keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: W niin kuin Walker, Waltari, Wells, Westö...

Nyt jutellaan tuplaveestä. Kerroin viime viikolla, että erottelin V:n ja W:n toisistaan ihan käytännön syistäkin, mutta sitten keskustellessa ystävien kanssa tuli ilmi, että nykyisin Suomessakin nuo kaksi kirjainta erotetaan "virallisesti" toisistaan. Se on minustakin loogisempaa, vaikka ne suomen kielessä lausutaankin samalla tavalla.


W:llä alkavia kirjailijoita onkin viimeviikkoista V:tä enemmän, muttei juurikaan kotimaisia. Alla minun W-kirjani.


Alice Walker: Häivähdys purppuraa
Klassikko, joka oli minulla äskettäin poistoarvonnassakin (voittaja ei ole muuten lunastanut kirjaa, joten se saattaa tulla pian uudelleen tavoiteltavaksi). Minä näin ensin tähän perustuvan Steven Spielbergin elokuvan pääosassa Whoopi Goldberg, ja se oli upea kokemus. Kirja on luonnollisesti vähintään yhtä hyvä, mutta suomennoksessa murteen käyttö vieraannutti minua. Haluankin lukea tämän vielä alkukielisenä joskus.





Helen Walsh: Englantilainen tragedia
Tämä on ollut ainakin pari vuotta hyllyssäni lukematta - jostakin syystä en ole innostunut tarttumaan siihen. Mutta äskettäin luin Zephyrin innostavan arvion kirjasta ja toivon pääseväni tämän pariin pian. Kirja sopisi näpsäkästi Totally British- ja ehkä maahanmuuttajahaasteeseenkin.
Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen; Surun ja ilon kaupunki; Suuri illusioni
Waltaria ei varmaankaan tarvitse esitellä. En ole lukenut häneltä kuin Sinuhen, jota rakastan. Olen joskus nuorempana hankkinut nämä pari muutakin Waltaria hyllyyni, mutta jotenkin en osaa tai uskalla lukea Sinuhen jälkeen muuta Waltaria.


Satu Waltari: Kahvila Mabillon
Ostin tämän kesällä 50 sentillä divarista. Mikan tyttären esikoisteos pohjautuu tämän kokemuksiin opiskelijaelämästä Pariisissa. Kiehtovaa. En ole vielä lukenut tätä.
Evelyn Waugh: Mennyt maailma
Voi, en ole vielä lukenut tätä, mutta kirja kiinnostaa todella paljon. Sama kirjan pohjalta tehdyn kehutun tv-sarjan kanssa: en ole nähnyt sitä, vaikka olen suunnitellut katsomista kauan. Dvd-boksikin on odottanut valmiina jo vuosia. Tämän romaanin ostin vasta kesällä Fiskarsin markkinoilta. Mennyt maailma sekä sen kirjoittaja ovat taas tulleet viime aikoina vastaani eri yhteyksissä. Esimerkiksi Mitfordin tytöissä Waugh seurueineen esiintyy useaan kertaan. Äskettäin kirjan luki Liisa.


Rebecca Wells: The Crowning Glory of Calla Lily Ponder; Jumalaiset jajasiskot
Äh, nyt minua harmittaa, kun olen tänään ollut huolimaton kuvauksissani. Olen ottanut turhaan vaakakuvia, ja nämä kaksi teosta olen kuvannut erikseen, vaikka yleensä laitan saman kirjailijan teokset samaan kuvaan. Järkyttävä sillisalaatti tämä postaus! Mutta ei anneta sadatteluni ja organisoituneisuuden kaipuuni viedä huomiota ihanalta Rebecca Wellsiltä kirjoineen. Ok, en ole lukenut muuta kuin Jumalaiset jajasiskot, mutta jo se yksinään tekee Wellsistä ihanan. Kirjoitin teoksesta täällä nimeten sen kirjaksi, joka tekee minut iloiseksi ja onnelliseksi. Kirja ei ole pelkästään pliisua iloa ja onnea, mutta samalla tavalla kuin eilen bloggaamani Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on kauheista tapahtumista huolimatta minusta lohtukirja, tämä vaikeitakin asioita käsittelevä romaani tekee minut iloiseksi ja onnelliseksi.


