perjantai 11. maaliskuuta 2011

Poistoperjantain kirja tulee myöhemmin

On ollut tosi vaikeaa valita kirjaa tämän perjantain poistoon. Lopulta tein päätöksen, mutten ehdi vielä postata siitä, sillä appivanhemmat ottivat hetkeksi Stellan hoitoon, että pääsisin asioille. Lähden nyt ruokakauppaan, apteekkiin sekä Alkoon, joista jälkimmäistä varten tein juuri ostoslistaa Vuoden Viinit -kilpailun tulossivulta. Tuoreet voittajat löytyvät täältä.


Olen yrittänyt etsiä hyviä, eurooppalaisia punaviinejä, sillä ituhipin omatuntoa kolkuttaa, kun kaikki lempipunkkuni yhtä lukuun ottamatta tuodaan jostakin kaukaa. Valkoviineissä minulla on sopivan ekologinen maku, ja suosikkini ovat yleensä saksalaisia, ranskalaisia ja itävaltalaisia. Punaviineissä parhaat maat makuuni ovat kuitenkin Australia, Yhdysvallat ja Etelä-Afrikka. Huoh.


Mutta pidemmittä puheitta lähden tuonne räntäsateeseen ja palaan kirja-arvonnan kanssa myöhemmin tänään. Toivotaan sillä aikaa luonnonvoimien rauhoittumista ja mahdollisimman vähäisiä vahinkoja Tyynenmeren tsunamialueelle.

2 kommenttia:

 1. Tiedätkö, luin joskus jostain (sopivan epämääräistä :)), että chileläisissä viineissä on eniten luomuviinejä ja niissä on ylipäätäänkin vähiten jäämiä kasvinsuojeluaineista. Joten vaikka omatuntoa kirpaisisikin ostaa Euroopan ulkopuolelta tuotuja viinejä, voi myös niitä nauttiessaan ainakin kuvitella tehneensä ekologisen valinnan. En tietenkään tiedä, tuleeko oma suosikkiviinisi Chilestä vai jostain muualta. Itse olen yrittänyt metsästää sitä Hesarin jokunen aika sitten loisto-ostokseksi julistamaa uusiseelantilaista Pinot Noiria, mutta aika tyhjää on A-liikkeen hyllyissä ollut.

  Toivottavasti et kastunut pahoin tuollla rännässä ja toivottavasti eilisen onnetar Stella on paranemassa hyvää vauhtia!

  VastaaPoista
 2. Tuo on kiva tietää. :) Chileläiset olivat oikeastaan aiemmin enemmän suosiossani, mutta eivät ne missään nimessä huonoja ole, nekään. Luomuviinejä tosiaan löytyy, ja ainakin yksi niistä on sen verran hyväkin (siis minun subjektiivisessa suussani), että päätyy koriin silloin tällöin. Piti käydä tarkistamassa nimi, se on 35 South Wild Ferment Merlot.

  Uusiseelantilaiset valkoviinitkin ovat nyt kovassa huudossa ja ne hehkutetuimmat aina loppu. Tosin suurin osa on tehty Sauvignon Blanc -rypäleestä, joka ei ole suurin suosikkini.

  En onneksi kastunut pahasti, mutta auto meinasi jäädä jumiin sohjoon... Stella tuntuisi olevan jo parempi, vaikka kuume ilman lääkettä nousee yhä korkeaksi ja yskäkin vaivaa. Kyllä tämä tästä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...