perjantai 28. lokakuuta 2011

Pohdintaa ja arvontaa poistoperjantaina

Ah, olen jotenkin kirjatäpinöissäni tänään. Olin eilen messuilla, mistä tuli kivat kirjafiilikset. Ostin useita edullisia kirjoja, ja esittelen hankinnat täällä blogissa myöhemmin. Erityisen mehukkaisiin fiiliksiin kuitenkin pääsin, kun sain todistaa upeiden kirjabloggaajien palkitsemista messujen avajaisten yhteydessä. Vuotuinen Rakkaudesta kirjaan -palkinto jaettiin siis tänä vuonna viiden kirjabloggaajan kesken ja haluan välittää heille tätäkin kautta lämpimät onnitteluni! Palkitut oli mielestäni valittu kattavasti ja monipuolisesti nykyisin jo yli 50-päisestä bloggarijoukosta.


Valinnat ovat herättäneet blogiyhteisössä paljon keskustelua, vaikka toki suurin osa on ollut vilpittömän iloinen kollegojen puolesta. Myös muuten kirjablogien syvimmästä olemuksesta on ollut taas puhetta, ja kun yhtenä aiheena on noussut esiin arvonnat, olen pohtinut omalta kohdaltani näiden poistoperjantaiden järkevyyttä. Kun aloitin Kirjavan kammarin, ajattelin tämän viikoittaisen arvonnan olevan kiva tapa kiittää ja palkita lukijoita ja päästä samalla eroon ylimääräisistä kirjoista. Joitakin käytännössä ilmaisia kirjoja olen myös hankkinut erikseen arvontoja varten, jos kyseessä on ollut joku suosikkikirjailijoistani, joiden erinomaisia teoksia olen halunnut saattaa muidenkin luettaviksi.


Vaikka yritän yleensä ajatella, ettei blogia voi mitenkään pitää kaikkia miellyttäen, on minua harmittanut se, että moni näkee blogiarvonnat halpahintaisena lukijoiden kosiskeluna. Kyllähän minä mielelläni otan lisää lukijoita, en minä sitä kiellä, ja osaltaan arvonnatkin tähtäävät siihen. Ainakin se, kun kannustetaan muita bloggaajia linkittämään arvonta. Siten voi saada uusia kiinnostuneita kävijöitä blogiin, jotka hyvällä tuurilla myös jäävät. 


Suuri lukijaraati sinällään ei ole minulle itseisarvo, vaikka kiva on nähdä senkin kasvavan. Rekisteröityneiden lukijoiden palkitseminen ylimääräisellä arvalla johtuu kuitenkin enemmän siitä, etten ole keksinyt parempaakaan tapaa yrittää palkita blogin vakituisia lukijoita. Tiedän kyllä, etteivät kaikki vakkarilukijat ole Blogger-raadissa tai toisaalta kaikki raatilaiset eivät lue blogia säännöllisesti, mutta "raatipalkitsemiseen" olen päätynyt, kunnes keksin paremman keinon.


Vaikken välittäisi muiden mielipiteistä, toki arvontojen järjestäminen, postitukset ja kadonneiden voittajien metsästäminen joskus rasittavat. Siksikin olen miettinyt, kannattaako tätä poistoperjantaiperinnettä jatkaa. Toistaiseksi olen kuitenkin voittopuolisesti tykännyt tästä, ja koska minulle ei ole yleisesti ottaen mitään blogiarvontoja vastaan - päinvastoin, minusta se on ihanaa vastavuoroisuutta kirjoittajan ja lukijoiden välillä - jatkan varmasti arvontoja silloin tällöin, vaikka viikoittaiset poistoperjantait jättäisinkin pois.


Nyt teillä olisi mahdollisuus sanoa, mitä mieltä olette Kirjavan kammarin poistoperjantaista tai yleensä blogiarvonnoista. Ovatko ne kiva lisä blogeissa vai ärsyttävätkö arvonnat teitä kosiskelevuudellaan?


No se siitä pohdinnasta, nyt on kuitenkin aika julistaa viime viikolla käynnistetyn arvonnan voittaja, eli...


Sanna Luettua-blogista!


Onnea voittajalle. :) Minulla on osoitteesi keväältä, joten jos se ei ole muuttunut tällä välin, sinun ei tarvitse erikseen meilata yhteystietojasi.


Tämän viikon poistokirja taas on...
... yksi parhaista lukemistani romaaneista, joka saattaisi ansaita täydet viisi pistettä viidestä, jos sen joskus blogiini toisin. Toisin sanoen kyseessä on Lionel Shriverin Poikani Kevin (Avain 2006). Tämä on uusi ja lukematon pokkariversio kirjasta.


Kustantaja kuvailee kirjaa näin:
Evalla oli loistelias ura ja onnellinen avioliitto – ennen kuin hän sai lapsen. Nyt hänen poikansa Kevin on vankilassa järkyttävän rikoksen takia. Eva käy kirjeissään läpi tragediaa edeltänyttä aikaa. Miksi Kevin päätyi hirmutekoon? Voiko lapsi olla luonnostaan paha?

Poikani Kevin koostuu Eva Khatchadourian kirjeistä miehelleen Franklinille. Shriver käsittelee tarkkanäköisesti mustimpiakin tunteita ja ajassa liikkuvia ilmiöitä ja repii samalla siekailematta palasiksi sekä äitimyytin että ydinperheen ihannekuvan. Romaani käsittelee suuria kysymyksiä "arkisesti", kiinnittyy omaan aikaamme ja erittelee sen vastenmielisimpiä piirteitä tinkimättömästi. Se kysyy oikeita kysymyksiä, mutta ei anna valmiita vastauksia.

Poikani Kevin on romaani syyllisyydestä, äidinrakkaudesta ja sen puuttumisesta, itsekkyydestä ja käsittämättömästä pahuudesta, jota on mahdoton selittää tyhjäksi millään psykologian teorioilla. Järkyttävä, yllätyksellinen ja ajatuksia herättävä romaani voitti vuoden 2005 Orange-palkinnon.


Kirjasta on myös blogattu jonkin verran, mutta en linkitä nyt noita arvioita tähän, vaan voitte halutessanne etsiä ne Googlella.

Ilmoittautumisaikaa on ensi viikon torstaihin, 3.11., klo 17.00 saakka. Arpoja voi saada 1-3, yhden kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla mukaan kommentoimalla tätä postausta; olemalla rekisteröity lukijani; ja linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Onnea matkaan mukaan innostuville!

Yritän ehtiä kirjoittaa vielä tänä iltana huomiselle ajastettavan kekrihenkisen lastenkirjapostauksen. Sunnuntaina yritän vuorostaan ehtiä yhden haastepostauksen kimppuun. Muuten viikonloppu sujuu vielä huomenna kirjamessuilla mm. muita bloggaajia tavaten, ja sunnuntaina toivottavasti vain kotona loikoillen.

Kauniiksi lopuksi haluan kehuskella anopilta saaduilla lahjoilla - ja kai niiden voi laskea appiukoltakin olevan. :) Sain tällaisen ihanan, tummanruskean huovutetun olkalaukun Itävallan-tuliaisina. Sinne mahtuu sopivasti läppärini tai pari kirjaa ja Kindle. Hakaneulalla kiinnitettävää kukkakoristetta voi siirtää mielen mukaisesti.

Laukun taustalla näkyy lisäksi työhuoneeni sisustukseen ja vierassängyn päälle erinomaisesti sopiva virkattu päiväpeite, jonka anoppi luovutti minulle kesämökiltä. Voi ihanuutta! Kaunis kiitos anopille. <3

Kirjallisen ihanaa viikonloppua kaikille lukijoilleni!

