan. Yhden normipäivän aikana Jaakkola ehtii keskellä palavereita ja liikelounaita meloa ajatuksiensa virrassa suuntaan jos toiseenkin ja tarjota siinä sivussa lukijalle viehättävän vinksahtaneita universaaleja totuuksia, filosofisia pohdintoja mitä moninaisimmista aiheista, sympatiaa ja suurta myötätuntoa herättävän kuvan lapsiperheen arjesta - ja monet hyvät naurut.


Minä kirjoitin tästä toisaalle näin:
Helmikuun lopulla ilmestynyt tajunnanvirtateos yhden miehen vuorokaudesta. Väsyneen, työssäkäyvän perheenisän mielessä risteilee satunnaisia välähdyksiä elämän varrelta ja turhaa knoppitietoa. Työ vaikuttaa yhdentekevältä, ystävyyssuhteet ovat kaatuneet keski-ikään ja taisteluun samasta naisesta. Kotona odottavat vaimo, lukuisat lapset ja jälleen yksi uneton yö valvottavan vauvan kanssa.
On piristävän erilaista, ettei normaalia lapsiperhehelvettiä teoksessa paisutella ja kauhistella, vaan se on mitä on: kaikeksi onneksi ohimenevä vaihe, jonka aikana väsymyksestä huolimatta jaksetaan rakastaa puolisoa ja jälkikasvua, ja jota kai myöhemmin jopa kaivataan. Jonkinlaista kliimaksia jää lukiessa kuitenkin odottamaan ja kirjan loppuessa on hölmistynyt olo: mikä tämän tarinan tarkoitus tai opetus oikein oli?

Kaiken kaikkiaan teos on erilainen ja hauska, varsinkin esikoiseksi todella hyvä. Kyllä tätä nainenkin lukee, mutta uskoisin kirjan huvittavan erityisesti miehiä. Muut ovat olleet minuakin suopeampia Melomista kohtaan, käy lukemassa ainakin Hesarin Antti Majanderin arvio ja mietteet Sallan lukupäiväkirjasta. Myös Kirsin kirjanurkassa puitiin Melomista, ja Booking it some more -blogissakin ihastuttiin aika tavalla.

Mutta anyway, tämä kirja on nyt arvottavana ja osallistumisaika päättyy torstaina 17.3. klo 17.00. Kommentoimalla tätä postia on mukana yhdellä arvalla (mainitse kommentissasi, että haluat mukaan arvontaan), olemalla tai ryhtymällä profiililukijakseni (kts. blogin oikea sivupalkki) saa toisen arvan, ja linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa ansaitsee vielä kolmannenkin. Onnea arvontaan kaikille mukaan lähteville!

Viikonloppu on alkanut. Stella oli jo päivällä hyvässä kunnossa, mutta äsken kuume alkoi taas lähennellä 39 astetta, joten annoin lääkettä. Eilen nestemäinen Panadol ei oikein jaksanut laskea kuumetta, mutta tänään kuulin kaverilta, että käsikauppaan on tullut myös nestemäistä Buranaa lapsille. Loistavaa! Kävin heti hakemassa, katsotaan toimiiko se paremmin.

Olen lasten kanssa illan yksin, kun Teemulla on työpaikan bileet. Otin juuri tonnikala-pinaatti-kaprislasagnen uunista ja odotan jonkun uuden viinituttavuuden maistamista lasten mentyä nukkumaan. Muuten tänään on mm.
Katsottu sorminukketeatteria.


Vaihdettu patterit ZhuZhu-hamstereihin.


Ja ostettu kevään ensimmäiset narsissit piristämään mieltä räntäsateessa.

Ja on toki luettu. Lastenkin kanssa. Mutta ne kuvat taidan säästää Lastenkirjalauantaille tai Sanattomalle sunnuntaille. Nyt heittäydyn lasagnen kimppuun, joten toivotan oikein hyvää alkanutta viikonloppua kaikille!

Ai niin, piti vielä antaa krediittiä muotibloggaajille, jotka kuvaavat itseään jatkuvasti peilin kautta...Hirveän haastavaa! Yritin ensin saada tuon virallisen arvontakuvan aikaiseksi siten, mutta voi hyvä isä...
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

34 kommenttia:

 1. Kuulostaa ehdottomasti lukemisen arvoiselta kirjalta, eli mukana kahdella arvalla! :)

  VastaaPoista
 2. Oijoijoi, Tämän niin haluaisin!!! Kolme arpaa ja pakko sanoa, että aloittelevalla muotibloggaajalle (;) tuo kuvanottaminen sujui hyvin.

  VastaaPoista
 3. Mainio kirja sinulla jälleen! Mukana kahdella!

  VastaaPoista
 4. Minäkin haluaisin tämän eli mukana kolmella!:) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Mukana kolmella taas! Ja hei kiitos vinkistä nestemäisen Buranan suhteen, täytyypä katsastaa apteekista ensi viikolla!

  Ja kevään ensimmäiset narsissit, voih!

  VastaaPoista
 6. kuullostaa lukemisen arvoiselta kirjalta eli kahdella arvalla mukana menossa.Paranemisia sinne Stellalle ja oikein mukavaa viikonloppua teille kaikille!ihania kevätkuvia..

  VastaaPoista
 7. Tätä kirjaa olen jossain katsellutkin ja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Mukana kahdella arvalla. :)

  Peilikuvaaminen on haastavaa. Se, että saa aikaan sekä tärähtämättömän kuvan ja vielä itsensä osumaan siihen kohdilleen on jo loistosaavutus. ;)

  VastaaPoista
 8. Hyvältä vaikuttava uutuus. Mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 9. Mukana kolmella, Melominen kiinnostaa. :)

  Hauskoja kuvia! Teidän Stellalla taitaa olla yhtä kulunutta kynsilakkaa kuin meidän A:lla. Ja kirjamuotikuvaajalla on homma hanskassa!

