keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kuukauden luetut (ja kuvatut sekä kyselyt) keskiviikkona: lokakuu


Vaikka en ole jostakin syystä osannut nauttia tänä vuonna syksystä ihan entiseen malliin, lukuiloni kuitenkin palasi lokakuun aikana ja teki samalla tästäkin syksystä nautittavan. Luin monta älyttömän hienoa kirjaa, joista yksi oli kuitenkin ylitse muiden. Alla lista kuukauden luetuista:


Luin siis yhteensä kahdeksan aikuisten kirjaa, joissa oli 2959 sivua. Monta kirjaa jäi myös kesken, eli kuukauden todellinen sivumäärä on aika paljon suurempi. 

Lisäksi bloggasin näistä lastenkirjoista:

Luetuista teoksista tuo muiden ylle kuukauden kirkkaimmaksi tähdeksi noussut on tietenkin kanadalaisen Ann-Marie MacDonaldin tiiliskiviromaani Linnuntietä, joka teki minuun valtaisan vaikutuksen. Se ei saa silti viedä kaikkea huomiota muilta upeilta kirjoilta, joita luin. Annoin täydet blogipisteet myös Kate Chopinin etelävaltiolaiselle klassikkoteokselle Herääminen sekä yhden suosikkikirjailijani, norjalaisen Linn Ullmannin, tuoreelle Aarteemme kallis -romaanille. 

Täydet pisteet kyllä kuuluisivat myös Eeva Kilven päiväkirjamerkinnöistä, runoista ja aforismeista koostuvalle Kuolinsiivoukselle ja ehkä käyn pisteitä vielä muuttamassakin. Annoin sille alunperin "vain" 4,5 pistettä siksi, että olisin nauttinut Kilven kirjoituksista vielä enemmän laajemmassa muodossa.

Arvioimattomista teoksista skotlantilaisen Karen Campbellin This Is Where I Am oli hieno, koskettava romaani ja amerikkalaisen Sarah Jion äänikirjana kuuntelemani esikoiskirja The Violets of March oli omassa, viihdyttävässä genressään minusta loistava. Petyin hieman vain mielestäni liian rönsyilevästi tykittävän espanjalaisen Javier Maríasin Rakastumisia-romaaniin sekä amerikkalaisen Paula McLainin Ernest Hemingwayn ensimmäisestä vaimosta, Hadley Richardsonista, kertovaan tarinaan romaanissa The Paris Wife. Eivät nämäkään silti huonoja kirjoja olleet.

Lastenkirjoista suomalaisen Enna Airikin Haavemaa oli kirkkaasti ihanin, mutta myös ruotsalaisen Pija Lindenbaumin Henna-kirjat miellyttivät niin minua kuin lapsiani.

Lokakuu oli muutenkin kulttuurisesti antoisa. Esimerkiksi katsoin paljon hyviä elokuvia sekä tv-ohjelmia, ja leffateatterissa näin Woody Allenin To Rome with Love- sekä Disney Pixarin Urhea-uutuudet. Kirjamessujen esiintymiset menivät hyvin ja tapasin mm. ihania kirjailija- ja bloggaajakollegoita, joitakin jopa ensimmäistä kertaa (terveiset MinnalleSaralle ja Helmille)! *tähän paljon sydämiä*

Viinimessuilla pyörin huumassa pikkusiskon ja maistelulasin kanssa ja rakastuin tulisesti tähän samppanjaan, jota saa onneksi Alkostakin. Kokkailin innokkaasti pitkin lokakuuta, yritin esimerkiksi ihastua munakoisoon, mutta pasta alla norma- ja moussakka-kokeilujen jälkeen suhteemme on edelleen melko viileä. Muita hyviä koisoreseptejä saa suositella ja jakaa! 

Se kuuluisa avokadopasta sen sijaan onnistui paremmin, ja naisporukan mökkiviikonloppuna meillä oli herkulliset pizzabileet vähän raclettetyyliin tällaisen vekotuksen ansiosta. Oli hauskaa puuhaa ja suosittelen muillekin!

Mutta nyt haluan kysyä jotakin. Kuten huomaatte, kokosin tuohon ylle ihan hetken mielijohteesta lukemisten lisäksi lyhyitä mainintoja myös muista asioista elämässäni. Välillä ikävöin blogini alkuaikoja, kun kirjoitin nykyistä monipuolisemmin. Kirjava kammari on ollut koko ajan kirjablogi, mutta olen vähitellen pudottanut ns. arkielämästä kertovat postaukset ja valokuvat melkein kokonaan pois. 