En ole syystä tai toisesta lukenut Wellsiltä muuta, vaikka jajasiskojakin käsitellään parissa muussa romaanissa. Alkuvuodesta uskaltauduin kuitenkin matkoilta ostamaan tämän viehättävänimisen ja -kantisen The Crowning Glory of Calla Lily Ponder -teoksen. Saa nähdä yltääkö se lähellekään Jumalaisia jajasiskoja.
Kjell Westö: Isän nimeen; Leijat Helsingin yllä; Missä kuljimme kerran; Älä käy yöhön yksin
Westökään ei kaivanne esittelyjä. Olen lukenut näistä minulle olevista teoksista vain Leijat Helsingin yllä sekä Missä kuljimme kerran. Molemmat ovat loistavia, mutta Leijat on se minun Suuri ja Tärkeä Westöni. Luin sen niin herkässä iässäkin.


Lauren Weisberger: The Devil Wears Prada; VIP-ihmisiä
Kumpaakaan en ole ainakaan vielä lukenut. VIP-ihmisiä taisi tulla ilmaiskylkiäisenä jonkun kirjakerho-ostoksen mukana, ja The Devil Wears Prada -pokkarin löysin äskettäin Kierrätyskeskuksen ilmaislaarista. Jälkimmäisestä tehty elokuva oli ihan ok, ja suunnitelmissani on joskus ottaa selvää, kirjoittaisiko Weisberger kaipaamaani laadukasta chicklitiä.


Stella Whitelaw (toim.): Collected Cat Stories
Kissatarinoiden antologia, jonka sain aikoinaan silloisen poikaystäväni äidiltä. En ole varmaankaan lukenut tätä kokonaan, mutta monia tarinoita luin silloin vuosia sitten, ja herttaisiahan ne olivat. Tähän voisi joskus palata!
Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva
Klassikko, jonka haluaisin lukea, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Olen ihastunut Wildeen hänen lainauksissa elävien sutkautuksiensa sekä joidenkin näkemieni näytelmien perusteella. Dorian Graysta kirjoitti äskettäin Luru.
Virginia Woolf: Mrs Dalloway; To The Lighthouse
Olen avautunut Woolf-suhteestani muualla ja muiden blogeissa. Tunnen Woolfin vain luettujen pätkien ja lainausten perusteella. Erityisen läheiseltä hän tuntuu Michael Cunninghamin Tunnit-kirjan ja -elokuvan myötä, mutta yhtään kokonaista Woolfin teosta en ole lukenut. Ostin nämä pokkarit joskus teini-iässä, ja aloitin To The Lighthouse -romaania. Se oli minulle kuitenkin siinä iässä vielä liian konstikas, ainakin englanniksi. Lannistuin siitä sen verran, etten ole vieläkään yrittänyt uudelleen, suomeksi tai englanniksi. Nyt olen kuitenkin luvannut mm. Leena Lumille, että luen Mrs Dallowayn.


Kertokaa te nyt vuorostanne hyllyjenne W-sisällöstä!

18 kommenttia:

  1. Uskomatonta, että ollaan jo W:ssa! Nopeasti rientää aika ja aakkoset :)

    Meillä on paljon samoja W-kirjoja: Häivähdys purppuraa, Mennyt maailma, Woolfin Majakka ja Mrs. Dalloway (jotka minulla siis suomennoksina) ja minulta löytyy myös Woolfin Oma huone. Westön Missä kuljimme kerran löytyy myös, tosin se ei ole oma, vaan lainassa sukulaiselta.

