keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kirjahyllykeskiviikko: Alennusmyyntihankintoja

Tällä kertaa esittelen hankintani AdLibriksen joulunjälkeisestä alesta. Kyseisellä lafkalla on perinteisesti aika hyvät alennusvalikoimat, eikä ongelmana tälläkään kertaa ollut valinnanvaran puute.


Eeva-Kaarina Aronen: Hän joka näkee; Maria Renforsin totuus


En ole vielä lukenut Arosta, mutta hän on kiinnostanut minua jo jonkin aikaa - ja jo Kuukausiliitteen artikkelien vuoksi. Viime vuoden Finlandia-ehdokkaista hänen teoksensa kiehtoi minua eniten, mutta ehkäpä luen nämä ennen sitä, kun sain ne nyt halvalla omaan hyllyyni. Molemmat kuulostavat kiehtovilta, joskin eri tavalla.
Laura Lindstedt: Sakset


Myös tämä Finlandia-ehdokas on kiinnostanut minua jo kauan, niin kuin konfliktiset äitiyskuvaukset melkein aina. Ostin tämän toisesta alesta ystävälle joululahjaksi, mutta nyt sain kirjan myös omaan hyllyyni.


Kirjasta on blogannut ainakin Hanna.
Merete Mazzarella: Fredrika Charlotta o.s. Tengström; Marraskuu


Nämä hankinnat eivät yllättäne lukijoitani. Kansalliskirjailija Runbergin vaimosta kertova Fredrika Charlotta valittiin ilmestymisvuonnaan Vuoden tiedekirjaksi. Marraskuu on puolestaan harvinaisempaa Mazzarellaa, eli fiktiota: kirja koostuu neljästä toisiinsa nivoutuvasta novellista. Siitä ovat kirjoittaneet ainakin Arja, Jaakko ja Jum-Jum.
Markku Pääskynen: Vihan päivä


Tämäkin oli Finlandia-ehdokkaana. Tämän olen lukenut, ja kirja on yksi parhaista lukemistani kotimaisista teoksista. Luin sen aikana ennen blogiani, mutta kirjoitin siitä jotakin täällä.


Kirjasta ovat bloganneet myös MariaPenjami ja Jaakko.
Vivi-Ann Sjögren: Kasvokkain; Kissan kasvot ja Lassen kioski; Pikku rouva pikku talossa


My precious. En ole lukenut Sjögreniä vielä muuten kuin Kuukausiliitteen ruokajournalistina (kylläpä Kuukausiliite on nyt kovasti tässä jutussa esillä), mutta olen jo ihan varma, että tulen rakastamaan näitä muistelmia ja omaelämäkerrallisia tarinoita.
Jo Lodge: Hurja Kroko - Kummat kuviot; Hurja Kroko - Metkat muodot
Gunilla Wolde: Sanna ja pölynimuri


Lapsetkin saivat vähän jotakin: yhden täydennyksen Sanna-sarjaan ja pari Hurja Kroko -kirjaa, joista molemmat ovat pitäneet, mutta jotka ovat itse asiassa jo vähän lapsellisia Danillekin. Tai no, tämä ei varmaankaan olisi ja siitä pitäisi hankkia uusi kappale. Stella rakasti tuota kurkistuskirjaa aikoinaan niin tulisesti, että lähes kaikki luukut ovat irti ja sivut tahmaiset taaperoruoasta.


Onko tässä mukana teille tuttuja teoksia?

18 kommenttia:

 1. Vihan päivän ja Sakset olen lukenut ja voi että odotan mielenkiinnolla mitä sitten pidät tuosta Sakset-teoksesta!

  VastaaPoista
 2. sä oot kyllä tuhma tyttö. soo soo.

  Sakset olen lukenut, muistan hyvin, mutta mutta... saas nähdä mitä sä siitä sanot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käsittääkseni se on aika raju. En odota ollenkaan itsestäänselvyytenä pitäväni siitä, mutta toivotaan, ettei jätä kylmäksi!

   Poista
 3. Minä olen lukenut Sakset. Mutta se oli suuri pettymys. Jokin siinä ei vain sytyttänyt, vaikka aihe kiinnosti, ja lopulta minua ärsytti, että olin maksanut mokomasta kirjasta. Se meni kirpparille minulta myyntiin..mutta ehkäpä sinä pidät siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan. Näppituntumalta voisi sanoa, että kirja herättää aika paljon tunteita. Aikookohan hän vielä kirjoittaa kaunokirjallisuutta, Saksista on jo aikaa.

