maanantai 2. toukokuuta 2011

Mitä luettais- ja Mitä tulikaan luettua -maanantai



Pitkästä aikaa ajattelin udella teiltä, mitä olette lukemassa tai suunnittelette lukevanne tällä viikolla? Minä kerron kohta omista lukusuunnitelmistani, mutta ensin täytyy paketoida huhtikuu, ja katsoa, mitä sen aikana tulikaan luettua.


Täytyy sanoa, että huhtikuu oli kohdallani melko laiska lukukuukausi. Siihen on monia syitä, mutta eniten asiaan ehkä vaikuttivat huhtikuun monet menot ja kekkerit. Kävimme Raumalla Teemun isoäidin hautajaisissa, järjestimme Danille kaksi päivää kestäneet 2-vuotissynttärit, matkustimme pitkäksi pääsiäisviikonlopuksi perheeni luo Joensuuhun, ja vappunakin kestitsimme ystäviä parin päivän ajan. Lisäksi podimme kaikki vatsataudin, jonka aikana ei ehtinyt kirjoihin tarttua. 


Kaikki kirjat, jotka sain luettua, olivat Aila Meriluodon teoksia, tai käsittelivät häntä. Tässä lista:


Viimeisintä olin jo vähän selannut maaliskuussa, mutta pääosin luin sen - ja lisäksi muita Meriluodon ja Viidan runoja - huhtikuussa. Lisäksi olen lukenut luonnollisesti lasten kanssa lastenkirjoja. Ehdin blogata tosin vain Elsa Beskowista ja Mervi Lindmanista. Toisaalta lastenkirjat olivat aika paljon esillä huhtikuisen 30 päivää kirjoja -haasteen myötä. 

Luin muuten vielä amerikkalaisen ystäväni reilu sataliuskaisen elokuvakäsikirjoituksen antaakseni siitä lausunnon. Mutta ei kai sitä kirjaksi lasketa. :)

Kokonaisia aikuisten kirjoja tuli luettua vain viisi, joista kaksi on elämäkertoja, yksi päiväkirjamuistelma, yksi romaani ja yksi runokirja. Melkomoista hajontaa. :) Sivuja on yhteensä 1308, jos oikein lasken, eli noin puolet vähemmän kuin viime kuussa. Ohoh.

Nyt olen melkein lukenut Kate Mortonin romaanin Paluu Rivertoniin, mutta taitaa siinä huomiseen vielä mennä. Sen jälkeen tartun saman aihepiirin elämäkerralliseen tietokirjaan Mitfordin tytöt. Aloitin sitä jo kerran alkuvuodesta, mutta sitten se jäi muiden kirjojen alle - ehkä siksi, ettei temmannut mukaansa sellaisella voimalla, kuin olin odottanut. Haluan kuitenkin lukea kirjan nyt loppuun, mutta koska olen lukenut muistelmatyyppistä kirjallisuutta niin paljon viime aikoina, haluan rinnalle myös romaanin "Rivertonin" loputtua. Valinnanvaraa on luonnollisesti ihan hirveästi.

Sarah Watersin Vieras kartanossa kiehtoisi kovasti, ja sen saisi sidottua yhteiseen teemaan "Rivertonin" ja "Mitfordin" kanssa. Toisaalta haluaisin lukea pian Hilary Mantelin Booker-palkitun Susipalatsin, joka on upeana tekona suomennettu äskettäin.

Haluaisin antaa uuden mahdollisuuden myös Susan Fletcherin Noidan ripille, jota aloitin muutama kuukausi sitten ehkä väärässä paikassa ja hetkessä. Voi myös olla, ettei Fletcher ole minun kirjailijani, mutta koska niin moni fiksu kirjabloggaaja häntä rakastaa, täytyy minunkin vielä yrittää. :)

Entä sitten Colm Tóibínin Brooklyn! Se kuulostaa ihanalta, ja minähän rakastan siirtolaistarinoita. Jostain syystä myös ajattelen, että tämän kanssa kuuluisi lukea yhdessä jo kauan hyllyssäni odottanut Adam Langerin California Avenue.

