perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitkä poistoperjantai

Hyvää pitkäperjantaita! Tänään poistovuorossa on alkuvuoden uutuuskirja, Jouko Sirolan Etsijä ja hänen neljätoista elämäänsä (Teos). Sain tämän työtehtävän takia, mutta se peruuntui, ja pelkään pahoin ettei minulla tule ainakaan tarpeeksi nopeasti tartuttua tähän mielenkiintoisen oloiseen teokseen ennestään pitkästä lukulistasta johtuen. Parempi päästää kirja toiseen kotiin ihmiselle, joka haluaa minua kiihkeämmin päästä sen maailmaan.


Kustantaja kuvailee teosta seuraavasti:

"Raju kuvaus maailmasta, joka on samaan aikaan täysin vieras ja pelottavan tuttu.Etsijä asuu kuolleessa kaupungissa eikä nuku koskaan, sillä hän menehtyy joka päivä väkivaltaisesti ja herää aamulla uutena ihmisenä, vailla menneisyyttä ja muistikuvia.Hän herää toimistostaan, kuten kuka tahansa toimistotyöntekijä, ja ryhtyy päivän töihin. Hänen toimistoonsa tulee toisinaan asiakkaita, jotka pyytävät apua. Avun tarpeet tuntuvat olevan kuolleiden kaupungissa kovin erilaisia, epäilyttäviäkin.Etsijä tapaa viehättävän suuren naisen, matkaa silmänsä sulkemalla sisäiseen kellariin, tukkii kohtalokkaan vuodon, joutuu vallankumouksen pyörteisiin, kohtaa noidan sekä tämän ahdistelemia lapsia ja erään klovnin, jolla vitsit eivät ole vähissä. Etsijä joutuu myös kohtaamaan kuolleiden kaupungin taivaassa asuvia hallintopäälliköitä, enkeleitä, talousjohtajia ja budjettien kymmenpäisiä laskijoita.Tarina tarinalta kuolleiden kaupunki saa yhä enemmän värejä ja Etsijän elämä alkaa saada tarkempaa merkitystä. Tosin kuolleiden kaupungissa elämän tarkoitus on hieman kyseenalainen juttu.Jouko Sirolan romaani Etsijä ja hänen neljätoista elämäänsä on raju kuvaus maailmasta, joka on samaan aikaan vieras ja pelottavan tuttu. Se on surrealistinen ja absurdi yhteiskunnallinen kokoelma tarinoita. Se hirvittää ja naurattaa, ei jätä rauhaan."

Blogeissa en muista tätä nähneeni, mutta arvionsa ovat kirjoittaneet esimerkiksi Hesari sekä Aamulehti.

Arvontaan ilmoittautumisaikaa on torstaihin 28.4. klo 17.00 saakka ja ilmoitan voittajan viimeistään perjantaina 29.4. Arpalipukkeita saa yhden kustakin seuraavasta toiminnasta: kommentoimalla tätä kirjoitusta ilmoittaen haluavansa mukaan arvontaan, olemalla mukana blogin oikean sivupalkin lukijaraadissa tai liittymällä siihen, linkittämällä tämän arvonnan oman bloginsa sivupalkkiin. Yhteensä voi siis saada jopa kolme lipuketta.

Onnea arvontaan ja leppoisaa pääsiäisen jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Kahdella arvalla mukana! :)

  Niin ja hyvää pääsiäistä tietenkin!

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukana!!
  Keväistä, iloista pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 3. Kahdella arvalla mukana!

  Hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi! :)

  VastaaPoista
 4. Enpä ole aiemmin kuullut koko kirjasta, mutta kiinnostus heräsi kustantajan kuvauksen ja Hesarin arvion myötä.

  Eli kolmella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 5. Kahdella mukaan! Melkoinen lukukokemus tiedossa, sikälimikäli voitto tulee ;)

  VastaaPoista
 6. Mukana jälleen kahdella arvalla.

  Ja oikein hyvää pääsiäistä sinulle. :)

  VastaaPoista
 7. Oho, täällä on näemmä toinenkin Katriina! Hätkähdin tätä postaustasi lukiessani, sillä en ole osallistunut tuohon poistoperjantain arvioon (vaikka kirja vaikutti kyllä aika mielenkiintoiselta). Tästä lähin täytynee kommentoida gmailiin aina kirjautuneena.

  VastaaPoista
 8. Perinteisesti kolmella mukana! Pääsiäistervehdys pakkaamisen keskeltä, pian mekin mennään. :)

  VastaaPoista
 9. Kaksi arpaani saavat etsiä Etsijää.

  VastaaPoista
 10. Yhdellä mukana, Taisa :)

  VastaaPoista
 11. Nyt kollektiivisesti: onnea arvontaan kaikille tähän mennessä mukaan ilmoittautuneille, sekä kiitos pääsiäistoivotuksista! (Pääsiäisessä oli paljon hyvää, vaikka sairastimme koko perhe vatsaflunssaa vuorotellen.)

  Katriina - minäkin luulin ensin, että voittaja olit sinä. :) Ja samaan syssyyn täytyy todeta, että luulin rekisteröityneen lukijani nimeltä Maiju olevan pikkusiskoni, mutta ilmeisesti näin ei olekaan, vaikka hänkin täällä välillä kommentoi omalla nimellään. :D

  Nyt aurinkoon, ja blogin pariin taas myöhemmin!

  VastaaPoista
 12. Kolmella arvalla taas mukana yrittämässä onneaan! :-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...