keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: (Q ja) R niin kuin Ragde, Ranne, Roy... + muita asioita

Pienen tauon jälkeen on taas aika penkoa kirjahyllyjä. Sitä ennen kerron teille kuitenkin pari muuta asiaa:


Ensinnäkin kulutin tänään aika pitkän tovin tuunailemalla tätä kammaria. Lisäsin uusia alasivuja, lähinnä erilaisia listoja. Päivitin myös haastesivua. Alasivuja voi nyt kommentoidakin, esim. kysyä haasteista! 


Sivupalkkiin lisäsin paitsi namiskat Blogilista- ja Bloglovin'-seurantaan myös mahdollisuuden seurata tätä blogia sähköpostin kautta. Tämä on erinomainen tapa pysyä kärryillä blogipäivityksissä, jos ei ole esimerkiksi omaa blogia, jonka sivupalkkiin seuratut blogit päivittyvät, tai jos ei ole kaverini Facebookissa. :) Käytännössä homma toimii niin, että syötät boksiin sähköpostiosoitteesi, jonne blogin päivitykset aina sitten automaattisesti tulevat.


Muokkasin myös tunnisteita. Lisäsin vanhojenkin juttujen tunnisteisiin kirjailijoiden nimet. Erottelin tunnisteet ns. yleistunnisteiksi, pisteytyksiksi (nämä kaksi ovat ns. pilvinä, joskaan ne eivät hirveästi pilviltä näytä kapeassa sivupalkissani..), kustantamoiksi sekä kirjailijoiksi ja kuvittajiksi. Sivupalkissa alkaa kyllä olla tolkuttoman paljon tavaraa, mutta toivon, että nämä uudistukset auttavat ja palvelevat edes joitakin teistä.


Siinäpä tuoreimmat uudistukset! Kommentteja ja lisäehdotuksia saa esittää. :)


Olin tänään myös lempipuuhassani, eli suunnittelin tulevia lukemisiani ja siirtelin kirjoja TBR-pinoihin sekä niistä pois. :) Tein työhuoneeseeni kuusi erillistä pinoa, joista valita lähiaikojen lukemisia: tämän vuoden uutuudet tai niihin liittyvät kirjat; Nostalgian jäljillä -haastekirjat; Kotimaisen keskiluokan arki -haastekirjat; Totally British -haastekirjat; ja oman Keski-Eurooppa-teemani kirjat. Viimeinen pino on sitten sellainen, johon sain inspiraation eilen ihanalta Hiirenkorva-Joanalta. Hän sanoi ihanan Ilsen ihanaa Juuri tällaista -blogia kommentoidessaan näin:


"Haaveilen aina, että voisin aloittaa päiväni novellilla. Ajattele, mikä ihana tapa herätä. Pieni hetki, kuppi kahvia ja hyvä teksti, voisiko päivä saada virkistävämpää alkua."


Aloin sitten tänään miettiä, miksen toteuttaisi tuota hurmaavaa ideaa. Minulla on TBR-listalla monta kiehtovaa novellikokoelmaa, ja niillä on juuri se etu puolellaan, että niitä voisi lueskella pätkissä, yhden novellin kerrallaan. Yhden päivässä. Ehkä jopa juuri aamuisin. (Olen kyllä aika tottunut aamukahvini kanssa lukemaan sähköpostit ja Facebook-päivitykset, tsekkaamaan säätiedot ja mitä kaikkea nettisälää sitä aamuisin tapaakaan tehdä. Mutta ehkä kahvia riittää vielä novellillekin.)


Niinpä tein novellikokoelmapinon, jossa on nyt seuraavat teokset:

  • Kazuo Ishiguro: Yösoittoja
  • Daniel Kehlmann: Maine
  • Jhumpa Lahiri: Tuore maa
  • Alice Munro: Liian paljon onnea
  • Alice Munro: Sanansaattaja
  • Novellit 2011 (Martti Joenpolven novellikilpailun parhaat)
  • Anton Tsehov: Tarpeettomia ihmisiä
  • Tuula-Liina Varis: Pikku naisia

Lisäksi saan pian kovasti odottamani Carol Shieldsin Tavallisia ihmeitä -kokoelman. Ilman Shieldsiäkin näissä on noin 60 novellia, joista riittänee loppuvuodeksi arkiaamuja varten. En vielä tiedä, salliiko järjestyksenhimoinen luonteeni hyppimisen teoksesta toiseen, mutta ainakin nyt ajattelen, että ihanteellista olisi valita joka päivä se kokoelma, joka juuri silloin kiehtoo mieltä eniten. Ja erityisen kiireisinä päivinä voisi lukea Tsehovia, jonka novellit tässä teoksessa ovat lähes järjestään alle kymmensivuisia. Näitähän olisi siis tarkoitus lukea romaanien rinnalla, ei niitä korvaten.

