perjantai 2. syyskuuta 2011

Poistoperjantain arvonta ja uusi kirja

Tämä postaus venyi nyt melkein lauantain puolelle. Olen muutenkin ollut viime aikoina melko kehno bloggaaja, tai siis ainakin kommentoija, niin muiden blogeissa kuin vastaajana omassani. Silti olen mukana ihan innoissani aikataulun sallimissa rajoissa, ja oman blogini kommentit luen samantien sähköpostista niitä mielessäni hellien jo kauan ennen vastaamista. Olette tärkeitä kaikki, vaikka saatan tulla vähän jälkijunassa vastauksineni tai teidän blogeihinne. <3


Viime viikolla poistoon joutui Vintagen viemää, ja sen voitti omakseen...


Ilse Juuri tällaista -blogista!


Onnea onnekkaalle voittajalle, jonka torpparihaaveisiin kirja sopii kuin nenä päähän (ja jota minulla on kiittäminen mökkikuumeen nousemisesta taas muutaman vuoden tauon jälkeen... *leikillinen mur*)! Osoitteesi minulla jo onkin (ellet ole jo hankkinut torppaa ja muuttanut sinne kokoaikaisesti), joten laitan kirjan postiin heti ehtiessäni. :)


Ja sitten uuteen kirjaan, joka on satoa Kierrätyskeskus-keikaltani, josta en ole vielä ehtinyt kirjoittaa.


Kuulkaa tässä on nyt ihana, vanha, tärkeä kirja (ja kirjan pohjalta on tehty lähes yhtä ihana elokuva): Alice Walkerin Häivähdys purppuraa (WSOY 1982). 


Minulla on tämä omana, ja arvottavan kappaleen löysin tosiaan tuolta Kierrätyskeskuksesta 50 sentin hintaan napaten sen sieltä ihan tätä varten. Tämä kappale on hyväkuntoinen, vanha kirja. Ei näytä edes luetulta, vaan vain hyllyssä vuosia säilytetyltä. Olen lukenut tämän vuosia ennen blogistin uraani, mutta lyhyesti sanon - toistan - että hieno romaani on kyseessä. En tosin kauheasti lämmennyt suomennoksen murreasulle, ja siksi suunnittelen kirjan lukemista uudelleen alkukielellään englanniksi.


Kirjasta ei taida olla enää kustantajan esittelyä netissä saatavilla, mutta linkitän teidät sen sijaan pariin blogiarvioon teoksesta. Häivähdyksestä purppuraa ovat kirjoittaneet ainakin Ahmu (jolta lainasin myös kansikuvan, kiitos!) sekä Maria (joka vertailee jutussaan Walkerin romaania sekä Kathryn Stockettin Piikoja).


Arvonnan säännöt: Ilmoittautumisaikaa on ensi torstaihin, 8.9., klo 17.00 saakka. Arpalipukkeita voi saada 1-3 kappaletta, yhden kustakin seuraavasta: ilmoittautumalla mukaan kommentoimalla tätä postausta; olemalla rekisteröity lukijani; ja linkittämällä tämän arvonnan omaan blogiinsa. Postitan kirjoja vain Suomeen.


Onnea matkaan kaikille osallistuville! Huomenna luvassa lastenkirjoja, jos aika eli perhe sallii, tai sitten tapaamme jälleen ensi viikolla. Joka tapauksessa suloista syyskuista viikonloppua kaikille!

28 kommenttia:

 1. Tämä kirja on jo pitkään kiinnostanut, joten olen ensimmäistä kertaa mukana kolmella arvalla! :)

  VastaaPoista
 2. Oijoi, tämän kirjan minä niiin haluaisin omaksi!! Jos linkitän blogisi kahdesti, saanko neljä arpaa?? :D No ei, vitsi vitsi, mutta kolmella olen ehdottomasti mukana ja kaikki sormet ja varpaat pystyssä. :)

  Älä huoli, minäkään en aina ehdi heti vastata blogiini tulleisiin kommentteihin, mutta yritän vastata niin pian kuin mahdollista. Enkä aina ehdi myöskään kommentoida kaikissa niissä blogeissa joissa haluaisin. On niin paljon ihania blogeja ja päivitystahti on niin kiivas, ettei välillä tahdo perässä pysyä. :)

  Sitten tällainen vähän muotiblogityyppinen kommentti tähän väliin: ihana kuva sinusta! Kaunis Karoliina, kauniit hiukset ja kynsilakkakin on ihan suosikkiväriäni! :)

  Ja ai niin, Ilselle onnea, tuo ihanainen Vintage-kirja ei varmaan ainakaan mökkikuumetta lievitä... :D

  VastaaPoista
 3. Tällä kertaa minäkin olen mukana. Ja kolmella arvalla. Tuo kirja olisi mukava omistaa, vaikken ole sitä vielä lukenutkaan.

  Ja kuvasi on tosiaan ihana, kuten Sara tuossa edellä jos totesi. Kynsilakkakin on kaunista (mulla oli samanväristä väitöspäivänäni).

  VastaaPoista
 4. Kahdella mukana!

  Sitten vielä kysymys jos ehdit vastata: Miten paljon kirjojen lähettäminen postin kautta oikein maksaa? Menevätkö ne kirjeenä? Katsoin, että helposti -kuori on poistunut markkinoilta :/.

  VastaaPoista
 5. Oi ihanaa, kolmella mukana!! Olen jo tovin halunnut lukea tuon kirjan :)

  Tessalle kommentoin noista posteista, että aika kallista on kirjojen lähettäminen, jos ovat yli 3cm paksuja. Alle 3cm paksuiset tulevat muutamalla eurolla, mutta yli menevät menevät ns. maksikirjeenä ja silloin kirja maksaa herkästi sen 6-7e jopa. Mikä puolestaan on hullua, kun sitten pakettina saa 2kg asti lähettää ja maksaa noin 7-8e..