    Niin ja Waltari meinasi unohtua, härre gyyd! Häneltä paljon pienoisromaaneja, Kirjailijan muistelmat, Vallaton Waltari,
    Mielikuvituksen jättiläinen, Valtakunnan salaisuus, Kaarina Maununtytär, Aiotko kirjailijaksi?...

    VastaaPoista
  2. Minäkin täällä ihmettelen, että mihin aika menee, kun jo ollaan W:essä!

    Kiva, että muistat lupauksesi. Minulla on jo suunnitelma palkita sinut, mutta ryhdys nyt hommiin;-) Mietis hiukan, että olen ensin luin Tunnit ja sitten näin sen leffan ja SEN JÄLKEEN luin Mrs. Dallowayn käytännössä puhki. Edelleen toivon, että siitä löytyy sidottu teos jostain, jossain, jollakin tavalla...

    Olen siis lukenut Waltarilta kaikki Miael Hakimit ja Mikael Karvajalat ja Nuori Johannes etc, mutta nämä minulla on:

    Mika Waltari: Turms kuolematon, Sinuhe egyptiläinen, Mika Waltarin mietteitä, Valtakunnan salaisuus, Mikan runoja ja muistiinpanoja

    John Wainright: Umpikuja, Tuomion jälkeen

    Heikki Willamo: Pihasta metsään, Kultaturkki, Käpytalvi

    Minette Walters: Pirunkettu, Paholaisen höyhen, Mielenhäiriöitä, Häpeänaamio, Umpikuja

    Virginia Woolf: Mrs. Dalloway, Orlando

    Calder Willingham: Ruusu

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Minulla on paljon Waltaria, 18 kirjaa kaikkiaan. Muut W-kirjani:
    Patrick White: Myrskyn silmä
    Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva
    Christa Wolf: Kassandra, Kesänäytös
    Evelyn Waugh: Mennyt maailma
    Edith Wharton: Viattomuuden aika
    Lauren Weisberg: Paholainen pukeutuu Pradaan (parempi kuin elokuva)
    Jan Wagner: Jääkuu
    Minette Walters: Paholaisen höyhen.
    Kaikki olen lukenut. Mennyt maailma oli minusta hyvä. Eikä muita Waltarin kirjoja tarvitse pelätä Sinuhen jälkeen, mutta ehkä kannattaisi aloittaa jostakin toisesta historiallisesta romaanista. Suosittelen Johannes Angelosta ja Mikael Karvajalkaa.

    VastaaPoista
  4. Näin aakkosten loppupuolella mieleeni tuli, että apua, minulta taisi kesälomareissumme aikana jäädä yksi kirjahyllykeskiviikko väliin... Olisikohan se olluyt P. Pitää tarkistaa. :)

    Mutta nyt W-kirjaimeen, jota meilläkin hallitsevat Waltari ja Woolf.

    Nämä löysin:
    Mika Waltari: Sinuhen egyptiläinen, Turms kuolematon, Tanssi yli hautojen, Kuun maisema.
    Virginia Woolf: Mrs. Dalloway, Orlando, Majakka, Oma huone
    Rebecca Wells: Jumalaiset jajasiskot
    Austin Wright: Tony & Susan
    Oscar Wilde: The Portrait of Dorian Gray
    Sarah Waters: Silmänkääntäjä (ja nyt hyllyssä myös kaverilta ;) lainattu Vieras kartanossa)
    Mary Wesley: Kamomillapiha
    Jennifer Weiner: Pieniä maanjäristyksiä
    P.G. Wodehouse. Five Complete Novels (viisi Jeeves-kirjaa yksissä kansissa)

    VastaaPoista
  5. Huoh, minulla on vaikka kuinka monta kirjainta "rästissä", mutta varmasti palaan niihin vielä ennemmin tai myöhemmin. :) Mutta tänään on siis w:n vuoro. Aika paljon meiltä löytyykin samoja kirjoja! Hmm, katsotaanpas siis mitä hyllystäni löytyy:

