maanantai 7. tammikuuta 2013

Muuttouutinen maanantaina

Kirjava kammari muuttaa. Tämän viikon torstaina, eli 10.1., avataan Anna-lehden uudistetut nettisivut. Torstaista alkaen blogini löytyy sieltä, osoitteesta www.anna.fi/kirjavakammari.

Tämä saitti jää tänne, mutta ei enää päivity. Uudestakin osoitteesta löytyvät kaikki Kirjavan kammarin vanhatkin postaukset, eli blogiarkistot on kopioitu sinne. Pohja vaihtuu Bloggerista Wordpressiin, ja varmasti vielä tässä alkuvuoden aikana tehdään pieniä muutoksia ja hiontaa, mutta kurkistamisen perusteella uusi blogipohja näyttää pitkälti samalta kuin tämä vanha ja lienee vähintään yhtä toimiva.

Paljon pysyy ennallaan, mutta pieniä muutoksia olen blogia varten tälle keväälle suunnitellut - jo ennen kuin muutosta Annaan sovittiin. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että haluaisin siirtyä lähes pelkistä kirja-arvioista hieman fiilistelevämpään suuntaan. Kirjat pysyvät blogin pääasiana, mutta kirjoitan jatkossa ehkä enemmän lukemisesta yleensä ja kirjojen ihanuudesta. Pikemmin esittelen kirjoja ja lukuelämyksiä kuin kirjoitan analyyttisiä arvioita.

Näin siis suunnittelen. Toisaalta tiedän olevani monisanainen, joten esittelyt saattavat kuitenkin venyä pitkiksi. Muutenkin muutun vain siten ja sen verran, kuin hyvältä tuntuu, ja lopputuleman vasta aika näyttää. Edelleen pidän kiinni oikeudestani lukea loppuun vain hyvät kirjat ja kirjoittaa vain niistä - ei kuitenkaan yksisilmäisen ylistävästi. En pyri lähellekään ammattikriitikkoja, vaan kirjoitan hyvänmielen blogia, jossa rakastetaan kirjoja ja lukemista.

Haluaisin tuoda jatkossa mukaan myös muuta elämää. Arkea ja juhlaa. Kotielämää ja matkoja. Ruokaa ja viiniä. Sopivissa paloissa ja väleissä. Katsotaan, millaiseksi blogi lopulta ja vähitellen muotoutuu, mutta muutos on minusta piristävää ja ajoittain välttämätöntäkin. Aloitan ensi viikolla myös kokopäivätyöt, mikä muuttaa ainakin arkeani, ehkä lukutahtiani ja lukemisianikin. Jatkan kustannusalalla, mutta sitoumuksia eri kustantamoihin ja alan konserneihin minulla alkaa olla sen verran monipuolisesti joka suuntaan, etten ole edelleenkään huolestunut jääviydestäni tai objektiivisuuden katoamisesta. Kerron tuosta työstä pian lisää ja avoimesti.

Yritän saada minun ja blogini lukuvuoden 2012 haasteineen päivineen pakettiin ennen torstaita, että pääsen aloittamaan mahdollisimman puhtaalta pöydältä. Silti uudessakin osoitteessa jatkaa vanha, tuttu blogi ja edelleen omalla äänelläni. Nähdäänhän siis vielä!

32 kommenttia:

 1. Jännittävää! Ihania uusia tuulia sinne Annaan :) Minä tietysti seuraan lukijana perässä!

  VastaaPoista
 2. Kivaa! Tosi paljon onnea matkaan! Ja pysyn lukijana <3

  VastaaPoista
 3. Hassua, mutta tämä tuntuu jotenkin vähän haikealtakin. :) Yksi aikakausi loppuu ja toinen alkaa. Tietenkin (!) pysyn lukijana ja seuraan perässä uudelle sivustolle, ja toivotan onnea matkaan. Sitä paitsi uusi Kirjava kammari kuulostaa ihastuttavalta! Ihana olet, pus! <3

  VastaaPoista
 4. Onnea "uudelle aluevaltaukselle" :)

  VastaaPoista
 5. Onnea uusiin alkuihin ja muutoksiin! Kuulostaa hyviltä jutuilta. Ja minä aion lukea sinua jatkossakin :)

  VastaaPoista
 6. Vau mahtavaa! Onnea uusille vesille! Tämä lukija toki seuraa perässä. :-)

  VastaaPoista
 7. Onnea, Karoliina! Kuulostaa hienolta!

