torstai 1. syyskuuta 2011

Torstaina täytetään puoli vuotta ja listataan elokuun luetut

Kirjava kammari on nyt puoli vuotta vanha. Kiitos! En järjestä tällä kertaa arvontaa, sillä niitä on minulla muutenkin paljon, ja viime aikoina niitä on ollut ylipäätään kirjablogeissa runsaasti. Haluan kuitenkin kiittää näin sanallisesti kaikkia teitä, jotka jaksatte kirjavia juttujani lueskella ja parhaassa tapauksessa niitä kommentoidakin. Blogin tulee olla kirjoittajansa näköinen ja maun mukainen, mutta kyllä lukijatkin ovat todella tärkeitä ja heidän mielipiteensä merkitsee. Muutenhan blogi olisi kai yleisöltä suljettu.


Tämän puolen vuoden aikana olen kirjoittanu melkein 180 juttua, eli käytännössä melkeinpä jutun per päivä. Hurjaa! Pahoin pelkään, että tahti on harvenemaan päin, mutta postaan edelleen niin usein kuin pystyn - niin kauan kuin tästä nautin (vielä nautin, paljon). Kirjoja olen blogissa tähän asti esitellyt kuutisenkymmentä ja maininnut kymmeniä muita. Teitä rekisteröityineitä lukijoita on nyt 132 - mikä huikea määrä! - ja jos 150 tulee täyteen, lupaan järjestää taas vähän tavallista poistoperjantaita suuremman arvonnan. ;)


Google Analyticsin mukaan sivuni katseluja on kertynyt puolen vuoden aikana vähän alle 35000, käyntejä vähän alle 25000 ja kävijöitä vähän alle 7000. Keskimäärin käyntejä on ollut tilaston mukaan noin 120 päivässä, mutta jos kesä- ja muut tauot lasketaan pois, näyttäisi käyntejä olevan yleensä noin 200 päivässä. Ihania, jatkamaan kannustavia lukuja!


Siispä vielä kerran kiitokset teille lukijoille. Kulunein termein: tästä on hyvä jatkaa.


Listaan tähän samaan postaukseen vielä juuri päättyneen elokuun luetut kirjat.


Aikuisten kauno:


Tietokirjallisuus:

Lastenkirjallisuus:
Lisäksi luin aika pitkälle kahta Anna-Leena Härkösen romaania (Juhannusvieras ja Avoimien ovien päivä), jotka jäivät kuitenkin ainakin toistaiseksi kesken. Kerron myöhemmin, miksi. Muutama työkirjakin on melkein luettu, muttei ihan loppuun vielä, ja kesken ovat edelleen niin P.L. Traversin Maija Poppanen, Erlend Loen Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa kuin Lionel Shriverin Kaksoisvirhe. Myös täällä mainitsemattomia lasten kuvakirjoja on tietenkin Stellan ja Danin kanssa luettu paljon.

Luin aika monta teosta, blogiin toin tai tuon yhteensä tältä kuulta 11, joista yhdeksän on aikuisten kirjoja. Sen lisäksi mukana on yksi työtehtävänä luettu aikuisten romaani. Kirjat ovat kuitenkin kaikki olleet lyhyitä. Tavallaan eniten sivuja oli Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja -äänikirjassa (344) ja painetuista  Anne Tylerin Amerikan lapsissa (329). Kaikissa muissa oli alle 300 sivua, Juhani Ahon Yksin-teoksessa vain 106 ja arviolta suunnilleen saman verran Fannie Flaggin lyhennetyssä äänikirjaversiossa teoksesta Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café. Aikuisten kirjoista sivuja tuleekin yhteensä elokuussa vain noin 2140, mutta niistä kesken olevista ja jääneistä tulisi toki monta sataa sivua lisää, jos niitä laskisi.


Luin todella hyviä kirjoja, niin kuin arvosanoistakin huomaa (tosin olen todennut ylipäätään antavani harvoin alle neljää pistettä täällä esitellyille kirjoille, sillä en yleensä viitsi lukea sitä huonompia loppuun). Kuukauden parasta on hyvin, hyvin vaikea päättää, mutta objektiivisesti tarkasteltuna hienoin varmaankin oli Michael Cunninghamin Tunnit. Upea oli myös minulle rakkaan Eeva Tikan Aurinkoratsastus, ihana Siri Hustvedtin Kesä ilman miehiä ja suloinen Fannie Flaggin Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café. Kokonaan luetuissa ei ollut yhtään pettymystä mukana, mutta vähäisimmän vaikutuksen lopulta teki Jean Kwokin Käännöksiä. Silti suosittelisin sitäkin aivan iloisesti helppolukuisena välipalana, johon sisältyy kuitenkin vaikuttava tarina.


