keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: K niin kuin Kerrigan, Kundera, Kähkönen...

K-hyllyssäni ei ollutkaan ihan niin paljon kirjoja kuin uumoilin, mutta jokunen kuitenkin. Aika sekalainen seurakunta myös: muutama tosi hyvä teos, muutama hyllystä ehkä poistettava, ja useita vielä lukemattomia kirjoja.


Anu Kaipainen: Nuoruustango
Mutta hei hetkinen! Onkos tämä nuortenkirja ja siten väärässä hyllyssä? Sain tämän muistaakseni ex-poikaystäväni äidiltä siinä vaiheessa, kun luin jo aikuisten kirjoja, joten olen olettanut tämän olevan aikuisten romaani. En siis ole lukenut tätä vielä. Nyt googlailin ja kirja kuulostaa itse asiassa hyvin mielenkiintoiselta evakkosukuiselle, mutta se kuulostaa myös nuortenromaanilta. Hups? En ole Kaipaista koskaan lukenut, mutta ehkä olisi syytä. Vaikka vain siksi, että hänelläkin on kytköksensä idoliini Aila Meriluotoon. :)


Katja Kaukonen: Odelma
Olen ollut tämän kirjan kanssa kahden vaiheilla, että laitanko suoraan poistoon vai jätänkö hyllyyn odottamaan sopivaa lukuhetkeä. Tästähän ovat monet kirjabloggaajat hurmioituneet, ja olen varma, että kirja on hyvin taidokas ja tunnelmallinen pieni romaani, mutta se ei toisaalta kuulosta lainkaan sellaiselta kirjalta, josta minä pitäisin. Toisaalta on kiva pysyä kartalla uusista, kotimaisista kirjailijoista, ja kirja on sen verran lyhyt, että sen lukisi varmasti nopeasti. Huoh. No, ainakin vielä toistaiseksi tämä kauniskansinen ja -niminen teos saa odottaa hyllyssäni päätöstäni.


Anja Kauranen: Arabian Lauri
Olen ostanut tämän muistaakseni jonkun kirjakerhon alennusmyynnistä vuosia, vuosia sitten. Olen lukenut Kauraselta/Snellmanilta ainoastaan teoksen Side, josta pidin kovasti. Sen jälkeen aloitin tätä Arabian Lauria, mutta olen näköjään jättänyt leikin kesken noin sivulla 65, tarkoituksenani palata kirjaan joskus, vaikkei alku minua mukaansa temmannutkaan. Vielä ei ole löytynyt intoa paluuseen, mutta olen nyt kuitenkin jättänyt tämän vielä hyllyyni varmuuden vuoksi.


Daniel Kehlmann: Maailman mittaajat; Maine
Kehutusta Kehlmannista minun oli tarkoitus kirjoittaa lehteen, ja edelleen on tarkoitus kirjoittaa hänestä blogiin. Yritän lukea Kehlmannia ja Jenny Erpenbeckia tänä vuonna sivistääkseni itseäni ja paikatakseni aukkoa lukuhistoriassani saksalaisen kirjallisuuden osalta. Saas nähdä, miten käy. Vielä en osaa nuoresta herrasta sanoa mitään.
Kate Kerrigan: Onnellisen avioliiton reseptejä
Tämä kirja komeilee blogini yläbannerissa ja olen kirjoittanutkin siitä jotakin täällä. Löydän harvoin hyviä, tai paremminkin minua miellyttäviä, kirjoja viihde- tai romantiikkakategoriasta. En nyt tiedä, luokiteltaisiinko tämä edes sellaisiin, mutta ainakin kirja kertoo lähes yksinomaan rakkaudesta ja tekee sen sutjakkaan viihdyttävästi. Teos ei ole silti naiivi tai imelä, vaan yllättävänkin realistinen ja päälle vielä aika hyvin kirjoitettu. Bazar osaa tehdä tai valita ihania kansia. Omassa genressään tässä on minusta kaikki osunut nappiin. 


Geert Kimpen: Kabbalisti
Lisää Bazarin hienoja kansia! Tässä kirjassa on minua kiinnostava aihe, ja olen kuullut kirjasta kehuja muualtakin kuin sen kustantajan sivuilta, mutta jotenkin en omalla ensiyrittämälläni jaksanut alkua pidemmälle. Ehkä tällaiselle historialliselle romaanille on olemassa se oma lukuhetkensä, joka ei ollut silloin, kun tätä aloitin. Kannen ja aiheen lisäksi minua kiinnostaa kirjassa se, että kirjailija on belgialainen. En ainakaan muista lukeneeni yhtäkään belgialaista kirjaa.


Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
Jotenkin vähän noloa, että minulla on tämä klassikko vain tuollaisena rumana pikku pokkarina. Toisaalta se on minulle ihan oikein, sillä niin kuin olen parikin kertaa tunnustanut, Seitsemän veljestä ei ole oikein koskaan avautunut minulle kunnolla. Ovathan tarinat legendaarisia, ja lapsena pidin kyllä Riitta Nelimarkan kuvittamasta veljesversiosta, mutta ehkä Kiven kielessä on jotakin, joka ei lopulta minuun uppoa, tai sitten vahvan dialogimuotoinen romaani vieraannuttaa. En tiedä. En muuten yleensä klassikoita kavahda.


Milan Kundera: Olemisen sietämätön keveys
Tuoreempi, ulkomainen klassikko, joka vuorostaan osui ja upposi. Leffankin olen tainnut nähdä, mutta en kauhean hyvin muista sitä tai edes tätä kirjaa. Ei tämä aivan terävimpään huippukärkeeen tainnut lukukokemuksissani nousta, mutta hyvä se oli. Mitään muuta en ole Kunderalta lukenut enkä kyllä paljon muutakaan tsekkiläistä. Edes yhtään kokonaista Kafkan teosta.
Hanif Kureishi: Esikaupunkien Buddha
Monikulttuurisuuskirjallisuuden kulttiteos, joka minulla pitäisi jo olla luettuna, ja jonka aion lukea tänä vuonna. Muistan, kun tätä suositeltiin minulle ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten, enkä ollut silloin kuullut koko teoksesta. Viime vuonna aloin kiinnittää siihen huomiota kirjablogeissa (missäpä muuallakaan) ja ostin sen omaan hyllyyni odottamaan oikeaa hetkeä. Kureishi on kirjoittanut paljon muutakin ja on hyvin arvostettu kulttuuripersoona. Olen vain nähnyt hänen tekstiinsä perustuvan elokuvan Intimacy.


Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet
Kähkönen(kin) on kirjablogilöytö. Puoliksi savolaisena kiinnostuin Kähkösen Kuopio-sarjasta, hankin tämän ensimmäisen osan ja luin viime vuonna. Pidin kovasti, monella tapaa, mutten ole silti vielä jatkanut sarjan kanssa. But I will. Kähkösestä on viime aikoina puhuttu paljon blogeissa, mm. siitä, kuinka tuntematon hän on, vaikka on ollut Finlandia-ehdokkaana (kahdesti, viime vuonna tietokirjallisuuden puolella) ja on muutenkin hyvin arvostettu tekijä. Lukekaa Kähköstä ja puhukaa hänestä lisää! Hän ihan varmasti ansaitsee sen.


Sitten on teidän vuoronne - mitä teidän K-hyllyistänne löytyykään?

19 kommenttia:

  1. Minun hyllystä löytyvien K-kirjojen lempparini on ehdottomasti listan eka:

    -Elizabet Kostova
    Historian tutkija

    -Marian Keyesiltä:
    Naura, Claire, naura
    Lucy menee naimisiin
    Vielä on toivoa
    Sushia vasta-alkajille
    Enkelit
    Tarinan toinen puoli
    Kuuleeko kukaan?
    Hurmaava mies
    Tuiki tuiki tähtönen

    -Meritta Koivisto:
    Poissa

    -Dean R. Koonz:
    Ilman pelkoa
    Tiktak
    Pimeyden enkeli
    Taivaanporteilla
    60 tuntia

    -Hanna-Riikka Kuisma:
    Sydänvarjo

    -Katja Kallio:
    Sooloilua
    Elokuvamuisti

    -Kathy Kelly:
    Nainen paikallaan
    Nyt ja ikuisesti

    -Lars Kepner:
    Hypnotisoija

    -Stepheng King:
    Musta torni I-III
    Musta torni IV
    Tapahtumapaikkana Dumakey
    Pimeyden talo

    -Sophie Kinsella:
    Salaisuuksia ilmassa

    Kathy Kellyt ja Kinsella pitäisikin pistää kierrätykseen..