57 kommenttia:

 1. Poikani Kevin tuijottelee minua omasta hyllystä mutta linkittelen arvontaa taas eteenpäin.

  Minusta arvonnat ovat kivoja; eihän niihin ole kenenkään pakko osallistua jos ei siltä tunnu. Itsekin olen löytänyt moneen kivaan blogiin juuri arvontailmoituksen perusteella, enkä ole välttämättä edes osallistunut koko arvontaan.

  Kaunis huovutettu laukku! Ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Minä rakastan pitää arvontoja ja toki osallistua. Mutta minäkään en niitä pidä kosiksellakseni lukijoita ja sinällään on hassua, että joku edes kokee niin. Minusta on kiva pistää jakoon omia kirjoja, jotta saan tilaa enemmän itselle mieluisille kirjoille. Uskoisin, että suurin osa niistä tykkää. Tuota samaa kitinää näyttää nyt olevan myös lastenvaateblogeissakin. Kurjaahan se on :/

  Mielettömän ihana laukku ja voih tuota virkattua peittoa!!

  VastaaPoista
 3. Itse ennätän harmittavan harvoin tänne blogimaailmaan ja viime aikoina harvoin olen linkittänyt mitään. Arvonnat ovat kuitenkin kivoja ja sinun arpajaiset ovat ihanan monipuolisia, joten jatka hyvää ideaasi vaan. Minusta on oikeasti hienoa, jos kirjat kiertävät. Hyvä kirja ansaitsee lukijansa, miksi siis säilöä ylimääräisiä kirjahyllyn uumeniin.

  Nyt osallistun ja linkitän! Tämän vuoden pahimmat työkiireet ovat ohi ja vihdoinkin on aikaa myös lukemiseen. Tuon kirjan haluaisin ehdottomasti itselleni!

  Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 4. Ooh, kivaa! Kiitos <3 en nyt osallistu uuteen poistoarvontaan koska tuo kirja jo minulla on. Mutta ihan vaan lyhyt sananen tuosta arvontakeskustelusta. Minustakin se on kiva tapa "palkita" lukijoita ja samalla laittaa kirjoja kiertoon. Harvemmin minä ostan uusia kirjoja arvontoja varten ja minusta on positiivista, että kirjoja laitetaan kiertoon ;)

  VastaaPoista
 5. Heips, ihan noviisina tässä kirjabloggauksessa haluan sanoa että minusta arvonnat ovat kivoja piristysruiskeita ja varmasti lisäävät yhteisöllisyyttä! Eihän niihin ole pakko osallistua. Eikä blogeja ole pakko lukea. Ehkä joskus tulevaisuudessa järjestän oman arvonnan :) saa nähdä. Ensin pitäisi vaan saada katkaistua tunnesiteet omien hyllyjen kirjoihin..

  VastaaPoista
 6. Osallistun arvontaan kahdella. Tuota kirjaa en ole lukenut.

  Olen aivan samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa: arvonnat ovat mukavia. Ja jos joku ei pidä niistä, niin ei tarvitse osallistua.

  VastaaPoista
 7. Oho, minulta on näemmä jäänyt jokin keskustelu huomaamatta... On totta että joissakin, lähinnä ehkä muotiblogeissa törmää kovastikin arvontoihin ja alekoodeihin, joiden tarkoitus tuntuu olla vain lukijoiden kosiskelu enkä niitäkään lähtisi tuomitsemaan - kukapa ei haluaisi saada lukijoita tai järjestää kivoja juttuja. Sinun blogisi on aika kaukana siitä tulvasta ja oikeastaan kirjojen arpominen sopii minusta kivasti kirjan luonteeseen - ne ovat monesti parhaimmillaan jaettuina. Minusta poistoperjantai on ollut kiva idea ja blogissasi on niin paljon muutakin sisältöä että arvonnat ovat korkeintaan kirsikka kakun päällä. Blogisi on kiva arvonnoilla ja ilman. :)

  Minulla on ollut blogissani vain yksi arvonta ja täytyy sanoa että sen järjestäminen oli oikeastaan aika hauskaa. Voisin oikeastaan "kosiskella" lukijoitani uudestaankin.

  Näillä puheilla osallistun Poikani Kevinin arvontaan, kahdella äänellä.

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Osallistun arvontaan kolmella lipulla. Peukut pystyssä!

  Arvonnoista pidän, niin blogeissa kuin vaikka pikkujouluissa! Ne tuovat jännitystä elämään ;-))... Välillä silti tuntuu, että ovatko ne itse substanssia tärkeämpiä. Toisaalta taas ne lisäävät myös keskustelua kirjoista, ja useimmiten esim. sinun blogissasi myös kirjoitat arvonnan kohteena olevasta kirjasta. Arvontojen mukana tulleet lukijat taas saattavat olla ihan kiinnostuneita blogin sisällöstä muutenkin tai sitten vain arvonnan vuoksi liittyvät listan jatkoksi... Itse tykkään tietysti siitä, että lukijat oikeasti välittävät siitä, mistä kirjoitan!

  Toivon, että arvontoja jatketaan.

  VastaaPoista
 9. Tämä vakkarilukija on sitä mieltä Kirjavan kammarin poistoperjantaista, että SITÄ EI SAA LOPETTAA. Muutenkaan en usko kenenkään menevän niin helpolla lankaan, että palkinnon toivossa ryhtyisi bloginlukijaksi. Kyllä se on blogin sisältö, joka pitää lukijat uskollisena.

  Oi kun sinulla on ihana anoppi ja hänellä on hyvä maku!

  Osallistun siis arvontaan ja toivotan mukavaa viikonloppua♡

  VastaaPoista
 10. Voih, minäkin huomasin, että joku näistä kivoista arvonnoistakin "kitisi". Minusta sinun poistoperjantaisi on kiva perinne, vaikka olen harvoin osallistunut. Syynä on sama kuin tälläkin kertaa, eli omistan jo tuon hyvän kirjan enkä tee mitään toisella kappaleella. Itse en ole vielä mitään arponut, mutta harkinnassa on, koska virattomia kirjoja lojuu eri puolilla ;) Olisi kiva toimittaa niitä rakastaviin koteihin. Materia kiertämään vain!

  VastaaPoista
 11. Minä taidan sitten olla vastarannan kiiski, koska minua arvonnat eivät kiinnosta. Alussa, kun niitä oli vain parissa blogissa silloin tällöin niin se oli kivaa ja jotenkin spesiaalia. Nyt kun arvontoja on joka viikko ties kuinka monessa blogissa niin en kyllä jaksa innostua.

  Mutta eivät toisten arvonnat minua mitenkään häiritsekään, miksi häiritsisivät? ;-) Monet tuntuvat niistä tykkäävän ja jokainen saa tietenkin pitää juuri sellaista blogia kuin haluaa.

  Itse tein joku aika sitten periaatepäätöksen, että en yritä aktiivisesti kalastella uusia lukijoita. Se alkoi vaan stressaamaan ja tuli paha mieli, kun omasta mielestäni loistavaa postausta kävi lukemassa vain muutama ;-) Helpotti kovasti kun tein omassa päässäni selväksi miksi oikeastaan bloggaan ja tajusin, että jätän lukijoista kilpailemisen suosiolla muille.

