keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: J niin kuin Jacobsen, Joenpelto ja Jääskeläinen

Katsokaas: kokonaista kolme kirjaa. Vautsi-vau. En olisi ennakkoon uskonut juuri J-osion olevan näin laiha. Mutta on se vaan.


Roy Jacobsen: Ihmelapset


Tämän kevään kirja, jonka aion lukea pian. Kansi on aivan ihana! Tästä ovat bloganneet ainakin Susa, Elma Ilona ja Anna Elina.


Käsittääkseni tämä on ensimmäinen suomennettu Jacobsen, mutta mies kuuluu olevan kovasti kehuttu ja palkittu kotimaassaan Norjassa, ja täältä selviää, että julkaisujakin on runsaasti.
Eeva Joenpelto: Tuomari Müller, hieno mies


Tämän sain jo edesmenneeltä mummiltani varmaankin uutuuskirjana, eli vuonna 1994. Silloin, 17-vuotiaana, kirja ei vaikuttanut kovin kiehtovalta, enkä ole saanut tätä Finlandia-voittajaa vieläkään luettua. Jotenkin se ei vain vedä puoleensa, mutta ilman muuta sitä täytyy joskus ainakin aloittaa, kun en ole Joenpellolta mitään muutakaan koskaan lukenut. 
Pasi-Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät


Tämä on ainakin kirjablogimaailmassa viihtyville tuttu kirja. Minä aloitin tätä alkuvuodesta, mutta sitten tuli muita lukuvelvoitteita, enkä ole vielä jatkanut loppuun saakka. Kirja kyllä tuntui kiehtovalta alusta alkaen (näyn olevan menossa sivulla 50), mutta tässä on nyt muutakin, ja jotenkin tekee mieli odottaa vielä hetki, kunnes moninaiset blogiarviot ovat vähän haalistuneet muistista, ja pystyn lukemaan kirjan puhtaammin omista lähtökohdistani.




Jos haluatte lukea arvioita muista blogeista, olkaa ystävällisiä ja käyttäkää Googlea. :) Niitä on nimittäin niin paljon, etten ehdi nyt linkitellä kaikkiin suuntiin, mutten toisaalta halua olla epäreilu tai puolueellinen. Olen nimittäin lähdössä pian tapaamiseen. Tai en oikeastaan pian, mutta koska olen toivoton lähtöhaahuilija ja myöhästelijä, yritän nyt valmistautua ajoissa. Edelliseen tapaamiseen ajoin lopulta porvarina taksilla aika pitkän matkan, kun en ehtinyt bussiin, vaikkei todellakaan pitänyt olla kiire. Kyllä se vähän kirpaisi. Ja nolotti.


Mitä hauskaa teidän J-hyllystänne löytyy? Löytyykö enemmän teoksia kuin minun harvalukuisesta kokoelmastani?


PS. Haastealasivun hienosäätö lykkääntyy taas vähän, mutta on kyllä työn alla!

21 kommenttia:

  1. Kotiäiti käyttää tehokkaasti sairastupapäivän nettaamiiseen ;) Mutta siis J-kirjoja jo odottelinkin, jee!

    Oi, Jakobsenin Ihmelapset haluaisin ihan omaankin hyllyyn. Lukemani kappale kun oli kirjaston.

    Omasta hyllystä löytyy j-kirjoina TIETENKIN viime vuoden top 10-listani ykkönen, eli Pasi I. Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät, signeerauksella varustettuna ♥

    Lisäksi näyttää olevan myös Anna Janssonin Jäljet lumessa, Peter Jamesin Kuoleman kanssa ei kujeilla sekä Kuolema katsoo kohti, Katerina Janouchin Läheinen ja Belle de Jourin Puhelintytön salaiset seikkailut.

    Lisäksi yksi hyllyllinen on miehen Robert Jordanin kirjoja.

    VastaaPoista
  2. Voi sinua porvaria. :)

    J-kirjoja löytyy yllättävän vähän. Pasi Ilmari Jääskeläiseltä Harjukaupungin salakäytävät, totta kai. Se on hyvä kirja, joten toivottavasti joskus luet sen. Lisäksi minulla on Jääskeläiseltä Taivaalta pudonnut eläintarha, mutta siitä taitaa tulla jonkinlainen ikuisuusprojekti.

    Muita J-kirjoja ovat
    Tove Janssonin Kesäkirja (sekä kaikki muumiromaanit Suuresta tuhotulvasta alkaen), Maria Jotunin Huovuva talo sekä elämäkerrat Love, Janis (Laura Joplin) ja Kate Bush (Rob Jovanovich).