    VastaaPoista
  2. Siis aivan ällistyin Susan listaa...minulla vain neljä K-kirjailijaa.

    Satu Koskimies: Hurmion tyttäret

    Geert Kimpen: Kabbalisti

    Eeva Kilpi: Unta vain

    Christer Kihlman: Gerdt Bladhin tuho

    Karoliina, tämä on kaikkien aikojen toiseksi hauskin haaste, sillä tähän ehtii ja tämä vaikuttaa elähdyttävästi. Tätä hauskempi oli vain se, jossa oli lauseita, joihin piti sitten vastata kirjan nimellä. Esim. Miltä sinusta tuntuu nyt? Luonas en ollutkaan.

    Mukavaa viikon jatkoa! Minä aion nyt lukea koko iltapäivän, joten saatte ihmetellä, mikä minut tähän sai;-)Siis olen lukenut päivällä tätä ennen vain Haudankaivajan tytärtä ja Rakkauden aikakirjaa...

    VastaaPoista
  3. Sirpa Kähkösestä pitikin sanomani vielä, että Katjakin on sitä kehunut niin, että minäkin savolaisena aion kyllä Mustiin morsiammiin tarttua kunhan saan sen käsiini.

    Leena, mutta aika moni noista kirjoista on kuitenkin sellaisia, että voisin huoletta laittaa ne jo kiertoon, eikä tulisi kovin ikävä. Koonzeja ja Kingiä lukee sekä siippa että minä, mutta muuten ovat minun kirjoja.

    VastaaPoista
  4. Aloitan sillä, että mulla / nyttemmin lapsilla on lähes kaikki Mauri Kunnakset. Mun ekat peräti signeerattuja.
    Lisäksi mun lapsuudesta tietty Kirsi Kunnasta.
    Mutta sitten asiaan:
    Karra Petri: Haarautuvan rakkauden talo

    Keyes Marian: Naura, Claire, Naura
    Lucy menee naimisiin
    Rachelin loma
    Tarinan toinen puoli

    Kinsella Sophie: Varsinainen talousihme
    Himoshoppaaja vierailla mailla
    Himoshoppaajan salaiset unelmat
    ja jossain taitaa olla vielä 1 Kinsella...

    Kressley Carson: Hihasta vedettyä

    Kallio Katja: Sooloilua
    Karilla

    Kiiskinen Cia: Äitiyspakkaus

    Kaipainen Anu: Naistentanssit

    King Stephen: n. 10 kirjaa jemmassa vaatehuoneessa, ne parhaat, Uinu uinu lemmikkini, Carrie, Se, Hohto, Tarpeellista tavaraa jne. osa englanniksi ja yksi ranskaksi!
    Mulla oli joskus valtava King-kokoelma, mutta myin ne kirppiksellä pois. (varmaan liian halvalla)

    Kauranen Anja: Kiinalainen kesä
    Sonja O. kävi täällä
    Kultasuu
    Ihon aika
    Pelon maantiede
    Syysprinssi
    Arabian Lauri
    Kaipauksen ja energian lapset

    Ihon aika on loistava! Samoin Syysprinssi ja kyllä toi Arabian Laurikin. Muita en olekaan vielä lukenu. Pelon maantiedettä en uskalla lukea...

    Kajo Markus: Kettusen kootut
    Kettusen kirja
    joku Kajo on vielä jossain, mutta missä.

    Kärkkäinen Kata: Tulikärpäsiä
    Minä ja Morrison

    Makkarista katon ku ehdin ja jaksan.
    - Katriina -

    VastaaPoista
  5. Olemisen sietämätön keveys kolahti minuunkin, luin sen ensimmäisenä opiskelusyksynä. Toivottvasti ehdin vielä palata kirjaan. Minäkään en ole muuta Kunderalta lukenut...

    Minullakin on vähän samat fiilikset Kaukosesta: olen varma, että kirja on hyvä, mutta en tiedä, onko se minulle oikea kirja juuri nyt. Joskus sen varmaan luen, mutta nyt toisentyyppisiä tarinoita minulle...

