keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: V niin kuin Vaite, Vanhatalo, Varis ja Viita


Minua on aina - ilman sen suurempaa negatiivista tuomitsemista - hieman ärsyttänyt ihmisten yleinen tapa valittaa väsymystä ja kiirettä. Yritän siis väittää, ettei tämä ole valitus, mutta sanon kuitenkin, että olen ollut viime päivinä väsynyt tai kiireinen tai molempia, ja siksi bloggaamiseenkin on tullut minun hassussa maailmassani poikkeuksellisen pitkä, muutaman päivän, tauko. Kirjahyllykeskiviikko täytyi silti tulla tekemään!


Se onkin tällä kertaa helppo nakki, sillä minulla on v-tyylin aikuisproosateoksia vain neljä. Yhtään näistä en muuten ole vielä lukenut (kokonaan)! Ja huomatkaa, että tällä kertaa jutellaan vain "yksöis-V:llä" alkavista kirjailijoista. Erottelin V:n ja W:n toisistaan ihan siksikin, että jälkimmäisiä kirjoja minulla on niin hirveästi!


Célestine Vaite: Tahitin tyttäret


Tilasin tämän varmaan joskus jostakin alesta, sillä kansi on kaunis, Tahiti eksoottinen paikka, ja kuvailusta päätellen tässä voisi olla ihanan kevyttä ja silti aina tärkeää naisyhteisön kuvausta. En tiedä, onko oikeasti. Onko joku lukenut?
Pauliina Vanhatalo: Viittä vailla


Tämä kulkeutui minulle joskus silloiselta työpaikalta. En ole lukenut, mutta kotimainen esikoisromaani ja aihe (koulukiusaaminen aikuistuneiden osapuolten käsittelemänä) kiinnostavat. Onko joku lukenut?
Tuula-Liina Varis: Pikku naisia


Novellikokoelma, jota olen aloittanut, ja joka on vaikuttanut varsin kelvolliselta. Varista on blogeissakin luettu jonkin verran. Onkohan tämä kirja muuten oikeasti minun? Lainasin tämän äskettäin äidiltäni, ja sittemmin hän lupasi, että saan pitää ne lainatut kirjat, jotka hän on lukenut. On hän tämän lukenut, mutta tämä on kuitenkin ollut alunperin lahja minulta (ja siskoiltani) hänelle. Hih.
Lauri Viita: Moreeni


Suomalaisklassikko, jonka ostin tänä kesänä divarista. Tekisi varmasti hyvää yleissivistykselle lukea tämä, mutta mitenkään innosta piukeana en ole kirjaan tarttumassa. Viita kyllä kiinnostaa henkilönä erityisesti Aila Meriluodon kautta, ja hän on kirjoittanut hienoja runoja. Niiden ja Viidan kuvaillun persoonan kautta minulla on kuitenkin sellainen ennakkokäsitys, että hänen tyylinsä saattaa olla turhan mahtipontinen makuuni. Saa nähdä!


Ah, sitten haluan vielä mainita yhden hyvän V-kirjailijan, eli Marja Leena Virtasen, jonka toinen romaani, Kirjeitä kiven alle, saattaa hyvinkin odotella jo postilaatikossani. Hänen esikoisromaaninsa, Aida, valitettavasti puuttuu hyllystäni, vaikka siitä kovasti pidin! Aida on juuri sellainen keskiluokan (kompleksista) arkea käsittelevä teos, joita kaipaisin enemmänkin kotimaisen kirjallisuuden kentälle.


Löytyykö teidän hyllyistänne enemmän V-kirjoja?

