keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: X, Y, Z, Å, Ä, Ö niin kuin Yates


Tämä on toistaiseksi viimeinen kirjahyllykeskiviikko, sillä vaikka kirjaimia olisi noin paljon jäljellä, minulla ei ole enää kuin yksi kirja esiteltävänä! Varmasti jatkossakin kirjoitan tällä teemalla, sillä olenhan ehtinyt tässä välissä tehdä paljon uusia hankintoja, enkä ole esitellyt runo-, tieto- tai lasten- ja nuortenkirjojani, mutta aakkosellinen aikuisten proosahyllyni esittely päättyy tällä erää tähän - kunnes jälleen kohtaamme. :)


Richard Yates: Revolutionary Road


Onneksi ainoa tänään esiteltävä kirja on sitäkin parempi. Olen hehkuttanut tätä täällä blogissakin usein, mm. nimeten sen lempiklassikokseni. Luin tämän heti suomennoksen ilmestyttyä pari vuotta sitten, ja kirjoitin kokemuksesta tuoreeltaan täällä. Kirjassa on hienoa paitsi sisältö myös kansi, ah, joka on sama ainakin joissakin amerikkalaisissa painoksissa.


Mutta siinä se oli, kirjahyllyni.


Niin kuin mainitsin, se on kyllä tämän seitsemän kuukauden aikana myös paisunut aika tavalla, joten päivityksiä on jossakin vaiheessa luvassa.


Löytyykö teidän hyllyistänne enemmän X:llä, Y:llä, Z:lla, Å:lla, Ä:llä tai Ö:llä alkavien kirjailijoiden teoksia?


Kirjavassa kammarissa alkaa nyt pienimuotoinen blogitauko, arviolta noin 1,5 viikon mittainen. Lähdemme Teemun kanssa huomenna viikoksi Istanbuliin (lapset menevät mökille isovanhempien kanssa), enkä usko, että palattuammekaan ehdin ihan ensimmäiseksi bloggaamaan. Tämä tauko tulee siinä mielessä hyvään kohtaan, että olen keskittynyt viime aikoina niin tiiviisti työlukemisiin, ettei minulla ole hirveästi blogissa esiteltävää odottamassa. Yritän kylllä loman aikana lukea jokusen muun-kuin-työromaanin, mutten osaa vielä arvioida, kuinka paljon lukuaikaa lopulta järjestyy. Varmasti pyrimme näkemään molemmille uutta kaupunkia mahdollisimman paljon, mutta toisaalta olemme aina osanneet lomilla myös rentoutua, mikä tarkoittaa usein kohdallani lukemista. :) 


Asunnonvaihdon kautta järjestyneessä majapaikassamme on internetyhteys ja otan koneenkin kirjoittamishommia varten mukaan, joten saatan vierailla teidän blogeissanne myös loman aikana - tai sitten en (playing hard-to-get). Viimeistään 1,5 viikon kuluttua kuitenkin tapaamme taas! Suloisia syyspäiviä siihen saakka näiden viime viikonloppuna otettujen kuvien myötä:


15 kommenttia:

 1. Aah, minäkin haluaisin Istanbuliin. Pitäkää ihana loma. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Istanbulia teille! Omasta kirjahyllystä en täältä yliopistolta käsin osaa sanoa mutta tsekkailen sitten kotona. Mutta nimenomaan tuota lomatoivotusta tulin tänne kirjoittamaan eli kuvia odotellessa ;) ja rentoa lomamenoa toivotellen!

  VastaaPoista
 3. Karoliina, sama yksi kirja löytyi kuin sinultakin eli Richard Yatesin Revolutionary Road. Myös filmi on erinomainen ja tietysti ostin senkin.

  Mukavaa blogitaukoa ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 4. Ihanan raikkaita kuvia pikku söpöliinistä rannalla!

  Nyt minulla taitaa olla hyötyä kaksikielisestä kirjahyllystämme, kun löytyi heti kolme Zetaa:)
  Tore Zetterholm:
  -Oannes
  -Turisterna
  -De främmande djävlarna
  Lajos Zilahy: Kaksi vankia
  Markus Zusak: Kirjavaras (kuuluu suosikkeihini)

  Ihanaa ja antoisaa lomailua!

  VastaaPoista
 5. Viettäkää ihana loma, Istanbul on varmasti mystisen eksoottinen paikka!