En tiedä, tuleeko tästä mitään, kun en vielä tiedä, millaiseksi syksykään muodostuu. En myöskään tiedä, tuleeko idea näkymään blogissa erityisesti. Varmasti tietysti sitten, jos/kun saan jonkun kokoelman luettua kokonaan.

Tällaisia pieniä suuria syyssuunnitelmia!

Sitten itse asiaan, eli kirjahyllyn R-metrille (minulla ei ole Q:lla alkavien kirjailijoiden teoksia, mutta jos teillä on, voitte listata nekin tällä viikolla):



Raamattu
Ensimmäisenä R-osiosta löytyy nimensä perusteella Raamattu. Ehkä uskovainen ihminen voisi laittaa tämän kohtaan J niin kuin Jumala, hih, mutta minä en. Yksi kulttuurimme vanhoja tekstejä sisältävä kokoelma, jota on hyvä tuntea yleissivistyksen kannalta sekä monien myöhempien teosten ymmärtämiseksi. Sain tämän muistaakseni rippilahjaksi (kun kuuluin vielä kirkkoon), ja toivoin nimenomaan tätä painosta, joka oli mielestäni hirveän kaunis. Mukana on muisto hiljattain edesmenneeltä ensimmäiseltä kissaltani, joka on jyrsinyt kirjan kulmaa. :)

Anne B. Ragde: Berliininpoppelit; Erakkoravut; Vihreät niityt
Yksi suursuosikeistani, norjalaisen Anne B. Ragden Berliininpoppelit-trilogia, jonka mm. olen nimennyt suosikikseni aikuisten kirjasarjoista, ja jonka yhden henkilön, Krummen, olen nimennyt yhdeksi miespuolisista suosikkihahmoistani kirjallisuudessa. Ihania kirjoja, lukekaa, jos ette ole vielä lukeneet!

Anne B. Ragde: Satunnaista seuraa
Ylläolevan trilogian ulkopuolinen ja tyystin erilainen romaani, johon petyin aika pahasti. Aloin itse asiassa tänään ihmetellä, miksi olen säilönyt tämän hyllyyni. Laitan kirjan todennäköisesti pian kiertoon. Toisaalta olen todennut, että mietin romaania ja sen surullista tarinaa yhä. Näennäisestä pinnallisuudestaan huolimatta se taisi koskettaa minua yllättävän syvästi, ja jos odotukseni eivät olisi olleet väärät (ensinnäkin tuon trilogian vuoksi ja toisekseen kustantamon - mielestäni - harhaanjohtavan markkinnoinin takia), ehkä olisin arvostanut tätä enemmän.

Katriina Ranne: Minä, sisareni
Kotimainen esikoinen, johon ihastuin aika lailla. Katriina kävi aiemmin kommentoimassa blogiani silloin tällöin, ja on vaikuttanut myös hyvin mukavalta ihmiseltä. Toivon, että hän kirjoittaa parhaillaan uutta romaania, jonka pääsisin pian lukemaan!

Marisha Rasi-Koskinen: Katariina
Aivan tuore, kotimainen esikoinen, jonka pääsen toivottavasti pian lukemaan. Kuulemani perusteella on aihetta odottaa jotakin hyvää. Käy lukemassa Hannan arvio teoksesta.






Regina Rask: Tänään kotona
Kiinnostuin Raskista jo aikanaan (2002), kun hänen esikoisteoksensa Ei millään pahalla oli runsaasti esillä mediassa. En ole silti vieläkään lukenut yhtään Raskin teosta. Tänä vuonna päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja sisällyttää Raskia Suomalaisen keskiluokan arki -haasteen lukulistaani. Nyt kesällä löysin sopivasti tämän teoksen Rikahrdinkadun kirjaston poistomyynnistä.