Kotimaisista uutuuksista on yhä lukematta monta kiinnostavaa teosta. Esimerkiksi Carita Forsgrenin Jänistanssi, Iida Rauman Katoamisten kirja ja Helen Mosterin Hylky. Haluaisin myös matkustaa Iraniin ja lukea Kader Abdolahin Talon moskeijan vieressä sekä viimeinkin hyllyssäni odottavan Marjane Satrapin Chicken with Plums -sarjakuvateoksen. Sarjakuviin ja Lähi-itään päästyäni piipahtaisin mielelläni myös Libanonissa ja lukea Zeina Abirachedin Pääskysen leikin

On myös muistettava henkilökohtainen "Keski-Eurooppa-haasteeni". Luettavana olisi Saksasta ainakin Jenny Erpenbeckia ja Daniel Kehlmannia. Ranskasta taas Claudie Gallayta ja Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät. Ja Véronique Ovaldén Mitä tiedän Vera Candidasta, vaikka se ymmärtääkseni sijoittuu Latinalaiseen Amerikkaan. Ai niin, ja vielä hyllyssä kauan muhinut Anna Gavaldan Kimpassa. On ainakin valinnan varaa. :)

Keksin yhdeksi kevään teemaksi myös "erityislapset", vai mikä on nykyisin suomessa oikea termi kutsua erilaisten kehityksellisten haasteiden kanssa eläviä lapsia? Haluaisin lukea tähän liittyen uudelleen Eeva Tikan hienon Aurinkoratsastuksen, ja uutuuksista Roy Jacobsenin Ihmelapset sekä Janne Oran Tähtien suojatin.

Tietenkin TBR-listalla on paljon muutakin, mutta nämä tulivat nyt ensimmäisinä ja ajankohtaisimpina mieleeni. Mitä teidän mielestänne minun pitäisi lukea näistä seuraavaksi, tai mitkä kirjat näistä kiinnostaisivat teitä erityisesti?

Tietokirjoista bloggaamista odottavat edelleen jo kauan sitten luetuista "vihreistä kirjoista" Eläinten syömisestä, Oikean ruoan ohjeet ja muutama keittokirja. Lisäksi vielä lukemistaan odottaa Noora Shinglerin Marjoja & maskaraa, joka on varmasti sekä viihdyttävä että infomatiivinen. Haluaisin myös lukea Sam Wassonin Auringonnousun Manhattanilla, sillä olen parhaillaan katsomassa Aamiainen Tiffanylla -elokuvaa. Tai siis aloitin jo varmaan pari viikkoa sitten, mutten ole ehtinyt jatkaa. 

Hei oikeastiko elämäni on olevinaan niin hätäistä, että elokuvakin pitää katsoa monen viikon aikana pienissä pätkissä...? Ou pliis. No, mutta lukuiloa viikkoon kuitenkin kaikille teille ihanille lukijoilleni!

26 kommenttia:

  1. Sinulla on monta mielenkiintoista kirjaa tulossa luvun alle! Paluu Rivertoniin sekä Mitfordin tytöt kiinnostavat myös minua ja onneksi pian ovat omassa hyllyssäni :--) Claudie Gallayn Rakkaus on saari kutsuu myös houkuttelevasti...

    Tällä hetkellä kuitenkin luen fantasiaa, nimittäin Terry Pratchettin Magian väriä, joka on ensimmäinen Kiekkomaailma-sarjan kirjoista. Luin näitä kirjoja viimeksi joskus yläasteikäisenä ja nyt aloitin ne uudelleen! Yhtä hauskoja ne ovat kuin ennenkin, onneksi!

    Tällä viikolla on luvassa myös Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsaus-trilogian ensimmäinen osa. Hauska tuoda blogiini sen ensimmäiset fantasia- ja kauhukirjat!

    Antoisia lukuhetkiä viikkoosi!

    VastaaPoista
  2. Karoliina, sinulla tuntuu olevan paljon luettavaa. Pinosi on kiinnostava - odotan kirjoituksiasi!

    Minun lukuvauhtini hiipuu, koska ulkoilma ja puutarha kutsuvat muihin toimiin. Parhaillaan minulla on kuitenkin kesken Tervoa, Coetzeeta ja Törröstä. Ai niin, ja esikoisen kanssa Kolu.

    VastaaPoista
  3. Kiinnostavia kirjoja luvassa! Minäkin haluaisin jossain vaiheessa lukea Sarah Watersin Vieras kartanossa kirjan, Kate Mortonin Paluu Rivertoniin, Susan Fletcherin Noidan ripin ja Janne Oran kirjan.