Kirja-arvioiden lisäksi Kirjavassa kammarissa oli elokuussa tuttuun tapaan kirjahyllykeskiviikkoja sekä poistoperjantaita, ja lisäksi tärppilista syksyn kirjoista ja yksi haastetunnustusvastauskin.


Suloista alkanutta syyskuuta kaikille lukijoilleni! Palataan huomenna, kun ilmoitan Vintagen viemää -arvonnan voittajan sekä uuden poistoperjantaikirjan. :)

19 kommenttia:

 1. Onnea puolivuotiaalle suosikkiblogilleni! Ja kiitos tästä puolesta vuodesta, olen niin iloinen että tämä hieno blogi on olemassa! <3 Aika samanikäisiä tässä muuten ollaan, minunkin blogissani tuli pari viikkoa sitten puoli vuotta täyteen. :) Jotenkin tämä tuntuu paljon pidemmältä ajalta...

  Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut! Hustvedtin kirja-postaukseesi minun on pitänyt kommentoida jo pari päivää, ja taidan vieläkin jättää sen huomiseen, nyt väsyttää jo hurjasti. :) Samasta syystä minulla on edelleen Tunnit kesken, en halua lukea niin hienoa tekstiä väsyneenä, ja nyt olen ollut viime päivät jatkuvasti väsynyt. Onneksi loma alkaa vihdoin kohta!

  Ihanaa syyskuuta sinulle, ihana Karoliina! <3

  VastaaPoista
 2. Onnea puolivuotiaalle, inspiroivalle blogille!

  VastaaPoista
 3. Onnea täältäkin, vain muutamaa kuukautta vanhemmasta blogista! Vuosi tulee tänä syksynä minulla täyteen, mutta tuntuu, kuin olisin ollut täällä blogimaailmassa jo ties kuinka kauan, posittiivisessa mielessä siis. Sinäkin ehdit lukea melkoisesti! Sain yllättäen äänikirjana lainaan tuon Tunnit, joka häpeäkseni on lukematta. Tuleepa aukko sivistyksessä korjattua :) Paistetut vihreät tomaatit on tuttu elokuvana (onhan tämä se sama?) ja Hustvedtista pidin kovasti myös.

  Mukavaa syksyä kirjanlehtien kahinassa!

  Kirsi

  VastaaPoista
 4. Oi ja nyt meitä on jo 133 lukijaa! Blogiisi on aina ihana tulla, kiitos siitä Karoliina! <3

  VastaaPoista
 5. Onnea hienolle blogillesi, luulen, että se oli yksi niistä, jotka inspiroivat minuakin laittamaan pystyyn oman blogin. Toivottavasti jaksat vielä pitkään, sillä sinun kirjoituksistasi oikein tihkuu läpi suuri rakkaus kirjoihin.

  VastaaPoista
 6. Onnea ja iloa puolivuotiaalle, tänne on aina mukava lukemaan!

  VastaaPoista
 7. Onnea puolivuotiaalle!

  Mahtavan hyviä kirjoja luet (nuo arvosanat)!!

  VastaaPoista
 8. Onnea puolivuotiaalle ja komeille luvuille! Kirjavassa kammarissa on aina ilo piipahtaa <3

  VastaaPoista
 9. Onnea ihanalle puolivuotiaalle. <3 Yhdyn moniin edellisiin kommentteihin, kun sanon Kirjavan kammarin olevan yksi suosikkiblogini.

  Elokuussa lukemistasi kirjoista Cunninghamin Tunnit on minunkin mielestäni paras. Se on itse asiassa ehkä yksi kaikkien aikojen hienoimmista kaunokirjoista ainakin minun mielestäni. Pidin kovasti myös Fried Green Tomatoesista, joka on ainoa äänikirja, josta olen nauttinut (nyt kuuntelen sellaista, että meinaa jäädä kesken...). Kesä ilman miehiä on myös hieno. Amerikan lapset taattua Tyleria. Käännöksistä ja Linda Olssonin kirjoistakin pidin, mutta hieman varauksellisemmin.

  Eeva Tikkaan pitäisi kyllä tutustua!

  VastaaPoista
 10. Onnea ihanalle blogillesi!♥ Meitä vähän alle ja päälle puolivuotiaita tuntuu olevan aika paljon. ;)

  Sinun blogisi on yksi minunkin suosikeistani. Se on yksi monipuolisimpia, ja täysin omanlaisella otteella kirjoitettu. Pidän kovasti.