Iida Rauma: Katoamisten kirja
Blogeissakin kilvan hehkutettu tämänvuotinen, kotimainen esikoisteos, jonka lukemista olen lykännyt mm. juuri siksi, että ehdin muodostaa kirjasta liian vahvan ennakkokäsityksen arvioiden perusteella. Aikaa on nyt jo vähän kulunut, ja ehkäpä luen tämän piankin.




Alexandra Ripley: Scarlett
Monien pyhäinhäväistyksenä pitämä Tuulen viemän "jatko-osa" - ei tietenkään Margaret Mitchellin itsensä kynästä. Nyt kyynisenä aikuisena minäkään en tähän todennäköisesti tarttuisi (joskin olen suunnitellut aika kehutun Rhett-jatko-osan lukemista), mutta avoin, uskoakseni yläasteikäinen Karoliina luki tämän aika pian Tuulen viemän jälkeen, ja piti kirjasta. Ei yhtä paljon, kuin alkuperäisestä, mutta kuitenkin. Olen nähnyt myös tv-sarjan niihin aikoihin, ja pidin sitäkin silloin ihan semiviihdyttävänä. Edelleen tasoero alkuperäiseen elokuvaan oli kyllä huima.

Arundhati Roy: Joutavuuksien jumala
Upea intialainen romaani, joka on maailmanlaajuisesti tunnustettu ja palkittu. Tämän lukemisesta on noin 15 vuotta, enkä muista kirjasta enää paljonkaan, mutta muistan, että pidin siitä paljon, vaikkei se ihan helpoin luettava kai ollut. Jos haluatte lukea teoksesta lisää, käykää Kirjanurkkauksessa, jonka emäntä Zephyr on erityisen perehtynyt tähän romaaniin.



Johan Ludvig Runeberg: Hirvenhiihtäjät; Vänrikki Stoolin tarinoita
R-hyllyni ainoa miesedustaja (ellei Raamatun lukuisia kirjoittajia/kokoajia lasketa), kansallisrunoilijamme J.L. Runeberg. Hmm. Hankin nämä molemmat teokset yliopiston kirjallisuuskurssia varten, joskin Vänrikki Stoolia olin lukenut jo kouluaikoina. Teokset ovat varmasti klasikkoainesta ja tarinat suomalaisia yhdistäviä. Runeberg ei silti ole koskaan ollut minun suosikkikirjailijoitani. Ei ole oikein avautunut. Ehkä se on se heksametri.

Miltäs teidän R-hyllynne näyttävät? Onko näissä luettelemissani tuttuja teoksia?

17 kommenttia:

  1. Minullakin on blogin "tuunaus" meneillään ;)

    Oi, novelli aamuisin olisi kyllä aika ihana tapa!! Ja niin kukin tarina saisi sen oman tarvittavan tilansa, kun ei putkeen lue kaikkia.

    Minun r-hyllystä löytyy:

    -Raamattu, vihki sellainen.
    -Marisha Rasi-Koski: Katariina
    -Regina Rask: Ei millään pahalla
    -Iida Rauma: Katoamisten kirja

    ...ja näin äkkiseltään en huomaa muita..

    VastaaPoista
  2. Susa, se on tämä syksy. :) Ja eikö ollutkin Joanan idea ihana. Ja jos ei aamulla ehdi, niin miksei illallakin (joskin aamuidea on paljon hurmaavampi). Ja mietin, että jos aloitankin työt kaupungissa, niin novellin ehtisi varmaan lukea hyvin bussissa työmatkalla. Ja olet ihan oikeassa, että yksittäin luettuna novellit saavat kaipaamaansa ilmaa ympärilleen.

    Oletkos lukenut tuon Ei millään pahalla? Asiasta on ehkä ollut puhetta, mutten muista...

    VastaaPoista
  3. Minäkin ihastuin tuohon novelli-ideaan! Ensin täytyisi hankkia muutama novellikokoelma, sillä en omista yhtäkään sellaista. Ehkä alan myös toteuttaa ideaa jossain vaiheessa :--) Erityisesti talvisin aamu lähtisi varmasti mukavammin käyntiin novellin voimin.

    Innoittamanasi itsekin tuunailin hieman blogini ulkoasua, mutta sen verran vain, että loin toisen tunnistelaatikon, jonne laitoin erikseen kirjailijat. Selkeyttää kummasti!