  VastaaPoista
 12. Eivät minuakaan ole koskaan arvonnat häirinneet, enkä ole (ainakaan kirjablogeissa) törmännyt mitenkään erityisen "kosiskeleviin" arvontoihin. Kunhan niitä nyt ei ihan joka toinen postaus ole (esim. sinulla on hyvä systeemi).

  Itsekin aioin muuton yhteydessä kirjahyllyä karsittuani järjestää arvonnan tai jonkunlaisen kirjojen lahjoituspäivän, mutta ei minulla sitten ollutkaan aikaa siihen ja kirjat lähtivät muualle kiertoon. Mutta siis miksipä ei, joskus kunhan taas hyllyä karsin :)

  Toisaalta osallistun arvontoihin aika harvoin, ellei sitten arvottavana ole joku todella mielenkiintoinen kirja. Onkin hyvä päättää toteamalla, että jätän nyt tämänkin arvonnan väliin (Poikani Kevin on kyllä mielenkiintoinen, mutta jo luettu).

  VastaaPoista
 13. Karoliina, jos vain itse jaksat, niin jatka ihmeessä poistoperjantaita!

  Lisäarvan antaminen vakkarilukijoille on kaksipiippuinen juttu. Olen miettinyt, miten itse toimin seuraavan arvontani suhteen. Sillä kyllähän niitä uusia lukijoita aina arvonnan yhteydessä tulee... Mutta onko noilla lukijaraadin luvuilla mitään merkitystä? Tuskinpa esim. kustantajat niitä kyttäävät, koska monilla blogeilla on paljon raatiin rekkautumattomia lukijoita. Kuitenkin blogeja taidetaan arvioida vähän silläkin perusteella, kuinka paljon on näkyviä
  lukijoita, hassua tai ei.

  Ja sitten taas: jos bloggaaja näkee sen vaivan, että kirjoittaa arvontapostauksen (sinulla on vieläpä aina hienot kuvat :)), postittaa kirjan ja maksaa postikulut, niin onko liikaa vaadittu, että lukija klikkaisi itsensä tuohon raatiin? Ja kyllähän sitä aina toivoisi, että arpaonni suosisi jotakuta vakkarilukijaa. Rehellisyys on silti ehdottoman tärkeää, tiedän että sinä Karoliina arvot kaikkien kesken mutta eräs ei-kirjabloggari kertoi kerran eräässä ketjussa poistaneensa arvonnastaan osallistujan, joka ei ollut aiemmin kommentoinut hänen blogiinsa.

  Joka tapauksessa sinun blogissasi on ehdottomasti tarpeeksi hyvää sisältöä, arvontoja tai ei <3

  VastaaPoista
 14. minultakin on mennyt tämä nurina ohi. minusta on ollut tosi ihailtavaa että olet jaksanut pitää kiinni poistoperjantaista, mutta luulen että ihan itseäsi helpottamaan arvontaa voisi olla harvemmin :) kivojahan ne ovat! ja minäkin olen löytänyt kivoihin blogeihin arvontojen kautta.

  VastaaPoista
 15. Minusta arvonnat ovat pelkästään hauskoja ja mukava tapa kierrättää kirjoja eteenpäin. Tuo lisäarvan antaminen vakituisille lukijoille ei sekään minua häiritse tai vaikuta minusta kalastelulta. Nyt kun oma arvonta on vielä ihan tuoreessa muistissa, niin lisäarpa vakkareille tuli ihan samoista syistä kuin sinullakin. Kuten moni on jo todennut: jos arvonnat häiritsevät, ei tarvitse osallistua tai noteerata niitä mitenkään :--)

  Ja minusta olisi ihanaa, jos jatkaisit poistoperjantaitasi! Olen jo niin kiintynyt siihen vaikken aina osallistukaan :D

  VastaaPoista
 16. Kahdella arvalla olen tässä mukana!

  Mitä arvontoihin noin yleensä tulee, näen ne mukavana lisänä ja piristyksenä blogeissa. Toki on ihan varmasti olemassa myös sellaisia blogeja, joiden itsetarkoitus on olla olemassa arvontoja varten ja jotka nimenomaisesti lukijoita niillä houkuttelevat, mutta kirjablogimaailmassa en ole tällaiseen toimintaan todellakaan törmännyt. Minusta on vain mukavaa, että kattavien arvostelujen seassa on väillä "hömppää" oli se sitten arvontoja tai keskustelun virittämistä aiheista. Ja ovathan arvonnat todellakin hyvä tapa päästä eroon a)kirjoista, jotka eivät välttämättä itseä niin kovin kiinnosta tai b)jakaa omua huippuhetkiä eteenpäin myös muille kanssasisaruksille.

  VastaaPoista
 17. Tuossapa kirja jonka haluaisin ehdottoamsti lukea! Niinpä olen mukana kahdella arvalla:)

  Olen positiivinen tyyppi ja ajattelen positiivisesti myös blogiarvonnoista: sehän on keino, jolla joulu voi olla vaikka joka päivä:) No ei, mutta ihan tosissaan. Mukavaa pientä arjen luksusta voittajalle ja mahdollisesti lisää kirjahyllytilaa arpojalle. Se toki on kaikinpuolin harmillista, että ne jotka eivät edes ole lukijoita, saattavat ottaa osaa arpajaisiin, mutta kirjablogimaailmassa se taitaa olla melko harvinaista? Tietenkin olisi aina kiva että kun haluaa palkita lukijoita, niin lukija todellakin saa sen palkinnon eikä joku Perus-Pena:) Mutta ehkä tuo ei niinkään ole kirjablogien ongelma kuin esim. muotiblogien?

  VastaaPoista
 18. Minusta nämä arvonnat ovat oikein hauskoja, ja vaikkeivät olisikaan, olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että blogin kirjoittaja tekee itse kaikki blogiaan koskevat ratkaisut, ei siinä tarvitse kuunnella mitään "turhia kitinöitä". Eri mieltä saa aina olla, mutta asialinjalla. Ja niin, itse pidän enemmän tällaisista ei-kaupallisista arvonnoista kuin välttämättä vaikkapa juuri niiden muotiblogien yritysyhteistyöarvonnoista. Näissä juurikin hyvät kirjat pääsevät uusiin rakastaviin koteihin :)

  Osallistun tähän kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 19. Minäkin tykkään blogiarvonnoista ja olen jopa ilokseni voittanut useammankin kerran niissä. En kuitenkaan ihan periaatteesta liity lukijaksi mihinkään blogiin, jossa arvontaan edellytetään lukijaksi kirjautuminen. Haluan päättää itse ja jos arvonta on blogissa, jossa en ole lukijana, en varmaankaan ihan periaatteesta kirjautuisi sinne lukijaksi, jos ei minua muu kiinnosta kuin se arvonta.

  Sanon nyt rehellisen mielipiteeni, että sellaiset arvonnat, joissa saa arpoja sen mukaan onko lukija tai kirjautuuko lukijaksi koen lukijoiden haalimiseksi. Minä ilahdun aina uudesta lukijasta, mutta en missään tapauksessa halua "painostaa" ketään liittymään lukijaksi.

  Liittymistä lukijaksi perustellaan uskollisuuden palkitsemisella. Jos nyt joku kuitenkin liittyy lukijaksi nimenomaan arvonnan takia, ei se mielestäni ole mitään uskollisuutta. Arvonnan jälkeen voi koska tahansa häipyä vähin äänin. Joten ajattelen, että lukijaksi vaatiminen on nimenomaan lukijoiden - edes haamusellaisten - haalimista.

