keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: H niin kuin Hilvo, Hustvedt, Härkönen...

Kuvasta puuttuu ystävällä lainassa oleva Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin.
H-kirjaimen kohdalta löytyi hyllystäni taas yllättävän paljon kirjoja. Katsotaan lähemmin, mitä.


Kristin Hannah: Paluu kesäsaarelle
Tämän ostin vasta vähän aikaa sitten kirjaston poistokorista, ja selkämyksestä löytyy tuo pelottava sydäntarra: viihdettä. :D Kansi on (muutenkin) kauhea. Kuten olen aiemmin maininnut, luen kyllä mielelläni kevyttäkin kirjallisuutta, kun vain löydän genrestä jotakin minulle sopivaa. Kauhean usein ei löydy, mutta Hannahille haluan antaa mahdollisuuden. En ole lukenut häneltä aiemmin mitään, mutta hän on kai aika suosittu, ja ainakin yksi täyspäinen ystäväni on häntä minulle suositellut. :) Mielipiteitä?


Pirjo Hassinen: Mansikoita marraskuussa, Voimanaiset
Olen lukenut Hassiselta vain Suistolan, josta pidin aika paljon. Nämä ovat molemmat kirjaston poistokorista (toinen jonkun asiakkaan tuoma pokkari), josta olen ne ottanut lukeakseni "sitten joskus". Onko joku lukenut nämä Hassiset tai toisen niistä? Mitä pidit?

Marko Hautala: Käärinliinat
Niin kuin olen täällä blogissakin maininnut, pidin paljon Hautalan esikoisesta Itsevalaisevat, vaikken yleensä juuri välitä jännityskirjallisuudesta. Oman Itsevalaisevani olen antanut lahjana eteenpäin, mutta suosittelen sen lukemista lämpimästi! Myös Käärinliinat olen aloittanut, ja sekin vaikutti tosi hyvältä, mutta jouduin sitten muiden lukukiireiden vuoksi jättämään kirjan kesken, enkä jostakin hölmöstä syystä ole vieläkään jatkanut lukemista. Hautalalta on tulossa pian kolmaskin romaani. Tunteeko joku toinenkin bloggaaja Hautalaa? Olen jonkin verran saanut olla yhteydessä Hautalan kanssa, ja hän vaikuttaa hyvin lämpimältä ihmiseltä. Lukekaa vaikka hänen blogiaan.


Ernest Hemingway: Kilimandsaron lumet
En muista tämän kirjan hankkimista, mutta siinä näyttää olevan Joensuun kaupunginkirjaston leimat, joten poisto-ostoksia vuodelta taltta ja vasara taitaa tämä(kin) olla. En ole edes varma, olenko lukenut tämän! Minulla on kirjasta mielikuva, mutten tiedä, tuleeko se lopulta kirjan vai kirjasta lukemisesta. Täytyy ottaa selvää, eli aloittaa kirja (mahdollisesti) uudelleen. Itse asiassa minulla on sama Vanhus ja meren kanssa - en ole varma, olenko todella lukenut sen itse. Ovatko kaikki muut lukeneet varmasti Hemingwayta? Onko hän teistä hyvä?


Sami Hilvo: Viinakortti
Todella hyvä esikoinen viime vuodelta. Tästä blogattiinkin aika paljon ja yleisesti ottaen pidettiin. Arvioita löytyy ainakin anni m.:ltä, Marilta, Sadulta, Jossulta, Zephyrilta, Jorilta, Hannalta ja InaltaViinakortti oli ehdokkaana Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon saajaksi, ja ihan syystä. Minulla oli ilo olla tämänkin kirjailijan kanssa tekemisissä töiden kautta, ja hän vaikuttaa ihanalta ihmiseltä hänkin. Ja Hilvollakin on hyvä blogi.


Nick Hornby: Uskollinen äänentoisto
Hornby lienee monille tuttu. En ole lukenut häneltä muistaakseni muuta kuin tämän, mutten oikein tiedä miksi, sillä tämä on mainio romaani. Hauska, naseva, ja miehetkin tykkää. Tästä tehty leffakin oli ihan kelvollinen, vaikka Lontoosta lähdettiin sitä myöten Amerikkaan, muistaakseni Chicagoon. Lurun luvuissa kerrottiin Hornbyn hauskan oloisesta, pakinamaisesta teoksesta, The Complete Polysyllabic Spree, jonka haluan ehdottomasti lukea. Lurun juttu löytyy täältä.