    VastaaPoista
  4. Novellin kanssa nautittava aamukahvi kuulostaa kadehdittavan hienolta idealta, mutta en taida uskaltaa syrjäyttää aamuhesaria kaunokirjallisuudella. :)

    Täältäkin löytyy Raamattu ja Ragdea sekä näiden lisäksi Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani, Salman Rushdien Saatanalliset säkeet sekä tietenkin J. K. Rowlingin Potter-sarja. ;) Ja on R:n kohdalla vielä muutama erikielinen painos Arundhati Royn Joutavuuksien jumalaa, johon olen tosiaan hurahtanut. :)

    Oi, sulla on Katoamisten kirja vielä edessäpäin! Se on varmasti odottamisen arvoinen. :)

    VastaaPoista
  5. Tosiaan tuo aamunovelli olisi ihana ajatus. Meillä aamut ovat niin kaoottisia, että hyvä jos saan Hesarin kulttuurisivut selattua.

    Ja blogia olen parannellut minäkin lisäämällä tunnisteita mm. kirjailijoista ja kustantajista. Mukavaa, joskin aikaavievää puuhaa. :)

    R-hylly on meillä melko suppea. Tällaiset löysin:

    Iida Rauma: Katoamisten kirja (joka on mielestäni edelleen vuoden paras kotimainen esikoinen)
    Ian Rankin: Fleshmarket Close ja Question of Boold (joo, luin joskus nämä molemmat!)
    Marisha Rasi-Koskinen: Katariina (kirjoitin tästä tänään blogiini)
    J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone sekä Harry Potter and the Order of the Phoenix
    J.L. Runeberg: Vänrikki Stoolin tarinat
    Nerea Riesco: Ars Magica (en ole lukenut)

    Raamattu on toki meilläkin.

    VastaaPoista
  6. Ihanat aamunovellit ja hienot tuunaukset :> Selvästi on monella syysremonttia käynnissä tai tehty mikä on aika hauskaa. Minäkin. Ehkä.

    Ensin noihin sinun kirjoihisi joista en itse omista kuin Berliininpoppelit (ihana, ja IHANA Krumme!) mutta lukenut kyllä useammin. Joutavuuksien jumalasta muistelen pitäneeni.. Katoamisten kirja oli kiinnostava ja siinä on tuo ihana kansi. Katariinan minä haluaisin lukea jossain vaiheessa. Ja sanotaan vielä että Rhettin minä luin mutta Scarlettia en suostu kun emme tulleet toimeen. Mutta minä aion ihan oikeasti katsoa sen elokuvan nyt syksyllä ja avoimin mielin. Ainakin yritän.

    R-kirjoja on meidän kirjahyllyssä aika vähän. Löytyy sieltä seitsemän Rowlingia alkukielellä ja muutama miehen kirja, joista en nyt osaa sanoa mitään. Niin ja se Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani, josta muistelen pitäneeni. S-kirjaimessa olisi ollut enemmän eli ensi viikkoon. ;)

    VastaaPoista
  7. Hyviä uudistuksia olet tehnyt! Ja aivan mielettömän ihana tuo Joanan novelli-idea ja vielä ihanampi pino novelleja sinulla odottamassa... itse en edes moisesta haaveile (olen tyytyväinen, jos saan syödä aamupalan rauhassa ja ehkä pistäytyä juuri mainitsemallasi fb-, blogger-,sposti-kierroksella lastenohjelmien aikana ;)

    R-osastolta löytyy:
    Raamattuja vihki- ja työversioina, vanhana ja uuten käännöksenä,
    kaikki Rowlingin Potterit,
    Rafaelsenin Katja-kirja, josta kirjoitin keväällä,
    Raittilan Canal grande ja
    Rådströmin Månen vet inte (jonka sain ysin kevätjuhlassa stipendinä ruotsin opiskelusta ja jonka AION lukea vielä joku päivä...)

    VastaaPoista
  8. Ah, elämän suuria iloja: suunnitella omia lähitulevaisuuden lukuhetkiä ja lukea muiden suunnitelmia tulevista lukuhetkistä:)

    VastaaPoista
  9. Novelli-idea on kaunis! Tekisi melkein mieli adoptoida se... mutta joutuisin heräämään arkisin vielä aikaisemmin, sillä hesaririippuvuuteni on pahanlaatuista ja syö jo nyt kolme varttia... Tuosta pisteytyspilvestä olen kade; ihailen sitä että osaat antaa pisteitä kirjoille - peukut sille!