    Toukokuu tulee olemaan minulla varsin kauhupainotteinen valmistellessani syksyllä alkavaa graduseminaariani.

    VastaaPoista
  4. Minuakin kiinnostavat Paluu Rivertoniin ja Mitfordin tytöt - ja pakko tässä udella, että miten ne liittyvät toisiinsa? Kuuluuko Kate Morton samaan sukuun kuin Mitfordin tytöt vai onko yhdistävänä tekijänä saman aikakauden ja saman yhteiskuntaluokan englantilaisten kuvaus?

    Lue seuraavaksi Watersin Vieras kartanossa! Kirsi vinkkasi siitä Kirjanurkassaan, olisi kiva lukea siitä arvioita - sitä odotellessa, että kirja sattuisi minun tielleni, lukuajasta puhumattakaan...

    VastaaPoista
  5. Mulla on luettavana juuri nyt Chimamanda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa. Sekä kirja että kirjailija ovat mulle ihan vieraita, kirja tarttui kirjastosta mukaan ihan takakannen perusteella. Lainasin muuten samalla reissulla muun muassa tuon blogin bannerissa olevan Onnellisen avioliiton reseptejä -kirjan, en muistanut mitä mieltä olit siitä, mutta ajattelin ettet varmaankaan olis laittanut sitä banneriin jos se olis ollut huono :)

    VastaaPoista
  6. Laura, minua taas Gallay ei lähtökohtaisesti hirveästi kiehdo, mutta olen nyt päättänyt tutustua ranskalaiseen(kin) nykykirjallisuuteen paremmin, ja Gallaysta on pitänyt niin moni, että kirjat lienee syytä lukea.

    Paula, luettavaa on aina paljon, mutta on toinen asia, kuinka suuren osan saa kohtuullisessa ajassa luettua. :) Minä luulen, että puutarhan hoito on minulla pois muusta kuin lukemisesta (en suinkaan lue kaikkea vapaa-aikaani, niin kuin tästä bloggaustahdistakin huomaa..). Ulkoiluun voi taas yhdistää lukemisen: lukea terassilla, trampoliinivahtina jne. :)

    Morre, huomasinkin että blogissasi taidetaan alkaa nyt kauhistella ihan urakalla. :)

    Pienen mökin emäntä, eivät ne liity muuten kuin juuri tuon saman maan, yhteiskuntaluokan ja aikakauden vuoksi. Tykkään usein lukea kirjoja teemoittain. Ja sen takia minusta tuntuukin, että Vieras kartanossa voi hyvinkin olla se seuraava romaani.

    Maiju, se Puolikas keltaista aurinkoa on niiin hyvä. Minuu polttelee lukea saman tekijän Purppuranpunainen hibiskus, jota on myös kovasti kehuttu. Onnellisen avioliiton reseptejä ei ole suinkaan huono, muttei myöskään kauhean syvällinen. Uskon kyllä, että tykkäät! Kirjoitin siitä enemmän huhtihaasteen jossain kohdassa... Mikähän se oli? Varmaan kohdassa "Suosikkiromanssisi".

    VastaaPoista
  7. Hienoja ja mielenkiintoisia kirjoja tulossa sinun blogissasi! Usea edellämainituista kiinnostaa minuakin, mm. Vieras kartanossa, Noidan rippi, Paluu Rivertoniin ja Mitfordin tytöt.

    Itse luen juuri tällä hetkellä Katja Kaukosen Odelmaa. Luin sen miltei kokonaan pienissä pätkissä, mutta koska kirja on niin erityisen hieno, aloitin sen uudelleen alusta ja luen kerralla loppuun.

    Seuraavaksi lukuvuorossa ovat Mary Ann Shafferin & Annie Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, Sara Gruenin Vettä elefanteille, John Verdonin Numeropeli, Ildefonso Falconesin Meren katedraali (jonka olenkin jo oikeastaan aloittanut) ja Peter Höegin Lumen taju, joka voitti blogini "yleisöäänestyksen". :)

    VastaaPoista
  8. Tällä hetkellä työn alla on Heli Krugerin pidä minusta kiinni ja Lionel Shrivelin poikani Kevin.