   Poista
 4. Oho, nyt on ihan vieraita kirjoja. Toivottavasti pääsen lukemaan näistä jotain jossain vaiheessa ja nuo kannet saa jonkinlaiset tunnelmat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen erityisesti Sanna ja pölynimuri -kirjaa. ;D No joo. Olen itsekin lukenut vain Vihan päivän, mutta sitä suosittelen ehdottomasti.

   Poista
 5. Voi vitsi, Vivi-Ann Sjögren on kyllä ihana <3

  Noista en ole tainnut lukea kuin tuon Kasvokkain, eikös se ole se Benin-kirja? Joskus lukioikäisenä rakastin Sjögrenin muitakin matka/ruokakertomuksia (Andalusian karkea suola, Saharan aamut ja illat ja etenkin Meksikon päiväkirja), Sjögrenillä on hieno tapa yhdistellä arkipäiväisiä sattumuksia, historiaa, ruokakulttuuria jne.

  Omistan myös Sjögrenin ja nyttemmin edesmenneen miehensä Paco Serranon espanjan oppikirjan Este país :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Kasvokkain on "se Benin-kirja". :) Täytyy metskata hyllyyn myös nuo muut matka- ja ruokakirjat. Hih, Este país kuulostaa tutulta, vaikkei se minun oppikirjani tainnut olla. :)

   Poista
 6. Oih, Vivi-Ann <3

  Tuo Mazzarellan Fredrika-teos kiinnostaisi kyllä. Pitänee nappaista mukaan kirjastosta joku kerta. Kivoja löytöjä olet tehnyt kieltämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vivi-Ann on kyllä oih - ja uskallan sanoa tämän, vaikken ole vielä noita kirjoja lukenut. :) Fredrika Charlotta lienee myös tosi hyvä. Muistan, että sitä ilmestymisvuonnaan kovasti hehkutettiin.

   Poista
 7. Minäkin täällä huokailen Vivi-Ann Sjögrenille. Ja samalla totetan, että hankin itselleni alesta tismalleen samat hänen kirjansa kuin sinäkin. :) Olen lukenut Sjögreniltä Andalusian karkean suolan sekä Mustaa kahvia ja keksinmuruja, joita molempia rakastan (yhtään liioittelematta). Odotan jo innolla jotain ihanan aurinkoista kevättalven päivää, jolloin voin uppoutua näihin kirjoihin.

  Mazzarellan Frederika Charlotta odottaa jo hyllyssäni, ostin sen joskus pokkaritarjouksesta. Pääskysen Vihan päivän luin silloin kun kirja ilmestyi. Väkevä kirja, joka jää mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, minä muistinkin, että ostelimme toisistamme tietämättä samat Sjögrenit alesta. :) Ja tosiaan, minun täytyy kerätä nuo loputkin Sjögrenit hyllyyni. Aurinkoinen kevättalven päivä näille kirjoille kuulostaisi täydelliseltä!

   Poista
 8. Moikkaamassa tässä olen :)
  Mukavia kirjoja olet hankkinut. Mielenkiinnolla jään odottamaan arvioita, varsinkin tuosta Frederikasta :)
  Olen aiemmin käynyt blogivierailulla vuodatuksen sivuilta, mutta aloitin sitten täällä blogspotin puolella uuden blogin muutama päivä sitten.
  Mukavaa ystävänpäiväviikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Voi että, olet ostanut Eeva-Kaarina Arosen kaksi ensimmäistä romaania! <3 Luin juuri Kallorummun ja se oli todella hieno lukukokemus. Yritin eilen metsästää kirjastosta noita Arosen aiempia teoksia, mutta kaikki olivat lainassa.

  Pääskysen kirja löytyy omasta hyllystänikin (tosin se on vielä lukematta...), ja Sjögrenin ja Mazzarellan romaanit kiinnostavat kovasti!
  Hyviä ostoksia olet tehnyt, nainen! <3

  VastaaPoista
 10. En jostain syystä pääse Sara vastaamaan suoraan kommenttiisi, joten vastakommentti tulee tässä:

  Kiinnostuin Arosesta aiempaa enemmän juuri Finlandia-ehdokkuuden myötä. Tai siis sanotaan, että Kallorummun myötä, joka oli muuten ainoa ehdokas, joka meni leikkimielisessä veikkauksessani oikein. :) En ole Kallorumpua vielä lukenut, mutta olen jotenkin varma, että pidän Arosen kirjoista. Ehkä siksikin, että hän oli niin hyvä toimittaja Kuukausiliitteen aikoinaan. :)

  Sinä varmasti pidät Pääskysestä ja Vihan päivästä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...