  Enkä sano tätä mitenkään pahalla, vaan näin olen päätellyt mielestäni ihan loogisin perustein. Eikä se minua haittaa, jos niin onkin. Minulle bloggaaminen ei ole kilpailua siitä, kenellä on eniten lukijoita jne.

  Olen itsekin harkinnut pitäväni elämäni ensimmäisen blogiarvonnan, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Se on kuitenkin sellainen arvonta, johon osallistuakseen ei tarvitse kirjautua lukijaksi. Voittajia ei ole vaikea "saalistaa", vaikkeivat olisikaan vakilukijoita, jos esim. vaatii s-postiosoitteen lisäämisen kommenttiin.

  Ja muuten, arvontakirja vaikuttaa kiinnostavalta - mukaan arvontaan, kiitos! :))

  VastaaPoista
 20. Sonja kirjoitti:" Se toki on kaikinpuolin harmillista, että ne jotka eivät edes ole lukijoita, saattavat ottaa osaa arpajaisiin, mutta kirjablogimaailmassa se taitaa olla melko harvinaista?"

  Kyllä se varmaan on melko harvinaista, että lukijaksi kirjautumaton voi voittaa arvonnassa, koska käsittääkseni suurimmassa osassa blogeista kirjautuminen lukijaksi on edellytys, että saa osallistua.

  Minusta se taas syrjii niitä lukijoita, joilla ei ole blogia eikä siksi tunnuksia edes kirjautua mihinkään lukijaksi. Kuitenkin nämä "näkymättömät" lukijat saattavat olla hyvinkin aktiivisia ja innokkaita blogin lukijoita, vaikkei heitä lukijalistalla näykään.

  VastaaPoista
 21. Elegiaa kompaten uskon, että kirjablogeilla on paljon lukijoita, joilla ei ole omaa blogia. Ja on meitäkin vielä, jotka pitävät blogia jossain muualla kuin Bloggerissa.

  Blogger kyllä jyrää kirjablogien keskuudessa, varmaan siksikin, että toisesta Bloggerista on helpompi klikkailla toiseen. En silti itse halua vaihtaa Bloggeriin, vaan suosin suomalaista. (Vaikka juuri nyt oma sivuni temppuileekin…)

  VastaaPoista
 22. Olen mukana kahdella arvalla!

  Minä pidän kirja-arvonnoista, mielestäni se ei ole pelkästään kosiskelua vaan ihan ekologista kirjojen kierrätystäkin. Sitäpaitsi arvontojen tuloksia on kiva odottaa pienellä jännityksellä, josko arpa olisi suosinut!

  Minusta ei ole huono vaatimus, että vain rekisteröityneet lukijat saavat osallistua arvontaan. Eiköhän jokaisella arpojalla ole täysi oikeus päättää, millaisen joukon kesken haluaa kirjansa arpoa! Ja silloin on vähän vähemmän sitä yhteystietojen metsästämistäkin. Minä hieman vierastan sitä, että koko sähköpostiosoite täytyisi ilmoittaa jo tässä kommentoitivaiheessa, koska monilla voi olla pääasiallisessa käytössä esim. työsähköpostiosoite, jota ei ehkä halua näin näkyville.

  Toivottavasti jatkat arvontoja :)

  VastaaPoista
 23. Ihan alkuun: Poistoperjantaita ei saa lopettaa! Se on ihana, suorastaan jo perinne ja eräänlainen tavaramerkkisi hyvin oivallettujen teemapäivien ohella.

  Minä kuulun heihin, jotka pitävät arvonnoista. Blogi"urani" alussa kolmisen vuotta sitten arvontoja ei ollut, mutta kun niitä alkoi tulla, osallistuin varmaan kaikkiin. Nykyisin osallistun niihin, joissa palkintona on kirja, jonka oikeasti haluan voittaa. Tykkään arvonnoista kovasti - voisin lainata Paulaa siinä, että pidän niistä yhtä paljon kirjablogeissa kuin pikkujouluissakin. Ne ovat mukava piristys ja samalla myös mainio tapa kierrättää hyviä kirjoja.

  Mitä sitten tulee "vakiolukijoiden" palkitsemiseen tulee, niin se on kaksipiippuinen juttu. On totta kai vähän kurjaa, jos arvontavoitto menee sellaiselle, joka ei kommentoi blogiin kuin vain arvonnan hetkellä. Kukapa ei ilahtuisi jo tutuksi tulleista vakituisista lukijoista. Mutta on totta, että juuri arvontavoittojen toivossa moni saattaa klikata itsensä lukijapaneeliin, vaikkei välittäisi tippaakaan kirjoista. Itse olen pitänyt arvontoja niin, että joihinkin vain kirjautuneet lukijat ovat saaneet osallistua ja jotkut ovat olleet avoinna kaikille. Nyt olen kallistunut kokonaan jälkimmäiseen suuntaan, koska se on helpompaa.

  Saadakseen tunnukset vaikkapa Bloggeriin ei tarvitse perustaa omaa blogia, pelkät Googlen (esim. Gmail, Picasa) tunnukset riittävät. Mutta ymmärrän silti, etteivät kaikki halua kirjautua itselleen outoon systeemiin.

  En nyt osallistu poistoperjantain arvontaan, koska Poikani Kevin odottelee hyllyssäni sopivaa lukuaikaa.

  VastaaPoista
 24. Minä lähden taas kolmella mukaan.

  Minusta blogiarvonnat ovat mukavia, ja lähden niihin mielelläni mukaan, jos ne ovat tarpeeksi kiinnostavia (eivätkä liian monimutkaisia). Ja olen TN:n kanssa täysin samaa mieltä siitä, että arvonnan järjestäjällä on täysi oikeus sanella järjestämänsä arvonnan säännöt; blogin lukijalla on sitten täysi vapaus päättää osallistuuko vai ei.

  VastaaPoista
 25. Ymmärsin, että tässä postauksessa kysyttiin mielipiteitä ja niitä näyttääkin olevan monenlaisia. Mielipide ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yrittää luoda jotain sääntöjä. Lienee itsestään selvää kaikille että bloginpitäjä itse määrää säännöt blogissaan. Hassua, että se pitää edes ottaa esille.

  Nuo s-postiosoiteperustelut ovat mielestäni siinä mielessä "tekosyitä", koska sähköpostitilinkin voi perustaa tyyliin minuutissa, jos ei ole muuta kuin työosoite. Jos sen kokee liian hankalaksi, niin ei tosiaan ole pakko osallistua arvontaan.

  Itse koen "vakilukijoiksi" myös ne lukijat, jotka eivät kommentoi kuin harvoin. Itse seuraan (ja olen lukijana: olen myös tässä blogissa, koska pidän Kirjavasta Kammarista ihan aidosti ja tykkään lukea näitä postauksia) monia blogeja, mutta en millään ehdi kommentoida kaikkiin.

  Aina ei myöskään tule mieleen mitään, vaikka postaus olisikin mielenkiintoinen. En kannata pakkokommentointia. Voihan sitä nauttia ihan lukemastaankin ilman että sanoo mitään. Minä siis käsitän, ettei kommentointi ole sama asia kuin aktiivinen kävijä ja bloginlukija.

  Niin että mistä sen tietää, että arvontaan osallistuja ei seuraa aktiivisesti blogia, vaikkei kommentoisikaan muuta kuin arvontoihin? Ei mistään. Eiväthän kaikki lukijaksi kirjautuneetkaan koko ajan ole kommentoimassa - jos koskaan.