    Huhtikuun kirjasaldo:

    -Candace Bushnell: carrien nuoruusvuodet

    - Elizabeth Gilbert:eat, pray love

    Jenny:Downham: Ennen kuin kuolen

    eli varsin köyhäksi jäi anti. Lasten kirjoja ollaan kyllä luettu senkin edestä.Ilona-kirjat ovat tulleet tutuksi ja missä,tässä,jossakin myöskin monen muun ohella.Jänistanssin pariin tahtoisin kanssa syventyä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  9. Vieras kartanossa kiinnostaa minuakin!

    Tällä viikolla starttasi lastenkirjallisuusviikko, joten niiden parissa mennään ja tiiviisti. Kirjoista odotan varsinkin Nalle Puhin lukemista. Työmatkoilla kuuntelen Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, joka ei ainakaan vielä ole mitenkään erityisesti sykähdyttänyt.

    VastaaPoista
  10. Tällä hetkellä kesken kazuo Ishiguron Ole Luonani aina, jonka nappasin hetken mielijohteesta lentokonelukemiseksi. Melko outo valinta, sillä en tunne kirjailijaa enkä erityisemmin pidä utopia-kirjallisuudesta. Alun perusteella vaikuttaa kuitenkin kiinnostavalta. Lisäksi on kesken Hannu Mäkelän Kivi, joka tuntuu ikuisuusprojektilta. Ihailen Mäkelän kykyä mennä esikuvansa kieleen ja nahkoihin, mutta se on liian pitkä ja siksi kyllästyttävä. Kolmantena on menossa Erik Wahlstömin Tanssiva pappi, fiktiivinen elämäkerta Uno Cygnaeuksesta.

    t. Jaana

    VastaaPoista
  11. Sinulla on ainakin varaa valita seuraavia kirjoja. :) Oma pinonikin on jo hälyyttävän suuri, mutta onneksi on vielä matkaa sinun määriisi.

    Ajattelin viettää nyt, kun saan suurimmat koulujutut pois alta viikon lopussa, oikein kunnon klassikkotoukokuun. Lukulistalla on ainakin Rakkauden aikakirja, Sadan vuoden yksinäisyys, Tuhat loistavaa aurinkoa kuin Kosto:Rakkaustarinakin. Ja lisäksi minäkin ajattelin bloggailla tässä kuussa hieman lastenkirjallisuudesta.

    VastaaPoista
  12. Itseäni kiinnostaisi eniten kuulla arvioitasi Kate Mortonin "Paluu Rivertoniin" ja Katherine Pancolin "Krokotiilin keltaiset silmät" kirjoista. Olen itsekin miettinyt niihin tarttumista.

    Tällä hetkellä olen loppupuolella Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin romaanissa "Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville".

    VastaaPoista
  13. Minua himottaa noista mainitsemistasi Mosterin Hylky, joka odottelee hyllyssä ja tuo Krokotiilin silmät. Sekä kirjakaupassa näkemäni Minna Tervon (kai..) Hurmaavat korot.

    Kesken on tenttikirja, Suurin tiede, kemian historiasta ja Andy Merrifieldin lämmin Wisdom of Donkeys. Olisivatpa nämä tentit jo ohi.. :)

    VastaaPoista
  14. Olen kyllä lievästi ilmaistuna hieman kade. Siis siitä, että vaikka sinullakin on kiireitä, ehdit lukea ihanasti paljon. Minä en, vaikka kuinka huvittaisi :/ Mutta tällä hetkellä, kuten viimekin viikolla koetin, luen Pasi Ilmari Jääskeläisen uusinta. Toivottavasti saan sen luettua tällä viikolla, niin voi sitten ensi viikolla hyökätä uuden kirjastopinon kimppuun. Tarinantäyteistä toukokuuta :)

    VastaaPoista
  15. Paljon kiinnostavia kirjoja odottamassa sinulla. Minä luen parhaillaan Elif Shafakin Rakkauden aikakirjaa. En osaa vielä oikein päättää, viihdynkö sen parissa vai en. Seuraavaksi, toivottavasti loppuviikolla, aion sitten siirtyä aikamatkailemaan - taidan aloittaa Anderssonista. Mukavaa ja keväistä viikkoa!

    VastaaPoista
  16. Minä saan huomenna kirjastosta Noidan ripin, ja Krokotiilin keltaiset silmät on hyllyssä odottamassa.

