lauantai 28. toukokuuta 2011

Lukunurkkaus- ja lastenkirjalauantai

Jenni K-blogista heitti hauskan Lukunurkkahaasteen. Haasteena on näyttää ja kertoa siitä paikasta, jossa kotonaan mieluiten lukee.


Minun olen hieman kapinallinen nyt ja esittelen kaksi paikkaa. Näiden lisäksi luen melkein joka ilta sängyssä, mutta suodaan bloggaajallekin vähän yksityisyyttä ja pidetään makuuhuoneen ovet kiinni. ;) Kauniilla ilmalla luen myös mielelläni takapihan terassilla tai lasten leikkejä samalla seuraten hiekkalaatikolla tai keinussa istuen, mutta ulkona on nyt niin harmaa ilma, ettei sinne tee mieli mennä kuvaamaan.


Ensimmäisessä kuvassa on työhuoneestani löytyvä marjapuuronpunainen keinutuoli, jonka päällä on eläinystävän imagooni huonosti sopiva lahdattu lammas, mutta kun lapset ovat saaneet sellaiset toisaalta lahjaksi, eivätkä niitä pulkissaan nyt kesällä tarvitse, palvelee lammasparka toisessa työssään keinutuolini pehmikkeenä.


Työhuoneessa vietän luonnollisesti työpäiväni, ja siellä myös luen, jos siihen puuhaan päiväsaikaan ehdin. Paitsi jos sää sallii, menen tosiaan pihaterassille. Saatan lukea keintuolissani myös iltaisin ja viikonloppuisin, jos Teemu on kotona ja lasten kanssa, ja minä haluan lukurauhaa.
Toisessa kuvassa on olohuoneemme löhösohvan nurkka. Siinä lueskelen yleensä silloin, kun muu perhe on kotona, esimerkiksi kun lapset katsovat telkkaria tai leikkivät keskenään ja kavereiden kanssa ympärillä. Luen sohvalla usein myös iltaisin, kun lapset ovat menneet jo nukkumaan, mutta me aikuiset emme ole vielä siirtyneet yläkertaan.


Näiden paikkojen lisäksi luen joskus ruokapöydän ääressä ja aina bussissa silloin, kun käyn asioilla.


Tämänviikkoisina lastenkirjoina esittelen vielä pari teosta Tammen SYLI-kirjat-sarjasta. Kirjojen sanotaan olevan 0-2-vuotiaille, mutta tarkemmassa esittelyssä puhutaan lähinnä vauvoista:


"Vauvoille ja vanhemmille laadittu pahvikirjasarja, joka antaa virikkeitä vauvan kanssa kommunikointiin. Tavoitteena on ihan alusta alkaen kehittää vauvan kanssa yhteinen vuorovaikutussuhde, josta molemmat nauttivat. Samalla loruttelu, leikittely ja vauvan sively sekä vähitellen myös kirjan katselu stimuloivat vauvan kehittymisen kannalta tärkeitä aisteja."

Eivätkä nämä tosiaan meidän 2-vuotiaalle ihan sopivia olleetkaan. Meillä oli luettavina sarjasta kirjat Metsän eläimiä ja Lapsosen leikit. Molemmat kirjat ovat mukavan kokoisia ja pahvisivut jämäkät. Kuvitus on erittäin selkeä ja kaunis. Metsän eläimet oli mielestäni muutenkin viehättävä kirja. Tekstit olivat ihan kivat ja erityisen hienoa oli lukea kerrankin kotimaista eläinkirjaa, jossa oli ilveksiä ja muita Suomen metsien eläimiä. Danilla on välillä "eläinkausia", jollaisen aikana tämä voisi ihan hyvin vieläkin mennä, mutta nyt on menossa autokausi, joten en oikein saanut häntä tästä kiinnostumaan.

Lapsosen leikit oli sitten mielestäni selkeämmin vauvakirja. Kuvitus oli vielä värikkäämpi ja tekstit jotenkin höntit. Vauvalle luettaessa tärkeämpää voikin olla esimerkiksi tekstin rytmi kuin sanoma. Minun suuhuni teksti ei silti oikein istunut - sitä ei ollut miellyttävää lukea. Dani ei jaksanut kiinnostua tästä sitä vähää kuin eläinkirjasta, mutta yllättäen nelivuotias Stella jaksoi kuunnella kirjan loppuun ja palasi vielä selailemaan sitä itsekseen. Ei hänkään ole kuitenkaan halunnut sitä uudelleen lukea.

Nämä eivät siis olleet ihan meidän lapsillemme tarkoitettuja kirjoja, mutta vauvaperheeseen SYLI-kirjat ovat varmasti kiva hankinta jo kauneutensa vuoksi. Sarjassa on näiden kahden kirjan lisäksi ilmestyneet myös Lapsosen loruja ja Lapsosen lähellä, ja tulossa on Loruttele sylitellen.

5 kommenttia:

 1. Edelleenkin kuolaan tuota sinun ihanaa keinituolia! Kyllä tuossa passaisi lukea. Ja sohvan nurkka näyttää niin lokoisalta!

  VastaaPoista
 2. Keinutuolisi on ihana! Ja myös sohvannurkkasi näyttää kutsuvalta.. Minä vielä "uudessa" asunnossa haen sitä vakituista lukupaikkaa kun nykyään tuntuu ehtivän lukea vain bussissa mutta eiköhän se sieltä löydy..

  Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen yhä edelleen hyvin rakastunut omaan pikku keinutuoliini. :) Kiitos ja hyvää sunnuntai-iltaa, Susa ja linnea!

  VastaaPoista
 4. Suloinen lukunurkka, taljoineen kaikkineen. Kelpaa kiikkua kirjan kanssa. :) Kiitos haasteeseen vastaamisesta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...