    VastaaPoista
  6. Kauranen/Snellman on lempikirjailijoitani. Arabian Lauri ei ole ollut huippukokemuksia, mutta mainitsemasi Side kylläkin. :-)

    Jos haluat kokeilla "kevyesti" Kafkaa, joka on lukioaikainen ikirakkauteni, suosittelen lukemaan ensin jonkin novellin, vaikka Hiilisangolla ratsastajan.

    Voi, voi... ei ole minun hyllyni järjestäytynyt itsestään tässä välillä ;-D!

    VastaaPoista
  7. Koo-kirjojani:

    - Daniel Katz: Mikko Papirossin taivaallinen niskalenkki, Laturi, Berberileijonan rakkaus ja kun Isoisä Suomeen hiihti
    - Anja Kauranen/Snellman: Sonja O. kävi täällä, Side,
    - Helmi Kekkonen: Kotiin
    - Saara Kesävuori: Tarvitse minua
    - Christer Kihlman: Kaikki minun lapseni
    - Eeva Kilpi: Laulu rakkaudesta, Tamara
    - Volter Kilpi: Batsheba
    - Aleksis Kivi: melkein koko tuotanto, sekä vanhoja että uusia versioita
    - Eila Kostamo: Isänkuvat
    - Arno Kotro: Sanovat sitä rakkaudeksi
    - Essi Kummu: Mania ja Karhun kuolema
    - Janne Kuusi: Vapaus
    - Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja, 700gr
    - Aino Kallas: Sudenmorsian
    - Franz Kafka: Oikeusjuttu, Nälkätaiteilija, Muodonmuutos, Hiilisangolla ratsastaja, Aviopari
    - Anne Kortelainen: Levoton nainen, Virginie!
    - Leena Krohn: Tainaron, Pereat Mundus, Datura
    - Geert Kimpen: Kabbalisti
    - Andrus Kivirahk: Riihiukko
    - A.I.Kuprin: Valitut kertomukset
    - Wassily Kandinsky: Taiteen henkisestä sisällöstä
    - Nikos Kazantzakis: Askeesi
    - Daniel Kehlman: Maine
    - Katja Kaukonen: Odelma
    - Sirpa Kähkönen: Lakanasiivet
    - Jean Kwok: Käännöksiä
    - Hanna-Riikka Kuisma: Sydävarjo
    - Katja Kettu: Surunkerääjä


    Muita ei taida olla. :)

    VastaaPoista
  8. Olipas sittenkin!

    - John Kennedy Toole: Typerysten salaliitto

    VastaaPoista
  9. Taas muistin varassa muiden avustuksella. Sinun mainitsemistasi on ainakin
    Kureishin Esikaupunkien Budhha, joka aikanaa kolahti kovaakin.
    Kauranen /Snellmanilta on mainitsemasi Arabian Lauri, josta muistaakseni pidin. Lisäksi ainakin Sonja O kävi täällä, Side, Ihon aika, Pelon maantiede ja Paratisin kartta.
    Kähköseltä tietenkin koko Kuopio-sarja ja lisäksi Vihan ja Rakkauden liekit.
    Aleksis Kiven Veljekset löytyy.
    Kunderalta useita, mutta ehdottomasti paras on mainitsemasi Olematon sietämätön keveys. Pidän paljon sekä elokuvan että kirjana.
    Satu Koskimiehen Hurmion tyttäret.
    Christer Kihlmanin Sininen äiti.
    Nikos Kazantzakiksen Kerro minulle Zorbas
    Franz Kafkan Oikeusjuttu ja Muodosmuutos.
    Anna Kortelaisen Virginie, Levoton nainen ja Naisen tie.
    Aino Kallaksen päiväkirjat 1-5.
    Tuomas Kyrön Liitto.

    Olihan noita aika paljon. K on hyvä kirjain ;)

    VastaaPoista
  10. Ja nyt tuli kyllä edelliseen joku freudilainen lipsahdus, joka pitää korjata. Oikea muoto on siis Olemisen sietämätön keveys ;)

    VastaaPoista
  11. Palaan tänne viimeistään ensi viikon alussa. <3 Mutta halusin kuitenkin kurkistaa Kunderoitani, Kinselloitani ja Kähkösiäni - että K-kirjallisuutta on aika laidasta laitaan.