  Minä pidän näistä arvonnoista, kuten jo sanoin, ja otan niihin mielelläni osaa ja toivon, että poistoperjantai jatkaa. Mutta on minulla silti mielipide. :)

  Vuorostani Reeta Karoliinaa kompaten: uskollinen lukija tarkoittanee Bloggeriin tilin tehnyttä henkilöä, joka voi kirjautua lukijaksi. On niitä kirjablogeja kuitenkin muissakin palveluissa, esim. Vuodatuksessa.

  Jotenkin tuli tunne, että tällainen mielipide koetaan jotenkin loukkaavana tai hyökkäävänä. Se ei ole tarkoitukseni ja se on vain mielipide asiasta - ei siis mistään blogista tai bloggaajasta.

  VastaaPoista
 26. On arvontalaulun aaaaaika...

  Tällä kertaa EN osallistu arvontaan (Poikani Kevin on jo hyllyssäni), mutta liputan arvontojen puolesta.
  Ne ovat kiva piriste eikä keneltäkään pois. Osallistun arvontoihin jos kirja kiinnostaa ja minulla ei sitä ole. Muussa tapauksessa toivotan vain ajatuksissani onnea muille :)
  Arvontoja on jo paljon, mutta entä sitten? Kaikkiin ei ole pakko osallistua, harvoin tarjolla on samoja kirjoja.
  En koe arvontoja kalasteluna :)

  VastaaPoista
 27. Minusta perjantaiarvontasi on hieno juttu! Itse en varmasti pystyisi näin säännölliseen toimintaa, vaikka kirjojen hamstraajana se tekisikin hyvää. Pidä ihmeessä hienosta perinteestäsi kiinni, Karoliina!

  Muutoinkin suhtaudun arvontoihin positiivisesti. Osallistun sen mukaan, minkä ehdin ja pystyn. Monta ihanaa kirjaa on löytänyt luokseni ja jokainen kirja on ilahduttanut mieltä aidosti. Samoin on ilahduttanut se, kun joku muu on voittanut jonkun todella upean kirjan.

  Se, mistä en pidä, on tämä sävy, jolla nyt suhtaudutaan siihen, että joku kokee jonkun asian valtavirtaa poikkeavalla tavalla. Hyvänen aika, ei kai tästä asiasta tarvitse olla samaa mieltä? Onko täällä meneillään jokin kerhoutuminen ;)

  On kurjaa, jos erilaista mielipidettä pitää pyydellä anteeksi.

  Hieno kirja on tällä viikolla arvonnassa. En osallistu itse arvontaan, koska kirja on jo hyllyssä. Onnea osallistujille!

  VastaaPoista
 28. Mie itse osallistun aktiivisesti arvontoihin ja olen niitä myös omassa blogissani vuosipäivien jne. vuoksi järjestänyt. Olen ihaillut tarmoasi järjestää arpajaiset joka viikko, koska se ei tosiaan ole ilmaista ja näet varmasti vaivaa postitukseen yms.

  Minusta tämä on ihan selkeä juttu, ne jotka eivät halua arvontoihin osallistua, eivät osallistu. Ne jotka haluavat, osallistuvat. Jotka eivät halua, että muut arpovat, ymmärtäisivät että se on kuitenkin melko pieni harmi elämässä.

  En yllättäen osallistu tähän kyseiseen arvontaan. :)

  VastaaPoista
 29. Tästä kirjasta olen lukenut niin paljon kehuja, että olen kolmella arvalla mukana :)

  Minä tykkään arvonnoista ja osallistun ahkerasti, mikäli kirja kiinnostaa ja minulla ei sitä itselläni ole. Minä tykkään näistä teemapäivistä ja ihan kaipaan sitä jo päättynyttä kirjahylly-keskiviikkoa! :)

  Mutta palatakseni arvonta-asiaan: olen tehnyt periaatepäätöksen, että en rekisteröidy minkään blogin lukijaksi vain arvonnan takia. Jos taas blogi on kokonaisuutena sellainen, jossa viihdyn ja jonne haluan palata uudelleen, niin rekisteröidyn kyllä. Joskus on käynyt niin, että vasta arvontaan osallistuessa huomaa, ettei olekaan entuudestaan rekisteröitynyt lukija, vaikka olisi säännöllisesti käynyt lukemassa.

  Eli ei mitään uutta lisättävää keskusteluun, mutta kun halusin ottaa osaa ;)

  VastaaPoista
 30. Minusta on hauska osallistua arvontoihin eivätkä ne ole vaikuttaneet siihen mihin sivustoihin olen liittynyt. Sisältö vaikuttaa :)

  Mukana kolmella arvalla ja toivon että kivat poistoperjantait jatkuisivat. Toivoisin muutenkin että koko blogimaailma hieman rentoutuisi. Annetaan kaikkien kukkien kukkia eikä blogata verenmaku suussa :)

  VastaaPoista
 31. Arvonnat ovat ehdottomasti positiivinen juttu! Jos voi samalla harrastaa kirjojen kierrätystä ja ilahduttaa ihmisiä, niin sehän on vain mukavaa. :) Itse tosin osallistun aika harvoin ja valikoiden, koska lukemista on muutenkin odottamassa niin paljon, ja usein saatan sen arvontakirjan jo omistaakin (kuten myös Poikani Kevinin - väliin jää siis tämäkin ;).

  Omia arvontoja järjestäessäni olen todennut että annan mieluiten kaikille osallistujille tasa-arvoisesti sen yhden arvan, juurikin Elegian mainitsemista syistä - kaikki eivät ole Blogger-käyttäjiä eikä tarvitsekaan olla, kaikilla ei ole blogia johon linkittää, ja joku voi lukea blogiani säännöllisesti vaikka ei ikinä olisi kommentoinut, tai kirjautunut virallisesti lukijaksi.

  Mutta ei mulle ole yhdessäkään kirjablogissa tullut sellaista tunnetta että joku erikseen kalastelisi lukijoita lupaamalla lisäarpoja, eikä tarkoitukseni ole tippaakaan moittia tuota tapaa. Kaikilla on omat syynsä järjestää arvonta juuri niin kuin itse haluavat!

  (Ja aika kaksinaamaista se moittiminen olisikin, kun kerran olen itsekin osallistuessani rohmunnut ne kaikki kolme arpaa jos sellaisia kerran on ollut tarjolla, heh :D)

  VastaaPoista
 32. Kolmella arvalla ollaan mukana, tämä kirja kiinnostaa!

  Mun mielestä kenenkään ei ole pakko osallistua arvontaan, jos pitää niitä typeränä, eikä kenenkään ole niitä pakko väkisin järjestää. Tämä on yksi sinun blogin omista jutuista, toisissa blogeissa omat jutut on jotain muuta. Sanoisin että tuo on vain kateellisten panettelua, teet ihan niinkuin susta tuntuu kivalta jatkossakin.

  VastaaPoista
 33. "Kateellisten panettelua"? Mikä täällä on kateellisten panettelua? Karoliina kysyi mielipidettä tykkäämmekö me lukijat arvonnoista ja lukijat vastasivat: valtaosa tykkää, muutama ei niin välitä, mutta ei niistä myöskään mitenkään häiriinny.

  Joskus tuntuu, että blogimaailmassa pyritään kaikin keinoin tilanteeseen, jossa kaikki ovat ihan kaikesta samaa mieltä. Jos joku on toista mieltä niin onkin yhtäkkiä "kateellinen".

  Ihan oikeasti toivon, että Laura vähän tarkennat tuota kuka täällä on Karoliinalle kateellinen ja millä lailla?

