torstai 19. toukokuuta 2011

Tietotorstai - Katja Rinkinen: Vintagen viemää

Katja Rinkinen: Vintagen viemää - 50 sisustusprojektia Parolan asemalta.
Kustantaja: WSOY, 2011.
Sivuja: 150.
Genre: Lifestylekirja/sisustuskirja.
Arvio: 4/5.
Lue kustantajan esittely täältä.


Vihreät kirjat osa 9


Tähän arvioon ei tule tekstiä kovinkaan paljon. Yksi syy on se, että olen koko päivän miettinyt pääni puhki Hyvin Tärkeitä Asioita, minkä vuoksi bloggaaminen jäi viime tinkaan, eikä siihen ole enää paljon aikaa. Toinen, tärkeämpi syy on se, että olen kädetön. Tämä kirja on tehty käteville tuunaajille ja näpertelijöille, eikä minulla ole siihen paljon sanottavaa.


Mutta osaan sujuvasti ihailla muiden osaamista. Tämä kirja on saanut alkunsa Katja Rinkisen upeasta sisustusblogista Parolan asema, jota kannattaa käydä kurkistamassa ja alkaa seurata. Niin blogi kuin kirja ovat erittäin hyvällä maulla toteutettuja projekteja. Parolan asema on Rinkisen ja hänen miehensä koti, vanha asemarakennus, jota he nikkaroivat mielensä mukaiseksi kodiksi. Aseman mukana tulleesta "roinasta" Rinkinen on saanut runsain mitoin kauniita ja hyödyllisiä kierrätysideoita, joita hän blogissaan ja tässä kirjassa jakaa.


Kirjan kansi on upea, paperi ihanaa mattaa, ja Katja Rinkisen sekä Tarmo Korhosen ottamat kuvat todella kauniita. Tyylikkään teoksen graafinen suunnittelija on Anna Makkonen. Heti kirjan avatessa ihastuu räsymattoisiin sisäkansiin:


Kirjan sisältö on jaoteltu seuraaviin osioihin: Säilytysratkaisuja; Kotitoimistoon; Huonekalujen uusi elämä; Sisustustaulut; Valaisimet; Kodin koristukset; ja Pehmeitä materiaaleja. Jokaisen projektin kohdalla on listattu kätevästi siihen tarvittavat työkalut sekä materiaalit. Teksti kertoo myös, mistä noita materiaaleja voi löytää.


Suurin osa kirjan ohjeista on minulle aivan liian vaativan kuuloisia, mutta varmasti monelle muulle hyvin inspiroivia. Löysin kuitenkin ainakin yhden tarpeeksi helpon ja tosi kivan idean: etikettien maalaamisen keittiömme avohyllyjen lasipurkkeihin liitutaulumaalilla. Etikettien poispyyhittävä ja uudelleen liidulla kirjoitettava teksti on kätevä, kun purkkien sisältö tuon tuosta vaihtuu.


Alla pari muuta kaunista aukeamaa kirjan alkupuolelta:
Valaisin-osiossa on monta upeaa toteutusta! Rakastan meiltä kotoa löytyvää Tord Boontjen Midsummer Light -valaisinta, joten ei liene yllätys, että pidin erityisen paljon näistä kahdesta helmestä:
Pitsifanin täytyy näyttää vielä tämä kuva:
Myös Pehmeissä materiaaleissa oli todella hienoja juttuja, kuten tämä tyylikäs tyyny:
Tai kuolattavan patjaraitaiset "armeijasängyt":
Tämä taitaakin olla suosikkiaukeamani koko kirjasta:
Vintagen viemää -kirja ja Parolan asema -blogi ovat parhautta kaikille kauniista kuvista nauttiville, mutta toki etenkin vanhoista tavaroista, kierrätyksestä ja tuunaamisesta kiinnostuneille. Kirjasta on kirjoittanut aiemmin Leena Lumi.

