perjantai 19. elokuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uusi kirja

Hei vain kaikille täältä viikonlopun kynnykseltä. Tänään on ollut hyvä päivä niin töiden kuin vapaa-ajan puitteissa. Sain mielenkiintoista luettavaa, tapasin hyvin rakkaita ihmisiä, kuulin ilahduttavia uutisia ja nyt odottelen työmatkalta palaavaa miestä kotiin. Huomenna saamme vielä yökylään ihanan ystäväperheen (mikä muuten tarkoittaa, etten ehdin tehdä Lastenkirjalauantaita, vaikka kirjoja odottaisi suorastaan jonossa). Elämä on toisin sanoen hyvä. :)


Mutta mennäänpä asiaan. Kuka voitti arvonnassa Anne B. Ragden Satunnaista seuraa -romaanin? Random.org päätti puolestani, että tuo onnekas on...


Ensu!


Onnea voittajalle. :) Ilmoitathan osoitteesi profiilistani löytyvään sähköpostiin, niin lähetän kirjan sinulle.


Tällä viikolla poistoon laitetaan aivan tuore uutuus, jota en ole vielä lukenut ja jonka haluan lukea, mutta jota minulla on sattumalta kaksin kappalein.
Kyseessä on siis Tatiana de Rosnayn uutuusromaani Viimeinen kesä (WSOY 2011). En ole tosiaan lukenut tätä vielä itse, mutta olen lukenut de Rosnayn aiemmin suomennetun romaanin Avain (pohjustukseni kirjasta käytyyn lukupiirikeskusteluun voi lukea täältä), joka oli aiheeltaan traaginen, mutta lukukokemuksena mukaansatempaava "pageturner". (Avaimesta on muuten juuri valmistunut myös elokuva, mutta se ei ole tullut vielä Suomeen). Aika viihteellinenkin Avain oli, ja sitä odottaisin myös Viimeiseltä kesältä ainakin kannen perusteella. Kantta kiehtovampi on kustantajan kuvaus teoksesta:


"Säväyttävä, katkeransuloinen romaani perhesiteistä ja vaietuista tunteista

Antoine Rey vie sisarensa Mélanien suvun kesäparatiisiin, jossa sisarukset eivät ole käyneet äitinsä äkillisen kuoleman jälkeen. Tutut maisemat nostavat pintaan suloiset muistot 30 vuoden takaa, mutta myös piinallisia kysymyksiä perheen menneisyydestä. Antoinea ahdistaa omakin elämä: takana on kipeä avioero, ympärillä kolme nyreää teini-ikäistä lasta, edessä harmaata arkea silmänkantamattomiin.

Paluumatkalla Pariisiin sisar ajaa ulos tieltä juuri, kun hänen piti kertoa äidistä ja vaietuista lapsuusmuistoistaan. Onnettomuuden järkyttämä Antoine päättää penkoa suvun salaisuudet perin pohjin ja löytää totuuden äidistään. Elämä, kuolema ja rakkaus saavat miehen mielessä uuden merkityksen.

Viimeinen kesä on ollut valtaisa menestys kaikkialla, missä se on julkaistu. USA:ssa romaani ponnahti New York Timesin listalle vain kaksi viikkoa ilmestymisensä jälkeen.

'Trillerinomainen juoni vetää läpi romaanin, mutta viimeisellä sivulla huomaakin, että kirjan mieleenjäävintä antia ovat Antoine Rey ja hänen lähipiirinsä.'
(Elise Karlsson, Svenska Dagbladet)

'Terävänäköinen, jännityksentäyteinen ja mukaansatempaava muotokuva keski-ikäistyvän miehen vapautumisesta lapsenkengistään.'
(Publishers Weekly)

'Tatiana de Rosnayn kerronta on lyyristä ja hänellä on kyky luoda sympaattisia, koskettavia hahmoja. Tarina on toivoa antava, mukaansatempaava ja liikuttava.'
(Kirjailija Diane Chamberlain)
"

Arvontaan voi ilmoittautua ensi torstaihin, 25.8., klo 17.00 saakka. Arpalipukkeita voi saada korkeintaan kolme, yhden kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla mukaan tämän postauksen kommenteissa; olemalla rekisteröity lukijani sivupalkin Google-raadissa; ja linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Onnea matkaan kaikille Viimeistä kesää tavoittelemaan lähteville, sekä suloista, elokuista viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Tällä viikolla plen sitten mukana minäkin, kolmella tietysti.

  Täytyypi muuten sanoa että aivan ihanan lämminhenkinen arvontakuva sinulla tällä viikolla! <3

  Ja on myös ihana kuulla, että elämä on hyvä. Paljon hymyjä sinne!

  VastaaPoista
 2. Mukana kahdella arvalla :)
  jenn12aa@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta, millainen viikonloppu sinulla on tiedossa. <3 En osallistu arvontaan tällä kertaa, mutta tulin vain lähettämään viikonloppuhalit. Meilläkin olisi luettuna kaikenlaisia lastenkirjoja, kun vain ehtisin niistä blogata. Ehkä huomenna ennen Turun reissua.