    Muuta ei taida aikuisten kirjallisuudesta löytäkään. Pitäisi varmaankin kurkata lasten kirjahyllyihin. :)

    VastaaPoista
  3. Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät

    Peter james: Kuolema katsoo kohti

    Bengt Jangfeldt: Axel Munthe - tie Caprin huvilalle

    Lage Johansson: Yritä ymmärtää

    Lempi Jääskeläinen: Weckroothin perhe


    P.D.James: Yksityispotilas, Sally-rukka, kultatukka, Kuoleman maku

    Eeva Joenpelto: Johannes vain, Missä lintuset laulaa, Eteisiin ja kynnyksille, Sataa suolaista vettä, Jottei varjos haalistu

    Mari Jungstedt: Meren hiljaisuudessa

    Mukavaa viikon jatkoa, Karoliina!

    VastaaPoista
  4. Ajattelin ettei minullakaan olisi J:n kohdalla juurikaan mitään, mutta löytyihän sieltä sentään!

    Tove Janssonia, tottakai, kahdeksanosainen Muumi-kirjasarja (jotka lasken kaiken ikäisten kirjoiksi!) ja aikuisten romaani Reilua peliä.

    Maria Jotunin Huojuva talo (tämä hieno kirja pitäisi lukea pian!).

    Kolme Joenpeltoa, Elämän rouva, rouva Glad, Uskomattomia uhrauksia ja Tuomari Müller, hieno mies.

    James Jonesin Täältä ikuisuuteen, sotaromaani, klassikko.

    Jokunen Lisa Jewellin chick lit-pokkari, Oikeenlaista kemiaa, Hyvät bileet, Se ainoa oikea ja The Truth about Melody Brown.

    Ja Henry Jamesin Naisen muotokuva, jonka aion lukea TB-haasteeseen tänä vuonna. :)

    VastaaPoista
  5. Minulta löytyy Eeva Joenpellon Lohja-sarja kokonaisuudessaan ja Jaakko Juteinin kootut laitokset niinikään kokonaan. Edellisen olen lukenut, jälkimmäistä en ole tainnut vielä edes raottaa... :/

    Mukavaa viikonjatkoa, Karoliina!

    VastaaPoista
  6. Tämä kirjahyllykeskiviikkosi on kyllä tarpeellinen ilmiö: Joka viikko saan muistutuksen siitä, että oma hylly on vielä reilut kaksi vuotta sitten olleen muuton jäljiltä EDELLEEN kaaoksessa! Ei siis hajuakaan, mitä minun J:stäni löytyisi :-D. Hmm... olisipa hienoa, jos saisin hyllyt järjestykseen tällä kannustuksellasi, ennen kuin pääset aakkosissa ihan loppuun!

    VastaaPoista
  7. Juntunen J.K.: HIM
    Juba: Minä Viivi, Rakas Siankärsämöni, Sinappihuntu, Viivin ja Wagnerin touhukas sanakirja ja albumeja 5 tai 6
    Jewell Lisa: Hyvät bileet, Oikeenlaista kemiaa
    Johns: Backstreet Boys
    Jackson Paul: Paperiaskartelu

    Ja jotain Janssoneita meilläkin. Makkarin nurkan kirjakasaa en nyt jaksa mennä katsomaan, sovitaan, ettei siellä ole mitään.
    Askartelukirjakin tuli nyt tohon, koska se on kirjahyllyssä... :)
    -Katriina-

    VastaaPoista
  8. Hyllyistämme löytyy J-kirjailijoita jonkin verran.

    Tove Jansson on meillä suosituin J-kirjailija. Hänen kirjoistaan omistan/-mme seuraavat: Kunniallinen petkuttaja, Reilua peliä, Sommarboken ja Saako pannukakulla istua (sitaattikirja muumeista) sekä kaikki kahdeksan alkuperäistä muumia pokkariversioina ja joitakin muitakin muumikirjoja (kuvakirjoja, sarjakuvia)

    Ja löytyyhän meiltä myös Kate Jacobsin Pieni lankakauppa, Seppo Jokisen Koskinen ja taikashow (miehen ei minun), Anna Janssonin Jäljet lumessa ja Mari Jungstedtin Kesän kylmyydessä. Lisäksi Maria Jotunilta yhteisnide Suhteita - Rakkautta ja lastenkirjoissa muumien lisäksi pari Janoschia (niistä en luovu, vaikka lapset ovatkin aikuisia).