Siri Hustvedt: Amerikkalainen elegia; Kaikki mitä rakastin; Lumous.
Kaikki mitä rakastin on toistaiseksi ainoa lukemani Hustvedt, mutta se oli niin uskomattoman hyvä, että haluan ilman muuta lukea kirjailijan muunkin tuotannon, vaikkei se kuulemma välttämättä ole muilta osin aivan yhtä taidokasta. Tuo Kaikki mitä rakastin puuttuu tosiaan kuvista, sillä se on ystävälläni lainassa. Ja tajusin vasta nyt, että Vapiseva nainen on sen sijaan kuvissa ansiotta mukana, sillä sehän on tietokirja... Hustvedt on puhuttu nainen blogeissa, ja hänen romaaneistaan ovat kirjoittaneet ainakin Aamuvirkku yksisarvinen, kahdestikin, Leena Lumi ja Reeta Karoliina. Hustvedtin tuorein romaani, nimeltään kiehtova Kesä ilman miehiä, ilmestyy suomeksi kesäkuussa, ja siiheksi lupaan lukea nuo vanhemmatkin teokset ja pläjäyttää blogiin todellisen Hustvedt-spesiaalin! :)

Helvi Hämäläinen: Kadotettu puutarha
On ihan hölmöä, etten ole lukenut Hämäläiseltä yhtään kokonaista teosta. Tämä on ollut hyllyssäni iät ja ajat (taas yksi lahja ex-anoppikokelaalta), mutta en ole saanut hankittua viereen Säädyllistä murhenäytelmää, jonka haluaisin lukea ensin, ja siten tämäkin on jäänyt lukematta. Aila Meriluodon päiväkirjojen mainintojen kautta kiinnostuin myös Hämäläisen julkaistuista päiväkirjoista. Oletteko te lukeneet Hämäläistä? Proosaa? Runoja? Päiväkirjoja? 
Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase
Sukupolvemme nuorisoklassikko, josta minäkin tykkäsin ihan hirveästi. Pidän myös Härkösen myöhemmistä teksteistä, mutta vielä Hämäläisen lukemattomuutta hölmömpää on se, kuinka vähän olen Härköstä lukenut fanittamisesta huolimatta. Olen nimittäin nauttinut hänen teksteistään lähinnä nasevissa lehtikolumneissa. Häräntappoaseen ja Akvaariorakkauden lisäksi olen tainnut lukea vain mainion keittokirjan Sopan syvin olemus. Nyt minulla on sentään lainassa Avoimien ovien päivä, josta on kirjoitettu ainakin Saran kirjoissa. Muuten en oikein löytänyt Härkösen kirjoista blogiarvioita, mutta ehkä tilanne muuttuu, kun uusin teos ilmestyy pian.


Entä mitä teidän H-hyllyistänne löytyy?

17 kommenttia:

  1. Jee, H-hetki!

    Minun kirjahyllyni antia:
    - Herman Hesse: Rosshalde: Romaani taiteilijan murrosvaiheesta
    - Henna Helmi Heinonen: Veljen vaimo
    - Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta, Että hän muistaisi saman, Sata sanaa (kirjoitusopas kylläkin, eikä romaani), When i Forgot
    - Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie
    - Pentti Haanpää: Noitaympyrä
    - Jaakko Hämeen-Anttila: Tuhannen ja yhden yön erotiikka
    - Virpi Hämeen-Anttila: Kolmastoista lapsi
    - Knut Hamsun: Nälkä
    - Pekka Himanen: Himeros
    - Helena Hegemann: Aksolotli
    - Ritva Hartzell: Roskankerääjän päiväkirja
    - Laura Honkasalo: Lumen saartama kahvila, Tyttökerho, Eropaperit
    - Paula Havaste: Kaksi rakkautta
    - Tuukka Hautala: Salo ja ihan kohta saan hyllyyni Paluun ;)
    - Seppo Heikinheimo: Mätämunan muistelmat
    - Sami Hilvo: Viinakortti
    - Vesa Haapala: Termini
    - Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa
    - Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut (ei tosin taida olla romaani, en ole lukenut, joten en tiä)