  VastaaPoista
 10. Hiphei! Opin juuri linkittämään, haluaisin siis kolmannenkin arvan. ;)

  VastaaPoista
 11. Kolmella mukana! Tämä olisi lukemisen arvoinen, alkaa kuulsotaa siltä.

  Ja kuvissa on jotenkin niin kevät. On muuten kiva saada kasvot sinulle, vaikka itse olenkin maailman tappiin naamaton henkilö. :)

  VastaaPoista
 12. Minäkin haluan kukkia meille piristämään vielä talviunta nukkuvaa asuntoa. Mutta kyllä se kirjakin piristäisi, mukana siis kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 13. Onnea arvontaan kaikille tähän asti ilmoittautuneille!

  Hanna, juu tämä ikuisesti aloittelevaksi muotibloggaajaksi jäävä jätti myös julkaisematta ne noin miljuuna vielä epäonnistuneempaa peilikuvaa. :)

  Susa, Burana toimi ihan loistavasti ainakin ensimmäisellä kokeilulla. Ei se sinällään yllätä, että itsellänikään ei parasetamoli auta särkyyn, mutta ibuprofeeni kyllä. Narsissit oli ihan pakko ostaa. Ne on ihania, vaikka muuten en niin pidä keltaisista kukista.

  Tervetuloa blogin puolelle, may, ja kiitos. :)

  Peikkoneito on nyt siis kolmella mukana. :) Peilikuvaaminen oli todella haastavaa, etenkin kun itsensä lisäksi kuvaan piti saada selkeästi kirja, mutta vain heijastuksena, ei suoraan kameran edessä. Jos sai kaikki ns. teknisesti onnistumaan, ilme tai asento oli aina jotakin aivan kamalaa tai teennäistä. Voi puuh.

  Katja, kts. yllä, ei ihan hanskassa. :D Kynsilakassa pätee "like mother, like daughter". Tai siis siitähän se on kiinni, ettei laiska äiti jaksa ylläpitää kummankaan lakkoja. Voin tietty väittää sen olevan harkittu tyylivalinta. :)

  Ilse, kyllä se tosiaan tahtoo olla niin, että nettituttuja on kiva katsellakin. Ihminen tulee siten eri tavalla lähelle. Vaikka silti on toisaalta hölmö olo postata omia kuvia. Mutta onhan tämä bloggaaminen joka tapauksessa narsistista, tyrkytti sitten omia kasvoja, muita kuvia tai "vain" mielipiteitä.

  Jospa me päästäisiin joskus tapaamaan vaikka livenä, niin saisin kasvot mystiselle Ilschenillekin. Olisi niin kiva. :)

  Sonja, kipinkapin lähimpään kauppaan hakemaan kukkia. :) Ne kyllä ovat mielestäni oikeastaan aina hintansa väärti mieltä ja kotia kaunistamassa.

  VastaaPoista
 14. Miesnäkökulma kiinnostaa! Joten oon mukana yhdellä arvalla. Ja joo kannatan kanssa kasvollisia blogeja :)

  VastaaPoista
 15. Onnea arvontaan, Katriina! Ja hyvä, jos naaman esittely ei ärsytä. :)

  VastaaPoista
 16. Muikeaa! Mukana kolmen arvan voimin.

  VastaaPoista
 17. Käytän hämäläistä hitautta tekosyynä, että tajusin blogisi olemassaolon vasta nyt...
  Mukana arvonnassa kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 18. Mukana kahdella arvalla, sillä liityin juuri lukijaksesi.

  VastaaPoista
 19. Onnea arvontaan, Elma Ilona ja Riina!

  Tervetuloa kammariin ja mukaan arvontaan, Hanna M.! Kiva nähdä sinua täällä. :)

  VastaaPoista
 20. Tulin jo varanneeksi tuon kirjan kirjastosta, mutta ainahan sen voi perua. Mukana siis kolmella!

  VastaaPoista
 21. Moi Naakku ja Jori! Tervetuloa ja onnea arvontaan. :)

  VastaaPoista
 22. Heippa!
  Osallistun arvontaan, keski-ikäisen miehen turhautuminen ei ehkä hirveästi piristä mieltä, mutta antaa seuraa turhautuneelle keski-ikäiselle naiselle.
  Kahdella mukana!

  VastaaPoista
 23. Yritinpä äsken kommentoida, mutta tämä ah-niin-ihana-tietokoneeni päätti sitten poistaa kommentin samantien...
  Mutta mukana ollaan :)

  VastaaPoista
 24. Mari A. ja Hanna, onnea arvontaan, ja Hannalle myös tervetuloa - kiva nähdä sinuu täälläkin!

  VastaaPoista
 25. Mukana ollaan! Osallistun kolmella arvalla arvontaan. :)

  VastaaPoista
 26. Mukaan arvontaan kahdella arvalla. Lisään sinut suosikit-kansiooni ja tulen sitä kautta poikkeemaan blogissasi jatkossakin.
  Kauniita narsisseja ja kiehtovalle kuulostava kirja!
  Aurinkoista kevättä sinulle :)

  VastaaPoista
 27. Tervetuloa sekä blogiin että arvontaan, Kevätkukkanen! Joudun pitämään säännöt samoina kaikille, eli osallistut nyt yhdellä arvalla - älä pahastu! Aurinkoa kevääseen myös sinulle. :)

  VastaaPoista
 28. Osallistun arvontaan :)
  Anni

  VastaaPoista
 29. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan kiitos :) (Ja hieno blogi sinulla, tulen toistekin!)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...