    Täällä Karoliinan Kirjavassa kammarissa keskusteltiin muistaakseni joskus kirjojen järjestystä kotikirjahyllyissä. No, meillä kirjat eivät ole aakkosissa, vain jonkin muun logiikan mukaisessa järjestyksessä kahdessa eri huoneessa (tai ainakin sellainen systeemi on ollut, nyt on tainnut jo mennä sekaisin). Lisäksi yhdessä huoneessa on runsaasti työhöni liittyvää tutkimus- ja tietokirjallisuutta. Haaveilen kirjastohuoneesta, jonne kaikki kirjamme mahtuisivat....

    VastaaPoista
  9. Taas pitää kaivella muistin lokeroita ja tukeutua muiden esiintuomiin, jotka palauttavat mieleen omankin hyllyn sisältöä. Sieltä löytyy mm. Jangfeldtin Axel Munthe ja Majakovski elämäkerrat, Laura Joplinin Janis elämäkerta, Jotunin kootut (kirpputorilta löydetty, muistaakseni neljä nidettä) ja vielä erikseen Huojuva talo. Joenpellolta Lohja-sarjaa ja Henry Jamesin Naisen muotokuva. Lasten hyllystä löytyy Janssonia ja Janoschia,jonka pikku tiikerin seikkailut on ihania.

    VastaaPoista
  10. Nyt kun tuolla etsiskelin J-kirjoja sain inspiraation järjestää kirjat aakkosjärjestykseen mutta kun siihen tarvitaan myös aikaa! Onhan minulla järjestys hyllyissäni, mutta se on sellainen esteettinen, kun olen niin tarkka, mikä sopii minkä kanssa:) Romaanit ja tietokirjat jne ovat toki omilla hyllyillään.
    Ainakin nämä J:t löysin:

    JOENPELTO EEVA: Viisaat istuvat varjossa, Ritari metsien pimennosta, Neito kulkee vetten päällä (toinen versio siitä on juuri matkalla Saksaan), Tuomari Müllerin jätin aikoinaan kesken.

    JÄRNEFELT ARVID: Kodin suuret klassikot 1-2

    JOTUNI MARIA: Kootut teokset

    JANSSON TOVE: Sommarboken, Solstaden, Tarinoita Muumilaaksosta (sisältää neljä kirjaa).......

    JANOSCHIN Pikku Tiikeri, PikkuKarhu-kirjoja

    JELINEK ELVIERE: Die Klavierspielerin

    JAMES HENRY:Naisen muotokuva

    VastaaPoista
  11. Clarissa muistutti mieleeni Arvid Järnefeltin Vahempieni romaanin ja Venehojalaiset.

    VastaaPoista
  12. Eipä ole minunkaan J-hyllyni kummoinen mutta oli siellä jotain sentään. Shakespeare & Co:sta mukaan tarttunut James Joycen The Portrait of the Artist as a Young Man ja Stephen Japrisotin Pitkät Kihlajaiset.

    Ja Janoschin Huli Hunskeli. Sekä niitä Janssonin Muumi-kirjoja, säikähdin jo että eikö minulla ole muka yhtään mutta oli siellä kaksi. Unohtamatta Jansson-kaksikon Muumi-sarjakuvia, joista minulla on keräilyboksissa osat 1-8. Lasketaanko niitä nyt sitten kirjoiksi.. Mutta on silti. :)

    Mainitsen muuten vielä tässä että bongasin kirpparilta 30 days of books-haasteessasi useasti mainitsemasi Poikani Kevinin. Se on nyt lukulistalla.

    Mukavaa päivää, Karoliina!

    VastaaPoista
  13. Joenpellon kiehtovimmat ja parhaat kirjat ovat mielestäni muita kuin noita Lohja-sarjan tiiliskiviä. Esimerkiksi ikimuistoisen ihana koiran tarina Ralli, sekä henkeäsalpaava nuoruudenteos Missä lintuset laulaa. Yleensä Joenpellon esikoiseksi on mainittu Kaakerholman kaupunki, mutta todellinen esikoinen on salanimellä Eeva Helle kirjoitettu mainio dekkari Seitsemän päivää. Kaakerholman kaupunki on minulle jäänyt mieleen unohtumattomana lukukokemuksena. Joenpelto ylsi siinä hienoon ja syvälliseen tulokseen ällistyttävän nuorena, vain 23-vuotiaana.
    Maria

    VastaaPoista
  14. Jacobs Kate: Pieni lankakauppa löytyy muuten täältäkin ja samoin paljon Janoschia, ne on ihania! -Katriina-

    VastaaPoista
  15. Minultakaan ei löydy J-kirjoja kuin neljä, ja niistäkin kolme lukematta: Arvid Järnefeltin Isänmaa ja Veljekset (vastikään SKS:n alesta ostettuja) ja Tove Janssonin Kesäkirja, mutta vähän pöhkösti ranskankielisenä käännöksenä, joten en varmaan tule lukeneeksi... Neljäs ja ainut luettu on Sébastien Japrisot'n Pitkät kihlajaiset. Suosittelen!