    Ihanaa loppuviikkoa ja palataan! :)

    VastaaPoista
  12. Huhhui mitä K-listoja kaikilla! Mitäköhän minulla,

    Kafkalta on Erään koiran tutkimuksia. Mutta enpä ole minäkään yhtään Kafkaa lukenut, ai ai.

    Katja Kalliolta löytyy Sooloilua ja sitten minulla on vielä Sesse ja Ilkka Koiviston Savannien liituraidat ja pussaavat pulut (joka minun onkin pitänyt jo pitkään lukea!).

    Tyngäksi jäi lista, mutta nautinpa sitten muiden listoista senkin edestä.

    VastaaPoista
  13. -Franz Kafka:
    Nälkätaiteilija
    Der Prozess

    -Anu Kaipainen:
    Arkkienkeli Oulussa

    -Aino Kallas:
    Kanssavaeltajia ja ohikulkijoita

    Kalevala

    -Ferenc Karinthy:
    Epepe

    -Gottfried Keller:
    Romeo und Julia auf dem Dorfe

    -Yeshar Kemal:
    Ararat-vuoren legenda

    -Ilmari Kianto:
    Punainen viiva

    -Eeva Kilpi:
    Elämä edestakaisin
    Ihmisen ääni
    Se mitä ei koskaan sanota

    -Aleksis Kivi:
    Seitsemän veljestä
    Nummisuutarit

    Yrjö Kokko:
    Sudenhampainen kaulanauha

    -Riitta Konttinen:
    Oma tie. Helene Schjerfbeckin elämä.

    -Venny Kontturi:
    Paperikengät

    -V-A Koskenniemi:
    Vandringsstaven

    -Satu Koskimies:
    Hurmion tyttäret

    -Kirsi Kunnas:
    Tiitiäisen pippurimylly

    Ainakin nämä löysin. Ei vieläkään aakkosjärjestystä hyllyissä:( Pian on!
    Seitsemän veljestä luin nautinnolla muutama vuosi sitten. Mikä lukuelämys jo kielenkin takia. Aivan yhtä innostunut en ollut kouluaikana, kun sitä luettiin.
    Odota kymmenen vuotta ja anna sille uusi mahdollisuus:)

    VastaaPoista
  14. Makkarissa oli nämä:
    Kummu Essi: Mania

    Kelly Cathy: Mitä nainen haluaa

    Kinsella Sophie: Salaisuuksia ilmassa

    Kinsella siis löytyi, yksi Kajo yhä jossain. Kuin noita kirjoja kertyy tälleen...ja joka paikkaan.
    Kaurasen Ihon aika ja Side on muuten ns. paketti. Molemmat kyllä hyviä, mutta Ihon aika ihan mieletön. Liikkuvat ihan eri ajassa, mutta jostain luin, että ovat "sarja".
    -Katriina-

    VastaaPoista
  15. Susa, vau! Sulla on tosi paljon K-kirjoja. Ja tuo Historiantutkija kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Oletko blogannut siitä?

    Minullakin on omana tuo hehkuttamani Kallion Elokuvamuisti, mutta se on tietohyllyssä. :) Kivaa, jos tartut Kähköseen!

    Leena, kiva että tykkäät Kirjahyllykeskiviikoista. <3 Tulen illalla blogikierrokselle kurkkimaan, joko olet paljastanut tuon kirjasi...

    Katriina, sinullakin on tosi laaja kokoelma K:ssa(kin)! Markus Kajo on hauska. :D

    Pienen mökin emäntä, kiinnostavaa että joku muukin empii Odelman kohdalla. :)

    Paula, pahoin pelkään, että Kafka ei etukäteisesti kiinnosta kuin lähinnä velvollisuudentunnosta, joten lykkään sen novellilla aloittamisen rauhallisempiin aikoihin. Ehkä sitten eläkkeellä. :D Vai ei sinun hyllysi itse itseään järjestänyt, mokoma! Ehkä ensi viikolla. ;)

    Hanna, sinä taisit ehkä sittenkin vetää pohjat K-kirjailijoiden määrässä! Siellä on paljon kiinnostavaa, jota minulla ei ole omana, kuten Kekkonen, Kesävuori, Kilpi ja Krohn (aikuisten hyllyssä). Mutta minulla on Kummun Karhun kuolema vedospinona, lasketaanko? :D Lisäksi Kortelaisen Virginie! mulla on tietohyllyssä, ja Kwokin unohdin kokonaan, kun en ole sitä siirtänyt vielä hyllyyn ollenkaan, vaan on postissa saapuneiden pinossa. Höh. :)

    Jaana, K on tosiaan hyvä kirjain, sanoo Kirjavan kammarin Karoliina. ;) Kivoja kirjoja sinullakin, samojakin.

