perjantai 4. maaliskuuta 2011

Poistoperjantai!

Lupasin eilen, että aloitan blogissani Poistoperjantait. Kerran viikossa laitan (vähintään) yhden kirjan hyllystäni arvontaan. Osallistumisaikaa on aina seuraavan viikon torstaihin klo 17.00 saakka. Sen jälkeen arvon voittajan, jonka julkistan seuraavana päivänä uuden Poistoperjantaiarvonnan yhteydessä. 


Monista blogiarvonnoista tutut säännöt pätevät täälläkin, eli kommentoimalla tätä postausta on mukana yhdellä arvalla. Jos on lukijani tai ryhtyy sellaiseksi (siis "rekisteröityy" tämän blogin seuraajaksi tuolla sivun oikeassa laidassa), saa toisenkin arvan. Ja jos vielä linkittää ilmoituksen tästä arvonnasta omaan blogiinsa, saa kokonaista kolme arpaa.


Halusin laittaa tähän hienon kuvan Andy Warhol -hengessä, mutta ohjelma suostui ottamaan vain peilikuvia... Saatteko silti selvää, mikä kirja on kyseessä?
No, ei siitä ehkä saisi selvää oikeinpäinkään. Kyseessä on alkuvuodesta ilmestynyt Elif Shafakin Rakkauden aikakirja (Gummerus, 2011).


En ole vielä itse lukenut tätä, mutta minulla on niitä hyllyssä kaksi, joten voin luopua yhdestä toisen innokkaan lukijan hyödyksi. Kyseessä on ihan uusi, lukematon kirja. Tämä on ilman muuta oman TBR-listani kärkikirjoja, sillä romaani ja sen kirjoittaja kuulostavat uskomattoman kiehtovilta. Kustantaja kuvailee Rakkauden aikakirjaa seuraavasti:


Amerikkalaisen kotirouvan Ella Rubinsteinin elämä on valjua. Kaikki muuttuu, kun Ella alkaa tehdä töitä kirjallisuusagentuurille ja saa luettavakseen tuntemattoman Aziz Zaharan käsikirjoituksen Suloinen rienaus. Tarinan päähenkilö on 1200-luvulla elänyt mutta tänäkin päivänä runoistaan tunnettu mystikko Rumi, joka käy läpi syvällisen muutoksen dervissi Shamsin rakkautta koskevien opetusten ansiosta.


Rumin ja Shamsin tarina vavahduttaa omaa tietään etsivää Ellaa, ja vuosisatojen välinen kuilu sulkeutuu kuin huomaamatta. Ella ja Aziz alkavat käydä intensiivistä sähköpostikirjeenvaihtoa, mikä johtaa suureen muutokseen myös Ellan elämässä. Rajoja rikkovalla rakkaudella on kuitenkin hintansa – sen saavat kokea niin Shams, Rumi kuin Ella.


Kahdella aikatasolla taiturillisesti kerrottu Rakkauden aikakirja kantaa yli vuosisatojen ja kulttuurien. Se kertoo 1200-luvun salaperäisestä Lähi-idästä yhtä elävästi kuin nykymaailmasta ja herättää lukijan pohtimaan, mitä rakkaus pohjimmiltaan on.

Elif Shafak. Kuva: Ebri Bilun.


Shafakin teoksia on käännetty yli 30 kielelle. Hän kirjoittaa sekä turkiksi että englanniksi. Rakkauden aikakirja on kirjoitettu alunperin englanniksi (Forty Rules of Love) ja sen on suomentanut Maria Erämaja. Shafak sanoo, että häneen sekä hänen kirjoittamiseensa on vaikuttanut paljon paitsi kansainvälinen elämä diplomaattiäitinsä matkassa myös se, että hänen vanhempansa erosivat Shafakin ollessa vasta 1-vuotias. Siitä johtuen kirjailija varttui yksinhuoltajaäidin kasvattamana ja sai äidissään voimakkaan, modernin naisen mallin. Toisaalta hän vietti paljon aikaa myös vanhakantaisen ja uskovaisen isoäitinsä seurassa, joten Shafak näki läheltä toisenlaisenkin tavan olla turkkilainen nainen.