  VastaaPoista
 6. Minä en tällä kertaa osallistu arvontaan, koska omistan jo tämän kirjan. Mutta onnea arvontaan kaikille, Häivähdys purppuraa on hieno kirja!

  VastaaPoista
 7. kahdella mukana! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. mukana olen kahdella arvalla =)

  VastaaPoista
 9. Kahdella mukana ollaan - kirja on lukematta laisin.

  VastaaPoista
 10. Lähdenpä tähänkin arvontaan mukaan kolmella arvalla :-)

  VastaaPoista
 11. Kolmella mukana! Tämä kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 12. Karoliina, minulla oli tämä suvella kirjastosta yliaikaisesti, mutta en kertakaikkiaan kestä sitä murretta. Kaikki, kaikki ovat tätä kehuneet, mutta minulle tämä ei nyt aukene.

  Otaksun että tämä olisi in English haasteellisempaa kuin Cameronin tyylikäs englanti, vaikkakin yritän ymmärtää jopa Dickinsonin muinaisenglantia;-)


  Olen kuitenkin maksimilla eli kai sitten kolmella mukana tässäkin.

  VastaaPoista
 13. Kahdella mukana! Tätä kehuttua kirjaa en ole lukenut.

  VastaaPoista
 14. Minulla on tämä joten en nyt osallistu, mutta piti vain tulla kehumaan kuinka hyvä ja tärkeä kirja tämä on:)

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoisen oloinen kirja! Kolmella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 16. Nyt on sen verran houkutteleva kirja, että minäkin osallistun ensimmäistä kertaa Poistoperjantaihin. Kahdella arvalla mukana siis.

  VastaaPoista
 17. Kahdella mukaan, mielenkiintoiselta vaikuttava kirja!

  VastaaPoista
 18. Yhdellä arvalla mukana. :)


  'Mariem

  VastaaPoista
 19. Eikä!!! Mää sain sen!!! Ai että!!!

  Osoite on sama, torpalla ei ole postilaatikkoa. :D  Ja uuteen en osallistu. Luin tuon lukiolaisena ja haluan pitää kiinni siitä elämyksestä. Joka oli valtaisa!


  Niin ja onnea puolivuotiaalle! Voisi luulla jotenkin, että olet ollut täällä jo paljon kauemmin!

  VastaaPoista
 20. Mukana kahdella arvalla=)
  Kiinnostava kirja, en ole lukenut.

  VastaaPoista
 21. Mukana tietysti kolmella arvalla! :)

  VastaaPoista
 22. Nyt on niin mielenkiintoinen kirja arvonnassa, että osallistun ehdottomasti! Eli kolmella arvalla ollaan mukana :)

  VastaaPoista
 23. Onnea matkaan kaikille tähän saakka ilmoittautuneille - ja tervetuloa uusille lukijoille!

  Sara ja Anna Elina, kiitos kovasti. :) Omien kuvien lisäily blogiin on helppo tapa kohottaa itsetuntoa - vinkkinä muillekin. :D Kuva on minustakin iloisen onnistunut, vaikka hiukset ovat todellisuudessa lähemmin tarkasteltuina aika hirveät, kun en ole käynyt yhdeksään kuukauteen kampaajalla.. Pidän myös tuosta kynsilakan sävystä, se on Lumenen Gloss & Care -sarjan sävy 17 Promises - Lupaus yössä, mutta olin vähän pettynyt lakkaan muuten. Ostin piiiitkästä aikaa Lumenen lakkaa, ja sitä oli pakko laittaa kaksi kerrosta, sillä ensimmäinen jäi aivan liian haaleaksi ja epätasaiseksi. Tällaiselle malttamattomalle jo sen yhden lakkakerroksen kuivumisen odottelu on vaikeaa. :)

  Tessa, jos kirja on sen verran ohut, että se mahtuu postiluukusta, maksu on kakkosluokassa 2,40e. Mutta niin kuin Susa sanoi, jos paksuutta on hiemankin liikaa, hyppää maksu aika reiluksi, eli sinne kuuden ja seitsemän euron välille.

  Leena Lumi, en osaa vielä sanoa, mutta uskoisin, ettei tämä välttämättä _niin_ vaikea englanniksi ole. Luin Piiat englanniksi, ja vaikka siinäkin oli etelävaltioiden mustan väestön slangia, se oli kyllä todella helppolukuista. Ehkä siksikin, että siinä (ja tässä) päähenkilöt ovat melko kouluttamattomia ja puhuvat siten aika yksinkertaista englantia. Suosittelen katsomaan tästä kirjasta tehdyn upean elokuvan ensin - jospa saisit siitä lisämotivaatiota lukemiseen, joka lopulta kyllä kannattaa!

  Ilse, onnea vielä, ja kiitos. <3 Olin varmaan vuoden ennen oman blogini perustamista erittäin aktiivinen keskustelija muiden kirjablogeissa, joten siksi varmaan tuntuu, kuin Kirjava kammarikin olisi ollut täällä pidempään. :)

  VastaaPoista
 24. Kiitokset Susalle ja Karoliinalle postimaksuinfosta, minulla olisi tarve löytää muutamalle kirjalle uudet, hyvät kodit joten ehkä arvonta on jossain vaiheessa tiedossa :).

  VastaaPoista
 25. Tähän minäkin voisin ottaa osaa kolmella. Kirjan olen toki lukenut, mutta voisipa sen toistamiseenkin lukea ja kiva saada omaan hyllyyn =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...