21 kommenttia:

 1. LÖytyy V-kirjoja, listaan ne myöhemmin, mutta kommentoin tuohon Pauliina Vanhatalon kirjaan, että olen lukenut :) Se oli paikoin tosi hyvä, mutta usein tuli sellainen outo ärsytys, että kirja tuntui niin "tekemällä tehdyltä"/liikaa yritystä. Vaikea selittää :)

  VastaaPoista
 2. Vaiten lukija ilmoittautuu! Luin Tahitin tyttäret keväällä ja tykkäsin niin kovasti että luin koko sarjan, joka on kolmiosainen. Kirjana jokseenkin samanoloinen kuin McCall Smithin Mma Ramotswe -sarja, sillä erotuksella että rikosten sijaan selvitellään ihmissuhteita. Oikein leppoisaa ja rentoa luettavaa!

  VastaaPoista
 3. Tämähän kuulostaa suorastaan lupaavalta niin Vanhatalon kuin Vaiten osalta, kiitos Susa ja Norkku! Susa, tuo mainitsemasi kritiikki kuulostaa aika osuvalta useampaankin esikoiseen. Siitä ne kirjailijatkin sittemmin onneksi yleensä rentoutuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Cèlestine Vaite: Tahitin tähti
  Jennifer Wanderbess: Pääsiäissaari
  Jussi Valtonen: Vesiseinä
  Mia Vänskä: Saattaja
  Tuija Välipakka: Maailman vahvin tyttö
  Shlomo Venezia: Somderkommando-Tarinani Auschwitzista

  VastaaPoista
 5. Vaiten Tahitin tyttäret on ihana ja jatko-osa Tahitin kukka myös! En ole kuullut, että olisi vielä kolmas osa ja yritin nyt etsiä siitä tietoa, mutta en löytänyt! Todella lämminhetkistä, hauskaa ja rentouttavaa luettavaa!

  Kirjahyllystäni en löytänyt muuta kuin nopealla silmäyksellä:

  Célestine Vaite: Tahitin tyttäret
  Merri Vikin Lotta-kirjoja, joita keräilen

  VastaaPoista
 6. No niin, pääsenpä kertomaan miten fiksuja kirjoja mun hyllyssä on.
  Enkä edes näe tonne yhteen kulmaan, kun siinä on tavaroita edessä... Lisätään sitten jos jotain merkittävää löytyy.
  Väisänen / Geselle: Miss Euroopan reunalla (ilmaiseksi saatu)
  Varonen / Nikula: Poika joka tahtoo lentää
  Villa: Pakomatkalla, Tyttö sodassa
  Vireaho / Tammikari: joku puutarhakirja, nimeä en nyt näe ;)
  Värri: Mutasarja (Loistava!!!!!)
  Vik: 7 kpl Lotta -kirjoja (ilmaiseksi saatu pari viikkoa sitten, loistokunto)
  Helmet:
  Vuorinen: Veljekset Vaselin, Nokimusta seikkailu, Kristianin nuoruusvuodet, Myrkky-vuodet 1998-2000, Juoppohullun päiväkirja (kaikki 4 osaa), Kristianin teinivuodet, Tuupovaaran tuijottaja, Viimeinen suuri seikkailu

  Että semmosia... Jonkun Variksen ostin jostain alelaarista kerran äitille ja yks kaveri on jotain toista Variksen kirjaa joskus mulle suositellu, mutta on ollu niin kiire noiden Vuoristen lukemisen kanssa ;) Thorvall edelleen kateissa, en ymmärrä! Jos menis tänään kellariin katsomaan... -Katriina-

  VastaaPoista
 7. Kyllpä on V tiukassa,kun vain kolme kirjaa löytyi...

  Marja-Liisa Vartio: Se on sitten kevät, Mies kuin mies, tyttö kuin tyttö

  Heli Vilmi: Hiljaisia tuulia

  Oma tyttönimeni alkaa V:llä ja sitä nimeä on koko maailmassa enää kaksi.

  Onneksi ensi viikolla on tuttu ja varma W!