    Toukokuussa luen myös Leena Krohnia, saa nähdä ehdinkö jo tällä viikolla aloittaa Tainaronin...

    Ihmelapset on loistava kirja! Olen myös kuullut hyvää Hoegin Rajatapauksista, jossa niinikään käsitellään erityislapsia.

    Lukuisaa toukokuuta sinulle! Odotan innolla arvioitasi erityisesti Brooklynistä, Hylystä ja Pääskysen leikistä.

    VastaaPoista
  17. Lukuajan kanssa on ollut melkoisen hiljaista, mutta kesken nyt kumminkin on Pasi Ilmari Jääskeläisen Taivaalta pudonnut eläintarha.


    Moster, Waters, Fletcher, Mantel ja Satrapi ainakin kiinnostavat, moni muukin kyllä mutta jätetään nyt enemmät luettelemiset... :)

    VastaaPoista
  18. Täällä on mainittu (sinä, Karoliina, ja monet muut) niin monta sellaista kirjaa, jotka jo ovat hyllyssäni tai jotka yritän varata kirjastosta/ostaa kirjakaupasta/lainata tai muuten vain saada luettavakseni. Kuten tiedät, luin juuri Seppo Heikkisen kirjan Mansikkakarnevaalit. Tänään aloittelin Rakkaus on saarta, joka tuntuu ihanalta heti alkuunsa. Lisäksi aion lukea Pienen mökin emännän blogin innoittamana Kamomillapihan (Mary Wesley) osin kokeillaakseni, miltä tuntuu lukea 15 vuoden takaista suosikkikirjaa.

    Krokotiilin keltaiset silmät, Vieras kartanossa, Noidan rippi (joka vähän pelottaakin, koska pelkään etten lämpene sille samalla tavalla kuin Meriharakoille) ja Essi Tammimaan Paljain käsin ovat myös kirjoja, jotka toivon pian lukevani.

    Mitfordin tyttöjen ja Paluun Rivertoniin yhteydestä haluan muuten mainita, että Kate Morton kiittää loppupuheessaan Mitfordin tytöt-kirjaa innoituksesta. Minun mielestäni nämä erilaiset kirjat - romaani ja siskoselämäkerta - ovat jotenkin sukulaisia tai kirjapari.

    Lukuiloa! <3

    VastaaPoista
  19. Pakko avautua tänne: mä päätin lukea sen susipalatsin ENNEN kuin se suomennetaan ja hehkuttaa sitä sitten kaikille. Olen edennyt ehkä 40 sivua, enkä ole ymmärtänyt oikein mitään?!?!?! Kyse ei voi olla ainakaan pelkästään englanninkielestä, koska YMMÄRÄN kyllä sanat, mutta rakenteessa ja tapahtumissa ja ilmaisussa on kyllä HAASTETTA kerrakseen. Lue se pian suomeksi ja kerro selkeneekö jutut? ;) Ehkä yritän jatkaa sitä tässä vielä tai sitten juuri nyt mun aivot on liian hormoonien pehmentämät ja tarvitsen jotain kevyttä ja ajattelusta vapaata :D

    VastaaPoista
  20. Blogissani olisi sinulle pian pieni huomionosoitus;)

    VastaaPoista
  21. Paljon mielenkiintoisia kirjoja, eniten noista ehkä kiinnostaa Sarah Waters. En ole lukenut häneltä mitään ja moni on kehunut.

    Tuohon erityislapsiteemaan luin vähän aikaa sitten yhden tosi vaikuttavan ja ajatuksia herättävän kirjan, Jean-Louis Fournierin "Isi, mihin mennään?". Aiheen käsittely on sellaista, että se saattaisi jotakuta loukatakkin, mutta minusta kirja oli silti hyvä.

    VastaaPoista
  22. Sara, minäkin haluaisin kovasti lukea tuon Perunankuoripaistoksen!

    may, voi sinua onnellista, kun olet lukemassa Shriveriä. :)

    Sonja, Vieras kartanossa taitaa kiehtoa niin paljon sekä minua että lukijoitani, että taidan tosiaan alkaa sen seuraavaksi. Vaikka toisaalta olisi ihana lukea välillä joku ohuempi romaani! Ja Nalle Puh = <3.