Rakkauden aikakirjasta on aiemmin kirjoittanut Leena Lumi, jonka tunteen palolla tekemään kirjablogiin kannattaa ehdottomasti muutenkin tutustua. Toinen hieno arvio löytyy tuoreesta kirjablogista Tarinauttisen hämärän hetket.

Sitten vain osallistumaan! Aikaa on siis torstaihin 10.3. klo 17.00 saakka. Kertokaa ihmeessä samalla viikonloppusuunnitelmistanne - tai muita kuulumisia, jos kirjoitatte viikonlopun jälkeen. Meillä lapset ovat vihdoin molemmat terveinä, mutta mies on vuorostaan vilustunut. Jaksoimme silti katsoa eilen lasten mentyä nukkumaan ensin Idolsin ja sitten vielä Reindeerspottingin. Ei ollut hyvän mielen dokumentti, ei. Olen onnellisessa asemassa siinä, että kukaan lähipiirissäni ei ole kamppaillut päihderiippuvuuksien kanssa, mutta mietin jo nyt, miten omat lapset saisi säästymään sellaiselta. Ehkä hieman ennenaikaista heidän ollessa 4- ja pian 2-vuotiaat, mutta kuitenkin. Toivottavasti geenit ja vakaat kotiolot vaikuttavat myönteisesti, sekä tietysti kasvatus. Vaikka minullakin oli suuri tarve mennä ja hölmöillä nuorena - ja vieläpä hyvin nuorena varhaiskypsyyden vuoksi - luulen, että koti ja kasvatus ratkaisivat pitkälle sen, että minulla oli ainakin joku raja, enkä lähtenyt kaikkein rajuimpiin tempauksiin mukaan. Lasten tullessa teini-ikään ei kai voi kuin uskoa ja luottaa, sillä liian jyrkillä kielloilla ja rajoilla tehdään varmasti vain hallaa.

Mutta sitten iloisempiin aiheisiin: Lähden nyt kaupungille vähän humputtelemaan, sillä menen käyttämään jouluna saamani lahjakortin ja sitten tapaamaan ihanaa ystävää, jota en ole nähnyt aikoihin. Hän on tässä välissä pyöräyttänyt tyttövauvankin, jonka saan nyt tavata ensi kertaa. Ah. Illalla mennään vielä miehen vanhempien luo syömään hernekeittoa ja laskiaispullia. Lapset jäävät sinne yöksi, ettei meidän tarvitse kiirehtiä nukutuspuuhien vuoksi liian aikaisin kotiin, joten luvassa on myös yöntäydeltä tauotonta unta ja mahdollisuus nukkua pitkään aamulla. Toinen ah.

Huomenna täytyy leipoa lasten päiväkodin laskiaisriehaan ja hoitaa Stella naapurin Ainon 5-vuotissynttäreille, ja juhla on teemaltaan liikunnallinen Funky Monkey Party. Kuulostaa hauskalta! Sunnuntaina on sitten se itse laskiaisrieha, joten toivotaan auringonpaistetta, liukkaita mäkiä ja pitkiä pellavia.

Huomenna yritän ehtiä postaamaan teemalla Lastenkirjalauantai ja sunnuntaillekin olen miettinyt teeman valmiiksi. Siis hyvää viikonlopun alkua, mutta nähdään silti vielä!

41 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea tämä poistoperjantai! Minä haluaisin lukea Rakkauden aikakirjan mutta kirjaston jonot ovat armottoman pitkät...Siispä olen mukana kolmella arvalla:)

  Viikonloppusuunnitelmissa on muutaman raskaan opiskeluviikon jälkeen vain olla ja möllötellä vanhempien luona. Ihanaa kun voi pitkästä aikaa ottaa vähän rauhallisemmin eikä tarvitse lukea hirveästi koulujuttuja viikonloppuna (yksi essee täytyy toki krijoittaa..). Toivon myös ehtiväni loppuun muutaman kirjan joista voisin bloggailla ensi viikolla. Nyt viikonloppu alkaa kirjastoreissulla;)

  Mukavaa viikonloppua, Karoliina!

  VastaaPoista
 2. Katselin tätä kirjastossa, mutten kehdannut lainata kun kotona on jo kaamea pino lukemattomia lainattuja. Ottaisin siis mielelläni omaksi, oikeaa hetkeä odottelemaan. Kahdella arvalla!

