tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kirjavan kammarin kesäloma


Kesäinen tervehdys - ja vilkutus! Minulla oli haaveissa kirjoittaa vielä hyvä juttu ihanasta Camilla Mickwitzistä ennen lomareissuille rientämistä, mutta siihen ei jäänytkään aikaa. Tai jaksua. Ja ehkä parempi niin, sillä Mickwitz-hehkutukseni löytää todennäköisesti enemmän lukijoita elokuun puolella, ja heidät tuo kotimaisen lastenkirjallisuuden mestari ansaitsee.


Lähdemme huomenna viikoksi iloiseen Itä-Suomeen tapaamaan huonetta ja sukua ja vähän rokkailemaankin. Tästä tulee allekirjoittaneelle 22. kerta Ilosaarirockissa, joten saanen kutsua itseäni jo konkariksi.


Itä-Suomesta kurvaamme kahdeksi viikoksi Englantiin asunnonvaihdon kautta. Olen innoissani päästessäni piiiitkästä aikaa vanhaan kotimaahani ja upealta sekä idylliseltä vaikuttavaan taloon Surrey Hillsiin, jossa saamme hoitaa puutarhan lisäksi vanhaa kissarouvaa ja muutamia kanojakin. Suunnitelmissa on kiertää eteläistä Englantia ja nauttia kotoisista tunnelmista.


Englannista tultuamme vietämme vielä pari viikkoa mummolassa ja mökillä, joten olen poissa yhteensä noin kuukauden. Käyn varmasti koneella lomallakin, mutta bloggaamaan en lupaudu.


Kesäisiin lukusuunnitelmiini kuuluu ensinnäkin muutama työkirja ja toisekseen ne "kesäkirjat", jotka olen itselleni luvannut tänä vuonna lukea. Niistä on jäljellä Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville sekä Håkan Nesserin Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä. Elokuussa olisi myös jälleen yhden Joel Haahtelan romaanin vuoro. Viime kuun vaihteessa luin Perhoskerääjän ja elokuussa vuoronsa saa joko Elena tai Tule risteykseen seitsemältä. Pitäisi lukea myös yksi Kuudesta kovasta kotimaisestani, varmaankin joko Sofi Oksasen Puhdistus tai Riikka Pulkkisen Totta. Muutama kevään ja kesän uutuuskin odottaa vielä vuoroaan.


Englannissa ajattelin lukea englantilaisia kirjoja. Tein itselleni pienen listan brittiläisistä TBR-kirjoistani, jotka löytyvät omasta hyllystäni ja ovat sopivan kevyitä matkakirjoiksi (siis kirjaimellisesti, ei välttämättä sisällöltään). Tällä hetkellä suunnittelen pakkaavani laukkuun joitakin seuraavista teoksista:

 • Nick Hornby: The Complete Polysyllabic Spree
 • Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta
 • Doris Lessing: The Fifth Child
 • Ian McEwan: Atonement
 • Iris Murdoch: The Nice and the Good tai The Time of the Angels
 • David Nicholls: The Understudy
 • Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
 • Natasha Solomons: Mr Rosenblum's List
 • Virginia Woolf: Mrs Dalloway

Miltä kesäkirjasuunnitelmani teistä kuulostavat? Suositteletteko tai kehotatteko välttämään jotakin noista teoksista? Entä mitä te aiotte kesällä lukea??

Onnellista ja kirjavaa kesää teille kaikille! "Nähdään" viimeistään taas elokuussa!

17 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa Karoliina! Kuulostaa todella mukavalle :-)!

  Listasi kirjoista minä lukisin juuri nyt todennäköisesti Nichollsia, joten suosittelen sitä sinullekin. Sinä päivänä on minulla odottamassa lukuvuoroaan vielä tälle kesälle. Muuta kesälukemista minulla on dekkari, siis genre, jota luen muuten todella vähän, sekä scifiä, josta siitäkin luin itseni irti viimeistään opiskeluaikana. Kesällä siis saa linjasta poiketa, jos minun kohdallani voidaan edes linjasta puhua... :-D

  Hyvää, rentoa, kauniin kirjallistakin kesää!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lomaa, ja ennen kaikkea ihanaa Englannin matkaa! <3 <3 Voih, päästäpä itsekin nyt Englannin maaseudulle, kaipaan sinne (ja muuallekin Britanniaan) joka ikinen päivä...