  Vakkarilukijoista vielä sen verran, että minä tiedän, että "live"tuttavistani löytyy kymmenittäin blogini vakkarilukijoita. He vain ovat liian ujoja kommentoimaan tai vierastavat kommentointia, koska eivät itse bloggaa. Kun tapaamme sukujuhlissa tai muualla he kuitenkin tulevat kertomaan, että tykkäävät blogistani ja lukevat sitä viikottain. Minulle he ovat ihan yhtä tärkeitä lukijoita kuin ne aktiivisesti kommentoivat. Itsekin luen säännöllisesti monia blogeja, joihin en ehdi kommentoimaan.

  VastaaPoista
 34. Tuo on muuten Reeta Karoliina totta, mitä sanoit vakkarilukijoista. Miekin aina ilahdun kun kuulen, että joku ystävä tai sukulainen on blogissani vieraillut, koska en ole asiasta aiemmin tiennyt, sillä he eivät tohdi tai halua osallistua keskusteluun.

  Olen myös siksi halunnut kirjoittaa niistä kirjoista, joista luen, vaikka ne monien muiden blogeissa olisivat jo pyörineet, sillä blogiani lukee vaikka sellaisia sukulaisia, jotka eivät muiden blogeissa käy. Heillehän se juttu on silloin aina uusi ja ajankohtainen. :)

  VastaaPoista
 35. En tule mukaan arvontaan, palkintokirja on loistava mutta liian rankka minulle tällä kertaa;-

  Mutta yleensä arvonnat ovat kiva tapa kierrättää kirjoja ja on pelkästää mukavaa, että ne, joille kirjoja kertyy liiankin kanssa, laittavat niitä tällä lailla jakoon.

  Ihania juttuja olet saanut, tuo laukku ja päiväpeite, siis oikein vaan tosi kauniita molemmat!

  Antoisia messupäiviä ja muutenkin kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 36. "Kyllähän minä mielelläni otan lisää lukijoita, en minä sitä kiellä, ja osaltaan arvonnatkin tähtäävät siihen. Ainakin se, kun kannustetaan muita bloggaajia linkittämään arvonta. Siten voi saada uusia kiinnostuneita kävijöitä blogiin, jotka hyvällä tuurilla myös jäävät. "

  Tässä on minusta oivaltava kohta. "Jotkut hyvällä tuurilla myös jäävät." Loppupeleissä vaikka joku blogiin tutustuisi arvonnan vuoksi, niin ei hän lukijaksi sen perusteella jää. Kyllä siihen vaikuttaa aivan toiset asiat. Olen itsekin löytänyt uusia blogeja arvontalinkkejen kautta ja hyvä niin, olen saanut lukulistalleni loistavia blogeja tätä kautta!

  Itse koen joskus vähän kiusaavana sen seikan, että luen kaikkia blogeja bloglovinin kautta enkä bloggerin. Tästä on seurannut se, että toisinaan kun jossain lukemassani blogissa on ollut minua kiinnostava arvonta ja olen halunnut siihen osallistua, niin olen jo kirjoittamassa "että tietysti kolmella mukana" tms, kunnes tajuan, että herttinen, enhän minä olekaan bloggerin kautta tässä lukijana! (Aina en kehtaa liittyä arvontojen yhteydessä bloggeriin lukijaksi vaikka olisin jo lukija muuta kautta, vaan odotan arvonnan menevän ohi...) Nykyään yritän muistaa lisätä blogit myös bloggeriin, vaikka edelleen käytän bloglovinia.

  No joo. Tällainen miete asiasta.

  Arvontaan en nyt osallisut, kun itsellä tuo kirja jo hyllyssä on.

  VastaaPoista
 37. Oijoi, ehdottomasti mukana arvonnassa! Sain tuon vasta ihan hetki sitten luettua, mutta tykkäsin niin paljon, että olisi kiva jos se löytyisi ihan omastakin hyllystä :)

  Käyn linkittämässä tämän blogiini, eli kolmella mukana!

  VastaaPoista
 38. Poistoperjantai on huippu juttu! :)

  Älä välitä siitä mitä jotkut ajattelevat, jos omasta mielestä on kivaa niin eiköhän se riitä?

  Toivottavasti osuisi joskus onni omallekin kohdalle!

  Kahdella arvalla mukana tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 39. Minusta arvonnat ovat kivoja ja Poistoperjantai vallan ihana. En osallistu seuinkaan aina, mutta on hauskaa tulla perjantaisin kurkkaamaan, mikä kirja tällä kertaa on arvonnassa. Ja kirjojen kierrättäminen noin yleisesti ottaen on positiivista.

  Tämä 1-3 arvan jakaminen tuntuu olevan todella vakiintunut käytäntö ainakin kirjablogeissa. Mietin, että noudattavatko blaggarit sitä joskus ihan tavan vuoksi, miettimättä sen tarkemmin, miksi esim. lukijaraatiin kuulumisesta saa lisäarvan.

  Ehkä onkin hyvä, että tämäkin asia on noussut esille, niin asiasta voi keskustella.

  Ymmärrän kyllä ajatuksen, että vakilukijoita halutaan palkita, mutta kuten moni on sanonutkin, lukijaraatiin kuuluminen ei kerro yksiselitteisesti siitä, onko uskollinen lukija. Ei minullakaan ollut bloggeritunnuksia ennen oman blogin perustamista, mutta luin blogeja paljon ja kommentoinkin välillä, nimimerkillä.

  En ole kuitenkaan huomannut, että kirjablogeissa olisi huomattavissa samanlaista ilmiötä kuin esim. muotiblogeissa, joissa arvonnat ihan selvästi vetävät paikalle ihmisiä jotka eivät blogia muuten lue. Ihan vain ilmaisen tavaran toivossa. Kirjat eivät varmaan ole niin houkuttelevia muille kuin meille kirjojen rakastajille :)

  Tällä kertaa en osallistu arvontaan, mutta joku muu saa mahtavan kirjan.

  VastaaPoista
 40. Tykkään blogistasi, saan kirjavinkkejä sieltä.
  Arvontaan kahdella mukaan!

  VastaaPoista
 41. Vierailen, luen, en juuri kommentoi, mutta mielelläni luen tiettyjä blogeja. Saadakseni uusia ajatuksen pisaroita?
  Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 42. Osallistun kolmella mukaan. :-)

  Itse en koe arvontoja "halpamaisina" tekoina, jotta bloggaaja saisi lukijoita. Minusta on mukavaa, että ihmiset jakavat kirjallista iloa eteenpäin ja arvontojen kautta voi hyvällä tuurilla löytää vaikkapa uuden lempikirjan. Lisäksi hieman ihailen niitä, jotka arvontoja voivat pitää, sillä itse en vain millään pysty luopumaan yhdestäkään kirjastani :-D Jokainen kirja on minulle rakas ja lisäksi koen, että saatan tarvita jokaista joskus opettajan työssäni. :-)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 43. Olen tosi laiska osallistumaan arvontoihin (en osallistu nytkään koska kirja löytyy jo omasta hyllystä), mutta tulin vain sanomaan samaa mitä muutkin: arvonnat on kivoja ja hyvä tapa pistää kirjoja kiertoon. Älä lopeta poistoperjantaita!

  VastaaPoista
 44. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 45. Arvonnat ovat ihan kivoja blogien piristyksiä, pitäisi pistää toimeksi itsekin blogimuutosten kunniaksi. Ja totta kai osallistun nytkin arvontaan, kahdella arvalla. (niin, luen kyllä blogiasi muutenkin kuin poistoperjantaiden osalta) Tästä kirjasta olen aina välillä lukenut jossain, mutta suht' rankan aiheen takia on jäänyt hankkimatta. Ehkäpä nyt sitten...