    - Waltari: Sinuhe (tavallinen ja lisäksi toinen, kuvitettu painos), Suuri Illusioni, Vuosisadan rakkaustarina
    - Waugh: Mennyt maailma (se tähän perustuva tv-sarja on joskus ollut suuri suosikkini! kirjan olen ajatellut lukea nyt tb-haasteeseen)
    - Walsh: Englantilainen tragedia (kiitos Zephyrin, tämä on minullakin seuraavien joukossa lukuvuorossa :)
    - Waters: Vieras kartanossa
    - Wassmo: Dinan kirja ja Seitsemäs kohtaaminen
    - Wells: Jumalaiset jajasiskot ja Autuaitten alttareilla
    - Waller: Hiljaiset sillat, Rajamusiikkia, Hidas valssi
    - Wallner: Pariisin huhtikuu (tämä on muuten upea kirja johon en ole blogeissa törmännyt! tätä suosittelen!)
    - Weisberger: VIP-ihmisiä ja Paholainen pukeutuu Pradaan
    - Waugh: The Desperate Diary of a Country Housewife
    - Weiner: Hyvä sängyssä ja Lainakengissä
    - Ward: Pimeyden rakastaja, Ikuinen rakastaja, Herätetty rakastaja ja Paljastettu rakastaja (vampyyriromantiikkaa :)
    - Wing: Angie
    - Wharton: Viattomuuden aika
    - Willis: Tuomiopäivänkirja
    - Willett: Rakkaus talviaikaan

    Huoh, tässä oli vasta kirjahyllyn etuosassa olevat kirjat! Eli vielä lisääkin saattaa löytyä. :) W:tä tuntuu olevan aika reippaasti...

    VastaaPoista
  6. Apua, mitä me sitten tehdään kun aakkoset on saatu loppuun??? Miten olisi kirjat väreittäin? :D

    Minultakin löytyy Waltaria: Sinuhe, pari komisario Palmua ja Tanssii yli hautojen. Viimeinen on lukematta, olen tehnyt elokuvaversiosta aikoinaan esseen ja sehän on kauhean propagandistinen, mutta mitenkähän kirja lienee?

    Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva. Tästähän olikin juuri puhetta, odotan innolla, että luet tämän!

    Kjell Westö: Missä kuljimme kerran. Minun pitäisi varmaan lukea tämä uudestaan kun en ensimmäisellä kerralla hirveästi syttynyt, vaikka ihan ok kirja olikin. Tai sitten pitäisi lukea jotain muuta Westöltä.

    Sitten löytyy mieheni kaksi Irvine Welshiä: Porno ja Liima. En ole lukenut kumpaakaan vaikka nimetä kieltämättä herättävät mielenkiinnon :)

    VastaaPoista
  7. Waltari, Waugh, Wells, Westö - näitä löytyy minunkin hyllystä. Menneestä maailmasta on omasta puolestani todettava, että tuo vanha TV- sarja on paras. Kirjaakin parempi. Sen sijaan uudempi filmiversio, ei, ei, se on kamala.

    Westön Leijat minulla on sekä suomeksi että ruotsiksi. Olin varmaan juuri ideaali iältäni/elämänvaiheeltani tuota kirjaa aikanaan lukemaan. Tärkeä teos hyllyssäni.

    Lempi Sveitsistä

    VastaaPoista
  8. Minultakin löytyy Woolfia, Wildea, Westötä ja molempia Waltareita. Lisäksi Irvine Welshin Trainspotting, joka on kyllä niitä harvinaisia tapauksia, joissa elokuva on parempi kuin kirja.

    Satu Waltarin Kahvila Mabillon oli nuorena minusta aivan ihastuttava kirja. En ole lukenut sitä vuosiin, mutta aikoinaan kirjan boheemielämä Pariisissa lumosi minut täysin.