Nyt minua kiinnostaisikin, pidättekö nykylinjasta, joka on melko tiukasti kirjoihin keskittyvä, vai kiinnostaisiko teitä lukea silloin tällöin kirjapostausten yhteydessä tai niiden välissä esimerkiksi elokuvista, ruoasta, viinistä, lapsista... elämästä? Entä kirjailijuudesta? Ja/tai katsoisitteko mielellänne ottamiani valokuvia, vaikka en ole edes harrastelija- saati ammattikuvaaja? (Mietin myös sitä, että kun kuvaan nykyisin lähinnä Instagramilla ja kuvat ovat siksi neliön muotoisia, miten ne olisi kaunein asetella tähän blogipohjaan ja pitäisikö niiden takia pienentää tätä palstaleveyttä.)

Jos bloggausrepertuaariani laajentaisin, se ei tarkoittaisi tällaisia maininta-/linkki-/kuvalistoja, vaan tasaisemmin ripoteltuja elämänjälkiä blogissani. Tiedän, että aihe jakaa mielipiteitä, enkä odotakaan suurta yksimielisyyttä, mutta asia on välillä pyörinyt mielessäni ja kantanne kiinnostaa.

Lopuksi vielä "maistiaisiksi" muutamia lokakuisia Instagram-kuvia. Kirjavaa marraskuuta kaikille lukijoilleni! 


27 kommenttia:

 1. Minä liputan monipuolisuuden puolesta eli rohkeasti muutakin kuin kirjoja, varsinkin jos se alunperinkin on ollut blogireseptisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, alussa mulla tosiaan oli enemmän muutakin, mutta silloin mulla oli enemmän aikaa blogata. Olen jäänyt ikävöimään monipuolisempaa blogia, mutta aikaa pitäisi olla enemmän. Tai sitten täytyisi lukea vähemmän, heh.

   Poista
 2. No musta on kiva lukea muitakin kuin kirjajuttuja, eli jos vain ehdit niin ne ovat mukava lisä. Tykkään tosi paljon esim. Pihin naisen elämää -blogin tyylistä, jossa on välillä kirjoja, välillä muuta, ja ihan parhaita ovat ne kuvat, joissa on kirja ja jotain herkkua lautasella :P Sulta lukisin mielellään esim. kasvisruokajuttuja tai juttuja kirja-alasta, siis sellaisia ei-liikesalaisuuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos mielipiteestäsi! Oli kiva kuulla, mikä kiinnostaisi. Mietin näitä siltä varalta, jos aikaa bloggaukselle järjestyy jatkossa enemmän. Mutta voisihan noita muita aiheita yrittää ujuttaa väliin vaikka vain pikkuisenkin. :)

   Poista
 3. Minä pidän blogistasi niin kirjapainotteisena kuin muitakin juttuja sisältävänä. Olen siis tyytyväinen lukija. :) Sinulla on taito saada aina oma äänesi, sellainen mukavalla tavalla jutteleva, kaikkeen, niin kirja-arvioihin kuin muitakin aiheita sivuaviin teksteihin. Jos tuntuu, että intoa riittää, niin kirjoittele välillä arkisia asioitaki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioitaki -> puhelin meni jumiin :)

   Poista
  2. Katja, on kivaa, että olet tyytyväinen lukija. :) Kiitos muutenkin kehuista. Intoa tosiaan riittäisi, mutta ajan kanssa tekee tiukempaa. Katsotaan!

   Poista
 4. Monipuolisuus kunniaan, ruoka- ja viiniasiat kiinnostavat ja toki muukin mutta käyn täällä tietty myös kirjojen vuoksi. Ihania kuvia, ihana syksy, ihana sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, esimerkiksi sinun blogissasi on minusta hyvä tasapaino. Pidän itse sekä pelkistä kirja- että monipuolisemmista blogeista, joissa on kirjoja ja muutakin elämää. Enemmän ratkaisee kirjoittajan persoona ja tyyli (kirjoittaa). Kiva kuulla, mitkä asiat kiinnostaisivat sinua. Ja kiitos, ihana Linnea! <3

   Poista
 5. Kirjajutut ovat ehkä minua kiinnostavimpia mutta monipuolisempaa juttelua toki saa tuoda mukaan, kyllä luen.
  Ja hei, nyt kun kirja on ulkona niin eikös kirjailijablogeihin kuulukin sellainen yleisempi elämänpohdinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hdcanis, kiitos mielipiteestäsi! Ja niin, heh, olen toistaiseksi ajatellut, että tämä ei ole mikään kirjailijablogi, mutta harkitsen sitäkin nyt uudelleen. Siis sitä, että voisin ehkä välillä kirjoittaa jotain kirjoittamisestakin. :) Mutta voi myös olla, että perustan erikseen Facebook-sivun ja/tai blogin kirjailijaminälleni/kirjalleni. Se olisi tavoite, mutta katsotaan.