    VastaaPoista
  10. Hehei, välähti yhtäkkiä, että meidän hyllyssä on ainakin melkein yksi Q:lla alkava kirjailija, nimittäin Thomas De Quinceyn Confessions of an English Opium-Eater. Vai aakkostuuko tuo kuitenkin D:hen? :D R-kirjoja en nyt jaksa tarkastaa, mutta niitä on sentään enemmän.

    Tuo novelli-idea on kyllä ihana ja houkuttava, mutta itse olen niin koukussa aamuhesariini, etten kyllä ehdi aamuisin muuta lukea. Ehkä minun pitäisi sen sijaan alkaa lukea iltanovelleja? Olen toivottoman laiska lukemaan novelleja, mutta olen kyllä ajatellut, että novelli/päivä olisi hyvä systeemi.

    VastaaPoista
  11. Ai niin, onhan minullakin Nerea Riescon Ars magica!

    En ole lukenut vieläkään sitä Raskin kirjaa, vaikka se on ollut hyllyssä oikeasti jo monta vuotta. Pitäisi kyllä..

    VastaaPoista
  12. Hei Karoliina, minäkin nyt osallistun tähän R-hyllyyn! Raamattu toki sieltäkin löytyy ja tuo sama Ripleyn Scarlett, jota en ole lukenut kuten en vielä Tuulen viemääkään. Rowlingin suomenkielisiä Harry Pottereita on, mutta minulla ei ole ihan koko sarjaa. Mutta tärkeimmät R-kirjaimella minulle ovat Jean Rhysin Siintää Sargassomeri ja Herra Mackenzien jälkeen. Ne sopisivat myös tuohon sinun Totally British-haasteeseen Commonwelth-luokkaan Karibia, Dominica alueelle.

    Ihana idea minustakin tuo aamuinen novellinluku. Yritän kaivaa hyllystäni Tsehovin novelleja, jos vaikka lähtisi kokeilemaan!

    VastaaPoista
  13. Laura, tämän Joanan novelli-idean soisi leviävän mahdollisimman laajalle! Minä keksin tuon kirjailjoiden erikseen laittamisen myös muista blogeista, joten en ota siitäkään kunniaa itselleni. :)

    Zephyr, minäkin olin vuosia aamu-Hesari-riippuvainen, mutta nykyisessä kodissa postilaatikko on aika kaukana ja Hesari tulee haettua sekä luettua vasta iltasella. Tuohon oli vaikea tottua, mutta nyt teimme pitkään harkittuamme sellaisenkin päätöksen, ettemme enää jatkaneet Hesarin tilausta (se päättyy lokakuussa). Vähän pelottavaa!

    Meilläkin on muuten tuo Pussikaljaromaani, mutta se on miehen hyllyssä. Ja lasten-/nuortenhyllyssä on yksi Rowling sekä pari Rushdie'a. :) Yksi kaverini muuten kommentoi tähän postaukseen Facebookissa, että on lukenut Joutavuuksien jumalan noin kymmenen kertaa!

    Katja, minunkin aamunovellini aika todellakin on vasta lasten lähdettyä päiväkotiin, muuten ei voisi edes kuvitella. :)

    Ehkä-Linnea, saapa nähdä mitä blogistasi vielä löytyy syysinnostuksen tartuttua. :) Sinä ja Scarlett-traumasi. :D Toivottavasti elokuva ei ole sinulle ihan tuskaista katsottavaa!

    Amma, niin kuin jo Katjalle sanoin, en minäkään edes haaveilisi aamunovelleista lasten ollessa kotona. Eli en nytkään haaveile viikonloppuisin, paitsi tänä viikonloppuna, kun lähdetään miehen kanssa kahdestaan mökille. Luen pisimmät mahdolliset novellit tänä viikonloppuna! Ja ai, sinäkin kuulut meihin ruotsistipendiaatteihin (kävimme tätä keskustelua Katjan blogissa). :D

    Sonja, eikö vain?!