  :)

  VastaaPoista
 4. Mukana tietty, kolmella arvalla. :)

  Hienoja ja kovasti mielenkiintoisia kirjoja sinulla muuten tulossa, Hustvedtia, Juhani Ahoa ja vielä Maija Poppanenkin! Ja ihanaa, kuuntelet Linda Olssonia, odotan kovasti mielipidettäsi kirjasta! Eikö Seela Sella olekin ihana? <3

  VastaaPoista
 5. Yhdellä mukana!

  Sitten kysymys johon ehkä olet aikaisemmin jo kertonut vastauksen, mutta minä en ole huomannut: Mikä noiden "Työn alla" ja "Luettavana" -kirjojen ero oikein on?

  VastaaPoista
 6. Hauskaa viikonloppua Karoliina ja olen mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 7. Onnea tähän mennessä mukaan lähteneille, ja lisänä muutama henk.koht. vastaus/kommentti:

  Linnea, kiitos ja kiitos! Olet ihana. <3

  Katja, tässä sinullekin roppakaupalla virtuaalihalauksia: ((((((()))))))

  Sara, kiitos, olen jotenkin aivan fiiliksissä, kun joku jaksaa tutkia sivupalkkiani. :D Seela Sella on ihana, ja kirja on ihana, kunhan vain pääsisin taas sitä kuuntelemaan! Mieheni on ollut niin työmenoissa tämän viikon, ettei metsäkävelyitä ole ollut mahdollista suorittaa, mutta ehkä sunnuntaina, ah!

  Sama Tessalle: ihanaa, kun olet jaksanut tutkia sivupalkkia! Ja hyvä kysymys - en ole varmaan koskaan selittänyt tuota "työn alla" -otsikkoa, ja on hyvä tietää, ettei se aukea suoraan. Se tarkoittaa niitä kirjoja, jotka olen lukenut, mutta joista en ole vielä ehtinyt blogata. Yritän miettiä, jos keksin niille paremman otsakkeen. :) Sinulle piti vielä sanoa, että sait viime viikolla kaksi arpaa, sillä olet kyllä siinä Google-raadissa mukana, eli rekisteröity lukijani. :)

  Hyvää viikonlopun jatkoa edelleen Jaanalle ja kaikille muillekin ihanuuksille!

  VastaaPoista
 8. Juuri tänään katselin kaihoten tätä kirjaa WSOY:n sivuilla, mutta jätin vielä tilaamatta, kun ylläripylläri kirjoja tursuaa muutenkin jo ovista ja ikkunoista. Osallistun siis arvontaan kolmella arvalla, vaikken kyllä tajua, miten ARVONTAAN OSALLISTUMINEN auttaa siihen pursuamiseen... :--D Ehkä niin etten välttämättä voita? Haha.

  Päiväsi on kuulostanut ihanalta. Toivottavasti viikonloppu jatkuu yhtä mukavissa merkeissä! :--)

  VastaaPoista
 9. Kokeillaanpas onnea: kahdella mukana ollaan! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kahdella mukaan taas :)

  Uteliaisuuttani kyselen, että onko ranteessasi olevassa tatuoinnissa nimikirjaimet? Olen miettinyt vähän samansuuntaista tatuointia tyttöjen nimistä/nimikirjaimista, mutta se on vielä suunnitteluasteella...

  VastaaPoista
 11. Kahdella arvalla jälleen mukana :)

  VastaaPoista
 12. Kahdella arvalla mukana, ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
 13. Haa, onnistuin vihdoin liittymään lukijaksesi! Olisin siis mukana sittenkin kolmella arvalla :)

  VastaaPoista
 14. Arpaonnea kokeillaan kahden arvan voimin :)

  VastaaPoista
 15. Mukana yhdellä arvalla!
  Elsie

  VastaaPoista
 16. Ihana kansi! Mukana kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 17. Täältä Book Hunter kirjakaaoksen keskeltä en nyt osallistu arvontaan, mutta olen unohtanut sanoa sinulle, että tuo aamunovelliprojektisi on niin hieno juttu, että taidanpa matkia. Aloitan Maailmankirjallisuuden mestarinovelleilla, lukioaikaisella kirjalla, joka tuli vastaan tuossa em. B.H.-projektissani. Nyt vien kirjan keittiön pöydälle ja tartun siihen heti aamulehden luettuani:)

  VastaaPoista
 18. Kolmella arvalla kokeilen onneani!

  VastaaPoista
 19. Olen kahdella mukana, itsekin sitä alkaa olla siinä iässä (aika subjektiivinen asia kuitenkin) että alkaa elämässä katsoa yhä enemmän molempiin suuntiin...

  VastaaPoista
 20. Onnea matkaan kaikille mukaanlähteneille! Kiva, että kansi löytää myös ihailijoita. :)

  Pihi nainen, kiva että keksit keinon alkaa lukijakseni!

  Villis, ranteeseeni on tosiaan tatuoituna allekkain S ja D, eli niin kuin Stella ja Dani, lapseni. :)

  Clarissa, ihana kuulla, että sinäkin alat lukea novelleja projektinomaisesti! Haluan taas sanoa, että kopioin itse idean Hiirenkorvia-Joanalta, etten ota vahingossa minulle kuulumatonta kunniaa. :)

  VastaaPoista
 21. Osallistun arvontaan ja olen lukija.

  VastaaPoista
 22. Osallistun yhdellä arvalla :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...