  Hyviä kirjoja sinulla tulossa lukuun! Erityisesti suosittelen ihanaa Perunankuorikirjaa, ja vähintään yhtä ihanaa Kim Novakia! Itselläni ovat tämän viikon lukusuunnitelmassa ainakin Fagerholmin Ihanat naiset rannalla, Alvtegenin Todennäköinen tarina (jota sinäkin näyt juuri lukevan :), sekä Munron hieno Karkulainen loppuun...

  VastaaPoista
 3. Aivan huikean kuuloisia lomasuunnitelmia, enjoy! (Ja kyllä, saat kutsua itseäsi Ilosaari-konkariksi!)

  Kirjoista ei ole tällä kertaa erityisiä huomioita, mutta ainakin Mrs. Dalloway on hieno.

  Itse aion lukea niin paljon kuin vain suinkaan ehdin, mutta nyt pitäisi vielä kyllä jaksaa keskittyä myös graduun, eikä huvittaisi. Yritän. ;)

  VastaaPoista
 4. Hauskaa lomaa, Karoliina!

  Lue perunankuoripaistos ennen kuin lähdette Englantiin, saat oikein kunnon matkakuumeen :)

  VastaaPoista
 5. Jos olisin sinä, ahmisin ennen Englantiin lähtöä Perunankuoripaistoksen ja/tai Kim Novakin (jotka olivat molemmat niin parhautta, että ainakin minun oli tosiaan pakko ahmaista ne päivässä). Mukaan ottaisin sitten The Understudyn, The Nice and The Goodin ja Pitkän päivän illan (jota olen vielä itsekin onnistunut säästelemään.) :) Hienoa lomaa!

  VastaaPoista
 6. Itse tykkäsin kovasti Perunankuoripaistoksesta ja Viidennestä lapsesta!

  Hyvää ja hauskaa lomaa :)

  VastaaPoista
 7. Listaltasi olen lukenut vain Perunankuoripaistoksen ja se on ihaana!

  Mukavaa ja vauhdikasta lomaa! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa rokkia, lomaa ja reissua! Murdoch ja Ishiguro ovat varmasti erinomaisia matkakirjoja Englantiin. Ja Perunankuoripaistos kannattaa tosiaan lukea vaikka jo etukäteen matkafiiliksen nostamiseksi. :)

  Itse palaan Nnedi Okoraforin kirjoittaman oudon dystopiafantasian pariin ja jatkan myös nostalgiatrippiäni Viisikko-sarjan merkeissä.

  VastaaPoista
 9. Olen lukenut listalta Ishiguron, McEwanin ja Schafferin kirjat, kaikki oikein hyviä, ja muutkin kiinnostavat. Kuitenkin jos minä lähtisin Englantiin, pakkaisin mukaan mahdollisimman vähän kirjoja, vain sen verran kuin menomatkalla ja ehkä parina ensimmäisenä päivänä tarvitaan. Sitten suuntaisin paikallisiin kirjakauppoihin tekemään löytöjä, sellaisia mihin ei täällä kotona ollenkaan törmäisi. :-)

  Hauskaa rokkia! Itsekin olen lähdössä sinne. Ja matkalukemiseksi on varattuna Iris Murdochin Sandcastle.

  VastaaPoista
 10. Nautinnollista lomaa! Ihanilta kuulostavat lomasuunnitelmat :)

  Kesäkirjoista suosittelen erityisesti Oksasta ja Woolfia, ja kyllä lista muutenkin näyttää olevan täynnä kelpo kirjoja.

  VastaaPoista
 11. Oikein mukavaa, rentouttavaa ja ihanaa lomaa sinulle! :)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa ihanaa lomaa koko teidän porukalle!

  Dallowaylle kannattaa antaa aikaa ja keskittymistä.

  Halaus!

  VastaaPoista
 13. Vaikuttaa oikein kivoilta nuo lomasuunnitelmasi - ja kirjat myös! Suosittelen jättämään tilaa laukkuun, jotta voit tehdä heräteostoksia kirjakaupoissa. Itse rakastan täkäläisiä charity shoppeja, joista voi tehdä vaikka millaisia kirjalöytöjä.

  Palasin juuri itse takaisin tänne Suomesta enkä voi kuin ihmetellä kirjojen hintoja. Ihmettelin niitä jo vuosi sitten ja jälleen ihmettelen. Suomessa ei tunnu tulevan koskaan katto vastaan kirjojen hinnoissa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...