    Booksy, selitinkin jo Hesarista Zephyrille yllä. Ja no joo, osaan ja osaan antaa pisteitä. Asian merkittävyyteen nähden käytän välillä aivan liikaa aikaa niiden pähkäilyyn, ja usein olen jälkeenpäin sittenkin eri mieltä. Ja olen käynyt muuttamassakin arvosanoja, sillä kyllähän mielipide kirjasta usein elää pitkäänkin lukemisen jälkeen. :)

    Miia, ko. kirjailijan sijoittuminen aakkostuksessa riippuu mielestäni siitä, mistä maasta hän on. Muistan ainakin kanadalaisen Mazo de la Rochen olleen kirjastossa aina D:n kohdalla. :) Mielestäni iltanovelli on hyvä idea sekin, joskin luen illalla yleensä romaaneja, joten novelli illalla saattaisi alkaa korvata sitä romaaninlukemista.. Hesari-riippuvaisia on paljon, enkä ihmettele. Se oli minullekin varmasti 15 vuotta aivan ehdoton aamurituaali.

    Susa, luepa se Rask ihan minun mielikseni! :D

    Sara, tervetuloa aamuisten novellinlukijoiden joukkoon! :) Ja pitääpä tsekata tuo Jean Rhys.

    VastaaPoista
  14. Mulla on ihan oikea Q-kirja
    Quindlen Anna: Se mikä on totta

    R-kirjoja nopeasti huomasin muutaman
    Reiser Paul: Lapsekas parisuhde
    Roche Charlotte: Kosteikkoja
    Rautio Timo: Rokatessa roiskuu osat 2 ja 3, 1-osaa en ole nähnyt ikinä missään...
    Reinikainen Pekka: Unohdettu Genesis
    Ramslie Lars: Fatso
    Raamattuja monta erilaista versiota ja eri kielisiä. Vanhin lienee mummun ja papan vihkiRaamattu. Mutta on mulla myös Youth Bible, jossa on minuutissa luettavia "kokonaisuuksia".

    Erityisesti haluan nostaa esiin seuraavat kaksi kirjaa:
    Ralli Simo: Ralli radalla Mun mielestä Simo Ralli on ihana ja kun kuulin tästä kirjasta, päätin, että se on saatava. Pari viikkoa sitten se oli Jumbon Citymarketin poistoissa 5 e, viimeinen kappale! Mun!!!!

    Ja suurin rakastumiseni kohde tältä keväältä, Iida Rauma: Katoamisten kirja
    Sain ilmaiseksi yhdestä tapahtumasta, jossa sai valita kolmesta kirjasta mieluisimman. Mennessä ajattelin, että en ainakaan tota ota, mikä ihmeen Iida Rauma. Ja kun kirjailijat esittelivät teoksiaan, tiesin, että ton otan taatusti! Luin 2 päivässä.
    Tässä näitä taas. P:stä mulla oli jääny huomaamatta Melissa P: Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa. Mulla on kaikki noi oudot kirjat Virginie Despentesistä lähtien. :)
    Runebergia kai varmaan ennemmin kannattais olla...
    -Katriina-

    VastaaPoista
  15. Katriina, Iida Raumaa tuntuvat tosiaan kaikki kehuvan!

    Minullakin on muuten Paul Reiserilta kirja Parisuhteellista, ja se olikin yhtä erinomaisen hauska kuin hänen tv-sarjansa Hulluna sinuun, joka on yksi kaikkien aikojen suurimmista suosikeistani. Amerikanjuutalainen huumori puree minuun! :)

    VastaaPoista
  16. Olenpa iloinen, että löysin blogisi - joskus googlaushuuhailu kannattaa :)!

    Roy löytyy minunkin ärristä ja Runebergit on tullut luettua koulussa ja nyttemmin ulkosuomalaisina kasvaville lapsilleni. Uusista suomalaiskirjailijoista olen aina vähän pimennossa, kun en henno hirveästi tänne niitä tilailla ja kesällä Suomi- lomilla kirjastosta ei niitä kuumimpia uutuuksia löydy.

    Oma ärrä- vinkkini voisi olla Philip Roth. Koko tuotanto.

    Palaan takaisin pikimmiten,

    Lempi Sveitsistä

    VastaaPoista
  17. Hei Lempi, minäkin olen iloinen, että löysit tiesi tänne. :) Roth on nyt tullut vastaan monessa kohdassa, täytyy miettiä tutustumista! Toivottavasti palaat vielä, olisi kiva kuulla ulkosuomalaisen elämästä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...