perjantai 21. lokakuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uusintapoisto

En sitten ehtinytkään eilen kirjoittaa The Forgotten Gardenista, sillä vietin päivän ja illan asioilla, vauvahoitajana, myöhäisellä tapaslounaalla ja elokuvissa. Kävin katsomassa ihanan Sinä päivänä -kirjan pohjalta tehdyn elokuvan, joka oli aika mukava sekin, muttei tietenkään yhtä hyvä kuin kirja.


Poistoarvonnassa oli nyt Amy Tanin Sata salattua aistia, ja sen voitti itselleen...


Sara suloisesta P.S. Rakastan kirjoja -blogista!


Onnea voittajalle. :) Jos et ole äskettäin muuttanut, minulla onkin sinun osoitteesi, johon voin postittaa tämän ihanan kirjan.


Ja koska edellisen Tan-arvonnan voittaja ei ole lunastanut kirjaansa, laitan sen lupaukseni mukaisesti uudelleen arvontaan. Tarjolla "vanhan" kirjan lisäksi myös vanha arvontakuva:
Poistokirjana siis Amy Tanin esikois- ja samalla tunnetuin teos Ilon ja onnen tarinat (WSOY, 1991). Tämä on vuoden 1997 seitsemäs, kovakantinen painos elokuvakannella. Kirja on ostettu Kierrätyskeskuksesta ja se on oikein hyväkuntoinen.

Kustantajan sivulla ei ole enää tästä esittelyä, mutta keväällä tämän arvioi Nenä kirjassa -blogissaan Norkku. Kopioin tähän nyt vielä kirjan takakannen:"Amerikassa minä saan tyttären joka on aivan kuin minä. Mutta siellä kukaan ei halveksi häntä, sillä minä pidän huolta että hän puhuu vain moitteetonta amerikanenglantia. Ja siellä hän on aina liian kylläinen nielläkseen surua."


Näin ajattelee yksi tämän kirjan neljästä kiinalaisnaisesta muuttaessaan sodan jälkeen Yhdysvaltoihin. Amerikassa kaikki neljä naista saavat tyttären, mutta tyttäret oppivat nielemään enemmän Coca-Colaa kuin surua ja kuuntelemaan mieluummin korvalappustereoitaan kuin äitejään. Koko ikänsä Amerikassa eläneet tyttäret eivät pysty sisäistämään äitien kiinalaisia tapoja ja uskomuksia eivätkä äidit voi ymmärtää tytärten pyrkimyksiä itsenäiseen elämään.


Ilon ja onnen tarinoissa puheenvuoro on vuoron perään äideillä ja tyttärillä ja tapahtumat vaihtelevat menneen Kiinan ja nykypäivän Amerikan välillä. Erilliset kertomukset tukevat toisiaan ja rakentavat yhdessä ainutlaatuisen koskettavan romaanin äideistä ja tyttäristä kahden kulttuurin risteyksessä.


Amy Tanin kirjat ovat minulle erittäin rakkaita. Lukemisesta on aikaa, mutta ainakin aikoinani nautin kovasti näistä koskettavista, monikulttuurisuutta, maahanmuuttokokemusta sekä äitien ja tytärten suhteita käsittelevistä amerikankiinalaisista lukuromaaneista. Omista Taneistani en luovu, mutta tämän hankin ihan blogiarvontaa varten kesällä.


Ilmoittautumisaikaa on torstaihin 27.10. klo 17.00 saakka. Arpalipukkeita voi saada 1-3, yhden kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla mukaan tämän postauksen kommenteissa; olemalla rekisteröity lukijani; ja linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Postitan poistokirjoja vain Suomen rajojen sisällä. Jos ette käy lukemassa blogia usein, voitte halutessanne jättää kommenttiin sähköpostiosoitteenne mahdollista voittoilmoitusta varten.


Onnea matkaan mukaan innostuville ja oikein hyvää viikonloppua! En uskalla luvata ehtiväni bloggailemaan viikonloppuna, mutta viimeistään ensi viikolla taas nähdään!

18 kommenttia:

 1. Kolmella mukana arvonnassa. Mukavaa viikonloppua Karoliina:)

  VastaaPoista
 2. Mukana, kahdella. As always. :)

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. I'm in! Kahdella ainakin, ja linkitän heti kun ehdin :) Viikonloppua hyvää!

  VastaaPoista
 4. Uusi yritys tästä suloisesta Tanista. Kolmella mukana. ;)

  VastaaPoista
 5. Tätä Tanin kirjaa minulla ei olekaan, joten olen mukana kahdella.

  VastaaPoista
 6. Taas mukana, kahdella arvalla. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Yhdellä arvalla mukana. :)


  'Mariem

  VastaaPoista
 8. Itse en ole vielä lukenut Sinä päivänä kirjaa edes, joten elokuvakin kyllä saa odotella.

  Mutta kolmella mukana!

  VastaaPoista
 9. Yhdellä arvalla mukana :)

  -Iitu

  kuiskaa@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Onnea kaikille tähän mennessä mukaan ilmoittautuneille! Ja kiitokset viikonlopputoivotuksista. Se oli hyvä, toivottavasti teilläkin! <3

  VastaaPoista
 11. Oi, olin vähälla unohtaa, mutta näköjään vielä ehtii, joten yhdellä mukana.
  Mukavaa jatkoa tällekin syysviikolle:)

  VastaaPoista
 12. Mukana kahdella tavoittelemassa tätä kiinnostavan kirjailijan kirjaa...

  VastaaPoista
 13. I'm back! ;) Ja voi ei mikä ihana yllätys täällä olikaan odottamassa! :) Tulipa hyvä mieli, kiitos Karoliina-kulta! <3 Osoitteeni on ennallaan...

  Ja toki osallistun taas kolmella arvalla tämänviikkoisenkin kirjan arvontaan! :)

  VastaaPoista
 14. Ah, Sara, minun on pitänyt laittaa sinulle tästä sähköpostia pitkin viikkoa, mutta olen unohtanut. Yritän viedä kirjan postiin huomenna matkalla messuille!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...