  Panen yhdellä paremmaksi: Revolutionary Roadin lisäksi minulta löytyy Heikki Ylikankaan Puukkojunkkareiden esiinmarssi (ja sekin siis työhyllyköstä).

  VastaaPoista
 6. Minun hyllyistäni löytyy Markus Zusakin Kirjavaras, josta tykkäsin tosi paljon, sekä Marguerite Yourcenarin Anna, sisaresi, jota en ole ehtinyt lukea.

  Oikein ihanaa aikuistenlomaa!

  VastaaPoista
 7. Minulta löytyy kolme kirjaa eli
  William Butler Yeats: Short Fiction
  Emile Zola: Nana
  Marguerite Yourcenar: Memoirs d'Hadrien (jota en pysty ranskallani lukemaan).

  Nauttikaa matkasta!

  VastaaPoista
 8. Tiedätkö mitä, Karoliina? Sain kuin sainkin järjesettyä Kirjahyllykeskiviikkojesi ansiosta oman kirjastoni jo jokin aika sitten. En vain ole ehtinyt kertomaan uutisia aiemmin. Nyt en pääse tarkastamaan hännänhuippuja hyllystä, sillä kuopus sitoo minua tänä iltana (edelleen) yläkerrassa. Kiitos kuitenkin motivoinnista :-)!

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 9. Hei Karoliina äkkiseltään en löytänyt hyllystä noilla kirjaimilla, mutta en nyt päässyt kunnolla katsomaan. Tulin toivottamaan oikein hyvää ja rentouttavaa lomamatkaa! Ja kiva jos kirjahyllykeskiviikko jatkuu muissa merkeissä. :)

  VastaaPoista
 10. Minulta löytyvät:

  - Markus Zusak "The Book Thief"
  - Hanne Ørstavik "Rakkaus"
  - Arnulf Överland "Samlede dikt"

  Niin ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti Istanbulissa on ihanaa. :)

  Ei löydy muita aakkosen loppupään kirjoja kuin kaksi A.W. Yrjänän runokirjaa: Arcana sekä Rota.

  VastaaPoista
 12. Ihanaa, ikimuistoista matkaa teille! Ja onnea myös kustannussoppariuutisen johdosta, jonka bongasin tuolta aiemmasta päivityksestä. Huikea juttu!! :)

  P.S. Ja Sementtipuutarhakin tuli perille, kiitos!

  VastaaPoista
 13. Blogissani on sinulle jotakin, senkin ihana! :)

  Ja hei, ainakin Zusakin Book Thief löytyy...

  VastaaPoista
 14. Kiitokset toivotuksista, Norkku ja Linnea (ja muutkin)! Matka oli todella onnistunut. :)

  Leena, Revolutionary Road on tosiaan loistava myös leffana!

  Clarissa, kiitos! Tuota Kirjavarasta on kyllä kehuttu paljon. Pitänee lukea joskus. :)

  Amma, kiitos, juuri tuota Istanbul kyllä oli. :) Puukkojunkkareita, vai? Hih. :D

  Maija, en olekaan kuullut Anna, sisaresi -kirjasta, mutta nimi kiehtoo heti (koska pidän Anna-nimestä, sisaruskirjoista ja Katriina Ranteen Minä, sisareni -romaanista)!

  Margit, jo toinen Yourcenar! :) Ja Zolan Nanaa osasinkin odottaa. Se(kin) minun pitäisi lukea, kun on realismin, eli lempisuuntaukseni, merkkiteoksia.

  Paula, onpa kiva, että näistä keskiviikoista on ollut tuollaista konkreettista hyötyä! Hienoa! :D

  Sara, kiitos! Kyllä kirjahyllykeskiviikko varmasti vielä jossakin muodossa jatkuu. Olen ollut aikeissa esitellä mm. viimeaikaisia kirjahankintoja jo kauan. :)

  Reeta Karoliina, sinulla on nyt sama hyöty "skandinaavisuudesta" kuin Clarissalla. :) Kirjat ovat minulle tuntemattomia.

  Katja, en ole lukemalla lukenut Yrjänän runoja tai ollut edes hänen musiikillinen faninsa, mutta Ruoste on yksittäisenä kappaleena minulle nuoruudesta rakas. <3

  Zephyr, kiitos, kiitos ja ole hyvä! :) <3

  Sara, kiitos kaunis - palaan haasteeseen pian! <3

  VastaaPoista
 15. Jamie Zeppa: Ylitse taivaan ja maan

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...