    Jätin noita Jurin kirjoja vähän pois, joista en tiedä, että mitä lajia ne edustavat. Sanon niitä ajattelu-kirjoiksi. :D

    VastaaPoista
  2. Voi, Huvstedt minua jotenkin harmittaa. Siis, se että hän on ilmeisesti kirjoittanut vain yhden tosi hyvän kirjan, ja että muut ovat keskinkertaisia. Siitä uusimmasta, vasta suomennettavasta, en kyllä ole kuullut mitään. Ehkä pitää vielä yrittää....

    VastaaPoista
  3. Klassikot on siitä hankalia, että kun niistä on lukenut tarpeeksi monta referaattia ja analyysia, alkaa melkein uskoa lukeneensa ne itse :). Pahinta on, jos on joskua aloittanut kirjan muttei muista, onko lukenut sen loppuun... Mutta Hemingwayn Vanhuksen ja meren olen lukenut alusta loppuun ja se on minusta hieno. Kauniin yksinkertaista kerrontaa. Muuta en ole EH:lta lukenut, Jäähyväiset aseille aloitin (nähtyäni elokuvan Sodassa ja rakaudessa ), mutta jäi kesken.

    Hustvedtilta olen lukenut kaikki suomennetut romaanit. Kaikki mitä rakastin on ihana, mutta melkeinpä enemmän pidin (kokonaisuutena) romaanista Amerikkalainen elegia. Lumous oli hyvä, mutta ei niin hyvä. Haluaisin lukea Vapisevan naisen.

    VastaaPoista
  4. Näitä toisten kirjahyllyjä on aina mielenkiintoista tulla tutkimaan ja kirjahyllykeskiviikkoon laittaisin mielelläni omat teokseni mukaan, jos aika sallisi. Kun kirjahyllyjä on kirjastohuoneen lisäksi neljässä huoneessa, menisi aikaa etsiä juuri ne parhaat kirjaimeen liittyvät, jotka haluaisin mukaan:(

    Helvi Hämäläisen, tuon pienen terävän, vahvan naisen teokset ovat minulle tuttuja. Hyllystä lötyy romaanien lisäksi hänen elämästään kertova Ketunkivellä ja aika hiljattain ostamani noin 500 sivua paksu Valitut runot, joka on vielä melkein lukematta.

    VastaaPoista
  5. No wau Hannan listaa!!! ( josta haluaisin Elina Hirvoset ja Laura Honkasalot omaankin hyllyyn!!)

    Mutta minun H-lista näyttää tältä:

    Anna-Leena Härkönen: Avoimien ovien päivä, Akvaariorakkautta, Heikosti positiivinen, Loppuunkäsitelty, Juhanusvieras, Ei kiitos, Palele porvari palele, Terveisiä pallomerestä, Kauhun tasapaino ja muita kertomuksia

    Victor Hugo:Kurjat I & II

    Khaled Hossein:Tuhat loistavaa aurinkoa

    Torey Hayden:Sähkökissa, Nukkelapsi, Lapsi muiden joukossa, Häkkipoika, Hiljaisuuden lapset, Aavetyttö, Toisten lapset

    Henna Helmi Heinonen:Veljen vaimo

    Joanne Harris: Appelsiinin tuoksu, Karamellikengät, Sarkaa ja samettia

    Pirjo Hassinen:Isänpäivä

    Corinne Hoffman:Valkoinen masai

    Virpi Hämeen-Anttila:Sokkopeli

    Tommy Hellsten:Virtahepo olohuoneessa

    Thomas Harris:Hannibal

    Jiliane Hofman:Cupido

    Petra Hammesfahr:Pahantekijä, Uskoton mies, Syysuhri

    Siinähän noita oli ;)

    VastaaPoista
  6. Unohdin Härköset..
    Kiitos Susa!