  VastaaPoista
 8. Minun hyllyssäni kököttää liuta Juha Vuorisen kirjoja, Merri Vikin Lotta-kirjoja, pari Hilja Valtosta ja olikohan kaksi Varpu Vilkunan nuortenkirjaa. Muitakin voi olla, mutta ei osunut silmään :)

  VastaaPoista
 9. Uuuuh. Nyt olen ajoissa mukana. :)

  - Tuula-Liina Varis: Pikku naisia, Rakas, Irma, Toshiro Mifunen tiikeri
  - Marja-Liisa Vartio: Hänen olivat linnut
  - Rauha S.Virtanen: Lintu pulpetissa, Joulukuusivarkaus, Tapaamme Seljalla, Seljan tytöt, Tuntematon Selja, Seljan Tuli ja Lumi
  Tässä vaiheessa Juri (kirjastosetä) huutelee toisesta huoneesta tuplawee-kirjailijoita, koska on tottunut hyllyttämään ne veen kans yhteen.
  - Voltaire: Mikromegas
  - Annelies Verbeke: Kalanpelastaja ja Nuku!

  - Mia Vänskä: Saattaja
  - Marja Leena Virtasen: Kirjeitä kiven alle, Aida on äidillä lainassa
  - John Verdon: Numeropeli

  VastaaPoista
 10. En ole lukenut V-kirjojasi - mutta Viittä vaille alkoi heti kiinnostaa :-)

  VastaaPoista
 11. Taidan laittaa tähän vain kirjat, jotka olen ehtinyt laittaa tuohon Book Hunter-tiedostoon:

  Väisänen Hannu -Vanikan palat
  -Toisetkengät
  -Kuperat ja koverat
  Venetzia Shlomo -Sonderkommando Tarinani Auschwitzista (Muistelma)

  Loput ovatkin ruotsinkielisiä:
  Von Schoultz Solveig -Även dina kameler
  Von Scholz Wilhelm -Kärlekens irrvägar
  Verne Jules -Till jordens medelpunkt
  Verne Jules -Tsarens kurir

  Listasta puuttuvat Viita ja Marja-Liisa Vartio. Missähän piileskelevät?

  VastaaPoista
 12. Aika ohut V-valikoima täälläkin proosahyllyssä: Hilja Valtosen Nuoren opettajattaren varaventtiili, joku kissakirja ja kaksi mieheni Juha Vuorista. Ammattiosastolta löytyy Vesa Vareksen Kuninkaan tekijät.

  Näistä Valtosia voisin kyllä hommata hyllyyn enemmänkin.

  VastaaPoista
 13. Tosiaan, Jules Verneä löytyy myös :)

  VastaaPoista
 14. V-kirjahan se on minullakin kovasti mielessäni ;) mutta V-sukunimisten kirjailijoiden kirjoja meillä on melkoi niukasti:

  Celeste Vaite: Tahitin tyttären (en ole vielä lukenut)
  Kurt Vonnegut: Hokkus pokkus
  Hilja Valtonen: Kilroy sen teki; Neiti talonmies
  Rauha S. Virtanen: Ruusunen, Seljan tytöt, Tapaamme Seljalla, Seljan Lumi ja Tuli, Luumupuu kukkii, Tuletko sisarekseni (listasin Virtaset, vaikka ovatkin nuortenkirjoja
  Jules Verne: Journey to the Centre of the Earth

  VastaaPoista
 15. Mullakin on muuten Vernen Matka maailman keskipisteeseen! Mutta missä? (Etsintäpartio liikkeelle!)

  VastaaPoista
 16. Täältä löytyy monta Varista (olen suuri fani)

  Vartion "Hänen olivat linnut"

  Väisäsen "Vanikan palat" ja "Toiset kengät"

  Villan "Vanhan naisen lokikirja", "Tyttö sodassa"

  VastaaPoista
 17. Lauri Viita ja "Moreeni" unohtui ;)

  VastaaPoista
 18. V-kirjoja löytyi vain neljä: Marja-Liisa Vartion Hänen olivat linnut, Susan Vreelandin Artemisian rohkeus, Mario Vargas Llosan Vihreä talo ja Lauri Viidan Moreeni. Vihjeeksi: Moreeni kannattaa kyllä lukea.