    Katja, toivottavasti vietät parhaillasi ihanaa ja romanttista aikaa lomamatkallasi. <3 Palataan!

    linnea, ai ihanaa, tuosta tuli mieleen Sesse Koiviston Eläintarha olohuoneessamme, jonka luin varmaan puhki lapsena! Pitäisiköhän se lukea Susan nostalgiahaasteeseen...

    Clarissa, sinullakin on vaikka mitä mielenkiintoista! Ai ihana, kun sinulla on edessä hyllyjen aakkostaminen. Minusta se on tosi kivaa puuhaa ainakin aikuisten proosan kohdalla, mutta tietokirjallisuudessa tältä organisaattorilta meinaa mennä hermo, kun ei ole selkeitä jaoettelusääntöjä, joiden mukaan toimia... Ehkä minä palaan Kiveen vielä joskus, mutta en ole sentään kouluiässä enää (hassua muuten, etten muista koulussa koskaan Kiveä edes lukeneeni), vaan olen ihan aikuisena, kolmekymppisenä sitä viimeksi yrittänyt tahkota.

    VastaaPoista
  16. Sen lukemisesta on jo muutama vuosi, joten en ole blogannut. Se kyllä ansaitsisi hieman "blogisavuja", joten täytyypä katsoa jos joskus tulisi ns. hiljaisempi hetki ja kirjoittaa siitä jotain blogiin. Vanhassa lukupäiväkirjassani on siitä kirjoitettuna ylös lukufiiliksiä, että varmaan pienellä "kertaamisella" pääsisi niin tunnelmaan ja tarinaan kiinni, että voisi kirjoittaa arvostelua ;)

    VastaaPoista
  17. Mä voinen tässä vaiheessa paljastaa, että mun äiti on kirjastonhoitaja ja siskopuolen äiti on erään suuren ja ainakin silloin kovin tasokkaan kirjaston entinen johtaja. Joten tää kirjojen haaliminen on ns. vamma. :)
    -Katriina-

    VastaaPoista
  18. Katriina, juuri sanoin yhdelle ystävälle (kirjastotädin tytär hänkin), kuinka paljon suurissa kirjanystävissä on kirjastovirkailijoiden lapsia. Eihän se mikään ihme olekaan!

    Ja Hannalle unohtui muuten aiemmin sanoa, että Kandinsky on yksi lempitaiteilijoistani!

    VastaaPoista
  19. Löysin lisää K:ta, Koskela & Sutela: Kumman kaa, ja Knight India: Elämäni tarjottimella.
    Kirjastotäti/ -setä onkin kelpo termi, kirjastovirkailija kun on eri asia kuin kirjastonhoitaja. Nykyään kirjastomaailmassa on jotain informaatikkojakin... Äitin jutuista vaan muistan tota kirjaston hierarkiaa, miten kirjastovirkailijat teki eri juttuja kuin kirjastonhoitajat tjsp. Mutta onpa niitäkin, jotka luulevat, ettei kirjastossa koulutusta tarvita... http://keskustelu.suomi24.fi/node/5323970
    Voin ihan rehellisesti sanoa, että äitini tietää monesta asiasta paljon enemmän kuin minä. Toisaalta lienee sellaisiakin asioita, mistä minä tiedän ja hän ei. Kerran mun kiinnostukset auttoi äitiä töissä. Olin siskopuoleni vinkin perusteella ihastunut erääseen kappaleeseen. Äidiltä oltiin sitten neuvonnasta tultu kysymään, että onko teillä sitä uutta biisiä, jossa on niitä kadonneita lapsia. Äiti osasi yhdistää asiat ja kyllä, asiakas oli tarkoittanut Soul Asylumin Runaway trainia, josta muuten edelleen pidän kovasti! :) Tulipa tästä nyt paasaus, mutta jos tosiaan tuollaisia esimerkkiäni vastaavia kysymyksiä tulee vaikkapa päivittäin, niin kai siinä työssä jotain täytyy osatakin... -Katriina-

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...