    Loppuunkäsitelty, Juhanusvieras, Ei kiitos. Haluaisin Susalta nuo loput. :)

    VastaaPoista
  7. Victor Hugo: Kurjat

    Joanne Harris: Suolaista hiekkaa

    Ernest Hemingway: Kenelle kellot soivat, Käärme Paratiisissa, Nick Adamsin tarina

    Helvi Hämäläinen: Säädyllinen murhenäytelmä, Kadotettu puutarha

    Hannu Mäkelä: Nalle ja Moppe

    Antti Hyry: Kevättä ja syksyä, Maantieltä hän lähti

    Helen Mirren: In the Frame - My Life in Words and Picutres

    Ann Heberlein: En tahdo kuolla, en vain jaksa elää

    Mirjami Hietala: Amanda

    James Heriot: Eläinlääkäri vauhdissa

    Katharina Hagena: Omenansiementen maku

    Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin, Vapiseva nainen, Lumous

    Veikko Huovinen: Hiiri, Hamsterit, Talvituristit, Vapaita suhteita

    Herman Hesse: Arosusi, Rosshalde

    Reginald Hill: Beulahin kukkulalla

    Anne Holt: Kuollut jokeri, Julkkismurhat, Minkä taakseen jättää

    Nancy Huston: Syntymämerkki

    Yannick Haenel: Jan Karski

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  8. Siri Huvstediltä olen lukenut tähän astiset tuotokset ja Lumous oli ainoa mistä tykkäsin.Muut oli keskinkertaisia ja tuo vapiseva nainen jäi kyllä kesken. Harmi sinänsä. Uutta odotellaan mielenkiinnolla.

    kirjahyllystä löytyy Torey Haydenin hiljaisuuden lapset.

    VastaaPoista
  9. Monilla onkin tosi mittavat H-kokoelmat!

    Hanna, kadehdin sinulta ainakin Hirvosia, Honkasaloja, Härkösiä ja ehkä Havastettakin. Hämeen-Anttilaahan minä muuten olen nyt saamassa ystävälliseltä Arjalta Kulttuuri kukoistaa -blogista. :)

    Tessa, nooh, makuasioitahan ne ovat. Kyllä monen mielestä Amerikkalainen elegia ja Lumous ovat olleet hyviä nekin, mutta suht yksimielisesti Kaikki mitä rakastin on "äänestetty" parhaaksi.

    Pienen mökin emäntä, tuo ongelma klassikoiden kanssa voi tosiaan tulla. :) Ja no niin, sinusta Amerikkalainen elegia on vähintään yhtä hyvä kuin Kaikki mitä rakastin. Rohkaisevaa!

    Clarissa, tuo on aika positiivinen ongelma mielestäni. :) Kiva on kuulla sinusta kuitenkin näiden postauksien yhteydessä - kuten nyt, että olet lukenut Hämäläistä. Vielä minäkin joskus!

    Susa, sinulla onkin hieno kokoelma Härköstä! Muistin kyllä, että olet aika hc-fani. :) Meilläkin on muuten Thomas Harrisilta, mutta siirsin sen miehen hyllyyn, jonka nyt erotin omastani. Ja Joanne Harrisilta minulla on periaatteessa Five Quarters of the Orange (olisiko se tuo Appelsiinin tuoksu?), mutta laitoin sen viime inventaariossa poistopinoon, kun se jäi joskus minulta kesken, enkä saanut siihen palattua.

    Leena, sinun hyllystäsi kiinnostaisi ainakin nuo Omenansiemenet, ja Kurjatkin olisi kai hyvä lukea. :)

    may, no niin, sinustakaan Kaikki mitä rakastin ei ole paras hustvedt. Ihanaa, kun on sittenkin mielipiteiden hajontaa!

    VastaaPoista
  10. Täällähän on monella tosi laajat H-kokoelmat!

    Vastaan ensin tuohon Hemingway-kysymykseesi. Hemingwayta meilläkin on hyllyssä. Olen lukenut itse vasta Vanhuksen ja meren ja mies lukee minulle aina välillä Nuoruuteni Pariisissa-kirjaa. Minä pidän Hemingwaysta, mutta mielestäni hän on sellainen kirjailija joka vaatii oman Hetkensä.