8 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista! Ne olivat nyt se piste i:n päälle, tilaan kirjan aivan varmasti. Pitää vain malttaa 23.5. saakka, koska silloin Parolan asema arpoo tuon kirjan ja muutakin.
  Liitutaulumaalia olen hankkinut jo vuosi sitten kukka- ja muiden purkkien maalaamista varten, mutta hyvä, että olen odottanut, sillä tuohan on kätevä tapa merkata purnukan sisältö.

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen kädetön (että sitten kätellä, jos joskus näemme, mutta moikataan muuten vain). Tällaisia kirjoja on kuitenkin ilo selata ja ihailla muiden luovuutta ja kädentaitoja. :)

  VastaaPoista
 3. Clarissa, no sinulle tämä kirja on ihan varmasti onnen omiaan! Ehkä onni suosii arvonnassa. :) Tämä _saattaa_ tulla myös minulla poistoperjantaihin joskus, mutta sen varaan ei kannata laskea, sillä minulla on kaksi minua paljon kädellisempää siskoa, joita voisin ilahduttaa tällaisella lahjalla.

  Katja, sovittu on, ei kätellä. :D

  VastaaPoista
 4. Vielä yksi peukalo keskellä kämmentä -ihminen ilmoittautuu ihailemaan tuota suloista kirjaa!

  VastaaPoista
 5. Karoliina, hyvä, että tuo valaisinkin pääsi nyt esille. Minä mietin pääni puhki, mitä kuvia pyydän ja sitten se valaisin jäi, mutta mainitsin sen ERIKSEEN.

  Minusta tuntuu, että tämä kirja on ykis tämän kevään hittejä omassa sarjassaan, sillä niin paljon olen tähän törmännyt sekä blogeissa että lehdissä. Kyllä näille aina kädentaitajia löytyy.


  Hyvin Tärkeiden Asioiden miettiminen on varmaan melkein yhtä tärkeää kuin on mennä joskus Puolen Hehtaarin Metsään löytääkseen oikeita mittasuhteita;-)

  Mukavaa viikonloppua! Yritetään rauhoittua tms.

  VastaaPoista
 6. Tämä kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tosin nyt, kun näin paremmin noita "tuunailuja", niin alkoi minustakin tuntumaan, että kirja saattaa olla itselleni liian vaikea. Kunhan pääsisin tutkailemaan kirjaa livenä, niin voisin tehdä lopullisen arvioni sen soveltuvuudesta itselleni. Kuvat ovat joka tapauksessa ihanat!

  VastaaPoista
 7. täällä kanssa yksi poropeukalo. Vintage on kyllä ehdottomasti vienyt sydämeni ja voihan sitä aina paatunut kädetönkin oppia jotain uutta. :)ehdottomasti aion tutustua kun käsiini saan.

  VastaaPoista
 8. Pienen mökin emäntä, ehkä meissä kirjanörteissä on harvinaisen paljon poropeukaloita. :D Joskaan en minäkään ihan toivoton ole, vaan osaan kyllä esimerkiksi kohtalaisesti koota Ikean huonekaluja jne. Luovuuteni on vain jäänyt päähäni eikä siirtynyt käsiini!

  Leena, valaisin on tosiaan upea! Ja ai, kun tykkäsin Puolen Hehtaarin Metsän -vertauksestasi. Hyvin samoilla jäljillä tässä ollaan. ;) Toivottavasti viikonloppusi meni hyvin. Minulla oli sellaista huiskintaa, että tulikin pitkä tauko bloggaamiseen ja jopa näihin kommentteihin vastaamiseen.

  Absolutely white, kuvat ovat todella upeita tässä kirjassa, ja joko graafinen ilme sekä taitto. Sinähän olet tosi näppärä, joten varmasti tästä löytyisi sinulle sopivia juttuja. Parempi varmaan silti käydä ensin vähän selaamassa kirjakaupassa.

  may, kannattaa tutustua! Meidän poropeukaloidenkin. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...