  VastaaPoista
 11. Puoli vuotta! Ja kun tuntuu, että ainahan se tämä ihana kirjava kammari on täällä ollut ♥

  VastaaPoista
 12. Onnittelut puoli vuotta täyttäneelle blogillesi! Täällä on aina mukava vierailla! :)

  VastaaPoista
 13. Mainiota tähän asti, onnea myös jatkuvasti ♪ ♫ ♪

  VastaaPoista
 14. Onnea ihanalle, monipuoliselle ja tyylikkäälle puolivuotiaalle :)

  VastaaPoista
 15. Onnittelut ihanalle, puolivuotiaalle blogille! :)

  VastaaPoista
 16. Onnittelut minultakin, tykkään blogistasi tosi paljon!

  VastaaPoista
 17. Minulla on kyllä mennyt ajantaju ihan totaalisesti. Onnea puolivuotiaalle mahtavuudelle! Paljon olet lukenut ja tosi kiinnostavia kirjoja. Liian harvoin kommentoin, mutta luen kyllä aina, eli uskollinen bloginkuluttaja tilastoita nostamassa :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Onnea Kirjavaan kammariin! Luulin, että olet paaaaaljon vanhempi bloggaaja, mutta olemmekin blogi-iässä mitattuna melkein samanikäiset! :-)

  Kirjoitustahtisi on ollut hämmästyttävän tuottelias! Täällä on kiva käydä! Mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Kiitos, Sara, ja onnea sinunkin ihanalle blogillesi! Toivottavasti väsymys loman myötä helpottaa. <3

  Maria, kiitos! Pidän myös sinun blogiasi inspiroivana ja idearikkaana. :)

  Kiitos, Kirsi - taas yksi upea bloggaaja! Tunnit on kyllä hieno teos, mutta voisin kuvitella sen olevan melko haasteellinen äänikirja, sillä ainakin minä jouduin lukemaan tekstiä hitaasti, pysähtyen melkein joka lauseen jälkeen miettimään sen merkityksiä. Ja kyllä, Fried Green Tomatoes -kirjan pohjalta on tehty se iki-ihana elokuva. <3

  Linnea, kiitos kauniista sanoistasi, jotka voin vilpittömästä "palauttaa"! <3

  Jaana, kiitos ihanasta kommentistasi! Olen tosiaan aivan rakastunut kirjoihin edelleen, ja on hienoa, jos se näkyy blogissakin. :) Muistan hyvin, kun aloit kommentoida täällä, ja pian sinullakin oli jo hieno, älykäs blogisi pystyssä. <3

  Norkku, kiitos kiitos samoin! <3

  Mari A., kiitos! Ja kyllä, yritän lukea vain hyviä kirjoja. :) Myöskin arvosteluasteikkoni lienee tavallaan "armollinen", eli minulla 3,5-arvosanan saava kirja on jo verraten heikko, kun jollakin toisella se on hyvin hyvä arvosana.

  Kiitos, Amma, ja samoin on sinun blogissasi! <3

  Katja, kiitos ihanainen, ja niin kuin tiedät, rakastan sinun blogiasi samoin! <3 Olsson-juttuni tullee huomenissa. Ja kyllä, sinun täytyisi tutustua Tikkaan!

  Peikkoneito, kiitos lämmittävästä palautteesta! Sinun blogisi on jo ulkoasultaan niin suloinen - sisällön laadusta puhumattakaan - että siellä on ilo piipahdella. <3 Ja tosiaan, tämä vuosi on ollut vilkasta aikaa kirjablogien perustamisrintamalla!

  Susa, kiitos! <3 Sanoin tuolla toisen juttuni kommenteissa, että blogini suhteellisen nuori ikä hämää varmaan siksi, että olin mukana keskustelemassa kirjablogeissa niin aktiivisesti niin kauan ennen kuin perustin omani. :)

  Kirjahiiri, kiitos samoin! <3

  Clarissa, kiitos musikaalisesta kommentistasi! :D Olen hirveän iloinen, kun jaksat vierailla täällä säännöllisesti, vaikka oma blogisi on niin paljon muutakin kuin kirjoja. <3

  Villasukka, ooo, kiitos - aivanhan tässä punastuu! <3 Sinunkin blogisi on ilo!

  Zephyr, voi kiitos samoin! <3

  Erja, lämmin kiitos! Minäkin tykkään sinun blogistasi. <3

  anni.M, kiitos tilastojen kaunistajalle! :D Kiva tietää, että luet, ja ymmärrän kyllä ettei aina ole oikea hetki kommentoida. Tykkään myös sinun blogistasi mahdottomasti! <3

  Paula, kiitos ja onnea toiselle lähes samanikäiselle! Olen tosiaan kirjoittanut tiiviiseen tahtiin, mutta se selittyy silläkin, että tämä on minulle vähän kuin työtä, vaikkei tästä kukaan minulle maksakaan. Lisäksi pystyn kotona työskentelevänä freelancerina kirjoittamaan usein päivisin, joten perhe-elämästä huolimatta kirjoitusaikaa löytyy. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...