  Viikonloppua yritän pitkittää leikkimällä ettei maanantaina tule... loma loppuu ja arki alkaa, ei voi auttaa.

  VastaaPoista
 3. Aihepiiri sopisi hyvin "isi/ukki-kategoriaan", joten mukana haavelemassa jännän oloisesta kirjasta.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoiselta vaikuttaa, mukana 3 arvalla!

  Loppuloman vietän töiden, parin esseen sekä esitelmän teon parissa. Ja tietysti lukien aina siinä välissä. =) Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana idea tämä poistoperjantai! :) Olen mukana kolmella arvalla. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja se onkin lukulistallani.

  Viikonloppu menee tehdessä vielä viimeisiä koulujuttuja, että pääsen lomailemaan kunnolla ensi viikolla. Mutta aion kyllä ehtiä myös lukea ja ulkoilla.

  Oikein hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 6. Kirjafanina ehdotomasti mukana - kahdella arvalla, kun onnistuin lisäämään itseni lukijaksi ;)Tosi hauska idea tämä poistoperjantai!

  Nautin vapaapäivästä kotona, Iris päiväunilla ja harkitsin juuri, että katsoisin tuon Reindeerspottingin tallennuksista. Toisaalta useammasta tahosta kuullut, että on aika ahdistava. Pitänee siis vielä harkita.

  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 7. Mukana kolmella arvalla. :) Haaveilen tästä kirjasta, koska olisi ihanaa saada tämä pääsiäisajan lukemiseksi (jostain syystä ajattelen, että luen tämän juuri pääsiäisenä - tai sitten Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan).

  Minä en uskaltanut katsoa Reindeerspottingia. Olen kyllä dokumentista ja sen tekijöistä lukenut ja kiinnostava se takuulla olisi. Mutta olen vähän herkkis. :)

  Teillä on ihanan oloinen viikonloppu tulossa. Arjen luksusta on saada laspet isovanhemmille ja nukkua aamulla pitkään. Minä olen tänään ollut pullantuoksuinen kotiäiti, kun pidämme lasten kanssa vapaapäivän. Pullat ovat uunissa nyt, illalla saamme laskiaispullia koko perhe. Huomenna sen sijaan vaihdan akateemisen juhlavaihteen päälle. Ja sunnuntaina, jos pirteyttä riittää, suuntaamme totta kai pulkkamäkeen.

  Lastenkirjalauantai kuulostaa mainiolta!

  VastaaPoista
 8. Heissulivei,
  hyvä perjantai! Osallistun kolmella, vaikka sitten minusta voikin tulla se, jolla on näitä kaksi. No, tiedän, kenelle antaisin lahjaksi toisen, jos saisin tämän. :)

  Meillä on ihania vieraita, heidän kanssaan herkutellessa ja ulkoillessa kuluu viikonloppu, joka vähän niin kuin alkoi jo eilen. Ja joku muukin kokkaa kuin minä! Kotiäidille se on ylellistä vaihtelua!

  Ihanaa, rentoa viikonloppua teillekin ja liukkaita mäkiä!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoiselta kuulostava kirja - on siis pakko osallistua! Kolmella arvalla mukana :--)

  Viikonloppuuni kuuluu pääasiassa historian opiskelua ja ehkä pääsen aloittamaan matikkaakin. Lauantaina olisi tarkoitus pitää siivouspäivä yhdessä poikaystävän kanssa. Poikaystävä saa kyllä imuroida! Olisi myös mukava saada luettua kesken olevaa W.G. Sebaldin Saturnuksen renkaita, siitäkin oppisi hitusen historiaa, joten en potisi huonoa omaatuntoa :--)

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Mahtava aloitus poistoperjantaille! Ihanaa! Olen mukana kolmella arvalla, sillä haluaisin omistaa tämän kirjan.

  Ihanan touhukkaasti teet tätä blogia ja sinulla on monia kivoja ideoita!

  Tänä viikonloppuna luen paljon kirjoja, sillä ensi viikko mene esseiden parissa. Pitäisi tehdä pientä koontia myös lukemistani sarjakuvista. Mullakin monta blogi-ideaa, mutta pitäisi vähän keskittyä nyt opintoihinkin. ;)

  VastaaPoista
 11. Osallistun kolmella! Laitan linkin myöhemmin tänään tai huomenna, nyt en malta, kun on liian monta rautaa tulessa.