    Jaana, minä olen lukenut Ishiguroa vasta vähän, mutta haluan tutustua mieheen lisää. Minuakin vähän mietityttää tuo Ole luonani ainan aihe. Kirjahan on kauhean kehuttu, mutta se ei etukäteen kuulosteltuna ole "minun kirjani".

    Riina, sinullakin on mielenkiintoisia kirjoja listalla. Erityisesti haluaisin noista lukea Oatesin Koston sekä Shafakin Rakkauden aikakirjan.

    Lumikukka, ai sinullakin on tuo Perunankuoripaistos kesken! Kirjoitan Paluusta Rivertoniin varmasti jo tällä viikolla. :)

    linnea, korkokenkäkirjakin on varmasti mielenkiintoinen! Minä olen korkokenkäilijänä kausi-ihminen. Tähän säähän sopivat kenkäni ovat melkein kaikki korkeita, mutta on kauhea kynnys siirtyä taas niihin pitkän tasapohjakauden jälkeen.

    Helmi-Maaria, en minä oikeasti ole kovin kiireinen, mutta nk. vapaa-ajalla tuntuu, ettei millään ehdi lukea kaikkia kirjoja ja lehtiä, tai katsoa kaikkia elokuvia ja tv-sarjoja, jotka tahtoisi. Mutta helppoa on elämä, jos tämä on suurin stressin aiheeni. :) Toisaalta en taas oikeasti lue kovin paljon, ainakaan jos vertaa suurimpaan osaan kirjabloggareita. Jääskeläisen kirja odottaa muuten vielä minuakin. Olen vähän sitä aloittanut, mutta haluan säästää sen johonkin hvyään, rauhalliseen hetkeen. :)

    Amma, siitä Rakkauden aikakirjasta onkin yllättävän moniäänisiä arvioita ollut blogeissa. Kävin muuten eilen kuitenkin kurkkimassa syntymävuonnani julkaistuja kirjoja, ihan siltä varalta, jos vaikka kesällä tai syksyllä hyppään haasteen matkaan... :)

    Elma Ilona, kiitos Rajatapaukset-vinkistä! Luulen, että ainakin Pääskysen leikin luen suht pian. :)

    Satu, samoin kuin Pääskysen leikkiin, uskon tarttuvani Satrapiin aika helposti - vaikka se onkin muhinut hyllyssä pian kaksi vuotta. Sarjakuvaa on suht helppo lukea romaanien väleissä, ja Satrapin Persepoliksesta pidin ihan hirveästi.

    Katja, kiitos Mitford-Riverton-kommentista! Ja tietysti muutenkin kommentistasi, niin kuin aina. :)

    anni m., nyt alkoi kyllä viimeistään kiinnostaa kokeilla Susipalatsia! Sinun englannin kielen taitojasi aliarvioimatta sanoisin, että se silti _saattaa_ olla kiinni kielestäkin. MInä ainakin olen usein huomannut, että ehkä sen eron äidinkielen ja melkein äidinkielen välillä huomaa siinä, että tietynlaiset kirjat eivät minulle englanniksi tahdo avautua millään, vaikka sinällään ymmärtäisin kaikki sanat ja merkitykset. En toisaalta ole ajatellut, että Susipalatsi mikään helppo teos olisikaan, mutta toisaalta se on ollut paitsi palkittu myös blogeissa kehuttu, ja siksi ei uskoisi sen olevan ihan mahdottoman vaikea. Jännä nähdä, miten käy! Pidä sinäkin ajan tasalla omassa tahkoamisessasi.

    Sanna, jee, menen kohta kurkkaamaan! Kiitos jo etukäteen (olettaen, että se on jotain kivaa). :)

    VastaaPoista
  23. Erja, ihan totta! Luin tuon Fournierin kirjan ennen joulua ja tykkäsin. Joskin olin ehkä lopulta ihan vähän pettynyt, kun olin kuullut siitä niin sumeaa suitsutusta. Lisäksi minulle kävi sen kanssa niin, että halusin ostaa sen äidilleni joululahjaksi. Hölmöille tavoilleni uskollisena kävin sitten hoitamassa kaikki joululahjat yhtenä ja samana päivänä, enkä meinannut löytää tuota kirjaa mistään. Lopulta hikipäisenä, väsyneenä ja lukuisia lahjakasseja kantavana löysin sen Akateemisesta myyjien juoksutettua minua kirjan perässä kerroksesta toiseen muutaman kerran. Jonotin jouluruuhkassa kauan, ja kun lopulta pääsin kassalle, en ollut uskoa korviani, kun tuollainen sadan sivun ohut, pehmeäkantinen läpyskä maksoi yli 30 euroa! En kuitenkaan kaiken sen vaivannäön jälkeen vain voinut enää perua ostosuunnitelmaani, vaan maksoin hinnan sydän verta vuotaen ja myyjälle päivitellen. Uskomattoman korkea hinta! No, mutta. Luin sen sitten törkeästi ennen paketointia, ja pidin kyllä. Mutta en ihan 35 euron edestä. The end. :)

