keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Blogistanian Globalia 2011: minun ehdokkaani

Suomalaiset kirjabloggaajat valitsevat nyt vuonna 2011 Suomessa ilmestyneiden käännöskirjojen parhaat. Blogistanian Globalian sääntöineen ja aikatauluineen esittelevä postaus löytyy täältä.


Alla minun ehdokkaani (yhtä lukuun ottamatta klikkaamalla pääsee kirjasta tekemääni arvioon - tuosta yhdestä, juuri luetusta, en ole ehtinyt vielä kirjoittaa:
Vaikka tämä ei ääntenlaskuun millään tavalla vaikutakaan, haluan mainita vielä kolme muuta loistavaa käännöskirjaa, jotka ehdokkaideni tapaan saivat blogissani käytännössä korkeimman arvosanani (4,75/5). Mikä tahansa näistäkin olisi voinut listalla yhtä hyvin olla:


Tässä siis 6-9 viime vuonna Suomessa ilmestynyttä, minun mielestäni parasta käännöskirjaa. Kaikkia ilmestyneitä en tietenkään ole lukenut, joten ehdokkaisiin on suhtauduttava tietyllä varauksella. Minkään näistä mainitsemista ei silti todellakaan tarvinnut kahdesti miettiä, sillä jokainen on upea, vähintään omassa genressään tähden lailla loistava teos. Lukekaa ne kaikki!

20 kommenttia:

 1. Meillä on peräti neljä samaa kirjaa listalla!

  VastaaPoista
 2. Oi, jätit Adichien pois.. Mutta ihana, kun mainitsit silti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adichie olisi ihan hyvin voinut olla listalla. Sekin on yksi niitä kirjoja, jotka parantuvat mielessäni koko ajan, kun aikaa kuluu, vaikka pidin siitä hirveästi jo lukiessakin. <3

   Poista
 3. Luotin siihen, että mainitset Shieldsin! :) Mutta Brooklyn jäi sinulla nyt rannalle, nyyh... Jännäksi menee, sillä hajontaa näkyy olevan aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan minä Shieldsin. :) Harmittaa vähän tuo Brooklynin jättäminen pois (sekin kun olisi paikkansa ansainnut siinä kuin moni muukin), sillä se oli aika hilkulla nousemassa kärkikahinoihin kisassa. Mutta hyvät kirjat olivat ensimmäisinä joka tapauksessa!

   Poista
 4. Apua. Mikä minussa on vialla, kun Illan tullen ei sitten kerta kaikkiaan napannut. Mutta monissa blogeissa se on Globalia-listalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastuin siihen totaalisesti, mutta ei siitä ihan kaikki ole niin tykänneet. Varsinkin amerikkalaisissa blogeissa se otettiin minusta aika ristiriitaisesti vastaan.

   Poista
 5. Oho, en sitten kuitenkaan ehtinyt osallistua globaliaan (tai en muistanut, elin vielä aamupäivällä tammikuuta...), mutta sinulla näyttää olevan kyllä aika lailla samoja, kuin mitä itse olisin laittanut. Paljastettakoon, että minun ehdokkaani olisivat olleet Illan tullen, Jonnekin pois, Näkymätön silta ja Kultatukka - tähtönen ja varmaan myös Huominen on liian kaukana, ja kuudentena ehkä Sinä päivänä tai Nainen joka sukelsi maailman sydämeen.

  Äh kun pitää olla näin huonomuistinen (/kiireinen) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vähän kaipailinkin sinun listaasi. :) Hyviä ehdokkaita olisi sinulla ollut, heh, kun on niin samoja kuin minulla. :D Tuo Näkymätön silta on sellainen, että sitä ei ole kovin moni lukenut, mutta kaikki lukeneet taitaa olla rakastuneet. Täytynee siis lukea!

   Poista
 6. Meillä oli kolme samaa. :) Mietin kovasti myös, että nostaisin listalleni Sinä päivänä ja Little Been, mutta lopulta ne jäivät kuitenkin pois.

  Hienoja kirjoja!

  VastaaPoista
 7. Cleave olisi ollut munkin listalla, mutta en nyt ihan ehtinyt mukaan (aikaahan ei siis ollut yhtään... eh, mutta jäi vähän viime tippaan, eikä nyt viime tipassa ollut aikaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Cleave olisikin kaivannut vielä äänen, pari lisää päästäkseen ihan kärkisijoille. No, aina ei voi voittaa - paitsi narunvedossa. :)

   Poista
 8. Meillä oli kaksi samaa, ihana Sinä päivänä ja Little Bee. <3 Annoin itse äänen vain neljälle kirjalle, mutta nyt kun tarkemmin ajattelen, olisin hyvin voinut nostaa Adichien novellikokoelman viidenneksi. Jotenkin unohdin koko kirjan, nyt vähän harmittaa. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, Adichie tuntuu "menettäneen" vähän ääniä. Kirja olisi kyllä ansainnut paikan vähän korkeammalla! Mutta ihania kirjoja tosiaan sullakin listalla oli. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...