keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kirjahyllykeskiviikko: Viimeiset alehankinnat (vähään aikaan..)


Vielä on muutama joulunjälkeisten alennusmyyntien hankinta esittelemättä, mutta sitten saa vähäksi aikaa riittää - en ole nimittäin tuon jälkeen tainnut ostaa yhtään kirjaa. Ei, nyt valehtelen - olen sentään ostanut joitakin ulkomaisia kirjoja, mutta ne ovat vähän niin kuin työkirjallisuutta. Olen myös saanut kirjoja eri paikoista, joten ei tässä nyt ihan vierotusoireita ole joutunut kokemaan.


Tässä kuitenkin nuo toistaiseksi viimeiset alehankinnat:


Katja Kallio: Karilla
Kirjoitin ihan äskettäin ihastuneen arvion Kallion tuoreimmasta romaanista, Syntikirjasta. Välistä on vielä tämä Karilla lukematta, mutta ei varmasti kauan. Siskosteema kiinnostaa aina, lisäksi tämän on sanottu olevan astetta vakavampi Kallion teos, samalla tavalla kuin tuo Syntikirja. Kuulostaa siis hyvältä!
Anja Snellman: Parvekejumalat
Tämä kirja on enemmän sellaista "pitäisi lukea, kun on arvostettu kirjailija ja tärkeä aihe, vaikka ei ihan superpaljon kiinnosta, mutta ostetaan nyt, kun saa niin edullisesti" -osastoa. Olen kerännyt Kaurasen/Snellmanin teoksia aiemminkin hyllyyni, ja joskus on tekijään tarkoitus syventyä. Olen lukenut häneltä kokonaan vain Siteen, joka oli todella hyvä. Arabian Lauri jäi joskus kesken, ja kuuluisaa Sonja O. kävi täällä -esikoista olen joskus nuorena uteliaana selaillut.
Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Tämän osasto on sitten "on kiinnostanut ihan hirveästi ihan hirveän kauan". Brittiläisyys, toisen maailmansodan aika ja kirjeromaani ovat määreitä, joilla minut saa kiinnostumaan kirjasta, ja tässä olisi kaikki tuo yhdessä paketissa. Tämä oli minulla jo hyvän aikaa ystävältä lainassakin, mutten silti saanut sitä jostain syystä aloitettua. Onneksi kirja on nyt ihan omana odottamassa!
Leo Timmers: Brumm!; Tööt!; Vruum!
Nämä piti ostaa, kun lapset ihastuivat niin kovasti kirjamessuilta ostamaani vähän isompaan Timmersin ajoneuvokirjaan. Dani jaksoi aika monta iltaa katsella näitäkin, vaikka ne olemattomien tekstiensä vuoksi ovat jo huono valinta pian 3-vuotiaan iltasatukirjoiksi. Eivät semiturhat hankinnat (joita voi tulla nettikaupasta kirjoja varsinaisesti näkemättä tehtyä) kuitenkaan haittaa, kun sukua kasvaa hieman nuorempinakin painoksina. Nimimerkillä "Pessi-serkun vanhemmat saattavat nyt arvata, mitä heidän lapsensa saa seuraavaksi lahjakseen meiltä".


No, onko tuttuja kirjoja? Onko hyviä kirjoja? Mitähän minä seuraavaksi kirjahyllykeskiviikoksi keksin?


PS. Huomenna täälläkin on sitten bileet. Tättärää!

22 kommenttia:

 1. Meillä on se Timmersin isompi ajoneuvokirja ja vaikka siinä ei kauheasti tekstiä ole, kyllä siitä vielä ihan hupia vielä irtoaa molemmille muksuille :)

  Snellmannin Parvekejumalat minäkin ostin, kirpparilta tosin uudenveroisena, loppuvuodesta ja odotan mielenkiinnolla sen lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin tosiaan Stellakin tykkäsi siitä isommasta. :) Ja nyt kun otin kuvausta varten taas esille nuo pikkukirjat, niin Dani alkoi taas katsella niitä innoissaan, ja Stellakin oli mukana kertomassa pikkuveljelle eri eläinten ja ajoneuvojen nimiä jne., eli kyllä näistä näköjään edelleen iloa on. :)

   Poista
 2. Voi, miksi olen jo lukenut tuon perunankuoripaistoksen, sinulla onnellisella on lukukokemus vielä edessä. Pidin kirjasta todella paljon. Ja tuo kansi, eihän tuollaista voi ohittaa!

  VastaaPoista
 3. Perunankuorikirja on yksi lemppareistani! Toivottavasti et pety siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon. :) Odotukset ovat kyllä aika korkealla, mikä ei aina ole kauhean hyvä asia, mutta katsotaan!