  VastaaPoista
 19. Margitin viestistä muistin, että hyvänen aika, onhan minullakin Susan Vreelandia. Vreelandit ovat vielä hyvällä paikalla hyllyssä, mutta hyllytilan loppuessa niiden eteen on tullut pari kirjapinoa. :)

  Nämä siis lisäyksenä v-kirjoihini:
  Susan Vreeland:
  Sininen neito
  Passion of Artemisia
  The Forest Lover

  VastaaPoista
 20. Minun pikkuruiselta V-osastoltani löytyy Sari Vuoriston novellikokoelma Säätiedotus merenkulkijoille ja Hannu Väisäsen Vanikan palat ja Toiset kengät, kaikki lukemattomia. En tiedä, mikä noissa Väisäsissä on, kun olen periaatteessa halunnut lukea ne jo vuosia, mutta en ikinä tunne olevani niille oikeassa mielentilassa...

  VastaaPoista
 21. Susa, tuo Jussi Valtonen se on semmoinen tutustuttavan oloinen miekkonen. :)

  Sara, kiva kuulla, että sinäkin olet pitänyt Vaitesta! Minä luin lapsena jokusen Lotan, mutta ne eivät olleet minulle tärkeitä, toisin kuin isosiskolleni. Minä en näissä listauksissa käy läpi lasten- ja nuortenkirjoja, mutta Merri Vikejä siellä ei kyllä olekaan.

  Katriina, Kyllikki Villaa haluaisin jossain vaiheessa lukea! Älä stressaa Thorvallista, voin hyvin uusia divaritilaukseni. :)

  Leena, Vartiota olisi hyvä lukea. Sinä oletkin sitten hypännyt erikoisesta nimestä vähän tavallisempaan! "Nähdään" ensi viikolla. :)

  Maija, Vilkuna on minulle läheinen sukunimi, ja sitä saattaa löytyä tietohyllystä. :)

  Hanna, mullakin on nuo Virtasen Seljat, muttei tässä aikuisten listauksessa. Eikö kirjastosetä siis kertonut, että lasten- ja nuortenkirjat on tapana laittaa erikseen? :D Ai niin, minullakin on tuo Kalanpelastaja! Ja se Virtasen Kirjeitä kiven alle tosiaan tuli eilen postissa, ihanaa!

  Booksy, Viittä vaille kiinnostaa minuakin. :D

  Clarissa, Viita lienee vietellyt Vartion ja vienyt piiloon. ;) Minullakin on muuten yksi Väisänen, mutta poistokirjojen pinossa. Verneä olisi yleissivistyksen vuoksi hyvä olla, samoin kuin Hannan mainitsemaa Voltairea.

  Amma, en ole oikein osannut kommentoida tuohon Juha Vuoriseen mitään, mutta että sinäkin, Brutukseni! :D Ei kun hetkinen, ne olikin miehesi.. Saat anteeksi. ;)

  Katja, tähän olisi kyllä hyvin sopinut sinun v-kirjasi lisäksi meiltä tietohyllystä löytyvä loistava Vagina Monologues, kun sen tiimoilta V-päivääkin vietetään. :) Ex-avomieheni tapasi lukea Vonnegutia, mutta on minulle tuntematon (ei se eksä, vaan Kurt).

  Jaana, muistinkin että sinä tykkäät kovasti Variksesta!

  Margit, kiitos vihjeestä! Lupaan, että joskus luen. :) Jännä muuten, että sinulta löytyi ainoa Vargas Llosa. En tosin muista ulkoa, ovatko jotkut listanneet sen L:n kohdalle.

  Luru, minäkään en osaa eritellä, miksei Väisänen innosta tarpeeksi, että lukisin. Häntä kuitenkin kehutaan todella paljon!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...