perjantai 14. lokakuuta 2011

Pinkki poistoperjantai

Amman esimerkin innostamana blogini muuttuu nyt hetkeksi taustaltaan vaaleanpunaiseksi kiinnittääkseen huomion rintasyövän ehkäisemiseksi tehtävään työhön. Pinkkiä perjantaita kaikille, ja naiset, muistakaa kosketella itseänne. :)

Nythän ei poikkeuksellisesti ollut poistoperjantaita käynnissä, joten arvonnan sijaan mennään suoraan uuteen poistokirjaan.
Amy Tan -teema jatkuu, sillä nyt on poistovuorossa ladyn toinen romaani, Sata salattua aistia (WSOY, 1996). Löysin tämän hyväkuntoisen niteen teille Kierrätyskeskuksesta, mutta kansipaperi siitä valitettavasti puuttuu.

Netistä en löydä myöskään enää kustantajan esittelyä, mutta kopioin tähän oman kirjani kansiliepeestä löytyvän esittelyn:

Amy Tanin sydämelliset romaanit kulttuuri- ja sukupolvierojen kanssa kamppailevista naisista ja heidän tyttäristään ovat tehneet vaikutuksen lukijoihin ympäri maailmaa. Sadassa salatussa aistissa Tan asettaa vastakkain kaksi sisarpuolta, joista toisen maailmankunaa hallitsee länsimaalainen rationalismi ja toisen kiinalainen mystiikka. Mutta kumpi on oikeassa?

Vuonna 1962 viisivuotias Olivia saa hoitajakseen Kiinasta aikuisen sisarpuolensa Kwanin. Siskojen jakamassa makuuhuoneessa Kwan kuiskii Olivialle salaisuuksia aaveista ja vannottaa häntä pysymään vaiti niistä. Kwanilla on yin-silmät, joiden avulla hän pystyy näkemään ammoin kuolleita ystäviä.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Olivia on hakemassa eroa pitkäaikaisesta aviomiehestään Simonista. Kwan ja hänen yin-ihmisensä kehottavat Oliviaa vielä harkitsemaan, mutta haihatteluista tarpeekseen saanut sisko ei ota neuvoja kuuleviin korviinsa.

Kohtalo puuttuu peliin ja johdattaa Olivian ja Simonin Kwanin vanhaan kotikylään Kiinaan. Siellä Olivian käytännöllinen maailmankuva saa kovan kolauksen, kun se mitä hän oli pitänyt Kwanin mielikuvituksen tuotteena alkaa muuttua hänen ympärillään konkreettiseksi todellisuudeksi...

Amy Tan on yksi lempikirjailijoistani, vaikka hänen teostensa lukemisesta on kohdallani jo aikaa. Uskallan silti edelleen sanoa, että hän on monikulttuuristen, äitien, tytärten ja sisarusten välisiin suhteisiin keskittyvien lukuromaaninen kuningatar.

Edellisen Tanin voittaja Katriina R. ei ole muuten vielä lunastanut voittoaan. Annan hänelle vielä aikaa, sillä ilmoitin viimeksi voittajan tavallista myöhemmin, mutta jos hänestä ei kuulu viikon sisällä, laitan Amy Tanin Ilon ja onnen tarinat uudelleen arvontaan.

Tähän arvontaan voi ilmoittautua torstaihin 20.10. klo 17.00 saakka. Arpoja voi saada enintään kolme, yhden kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla mukaan kommentoimalla tätä postausta; olemalla rekisteröity lukijani; ja linkittämällä tämän arvonnan omaan blogiinsa. Postitan poistokirjoja vain Suomeen. Onnea matkaan kaikille mukaan lähteville!

Minulla on nyt juhlava viikonloppu edessä, sillä huomenna on siskonpoikani, Pessin, nimiäiset ja sunnuntaina ystävien Elsie-tyttären synttärit. Ja nyt lähdemme tapaamaan Joensuusta matkannutta sukua Helsinkiin, joten sanon teille heipat ja toivotan oikein hyvää viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Ihanaa viikonloppua sinulle ystävien ja sukulaisten parissa!

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 2. Karoliina, en voi kosketella ainakaan rintoja, sillä teen heti 'löydöksen'...;-)

  Hienot, softia lilaa olevat reunukset voisivat olla vaikka pysyvät.

  Upea kuva rouvasta!

  Mukavaa pinkkiä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tanin arvontaanhan minä osallistun aina ;-)

  Mukana kahdella arvalla, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mukana kahdella arvalla!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kahdella arvalla mukaan! Ihanaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Kolmella arvalla mukaan! Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 7. Oi, värimaailmaltaan upea kuva, ja rouvakin siinä niin kauniina! :)

  Arvontaan osallistun perussetillä, eli kolmella arvalla! :)

  VastaaPoista
 8. Yhdellä arvalla mukana.
  Taitaa olla toisenlainen maailma kuin Pearl S Buckin kirjoissa. Ihan kiva olisi saada.
  Syysauringon kirkkautta!

  VastaaPoista
 9. Kahdella arvalla mukana!

  Rintasyöpä on erittäin ajankohtainen asia elämässäni...ei tosin omalla kohdalla. Kiitos siitä siis, että blogi on muuttunut vaaleanpunaiseksi!

  VastaaPoista
 10. Yhdellä arvalla mukana tavoittelemassa ensimmäistä Amy Tan lukukokemusta, ja tämä tuntuu esittelyltään vielä kiinnostavammalta kuin viime viikkoinen kirja.

  VastaaPoista
 11. Arvonnassa jälleen mukana yhdellä arvalla. Kiinnostava kirjailija, kiinnostava kirjan esittely.

  VastaaPoista
 12. Blogittomana yhdellä arvalla mukaan poistoperjantain arvontaan. Tämä kirja päätyy (tavalla tai toisella) syksyn lukulistalle.

  VastaaPoista
 13. Ottaisin tähän Amy Tan-kirjan arvontaan kaksi arpaa, kiitos.

  VastaaPoista
 14. Onnea matkaan kaikille tähän mennessä ilmoittautuneille, ja kiitokset viikonlopun toivotuksista - se meni juhlavasti ja ihanasti.

  Kiitos myös kuvakehuista. <3 Huomasin vasta nyt, että tuo kirjan kansikuvakin istuu aika hyvin tuohon pääkuvan värimaailmaan. Jee! :)

  A-L, en ole Pearl S. Buckia lukenut, mutta eivät Tanin kirjat Nobel-kategoriaa ole, eli varmaankin ovat aika erilaisia. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...