    VastaaPoista
  9. Ja tässä ei ihan täydellinen listani:

    Alice Walker: Häivähdys purppuraa. Samaa mieltä siitä murteesta. Häiritsi. Mutta muuten pidin paljonkin.

    Rebecca Wellsin kirjat minulla on, ihan Louisianasta saatu, eli: Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood ja Little Altars Everywhere. Ehkä pitäisi ostaa tuo The Crowning ... jos vaikka olisi edellisten veroinen.

    Christa Wolf: Erään naisen elämä

    Boel Westin: Tove Jansson Sanat, kuvat, elämä

    Mika Waltari: Valtakunnan salaisuus. Turms,Kuolematon. Sinuhe egyptiläinen. Kuun maisema. Koiranheisipuu ja neljä muuta pienoisromaania. Ihmiskunnan viholliset I osa Minutus romalainen ja II osa Pikani Julius. Tanssi yli hautojen. Rikets hemlighet.....

    Stanley Weyman: Bartholomeinatten ja monta muuta ruotsinkielistä W:tä.

    Loput lukemani W:t on kirjastosta lainattu, kuten Westöt ja Virginia Woolfit.

    VastaaPoista
  10. Nopeasti löytyi nämä:
    Welch: Syliaika (sos. ja terveysalan kirjallisuutta)
    Weiner: Hyvä sängyssä, Lainakengissä, Pieniä maanjäristyksiä, Rikoksia ja hiekkakakkuja. Nää on hyviä!
    Welsh: Trainspotting, Porno
    Woodall & Constantine: Tyyliä vai ei
    (Trinny ja Susannah vaan on ihania!)
    Wilson: Tatuoitu äiti. Wilsonin kirjoja meillä on melko paljon ja ne lienee nuortenkirjoja, mutta tää on jotenkin niin rankka, etten pidä nuortenkirjana, vaikka muut sanois mitä. Kaverini luki tän myös ja oli samaa mieltä. Mutta kirja on HYVÄ.
    Westö: Leijat Helsingin yllä
    Weisberger: VIP-ihmisiä. Aloitettu 3-4 vuotta sitten ja yhä kesken. On siis about yhtä hyvä ku Sykes... :/
    Wharton: Birdy. Ihana leffa, joten kirjakin piti saada. En tietenkään ole lukenut...
    Waltari: Näkötorvi. Mieletön!!! Tää on yks mun monista aarteista.
    -Katriina-

    VastaaPoista
  11. Ooh, ihania kirjoja löytyy kyllä näköjään joka aakkosesta! Ja ihan liian kiinnostavia :D.

    Omassa hyllyssä ovat edustettuina Waltari (nide jossa Vieras mies tuli taloon ja Fine Van Brooklyn), Weisberger (Der Teufel trägt Prada), Woolf (Mrs. Dalloway), Irvine Welsh (Liima). Westön Leijat Helsingin yllä taisi lähteä kiertoon ja äiti omistaa jonkun muun niistä eli Westö on ollut omassa hyllyssäni vähän sellainen vieraileva tähti :).

    VastaaPoista
  12. Minä sitten tykkään näistä sun kirjahyllykeskiviikoista :) On mukava "tirkistellä" muiden hyllyihin.

    Omista hyllyistä löysin ihmeen monta W:tä:

    Mika Waltari: Sinuhe, egyptiläinen; Turms kuolematon, Tanssi yli hautojen ja Johannes Angelos. (Yhtäkään en ole lukenut, mutta kaikki kiinnostavat paljon.)