    VastaaPoista
  16. Susa, sulla onkin paljon J:tä!

    Katja, minulla on selkeä puute hyllyssä, kun ei ole Tove Janssonin aikuistenkirjoja tai Maria Jotunia. Porvariterveisin. :)

    Leena, kiitos samoin! Sinullakin on laaja J-osio. :) Meilläkin taitaa muuten miehen hyllyssä olla tuota Jungstedtia.

    Sara, tuo Naisen muotokuva kyllä kiehtoisi minuakin!

    Amma, kiitos samoin! Tuo Lohja-sarja kiinnostaa minua Joenpellolta enemmän kuin omistamani Müller.

    Paula: :D Tsemppiä!

    Katriina, meilläkin on muuten hirveä kasa noita Viivi & Wagner -sarjiksia. :D Juuri mietin inventaarion yhteydessä, että pitäisikö niistä luopua. En tiedä, tuleeko niitä enää koskaan luettua.

    Anna Elina, minulla ei tosiaan valitettavasti ole Tove Janssonin aikuistenkirjoja, ja laaja Muumi-kokoelma on lastenhuoneessa. Kirjastohuone olisi ihana!

    jaana, minulla on elämäkerratkin eri hyllyssä, mutta muistaakseni siellä ei kyllä ole yhtään J-teosta. Janoschit ovat näköjään monelle rakkaita lapsuudesta. Minullekin ne ovat tuttuja, mutteivät kuulu rakkaimpien kirjamuistojeni joukkoon. Serkuillamme taisi niitä olla, mutta meillä ei omana.

    Hyvä, Clarissa! Aakkosjärjestys on se ainoa oikea. ;D Minullakin on muuten Arvid Järnefeltin Isänmaa, mutta se on poistopinossa. Poistoperjantaissa sitä ei tosin nähdä, sillä siinä oli ostettaessa sellaiset "yhteenliimatut" tuplasivut, joiden auki repimisen tein huolimattomasti ja kirja on nyt aika kauhean näköinen. En oikein tiedä, mihin sen voisi laittaa. Roskiin kai, pakostikin. :/

    linnea, hienoa, Poikani Kevin on mahtava! Yksi hyvä ystäväni lukee sitä nyt myös, ja odotan innolla hänen kokemustaan siitä.

    Maria, kiitos selvästi asiantuntevasta Joenpelto-kommentista sekä suosituksista!

    Luru, nyt täytyy mennä virkistämään muista Googleen, kun sinä ja linnea molemmat mainitsitte tuon Pitkät kihlajaiset. Nimi on tuttu, mutten saa kirjaa kuitenkaan päähäni...

    VastaaPoista
  17. Nyt pääsen viimein listaamaan J-kirjani, kun olen kirjahyllyn läheisyydessä. :)

    - Pasi-Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
    - Heidi Jaatinen: Ei saa katsoa aurinkoon
    - Maria Jotuni: Kun on tunteet, Tyttö ruusutarhassa
    - Arvid Järnefelt: Minun Marttani, Isänmaa, Heräämiseni
    - Tove Jansson: Näkymätön lapsi, Vaarallinen juhannus, Muumipappa ja meri, Taikatalvi, Muumien sarjakuvaklassikoita
    - Emma Juslin: Frida ja Frida
    - Kerstin Johansson i Backen: Näkymätön Elina
    - Jerome K.Jerome: Kolme miestä veneessä
    - Lin Jutang: Ymmärtämisen taito, Maallinen onni, Pakanasta kristityksi, Keisarinna Wu

    VastaaPoista
  18. Jha, Raj Kamal: Jos korkealla pelottaa

    Unohtui listasta. :)

    VastaaPoista
  19. Jutang Lin: Maallinen onni täälläkin, äitin hyllystä napattu kun aikanaan Kirppis-ohjelmassa tästä puhuttiin. -Katriina-

    VastaaPoista
  20. Hanna, oletko lukenut Näkymättömän Elinan - onko hyvä kirjana? Leffa ainakin on ihana.

    Nyt pitää mennä googlaamaan Jutang Lin...

    VastaaPoista
  21. Mie en ole Lin Jutangia lukenut, mutta osa hänen teoksistaan on Jurin suosikkeja. Näkymättömän Elinan olen lukenut kauan sitten, mutta muistaakseni pidin siitä. Luin sen samoihin aikoihin elokuvan kanssa, mutta en muista kummastakaan kunnolla mitään.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...