   Poista
 6. Minusta on aina kiva lukea myös henkilökohtaisempia juttuja eikä vain pelkkiä kirja-arvosteluja ;) Mutta käyn kyllä ahkerasti lukemassa pelkät kirjoihin painottuvat blogitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Helmi-Maaria! Minäkin pidän siitä, että kirjoittajan persoona tulee blogissa selvästi esille, mutta samoin pidän tosi paljon myös monista blogeista, joissa keskitytään vain ja ainoastaan kirjoihin.

   Poista
 7. Kyllä minuakin kiinnostaisi lukea kirjajuttujen lomassa muistakin aiheista. Tai kirjajuttujen yhteydessä, jos kirja saa ajatukset liikkeelle ulkokirjallisiin aiheisiin. Mutta olen vallan tyytyväinen pelkkiin kirja-postauksiinkin, eli en ota voimakkaasti kantaa puolesta tai vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, sinäkin olet ilmeisen tyytyväinen lukija, niin kuin Katja. Se on kiva kuulla. :) Kuten sanoin yllä, minäkin pidän kummastakin tyylistä - enemmän ratkaisee kirjoittaja, eli hänen persoonansa, karsimansa ja kirjoitustyylinsä.

   Poista
 8. Minusta jokainen tehköön omannäköistä blogia ja omilla ehdoilla, eli mielestäni myös kirjablogissa saa näkyä muutakin kuin vain kirjoja tai näkyä vain kirjoja, jos niin on paras omasta mielestä.

  Mutta sanottakoon, että kasvisruokajutut kiinnostaisivat kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, kiitos mielipiteestäsi ja kiva kuulla, mikä kiinnostaisi! Olen samaa mieltä, että paras tyyli on se oma tyyli kullekin. :) Minulla on nyt ollut vähän kumminkin päin ja molemmilla tavoilla on ollut kiva pitää blogia, mutta haaveilen kuitenkin lisäajasta ja blogin laajentamisesta muihin aiheisiin.

   Poista
 9. Monipuolisuus on vain plussaa! Minua ainakin kiinnostaa. (:
  Ainakin tämän postauksen kuvat ovat ihania eli mielelläni katselisin kuviasikin!

  VastaaPoista
 10. Kauniit ja kiinnostavat kuvat ovat aina hyvä juttu! :) Ja mielestäni nuo näyttävät hyviltä tässäkin palstaleveydessä, ehkä vaan kivakin kun kuvilla on vähän "ilmaa" sivuillaan.

  Vaikka seuraankin blogiasi ensisijaisesti kirjajuttujen vuoksi niin toivotan kyllä muutkin aiheet tervetulleiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kiitos mielipiteistäsi, ja hyvä kuulla, että kuvat näyttävät sinusta hyviltä noin. Omaa blogiaan tuijottelee sen verran, että silmä on tottunut vanhaan ja kestää ehkä hetken, ennen kuin se hyväksyy uuden. Siksi on hyvä kuulla muilta, miltä näyttää. :)

   Poista
 11. Minä luen kirjablogeja enimmäkseen kirjojen vuoksi, mutta elämänpalasetkin ilahduttavat! Sinulla on niin mukava bloggaustyyli, että aihe kuin aihe käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi, Luru! Minäkin tosiaan seuraan suurinta osaa kirjablogeista kirjojen takia, mutta monessa lempiblogissani on myös löydetty minua miellyttävä tasapaino kirjojen ja muiden asioiden välille. Kaikkia ei voi kuitenkaan koskaan miellyttää.

   Poista
 12. Kyllä kiitos, valokuvat, elämänjäljet ja vaihtelevat aiheet saavat sulostuttaa blogiasi kirjojen ohella mikäli se vain sinulle itsellesi tuntuu luontevalta :) Niitä on kiva lukea.

  VastaaPoista
 13. Karoliina, minua kiinnostaa kirjojen ohella ruoka, luonto ja sisustus.

  Päätin heti kun ehdin laittaa sulle niin yksityiskohtaisen munakoisoherkun, että ihastut. Meilaan sen sulle, kun saan breikin, vielä tällä viikolla yritän.

  VastaaPoista
 14. Kiitos, Leena! Kiva kuulla, mikä kiinnostaisi. :) Ja munakoisoherkku kiinnostaa, jos vain muistat ja ehdit meilata!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...