    Muita H-kirjoja minulla:
    Joanne Harris: varmaan ainakin melkein kaikki suomennetut
    Siri Hustvedt: suomennetut sekä tuo Summer without men jonka ajatelin lukea seuraavaksi
    James Herriot: Elämäni koirat (nostalgiarakkauskirja tämä!)
    Laura Honkasalo: Siskoni, enkelinluinen tyttö ja Metsästä tuli syöjätär
    Nick Hornby: High Fidelity ja How to be good. Ovat vielä lukematta mutta olen lukenut Fever Pitchin (joka sai minutkin innostumaan jalkapallosta) ja nähnyt HF:n leffana.

    Oli siellä vielä muutama Hessekin, vielä lukemattomia. :)

    VastaaPoista
  11. Minä aloin katsoa Hannan listaa ja sitten muistin vielä Tommy Hellstenin Pysähdy - Olet jo perillä, joka ihan oikeasti oli minulle tarpeen. Sen kirjan voi tiivistää yhteen lauseeseen: "Kampeloita perataan silloin kun kampeloita perataan."

    Knyt Hamsunin Nälkä on luettu, kuten Hotakaisen Juoksuhaudantiekin.


    Karoliina, luin Ann Heberleinista jostain aikakauslehden haastettulussa ja sen jälkeen tilasin kirjan. Vielä yksi kunnon lukuromaani ja sitten syvennyn kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ann on avioliitossa, kaksi lasta ja hänellä on hyvä ura, mutta hän vain ei jaksa elää...Paras ystäväni luki kirjan jo minulta ja hänkin sanoi, että 'huimaa' vaikka on ns. alan ihmisiä.

    VastaaPoista
  12. Hietamies Eve: Puolinainen, Teräsmiehen morsian, Puujalkakukka, Äitienpäivätyttö, Huomenna on paremmin
    Härkönen Anna-Leena: Ei kiitos, Terveisiä pallomerestä, Loppuunkäsitelty, Juhannusvieras, Heikosti positiivinen, Avoimien ovien päivä, Kauhun tasapaino ja muita kirjoituksia, Akvaariorakkautta, Jos joku kysyis multa, Sotilaan tarina, Häräntappoase
    Hornby Nick: Uskollinen äänentoisto
    Hotakainen Kari: Juoksuhaudantie,Finnhits
    Heath Chris: Robbie Williamsin tarina :)
    Herrera Hayden: Frida
    Hämeen-Anttila Virpi: Suden vuosi
    Holst Hanne-Vibeke: Kruununperijä, Theresen valinnat, Tosielämää
    Hughes Josh Amatore: Punkshui
    Haapala Laura: Tiktak
    Haubtmann Gaby: Etsitään impotenttia miestä
    Haydn Reinhardt: HIM
    Haavikko Paavo: Rauta-aika
    Haavio Jaakko: Jeesus lasten ystävä,Iltatarinoita
    Hansen Carla: Tonttujen joulutouhut
    Hakala Laura: Siskonmakkarat
    Hendrix Harville: Kaikki se rakkaus joka sinulle kuuluu
    Hellsten Tommy: Ihminen tavattavissa, Elämän lapsi, Saat sen mistä luovut, Vanhemmuus - vastuullista vallankäyttöä
    Hewson David: Pahan ruusun puutarha
    Hornbacher Marya: Elämä kateissa
    Harris Joanne: Pieni suklaapuoti
    Honkasalo Laura:Metsästä tuli syöjätär
    Haahtela Joel: Naiset katsovat vastavaloon
    Heikura Jouko:Mustien vuorten varjossa
    Heikkilä: Matti ja Teppo :D
    ja kiitos sun Hautala: Paluu

    Jotain vois vielä löytyä makkarista ja keittokirjakaapista, mutta nää nyt "nopeesti". Jos on kirjoitusvirheitä, niin se on pojan syy, se kirjoitti ja mä sanelin hyllyn vierestä.
    -Katriina-

    VastaaPoista
  13. Minultakin löytyy Hoosta aika sekalaista seurakuntaa:
    Petra Hammesfahria, Paul-Erik Haatajaa, Laila Hietamiestä, Aaro Honkaa, Khaleid Husseinia, Viktor Hugoa, Helen Humphreys, Antti Hyryä ja Helvi Hämäläistä. Minulta löytyy juurikin Säädyllinen murhenäytelmä, mutta minäkään en ole lukenut sitä vielä(!). Odottelen sopivaa hetkeä tulevaksi. Ammatilliselta puolelta löytyy ainakin Eric Hobsbawmin Äärimmäisyyksien aika, jonka luin aikanaan pääsykoekirjana hissan opintoihin.