  VastaaPoista
 8. Onnea, hieno juttu! Siellä nähdään!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut! Hyvältä tosiaan kuulostaa. Harmi että alusta vaihtuu, mutta toivottavasti kommentoinnit ja muut onnistuvat myös vieraalla maaperällä! :)

  VastaaPoista
 10. Onnea! Mahtava juttu, ja nuo suunnittelemasi pienet uudistukset kuulostavat ihanilta. Annan sivuilla nähdään, totta kai! :)

  VastaaPoista
 11. Onpa hienoa ! Pitääkin muistaa päivittää oma linkkilistani myös.

  Iloa tähän vuoteen !

  VastaaPoista
 12. Grattis, Karoliina! Uudet tuulet kuulostavat hyviltä! Perässä pysytään!

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea Karoliina! Perässä pysytään tätäkin kautta, kuulostaa hienolta!

  VastaaPoista
 14. Uudet tuulet tuovat aina uutta energiaa mukanaan. Täytyykin muuttaa lukijana mukana :-)

  VastaaPoista
 15. Jännittäviä uutisia! Kaikkea hyvää uusiin haasteisiin, nähdään Annan sivuilla!

  VastaaPoista
 16. Ihania uutisia Karoliina! Onnea uudesta blogista ja kokopäivätyöstä! Niin ne asiat vaan järjestyvät.

  Tietenkin tulen jatkossakin kammarissasi vierailemaan, vaikka se eri paikkaan muuttaakin.

  VastaaPoista
 17. Onnea uusista tuulista, totta puhut että ovat virkistäviä! Lukija seuraa perässä kunhan muistaa päivittää listansa (saahan vielä torstaina uuden blogin auettua muistutuksen vanhan blogin kautta? Muuten unohdan kuitenkin ja ihmettelen vaan viikkotolkulla että onpa siellä kammarissa hiljaista... :))

  VastaaPoista
 18. Onnea! Uudet kuviot vaikuttavat hienoilta, ja suunnittelemasi blogiuudistukset vallan mainioilta. Odotan innolla!

  <3

  VastaaPoista
 19. Olipa mukava uutinen! Toivottavasti muutto sujuu hyvin ja uusi alusta on yhtä selkeä ja miellyttävä kuin tämäkin. Kylään tullaan siis heti torstaina. :)

  VastaaPoista
 20. Hienoa! Lukijana jatkan kelkassasi edelleen :) Mukava uutinen, ja virkistävää, että keksit blogiin uusia juttuja!

  VastaaPoista
 21. Hieno uutinen, onnittelut! Oikein mukavan kuuloiset suunnitelmat.

  VastaaPoista
 22. Onnea uudesta työstä! Ja muutto(muutos)vastarintaa voi aina olla vähän, mutta toki me seurataan perässä! Hienoa, että löytyy uusia mahdollisuuksia ja haasteita.

  VastaaPoista
 23. Hieno uutinen, onnea! Täytyykin muistaa vaihtaa blogisi osoite että jatkossakin pääsen lukemaan juttujasi. Uusi vuosi ja uudet kuviot! :)

  VastaaPoista
 24. Onnea uuteen blogikotiin, tulen varmasti lukemaan! Kirjojen ihanuudesta kirjoittaminen kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
 25. Onnea uusiin työhaasteisiin ja myös uuteen blogikotiin :) Pitää ehdottomasti lisätä uusi osoitteesi lukuluettelooni!

  VastaaPoista
 26. Onnea Karoliina! Uudesta blogista tulee varmasti vielä entistä ehompi. Kiva kuulla myös kokopäivätyöstä, kihisen uteliaisuudesta kuulla siitä vielä lisää :)

  VastaaPoista
 27. Onnea matkaan, sekä blogiin aluevaltaukselle että työhön!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...