   Poista
 4. No minä en perunankuorista ole kovin kiinnostunut :), mutta nuo kaksi muuta ovat erinomaisia. Hyvät ostokset, siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, etpä tietenkään. ;) <3 Mutta Karillaan minä luotan sinun arviosi takia, ja nyt kai sitten Parvekejumaliinkin.

   Poista
 5. Perunankuorikirja on sota-aiheestaan huolimatta aurinkoinen kirja. Aika ihana omalla tavallaan, mutta ei mikään suuri kirjarakkaus. Haluan silti palata siihen. Katja Kallion Karilla oli minulle "vain" ok. Odotin siltä aikanaan ehkä enemmänkin. Ihan hyvä se on, mutta olikohan kuitenkin pieni pettymys? Parvejumalat kiinnostaa minuakin.

  Ja nuo kaikki Timmersin kirjat ovat aika hauskoja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinunkin perunankuorikommenttisi on rohkaiseva, vaikka tietenkin salaa toivon löytäväni suuren kirjarakkauden. :) Muistinkin, että Karilla ei sinua niin innostunut, mutta toivon olevani tässä Minnan linjoilla. Saa nähdä!

   Timmers on ihku!

   Poista
 6. En ole lukenut Parvekejumalia, mutta aika monta muuta Anja Snellmanin kirjaa. Minusta hän on taitava kirjoittaja. Minusta hyviä ovat Sonja O., Safari Club ja Lemmikkikaupan tytöt. Toivottavasti myös tuo Parvekejumalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy rouvaan tosiaan tutustua paremmin. Suosittelen sitä Sidettä sinullekin, ellet ole lukenut. Minulla lukemisesta on aikaa, mutta ainakin silloin pidin kirjasta todella paljon.

   Poista
 7. Minä suorastaan rakastuin perunankuorikirjaan. Parvekejumalat on kotona, mutta jostain syystä jäänyt lukematta. Unohtunut.

  VastaaPoista
 8. Minullekin perunankuorikirja on hirmu rakas. :) Karilla on ihan hyvä, ja Parvekejumalatkin, jos tykkää Snellmanin tyylistä. Minua se jostain syystä lähinnä ärsyttää (ja silti luin Parvekejumalatkin, heh :), mutta olen siitä huolimatta valmis myöntämään, että kirjalla on ansionsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinäkin, ah, tämä on lupaavaa! Tosin tuo "Karilla on ihan hyvä" vähän latisti puolestaan. :D

   Minä olen lukenut Snellmania niin vähän, etten osaa sanoa juuta tai jaata hänen tyylistään, mutta se Side oli kyllä mahtava kirja.

   Poista
  2. Kääk, älä latistu! :D On se parempi kuin "ihan hyvä". Jätetään se "ihan" pois. :D Piti oikein kaivaa muistikirjastani, mitä olenkaan kirjasta itselleni merkinnyt luettuani sen vuonna 2008, ja silloin olen kirjoittanut muistiinpanoihini näin: "Samanaikaisesti hauska ja syvällisen pohdiskeleva kirja. Viihdyttävä vakavalla tavalla, tässä kirjassa Kallio ei päästä lukijaa helpolla."

   Poista
 9. Löysitpä sitten heti Syntikirjan jatkoksi tuon Karilla! Minulta se jäi tosiaan aikoinaan kesken, mutta odotan innolla mielipiteitä, kannattaako aloittaa uudelleen :)

  Minullakin perunankuoripaistos odottaa lukemista. Se kuulostaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan minulla oli tämä Karilla ostettuna jo ennen kuin aloitin Syntikirjaa (nämä kirjahyllykeskiviikot vain vähän laahaavat jäljessä), mutta luin jälkimmäisen ensin, kun se on lainassa ja haluan palauttaa sen kunnollisena ihmisenä ja siskona, hih.

   Ai sinullakin on perunankuoripaistos odottamassa. Minusta jo melkein tuntuu, etten raaski lukea sitä ollenkaan, kun olen säästellyt sitä niin kauan. :D

   Poista
 10. Oih, minäkin haluan Leo Timmersin ajoneuvokirjat pikku tulokkaalle! Ihanan oloisia. Itsellänikin perunankuoripaistos odottaa lukemista, ostin sen joulualesta. Vaikka se vaikuttaakin hirmuisen hyvältä, jostain syystä en ole siihen vielä tarttunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinulle on tulossa pieni lukija, hienoa ja onnea odotukseen! Ja nyt meitä on ainakin kolme, jotka omistavat perunakirjan, eivät ole vielä lukeneet, mutta odottavat kovasti. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...