    Häräntappoase pitäisikin lukea uudestaan, tai katsoa ainakin tv-sarja.

    VastaaPoista
  14. Onpa täällä mittavia H-kokoelmia. Ei kai auta muu kuin lisätä omani muiden jatkoksi. :) En varmasti löydä kaikkia kirjojani, kun olen kaikkea muuta kuin järjestelmällinen kirjahyllyni suhteen, mutta nämä tulivat nyt mieleeni epäaakkosjärjestyksessä:

    Ernest Hemingway: Ensimmäiset 49 kertomusta, Vanhus ja meri, Kenelle kellot soivat
    Veikko Huovinen: Kylän koirat, Havukka-ahon ajattelija
    Anna-Leena Härkönen: Karusellimatka
    Laura Honkasalo: Sinun lapsesi eivät ole sinun
    Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin, Amerikkalainen elegia, Lumous
    Torey Hayden: Lapsi muiden joukossa
    Hayden Herrera: Lapsi muiden joukossa
    Helmi Henna Heinonen: Veljen vaimo
    Turkka Hautala: Paluu
    Virpi Hämeen-Anttila: Suden vuosi, Alastonkuvia, Kolmastoista lapsi, Perijät
    Annie Hawes: Extra Virgin, Calabrian perintö
    Joanne Harris: Pieni suklaapuoti, Karamellikengät, Appelsiinin tuoksu, Suolaista hiekkaa, Kesäviiniä
    Seppo Heikkinen: Mansikkakarnevaalit
    Khaled Hosseini: Leijapoika, Tuhat loistavaa aurinkoa
    Hayden Herrera: Frida Kahlo
    Helvi Hämäläinen: Kylänruusut
    Joel Haahtela: Perhoskerääjä, Naiset katsovat vastavaloon
    Pentti Holappa: Savun hajua

    Paljon hyvää, jonkin verran kehnoa. Kaikkia en ole lukenut, joitakin rakastan ja jotkut joutaisivat kiertoon vaikka heti. :)

    VastaaPoista
  15. Kadehdin Katja noita Haahteloitasi. Nyyh, mistään ei enää saa kovakantisina. :(

    VastaaPoista
  16. Pitäisi vissiin lukea Huvstedtia joskus, kun sitä niin kehutaan. Mutta piti siis kommentoida Marko Hautalaa. Seuraa itsekin tyypin blogia ja olenpas tainnut joskus olla hänen luennollaankin. Odotan mielenkiinnolla hänen uusinta romaaniaan, Torajyviä, jonka kehittymistä on ollut hauska seurata Hautalan blogissa. :)

    VastaaPoista
  17. linnea, kadehdinkin sinulta jo aiemmin tuota Hustvedtin uutta. Tekisi mieli lukea häntä englanniksikin joskus.

    Leena, pysähtymisen muistaminen tekee varmasti hyvää itse kullekin - etenkin eräille pyörremyrskyille. ;) Heberleinista muistan muuten minäkin lukeneeni. Varmasti vaikuttava kirja!

    Katriina, komea H-lista on sinullakin! Ah, ja Robbie Williams. <3 Minullakin on muuten tuo Mustien vuorten varjossa, mutta se on tulossa ihan juuri poistoperjantaihin. ;)

    Amma, ai meillä molemmilla on vielä edessä Hämäläisen klassikkoon tutustuminen. :)

    Katja, paljon löytyy H:ta teiltäkin! Monilla on samoja kirjoja, mutta melkein joka hyllyssä on kivoja, "uniikkeja" ylläreitäkin. :)

    Hei Hreathemus, voin ainakin Kaikki mitä rakastin -romaania suositella lämpimästi. Kiva, kun Hautalalla on muitakin faneja. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...