maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia 2011: minun ehdokkaani

Sallan lukupäiväkirjassa lanseerattiin hauska, eräänlainen varjo-Finlandia, nimittäin Blogistanian Finlandia 2011, jossa yritetään valita suomalaisten kirjabloggaajien mielestä parhaimmat kuusi teosta, jotka ovat ilmestyneet 2011.


Olisinkohan voinut tuon vaikeammin sanoa. No. Klikatkaa linkkiä ja käykää lukemassa tarkemmin Sallan blogissa, mistä on kyse.


Tarkoitus olisi joka tapauksessa listata 3-6 vuonna 2011 ilmestynyttä kotimaista teosta, jotka ovat minusta lukemisen arvoisia. Ohjeistuksen mukaan ei ole välttämätöntä olla itse lukenut ko. teoksia, mutta sen verran itseriittoinen olen, etten uskalla mennä ehdottamaan ehdokkaiksi kirjoja, joita en todella tunne.


Tämä on minulle hieman hankalaa, sillä luen verrattain vähän kotimaista kirjallisuutta. Olen näköjään lukenut vuonna 2011 15 kaunokirjalliseksi laskettavaa kotimaista teosta ja niistä seitsemän on menneen vuoden uutuuksia. Lisäksi olen jättänyt kuusi kotimaista kesken, ja niistä kaksi oli uutuuksia. Vielä Joel Haahtelan Traumbach ilmestyi käytännössä postilaatikkooni vuoden 2011 puolella, mutta koska sen virallinen ilmestymispäivä on 2.1.2012, en voi ehdottaa sitä mukaan. Harmi.


Noista kokonaan lukemistani seitsemästä, virallisestikin vuonna 2011 ilmestyneestä kirjasta, mielestäni kaikki kyllä ovat lukemisen arvoisia. Yksikään ei silti ollut mielestäni loistava. Luin kyllä 5-10 loistavaakin kotimaista kirjaa viime vuonna, mutta ne olivat muilta vuosilta. Toisaalta taas luin myös loistavia kotimaisia vuoden 2011 uutuuksia, mutta ne olivat joko lasten- tai tietokirjoja. Heh, tässähän menee ihan pää pyörälle.


Niistä seitsemästä virallisesti vuonna 2011 ilmestyneestä aikuisille suunnatusta kaunokirjallisesta teoksesta olen päättänyt valita kolme ehdokasta Blogistanian Finlandia-palkintoa varten. Ne olivat minusta parhaimmat lukemistani seitsemästä, ja niistä on myös muissa blogeissa pidetty kovasti, joten kyseessä ei voi olla vain oma, hassahtanut mielipiteeni. Kirjat ovat seuraavat (linkkejä klikkaamalla löytää minun arvioni teoksesta):


Huomaan antaneeni Satu Taskisen Täydelliselle paistille (Teos) saman arvosanan kuin Tammimaan Paljaille käsille, mutta kyllä minä Tammimaan romaanista kuitenkin pidin enemmän. Mikään näistä ei kuitenkaan valitettavasti ollut minulle sisintä värisyttävä kirja, mutta varsin kelvollisia romaaneja nämä kolme ovat, ja jokainen omalla tavallaan hyvinkin ansiokas.

5 kommenttia:

 1. Hih, oma listani perustuu puhtaasti hassahtaneeseen mielipiteeseen... mutta kivaa että Katariina pääsi myös sinun listallesi!

  o.t.t.p.s. Luin tuon Susipalatsin aikanaan englanniksi - jos ei ole ihan tönkkö käännös, sinulla on nautinnollinen aikamatka tiedossa! =)

  VastaaPoista
 2. Oma hassahtanut mielipide on ihan hyvä peruste, mutta tässähän olisi ollut lupa äänestää jopa lukematta kirjaa. :D

  Kiva kuulla Susipalatsista! Löytyykö se blogistasi? Yritin katsoa enkunkielisiäkin Suomi-arvioita, mutta Google ei ainakaan helpolla löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Ei, luin sen jo ennen blogia, joten siitä ei ole juttua. Olen niin Tudor-fani, että ostin sen heti kun pokkaripainos ilmestyi. Saas nähdä innoittaako teidän kimppalukunne vielä uusintakierrokselle. ;-)

  VastaaPoista
 4. Haahtelan Traumbach ei ollut saanut kovin hyvää arviota Hesarissa. Keskinkertaisen. Toki sekin on vain kirjallisuuskriitikon subjektiivinen näkemys ja kukin tykkää kirjasta miten tykkää.

  Tykkää??? Mistä minä tällaista tartutan itseeni;-)

  VastaaPoista
 5. Booksy, no se olisi hauskaa - tosin sinä tietysti lukisit sen kahdessa päivässä meidän muiden tahkotessa neljä kuukautta. :D

  Leena "Tykkäys" Lumi, hih, Traumbach ei tosiaan innostanut Hesarin kriitikkoa eikä varsinkaan Aamulehden, mutta minä _tykkäsin_! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...