    P. G. Wodehouse: Prinssi ja Betty, Onnen portaat, Vaikeasti valloitettu, Suurenmoista Jeeves

    Lauren Weisberger: Haluan Harry Winstonin

    Kyösti Wilkuna: Tapani Löfvingin seikkailut

    Wassmo: Dinan kirja

    Isabel Wolff: Rescuing Rose

    Virginia Woolf: Mrs Dalloway

    Mika Wickström: Sukupolvi X

    Jennifer Weiner: Hyvä sängyssä, Lainakengissä

    Connie Willis: Tuomiopäivän kirja

    Robert McLiam Wilson: Eureka Street, Belfast

    Niall Williams: Saaren hiljaisuudessa

    John Wessel: Pikku ballerina

    Rebekka Wells: Jumalaiset jajasiskot, Autuaitten alttarilla

    Minette Walters: Ristiaallokko, Häpeänaamio

    Calder Willingham: Ruusu

    Alice Walker: Häivähdys purppuraa

    Irvine Welsh: Porno, Mestarikokkien sänkykamarisalaisuudet.

    VastaaPoista
  13. W-kirjani:

    Austin Wright: Tony & Susan

    Sherryl Woods: Tuntuu perheeltä

    Fay Weldon: Rakkauden ilot ja surut

    Jennifer Weiner: Lainakengissä, Hyvä sängyssä, Ikuiset ystävät

    Herbjorg Wassmo: Dinan tarina, Lasi maitoa kiitos, Seitsemäs kohtaaminen

    Helena Waris: Sudenlapset

    Sarah Waters: The night watch, Vieras kartanossa

    Sam Wasson: Auringonnousu Manhattanilla

    VastaaPoista
  14. mennyt maailma oli sarjana tosi hyvä ja kirjana odotan mielenkiinnolla mitä tykkäät. ja samoin toi owilden kirja.. muuten hyviä noi sun w-kirjat =)

    VastaaPoista
  15. W-kirjojani:

    Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen, Nainen tuli pimeästä ja muita novelleja, Ihmeellinen Joosef, Kaarina Maununtytär

    Virginia Woolf: Oma huone, Orlando, Majakka, Mrs Dalloway, The Woyage Out, London

    Evelyn Waugh: Mennyt maailma (2 kpl)

    Christa Wolf: Medeia

    Connie Willis: Tuomiopäivän kirja

    Herbjorg Wassmo: Lasi maitoa, kiitos

    Wendela (Wendla Johanna Randelin): Elisabet

    VastaaPoista
  16. Maria, aika rientää, se on totta! Tuo Woolfin Oma huone on minulle tärkeä, vaikken ole sitä kokonaan lukenut. Sainhan äskettäin oman huoneen kirjoittamista varten. :) Ja hei! Kiitos, kun muistutit Kaarina Maununtyttärestä! Olen lukenut sen, vaikka väitin, etten olisi lukenut muuta Waltaria kuin Sinuhen... Sama pää jne. Omana sitä ei kyllä minulla ole.

    Leena, voi apua! En uskalla nyt luvata, milloin ehtisin Dallowayn lukea, mutta olemme juuri lyömässä lukkoon syyslomasuunnitelmia, joihin eivät lapset tällä kertaa kuulu, joten ehkä sitten matkalla... :)

    Margit, sinulla on todella komea Waltari-kirjasto! Ja kiitos vinkeistä. Totesin tuossa aiemmin, että olen Kaarina Maununtyttären sittenkin lukenut. En muista siitä paljon, mutta onneksi arvioni löytyy netistä (http://plaza.fi/ellit/kulttuuri-ja-viihde/lukupiiri/mika-waltari-kaarina-maununtytar) - täytyy käydä lukemassa ja muistelemassa. :)

    Katja, olitkin jo käynyt lisäämässä kommenttisi P-kirjaimeen. Kiva! <3 Ja hei, kiitos muistutuksesta - minulla tosiaan on myös Sarah Watersin Vieras kartanossa, joka on lainassa ystävällä. ;) Taidan editoida sen mukaan tuohon postaukseen, jos jaksan (aloitettuani nämä kirjahyllykeskiviikot hyllyt ovat lihoneet niin paljon, että tuntuu jo turhalta päivittää mukaan yksittäisiä teoksia).