    VastaaPoista
  24. Minulla on kesken muutama jo aiemmin aloittamani kirja, jotka saavat edelleenkin odottaa kun käytän löytämäni lukuajan pääsiäisenä aloittamani Mitfordin tyttöjen lukemiseen...

    VastaaPoista
  25. Oijoi, olipa monta asiaa;-)

    No, suosittelen, että annat Noidan ripille mahdollisuuden vaikka vain todetaksesi/varmistaaksesi, onko Fletcher sinun kirjailijasi. Minä en innostunut niin paljon kuin muut Irlantilaisesta tytöstä, mutta sen sijaan Meriharakat ja Noidan rippi olivat kova juttu eli kyllä Fletcher on minun kirjailijani.

    Olen jo kaksi kuukautta vienyt Paluu Rivertoniin yöpöydälleni, mutta joku muu kirja on sitten juossut sen ohi. Nyt pitää esim. saada puutarhakirjat alta pois, sillä niiden myynti on nyt. Kuukauden päästä puutarhaa jo tehdään, sitä ei lueta. Ja sitten pari jännitysromaania, joita kustantajat osaavat lähettää minulle jo pyytämättä, jos vain kirjoittaja on oikea;-) Sen jälkeen, toivon pääseväni kiinni Rivertoniin yms.

    Se asia kirjabloggailussa, joka tekee siitä kiinnostavan kommentoida, on ajatusten vaihto kirjoista, jotka on itsekin lukenut. Toisaalta minua on alkanut rasittaa, kun luen vaikka VIISI tai KYMMENEN kertaa otsikon Piiat ja oma on vielä tekemättä. Haluaisin tehdä kirjan ensin, ennen muita;-) Niinpä en nyt julkaise kaikkia lukuromaaneja, joita minulta on tulossa. Ja syksyn kirjoja yritän valita vähän niin, että 'tämä!: tätä eivät tee kaikki'. Toki on niitä, joita kaikkien 'kuuluukin' tehdä, kuten Oates, Husvedt, Auster, Ian McEwan etc.,mutta rajansa kaikella. Muistan miten ihanaa oli olla uniikki. Kun aloitin, sain usein olla ensimmäinen, joka oli tehnyt jonkun kirjan. Nyt kirjablogien määrä on paljon enemmän kuin tuplaantunut, joten moista tunnetta saa vain kaihoten muistella.

    Että näissä mietteissä tänään toukokuun kylmänä tiistaina viiden puutarhatunnin jälkeen, teetä Sosuli-mukissa ja leivinuunissa tulet.

    Palataan E:ssä!

    VastaaPoista
  26. Katri, ahaa, sinullakin Mitfordin tytöt!

    Leena, juu kyllä minä vielä yritän tuota Noidan rippiä. Jossain vaiheessa. Luin Rivertonin tänään loppuun ja kirjoitan siitä varmaankin torstaina. Nyt voin jo kuitenkin sanoa, että suosittelen!

    Minulla ei ole tuota kirjabloggauksen alkuaikojen kokemusta, ja ehkä siksi en osaa antaa arvoa sille, että tekisin jonkun jutun ensimmäisenä tai ainoana. Ehkä se johtuu siitäkin, että tyylini eroaa jonkin verran useimmista, enkä juuri edes tee yksittäisiä arvioita. Tämä on enemmän tällainen keskustelu- ja pohdiskelublogi lukemisesta ja kirjoista yleensä. :)

    Oi, aika sissi olet, kun olet ollut tuossa säässä viisi tuntia puutarhassa! Tuli leivinuunissa sen sijaan kuulostaa ihanalta. Ja huomenna on vuorossa jo H. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...