  Viikonloppunne kuulostaa kivalle ja tapahtumarikkaalle! Me päätimme viettää huomisen rauhallisesti kotona ja ehkä käydä yhdessä nauttimassa kevätsäästä, jos kelit sallivat. Sunnuntaina mieheni on töissä, mutta odotamme pojan kanssa kivoja kavereita äiteineen kylään.

  Minulla on Reindeerspotting digiboksilla odottamassa. Katselin tänään kirjastossa huumenuorista kertovia, mielenkiintoisia kirjoja, mutta jätin kuitenkin hyllyyn. Alan valmistautumaan seuraavaan tenttiin ja klassikkojen välissä haluan lukea välipalakirjallisuudeksi jotain ihan muuta kuin huumetarinoita:/

  Joka tapauksessa, aurinkoista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Mukana ollaan arvonnassa. Että keksitkin hyvän idean, poistoperjantain. Poistan minäkin kirjoja lahjoittamalla niitä tuttaville ja jos on oikein arvoton kirja, käytän sen sivuja kaikenlaiseen askarteluun. Yksi kirja täyttyy maalaamistani kuvista:)

  Viikonloppu menee miehen ja pojan syntymäpäiviä viettäen. Tämä päivä oli luksuspäivä, kun saimme seuraksemme pojan pian 2- ja pian 4-vuotiaat pikkunaperot.

  VastaaPoista
 13. Sanna, ihanaa möllöttelyä vanhempien luona ja muutenkin rentouttavaa viikonloppua!

  Booksy, ai että minä tykkään tuosta tavasta käyttää kehdata-verbiä. En enää automaattisesti ymmärrä sitä itäsuomalaisittain käytettynä, mikä saa minut aina häpeämään, koska olen sielultani ikuinen Karjalan ruusu. :)

  Isi, kiva kun olet mukana. Jos haluat toisen arvan, niin voit helposti liittyä lukijaksi, kun sulla on tuo Blogger-tili. Klikkaat vain tuota Lue-painiketta sivun oikeasta laidasta. Mutta hei, jos voitat, niin saat kyllä maksaa postimaksut tai saat kirjan vasta, kun seuraavan kerran nähdään. :)

  Tervetuloa, Meri! Ja yritä myös rentoutua kaiken tuon välissä viikonloppuna..

  Moikka, Kuutar, ja kiitos. :)

  Hauska nähdä sinutkin täällä, annah. :) On se Reindeerspotting ahdistava, mutta ei mielestäni ihan pahinta laatua kuitenkaan. Toisaalta, eri asiat ahdistavat eri ihmisiä eri tavoilla, heh. Ja eri syistäkin vielä. :)

  Katjalle myös tuo kommentti yllä. Lisäksi: Jotenkin ihana tuo ennakkoajatuksesi tietyistä kirjoista juuri pääsiäisenä. ♥ Ja arjen luksusta tämä todella on, tietää että on hyvä yö ja pitkä aamu edessä. Niin, teillä on taas ollut pullaperjantai kiitos pullageenisi. :) Minäkin voisin kyllä sentään vielä laskiaispullat pyöräyttää tässä lähipäivinä. Sinä pääset juhlimaan huomenna, luksusta sekin! Toivottavasti energiaa riittää vielä mäenlaskuun sunnuntaina. ;)

  Ilseliini, onpas ihanaa, että olette saaneet ihania ja vielä kokkausintoisia vieraita. ♥ Pitäkää hauskaa!

  Hei Lauren. Historian opiskelu kuulostaa ihanalta, matikka ei niinkään.. :) Hauskaa viikonloppua joka tapauksessa!

  (((Hanna))) Kiitos kauniista sanoistasi! ♥

  Amma, teilläkin tuntuisi olevan kiva viikkis edessä. :) Ja olet ihan oikeassa: huumetarinat eivät ole oikein sopivaa välipalaa..

  Clarissa, :). Hauskaa juhlaviikonloppua! Sinulla on melkein tarkalleen samanikäiset lapsenlapset kuin meillä lapset. Kivaa!