  VastaaPoista
 46. Tykkään kovasti Kirjavan kammarin poistoperjantaista, mutta en poistu lukijaraadista vaikka arvonnat loppuisivatkin :) Täytyy nostaa hattua sinulle kun jaksat järjestää arvontoja ja luopua loistavista kirjoista muiden iloksi!

  Pidän muutenkin blogeissa järjestettävistä arvonnoista, mutta en liity pelkän arvonnan takia minkään blogin lukijaksi. Minulla lukijaksi liittymiseen vaikuttaa blogin sisältö ja tyyli. Arvonnan järjestäjällä on kuitenkin oikeus valita, kuka arvontaan saa osallistua, oli tarkoituksena sitten saada lisää lukijoita tai palkita vanhoja. Ainahan voi jättää osallistumatta mikäli arvonnan säännöt eivät miellytä :)

  Sonja mainitsi, että ei-lukijan voittaminen arvonnassa on harvinaista; omassa blogisynttäriarvonnassani toinen voittajista oli lukija ja toinen ei. Kaikille osallistujille oli tarjolla yksi arpa, sillä halusin kaikille samanlaisen mahdollisuuden voittoon. Mikäli joskus innostun järjestämään uuden arvonnan tulen todennäköisesti jatkamaan samalla yhden arvan linjalla.

  Poikani Kevin on edelleen lukematta, osallistun kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 47. Kiitokset keskustelusta ja onnea matkaan kaikille arvontaan toistaiseksi ilmoittautuneille!

  Kiitokset myös laukku- ja peittokehuista, sekä hyvän viikonlopun toivotuksista!

  Kommentteja oli tällä kertaa paljon ja monet sisällöltään samanlaisia, joten en tällä kertaa vastaa jokaiseen erikseen, mutta olen kyllä jokaisen ajatuksella lukenut. Kiitos niistä kaikista! Tosi monet olivat niin ihania ja/tai hauskoja!

  Tarkoitus oli tosiaan, että kaikki saavat kertoa mielipiteensä arvonnoista yleensä ja/tai tästä poistoperjantaiperinteestä. Vedin vastauksista sen johtopäätöksen, että enemmistön mielestä voin jatkaa poistoperjantaita ilman suurempia ärsyyntymisiä, mutta (tietenkään) kaikki eivät arvontoja pidä suuressa arvossa.

  Suurempaa hajontaa oli mielipiteissä ns. reiluista arvonnoista, mikä on ymmärrettävää. Mietin mahdollisimman järkeviä tapoja jatkuvasti itsekin.

  Minä myönnän mielelläni, että olen iloinen kasvavasta lukijajoukosta. Pidän blogia myös siksi, että ajattelen minulla olevan sanottavaa muille, ja että haluan jakaa hyvän kirjallisuuden ilosanomaa mahdollisimman monille. Kyllähän muukin media tavoittelee mahdollisimman suurta seuraajajoukkoa, mutta heillä tietysti suurena kannustimena on raha, toisin kuin suurimmalla osalla kirjabloggaajia.

  Pidän sellaista blogia kuin itse haluan, mutta minulle on myös ilo miellyttää lukijoitani. Tietenkin vedän itse rajani: en esimerkiksi paljastaisi täällä rintojani, vaikka sitä toivottaisiin - eikä varmaan tämä pääosin naispuolinen lukijakunta toivoisikaan. :D :D Hieman karkea esimerkki, mutta ymmärtänette idean. Silti pidän tätä blogia paitsi itselleni myös lukijoilleni, joiden mielipidettä kyllä kuuntelen.

  Korostan vielä sitä, että tuon virallisen lukijaraadin koko ei sinällään ole minulle tärkeä, vaikka antaahan se jotakin osviittaa. SIlti esimerkiksi Google Analyticsin tilastoista näen paremmin, kuinka moni blogissa todella käy. Se lisäarvan anto raatiin kuulumisesta tulee siis tosiaankin vain siitä, etten keksi parempaakaan tapaa edes yrittää palkita niitä, jotka seuraavat blogia säännöllisesti, minkä mielelläni tekisin. Juuri siksi, etten voi sitä mitenkään tietää, ellei tuo seuraaja kommentoi säännöllisesti (usein kommentoivat toki muistan). En tarkoita, että kaikkien pitäisi kommentoida säännöllisesti, mutta jos ei ole rekisteröity lukija eikä kommentoi, en voi tietää lukijan olemassaolosta. Voisihan sitä tietysti järjestää omantunnon arvonnan, eli tilaa toinen arpa, jos mielestäsi luet blogia aktiivisesti. :) Ymmärrän hyvin sen, että moni nykyisin päätyy yhteen arpaan jokaiselle, mutta minä nyt toistaiseksi yritän vielä suosia vakiolukijoitani, vaikka keinot huonoja ovatkin.

  (Jatku...)

  VastaaPoista
 48. Minunkaan arvonnoissani ei siis täydy liittyä lukijaksi, mutta liittyneet saavat ylimääräisen arvan. Laitoin viimeksi ensimmäisen kerran ehdotuksen lisätä ilmoittautumiseen sähköpostiosoite, jos tietää, ettei käy usein lukemassa blogiani. Pakko ei ole sitäkään tietenkään laittaa, mutta harmillisen usein kirjat ovat jääneet lähettämättä, kun voittajat eivät huomaa voittaneensa eikä minulla ole yhteystietoja.

  Osallistuakseen ei tarvitse olla (Blogger-)blogiakaan, mutta linkityksestä saa lisäpisteitä, sillä sehän on ilmaista mainosta. Ja kuten sanoin, en häpeä tunnustaa, että otan mielelläni mainosta blogilleni ja mahdollisia uusia lukijoita. Linkitysarvan poistamista en edes mieti kovin paljon, sillä se on minusta selkeämpi. Toki se asettaa blogin omistajat parempaan asemaan, mutta en näe tuota suurena epäkohtana, vaan ihan reiluna menetelmänä.

  Myös minulla on perheenjäsenissä, sukulaisissa, ystävissä, kavereissa ja tuttavissa paljon lukijoita, jotka eivät koskaan kommentoi, tai kommentoivat äärimmäisen harvoin. Hih, en nyt tiedä, miksi he eivät olisi minulle yhtä tärkeitä kuin muutkin lukijat, mutta sanon nyt vielä, että tietenkin ovat. He eivät muuten koskaan osallistu arvontoihin! Isi kerran osallistui ja hänelle kyllä sanoinkin, että saa voittaessaan maksaa itse postikulut. Siksiköhän se osallistuminen muuten loppui siihen? :D

  Lopuksi totean vielä, että minun blogissani on useitakin kertoja voittanut yhden arvan nimimerkki, ja että olin itse erittäin aktiivinen nimimerkkikommentoija kirjablogeissa varmaan vuoden ennen kuin otin Blogger-tunnukset (oli minulla Gmail ennenkin, mutten koskaan jaksanut ottaa selvää, miten Blogger-tunnukset sen kanssa toimivat) tai perustin oman blogini. Ja osallistuin tyytyväisenä arvontoihin sillä yhdellä arvallani. Sitä en enää muista, voitinko koskaan. :D

  Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja tavataan blogiarpajaisissa ja/tai muualla! <3

  VastaaPoista
 49. En koe jokaviikkoista arvontaa häiritsevänä enkä kosiskeluna. Jos sinulla olisi jatkuvasti sellaisia palkintoja joita muilla ei olisi mahdollisuuksia antaa, vaikkapa lahjakortteja joka ikinen viikko, niin sitä voisi jo pitää lukijoiden ostamisena.