    Sara, ei stressiä aiempiin kirjaimiin palaamisesta, vaikka minusta onkin aina mukava lueskella niitä. :) Haa, meillä on yhteneväisiä lukusuunnitelmia, siis ainakin Mennyt maailma ja Englantilainen tragedia. Pariisin huhtikuusta ei tuntunut löytyvän hirveästi tietoa netistä ylipäätään, höh. Ja Viattomuuden ajan haluaisin lukea minäkin, onhan se klassikko, ja elokuvakin oli ihana!

    Amma, hahaa, minulla on joitakin uusia ajatuksia kirjahyllykeskiviikkoihin (ensi viikko taitaa olla viimeinen tätä aakkostettua aikuisten proosaa), mutta toisaalta saatan myös jättää teeman hetkeksi lepäämään. :) Olisi kiva lukea tuo Wilde pian! Westöltä suosittelen Leijoja Helsingin yllä, oikein lämpimästi. Oli tosiaan minusta parempi kuin tuo Missä kuljimme kerran. Heh, Porno on muuten myös minulla, englanniksi, mutta tuolla poistokirjojen pinossa. ;)

    Lempi, ihanaa että Leijat on sinullekin tärkeä! Minä olen nuori ja maalainen muistamaan kirjassa kuvattuja Helsingin aikoja, mutta minullekin tämä romaani todella osui ja upposi. Menneestä maailmasta minulla on onneksi juuri tuo vanha tv-sarja dvd-boksina. :)

    Liisa, olen kuullut myös muualta, ettei Welshin Trainspotting (tai muutkaan kirjat) ole kirjana erikoinen loistavasta leffasovituksesta huolimatta. Kiva kuulla, että Satu Waltarin Kahvila Mabillon on ollut sinusta hyvä!

    Clarissa, murteen käyttö etenkin käännöksissä on kyllä erittäin vaikea laji! Ai sinun Wellsisi ovat oikein Louisianasta, vau! Oliko tuo Little Altars sinusta hyvä? Pelkään pilaavani jajaelämykseni huonoilla jatko-osilla..

    Katriina, olen kuullut, että Jennifer Weiner olisi genressään todella hyvä! Aion lukea häntä vielä minäkin.

    Tessa, luetko siis saksaksi? Olen vaikuttunut!

    Maija, kiitos! On tosi kiva, kun myös te muut jaksatte näihin osallistua. :) Ja oi, sinulla on vielä Sinuhe-kokemus edessä. <3

    Susa, minulla on tuo Wassmon Lasi maitoa, kiitos lainassa äidiltä, ja odotan kovasti sen lukemista. Haluan lukea myös Dinan kirjan. Ja niin, myös tuon Auringonnousun Manhattanilla, joka mulla on, mutta tietohyllyssä.

    Akissfromthepast, kiitos, W tuntuu olevan hedelmällinen kirjain! Paljon hyvää, ja sellaistakin, mitä en vielä omista, mutta haluan lukea. Toivotaan, että saan Waughin ja Wilden pian blogiin asti. :)

    Sara, sinullakin on siellä monta ihanaa W-kirjaa, etenkin Waltari ja Woolf ovat komeasti edustettuina!

    VastaaPoista
  17. No valitettavssti ei Little Altars Everywhere ollut yhtä hyvä kuin Ya-Ya Sisterhood. Niin ainakin muistelisin, sillä aikaa noista lukuelämyksistä on jo monta vuotta. Luin ne varmaan 90-luvun lopulla.

    VastaaPoista
  18. Joo, taitaa tuo Jumalaiset jajasiskot olla aika yksimielisesti Wellsin parhaana pidetty kirja. Pikkualttareita on kuitenkin sitäkin jossakin kiitelty, kun taas Ya-Ya's in Bloom on aika lytätty, eikä sitä ole suomennettukaan. En uskaltanut ladata sitä edes äänikirjana vielä, vaikka oli tarjolla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...