  Kiitos kaikille tähän saakka osallistuneille. Me tulimme yllättävän aikaisin anoppilasta kotiin, kun Teemu on niin nuutunut flunssassaan. Päivä oli silti kaikkea tosi kivaa tulvillaan. Palataan huomenna!

  VastaaPoista
 14. Oh, onpas hyvä idea! Ja vielä kierrätyshenkeä täynnänsä! Olen mukana ilman muuta, kolmella äänellä kokeillaan onnea. Tämän kirjan haluaisin lukea.

  VastaaPoista
 15. Olen mukana kahdella arvalla!

  Viikonloppu menee kotona makoillessa. Eilen illalla tuli viikko täyteen uudessa kodissa, joten mikäpä tässä ollessa. Ihanaa uutuudenviehätystä :)

  VastaaPoista
 16. Mukana kolmella! Luen tätä nyt kirjaston kappaleena, mutta olisi kiva saada omakin kappale hyllyyn, sen verran lupaavalta vaikuttaa tämä kirja!

  Viikonloppu on mennyt täällä ollessa kiitollinen siitä, että viiden päivän tosi kipeä olotila on vaihtunut parempaan ja olen päässyt ulkoilemaankin perheen kanssa! Ja tänään herkuteltiin jo laskiaispullillakin, hillon kanssa tietenkin ;)

  VastaaPoista
 17. Heei, Valkoinen kirahvi! :)

  Janniina, tervetuloa ja onnea uuteen kotiin!

  Susa, tervehtyminen, ulkoilu ja hillopullat kuulostavat aika mukavilta. Minä tässä mietiskelen, missä järjestyksessä teen illallista, leivon huomiseen laskiaisriehaan ja teen lauantaisen postauksen tänne. Voi olla, että kokkaamista lukuun ottamatta kaikki jää siiheksi, kun lapset ovat jo nukkumassa. :)

  VastaaPoista
 18. Heips! Palasin kertomaan, että katsoimme reindeerspottingin tänään. Olihan se ajatuksia herättävä, muttei niin paha kuin oletin. Vaikka toikin mieleen erään entisen oppilaani... Aika paljon jouduin kyllä pitämään silmiä kiinni, sillä kammoan neuloja!
  En vielä osaa murehtia omien lasten nuoruutta, mutta autolla-ajo kohtaus pysäytti: saatan lapset varmaan kouluun vielä teini-iässäkin!
  Teemasta huolimatta kepeää ja aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla mukaan (liityin lukijaksi, jotta varmasti huomaan palata takaisin).

  Viikonloppu on mennyt vanhempien luona vieraillessa, tänään vielä edessä ison sukulaisjoukon tapaaminen laskiaisen merkeissä.

  VastaaPoista
 20. Amma, se autokohtaus kiteytti kyllä jotenkin pelottavasti, miten tuolla liikenteessä voi olla vaikka ketä ratissa... Ei tietenkään voi alkaa liikaa pelkäämään, mutta mietin ihan samaa, että miten sitä lapsiaan uskaltaisi päästää yksin liikenteen sekaan.

  Hei Katri ja tervetuloa! Hauskaa laskiaissunnuntaita, me juuri kotiuduttin riehasta ja mäenlaskusta. :)

  VastaaPoista
 21. Ihana blogi Karoliina! :) Tykkään sekä ulkoasusta että siun kirjoitustavasta. Taidan nyt tässä kommentoidessani saada yhden arvan, mutta yksihän siihen voittoon tarvitaankin - katsotaan onko kirja odottelemssa kotona, kun palaan Suomeen ;)

  VastaaPoista
 22. Tervetuloa, Anna, ja kiitos! Onnea arvontaan. :)

  VastaaPoista
 23. Mukana ollaan!

  Kiva blogi niin sisällöltään kuin ulkoasultaankin. Hyvää kirjoittajaa on aina kiva lukea. :)

  VastaaPoista
 24. Tervetuloa Henna, kiitos kehuista ja onnea arvontaan!

  VastaaPoista
 25. Ihana idea tämä poistoperjantai! En ehtinyt viikonloppuna osallistumaan, kun sain äidin ja iskän kylään, mutta nyt äkkiä osallistumaan. Kolmella olen mukana!