  Kolmella mukana!

  VastaaPoista
 50. Kahdella arvalla mukana (jälleen kerran). Poikani Kevin on keikkunut lukulistallani jo pitkään, mutta jostain syystä ei ole vielä lukuun asti päätynyt. Josko nyt... En koe arvontoja kosiskeluna. Ainakin sinun lukijakuntasi tuntuu olevan aidosti kiinnostunut kirjasta osallistuessaan poistoperjantaihin. Sitä paitsi; kierrätys ei voi oikein koskaan olla pahasta. Tykkään kirjablogien tavasta laittaa (arvontojen kautta tai muulla tavalla) kirjoja hyllystä kiertoon.

  VastaaPoista
 51. En osallistu tämänviikkoiseen arvontaan, koska kirja löytyy jo hyllystäni (en vain ole lukenut sitä vielä). Linkitän kuitenkin. :)

  Minäkään en koe kirjablogien arvontoja lukijoiden kosiskeluna tai haalimisena, vaan minusta arvonnat ovat mukava ja piristävä lisä. Olen itsekin järjestänyt pari arvontaa ja se on ollut minusta kauhean kivaa. Varsinkin arvontoihin osallistuminen on hauskaa, sitä ihan oikeasti jännittää, osuuko arpaonni kohdalle. :) Jos jaksat, jatka vaan samaan malliin, Poistoperjantai on jo klassikko!

  VastaaPoista
 52. Osallistun Poikani Kevin -kirjan arvontaan yhdellä arvalla. Kirja on kummitellut mielessäni jo jonkin aikaa, mutta olen sitä tähän asti kiertänyt koska aihe tuntuu niin vaikealta ja haastavalta. Ehkä nyt...

  VastaaPoista
 53. Löysin blogiisi sattumalta viime viikolla, kun etsin uusia lukuvinkkejä netistä. Taisit samalla saada uuden lukijan :)

  Ja osallistun nyt tietenkin samalla arvontaan, tuon kirjan lukeminen on ollut mielessäni aikaisemmin, mutta jotenkin olin unohtanut sen kokonaan.

  VastaaPoista
 54. Minäkään en monen muun kommentoijan tavoin koe arvontoja mitenkään kosiskelevina. Minusta on mahtavaa, että bloggaajat haluavat ja viitsivät jakaa kirjojaan myös eteenpäin uusille lukijoille! Voisin ottaa itsekin esimerkkiä, koska oma kirjahyllyni voisi kaivata vähän karsimista. :)

  Osallistun taas kolmella arvalla mukaan!

  Kaunis laukku, näyttää juuri kirjakantamuksille sopivalta! :)

  VastaaPoista
 55. Osallistun yhdellä.

  Heidi K.

  VastaaPoista
 56. Minä ilmoittaudun joukkoon, joka ei välitä arpajaisista. Kun ekan kerran voitin arpajaisista kirjan, sovin tapaamisen arpojan kanssa ja kirja vaihtoi omistajaa. Oli kiva tavata arpoja ja jutskailtiin kaikenlaista. Sitten kun menin kotiin, aloin ihmetellä että miksi ihmeessä menin kasvattamaan kirjapinojani käytetyllä pokkarilla, jonka lukeminen ei minua kauheasti edes kiinnosta? Kirja päätyi sittemmin lukemattomana divariin. Sen jälkeen en muista osallistuneeni kirja-arpajaisiin. Lahjakorttiarpajaisiin olen osallistunut, kerran voitin sellaisesta sitten "lohdutuspalkinnon", eli kirjan, joka sekin varmasti päätyy lukemattomana divariin. Ei vaikuttanut niin houkuttelevalta että nousisi lukulistallani kovin korkealle. Toisesta lahjakorttiarvonnasta voitin lahjakortin, sitten mietinkin huolellisesti, millaisiin kirjoihin lahjakortin käyttäisin, että ne päätyisivät pysyvästi osaksi hyllyäni. Päädyin runokirjoihin. :)

  Käytettyjä kirjoja saa divareista halvalla, kierrätyskeskuksista vielä halvemmalla. Kesällä ostin priimakuntoisia kirjoja kierrätyskeskuksesta euron kappale, eräästä divarista poimin kiinnostavan julkaisun ilmaiskorista. Miksi haluaisin satunnaisia käytettyjä kirjoja postitse kotiini?

  Jos kirjablogeja ja -arvontoja olisi ollut olemassa silloin kun olin opiskelija, olisin varmaan osallistunut innolla kaikkiin arvontoihin, koska silloin käytin todella vähän rahaa kirjojen ostamiseen (edes divarista) mutta olisin varmasti ottanut innolla täydennystä kirjakokoelmiini. Nyt tilanne on päinvastainen: olemassa oleviakin kirjoja pitäisi karsia raskaalla kädellä...

  Pyrin rajoittamaan omistamieni kirjojen määrää ja vien ahkerasti kirjoja divariin tai annan kirjoja pois muuta kautta. Olen vienyt kirjoja esimerkiksi työpaikalle ja kehottanut työkavereita ottamaan pinosta mitä mielii. Ehkä se on sitten minun vastineeni blogiarpajaisille: live-arpajaiset, ja jokainen osallistuja voi valita mitä voittaa. Nytkin odottaa muovikassillinen kirjoja poisviemistä, siellä on kaikkea Millennium-trilogiasta lähtien.

  Olen koettanut suhtautua blogiarpajaisiin niin, että arpokoot ja osallistukoot ketkä haluavat, eihän minun ole pakko arpajaisiin osallistua. Mutta myönnän, että olen aina vähän pettynyt, kun blogiotsikoissa näkyy ilmoitus arpajaisista, sillä mieluiten luen kirjablogeista kirjajuttuja.

  Vähäinen arvonta-aktiivisuuteni näkyy kai siinäkin, että hoksasin tulla tänne keskustelemaan asiasta vasta näin myöhään. :)

  VastaaPoista
 57. Kiitos vielä viimeisimmistä, mielenkiintoisista ja ihanista kommenteista, ja tervetuloa Annipennille!

  Salla, vaikka minä olen yhäkin hyvin pienituloinen, osallistun kuitenkin nykyisin hyvin valikoiden arvontoihin, eli vain sellaisiin, joissa tarjolla on kirja, joka ihan oikeasti kiinnostaa tarpeeksi halutakseni sen hyllyyni. Silti minusta kaikki arvonnat ovat kivoja ja on jännittävää käydä kurkkaamassa, mitä olisi tarjolla. Ja vaikka saman kirjan saisi halvalla vaikkapa Kierrätyskeskuksesta, on arvonnoissa aina oma jännityksensä, ja lisäksi minulle hyvin vähän kodin ulkopuolella liikkuvalle postilaatikkoon putoavat kirjat ovat kiva ylläri. :)

  Ja sehän onkin hyvä, että arvonnoista ilmoitetaan otsikoissa, niin ei tule hämäännyttyä ja mentyä lukemaan sellaista, mikä ei kiinnosta! Minä luen ajan puutteessa usein muutenkin hyvin valikoivasti blogien päivityksiä, joten informatiiviset otsikot ovat suosiossani.

  Ja nyt onnea kaikille, lähden arpomaan. :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...