  VastaaPoista
 26. Aikaa äidin ja iskän kanssa ei kannata tuhlata blogien lukemiseen. :) Tervetuloa mukaan arvontaan ja onnea, Susa P.!

  VastaaPoista
 27. Hei. Onpas ihana idea tämä poistoperjantai! Minä olen mukana kahdella! Linkitin arvonnan omaan blogiini.

  VastaaPoista
 28. Moi!
  Niin houkutteleva arvonta, että harkitsin luovani googletilin tms. että tuplaisin mahdollisuuteni voittaa :), mutta jää taas kerran tekemättä ajanpuutteen vuoksi. Joten osallistutaan nyt edes sillä yhdellä arvalla :)!

  Laskiaisviikonloppu sujui perinteisissä mäenlasku- ja pullansyöntimerkeissä. Sääkin suosi ulkoilijoita B). Kiitos kivasta blogista jonne eksyin muistaakseni jonkun toisen kirjablogin kautta!

  -Pienen mökin emäntä

  VastaaPoista
 29. Heippa! Olen arvonnassa mukana kolmella arvalla!

  Tänään on ollut hyvä päivä, sillä olen löytänyt paljon mielenkiintoisia kirjoja, kirjoihin liittyviä sivustoja ja kirjablogeja ja sinun on yksi niistä :) Viikonloppu meni hyvien ystävien seurassa ja nyt on taas alkanut arki koulun merkeissä.

  VastaaPoista
 30. Katri, Pienen mökin emäntä ja Jossu: Kiitos teille kaikille ja tervetuloa blogiin! Sekä tietysti onnea huomiseen arvontaan: :)

  VastaaPoista
 31. Aivan ihana idea nämä poistoperjantait! :)
  Osallistuisin kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 32. Kiitos, ja onnea arvontaan sinullekin, peikkoneito!

  VastaaPoista
 33. Ehdin vielä mukaan! (miten tämä päivitys ei aiemmin sattunutkaan silmiini??). Olen lukenut tästä kirjasta useita arvioita blogeista, joten olisi kyllä kiva lukea se ja saada ihan omaksi asti.

  Osallistun kolmella arvalla arvontaan. :)

  VastaaPoista
 34. Hei, kaunis blogi sinulla! Kuvitus tekee näköjään ihmeitä! Koska luet ja kirjoitat, kokkaat ja hoidat lapsia ja miestä ;-), meillä on paljon yhteistä ja liityn lukijaksesi.

  Ai niin, samalla voin osallistua arvontaan, jos vielä ehtii mukaan. :-)

  VastaaPoista
 35. Hui, tämähän meinasi mennä ihan ohi ! Kahdella mukana, seuraavalla kerralla toivottavasti hoksaan ajoissa ja linkitän myös !

  Mukavaa keskiviikkoiltaa sinne :-)

  VastaaPoista
 36. Mahtavaa kun aloitit blogin! Ja mahtavalta kuulostaa myös poistoperjantait! Osallistun kolmella, mikäli kelpaa että linkitys ehtii olla näkyvillä vain vuorokauden? Lomailu myöhästytti minut...

  VastaaPoista
 37. Zephyr, Paula, Petriina ja anni.m: tervetuloa mukaan arvontaan, ja onnea!

  Paulalle ihan uutena ihmisenä ja anni.m:lle vanhana tuttuna myös tervetuloa Kirjavaan kammariin. Hauskaa kun olette täällä!

  VastaaPoista
 38. Moi! Olen pari kertaa eksynyt blogiisi ja lukenut siltä istumalta kaikki postaukset... kirjat kun ovat kovasti tärkeä asia. Nyt sitten liityn oikein lukijaksi, kun tuli hyvien vinkkien lisäksi mahdollisuus saada näin kiinnostava kirja oikein omaksi. Kahdella arvalla kisaan!

  VastaaPoista
 39. Mainio idea!
  Taidan kopioida ajatustasi jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 40. Tervetuloa Hanna, kiva kun olet viihtynyt! Onnea arvontaan. :)

  Samoin tervetuloa, Lehtokotilo! Ihana blogi sinulla. Idean saa vapaasti varastaa, mutta ymmärsinkö oikein, ettet kuitenkaan osallistu itse tähän arvontaan? Ei ole pakko osallistua, varmistan vain, ettet jää vahingossa ulkopuolelle. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...