Tässäpä kirjain, joka täyttää kokonaisen hyllyllisen ja vähän ylikin kirjahyllykompleksistani. S lienee aika yleinen sukunimen aloittava kirjain niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa (joskin tajusin juuri, että minulla on vain yksi suomalainen S-kirja!), ja varmasti teillä muillakin on paljon S-kirjoja. Minulla on onneksi tähän kohtaan sattunut monia kirjailijoita, joilta omistan useamman kuin yhden teoksen, joten minulla ei mene kuitenkaan koko loppupäivää hyllysisältöäni listatessa.
Asko Sahlberg: Tammilehto
Tässäpä heti se ainoa suomalaiseni tältä hyllyltä! Hankin teoksen jo vuosia sitten muistaakseni jonkun kirjakerhon alennusmyynnistä, mutta yhä tämä on lukematta. Aihe kyllä on kiinnostava, eli Suomen sisällissota ja sen riepottelemat erilaiset ihmiskohtalot. Kirjailijakin on kovin kiitetty ja arvostettu.
Cecilia Samartin: Nora & Alicia; Senor Peregrino
Luin Samartinilta ensin Nora & Alician, jota pidin oikein hyvänä lukuromaanina, joskaan en elämää suurempana kirjaelämyksenä (kirjoitin siitä lyhyesti täällä). Sen jälkeen aloitin monien kovasti kehumaa Senor Peregrinoa, joka jäi minulta ainakin toistaiseksi kesken. Ehkä odotukseni olivat väärät, sillä Nora & Alicia oli ollut sellainen vakavan ja kaihoisan kaunis, Senor Peregrino taas nasevampi ja ilkikurisempi. Saatan hyvinkin lukea sen vielä joskus loppuun ja muodostaa lopullisen mielipiteeni sitten.
Catherine Sanderson: Petite Anglaise
Tämän luin muutama vuosi sitten työtehtävänä ja pidin kirjasta aika paljon. Erityisen kiehtovan siitä tekee sen perustuminen tosielämään ja keskittyminen kirjoittajansa blogin ympärille. Kirja sai minutkin aloittamaan bloggaamisen. Rakkaustarinan ja expat-kokemusten (hmm, miksi länsimaasta toiseen muuttanutta on vaikea kutsua rehellisesti maahanmuuttajaksi..) lisäksi teoksessa kerrotaan siitä, mitä suositusta ja henkilökohtaisesta bloggaamisesta voi seurata (Sandersonilla taitaa kaikesta huolimatta pyyhkiä nyt aika lujaa juuri blogin ansiosta..). Kirja ei ole aivan niin kevyt kuin viehättävästä kannesta voisi päätellä.
Marjane Satrapi: Chicken with Plums
Voi resukantista rassukkaani! Satrapin vielä parempaa Persepolista minulla ei ole omanani, vaan olen lukenut sen siskoni hyllystä. Pistoja on vielä lukematta, ja odotan sitä kovasti, mutta tästä teoksesta (suom. Luumukanaa) kirjoitin täällä. Ostin tämän Pariisin legendaarisesta Shakespeare & Co -kirjakaupasta ja sain kuuluisan leimankin alkusivulle, joten haluan säilyttää teoksen ehdottomasti revenneestä kansipaperista huolimatta.
Lisa See: Pionin rakkaus
Uusia hankintojani. Haluan kovasti tutustua Lisa Seen kirjoihin, joilta odotan paljon, ja aloitan pian tästä. Hauska huomio oli se, että englanninkielisiltä markkinoilta TBR-listalleni tarttuneessa Ann Mahin Kitchen Chinese -romaanissa on sama kuva kannessa. Ulkomailla tässä Pionin rakkaudessa on tosin eri kansi kuin Suomessa. :)
Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
Tässä teoksessa on ehkä maailman hurmaavin kansi. Kirja on kovasti hehkutettu ja rakastettu, mutta minulle se ei ollut elämää suurempi kertomus. Olisin todennäköisesti ihastunut tähän korviani myöten parikymmentä vuotta sitten, mutta nyt olen joutunut toteamaan, että niin brittifiili kuin olenkin, goottiset kummitustarinat eivät ole enää, kuluneella tavalla ilmaistuna, minun juttuni. Vaikka pidin aika paljon Sarah Watersin Vieraasta kartanossa (mutten kuitenkaan niin paljon).
Erich Segal: Love story; Oliverin story
"Love means never having to say you're sorry." Love storyn pohjalta tehty elokuva ja sen musiikki ovat unohtumattomat, mutta näistä kirjoista en muista paljonkaan. Siskoni oli ihastunut näihin ja osti ne minulle yllätyslahjaksi divarista. Siksi nämä ovat minulle rakkaat, ja jos muistan oikein, itse Love story oli oikein hyväkin, kun taas (suomeksi ärsyttävästi nimetty) Oliverin story jo aika kökkö.
Elif Shafak: Rakkauden aikakirja
Blogeissa paljon esillä ollut alkuvuoden uutuus, joka on minulta yhä lukematta. Kirja on jakanut lukijoitansa aika paljon, mutta minulla on aavistus, että pitäisin tästä. Kansi on kaunis ja kirjailija kuulostaa aika huikealta naiselta. Kirjoitin hänestä jotakin täällä (ensimmäisessä poistoperjantaissani, muuten).
Carol Shields: Ellei; Kaiken keskellä Mary Swann; Kivipäiväkirjat; Pikkuseikkoja; Rakkauden tasavalta; Tavallisia ihmeitä
Mmmmm, Shields... *Homer Simpsonin donitsinkuolausäänellä* Olen kirjoittanut Shieldsistä aiemmin aika paljon, sillä nimesin hänet huhtihaasteen aikana mm. yhdeksi kolmesta parhaimmasta kirjailijasta ikinä, ja hänen esikoisromaaninsa samoin kaikkien aikojen teosten TOP3:een. Kokonaan luetuista Rakkauden tasavallasta ja Pikkuseikoista kirjoitin täällä. Nyt olen aloittanut novellikokoelmaa Tavallisia ihmeitä, ja sen ensimmäistä tarinaa lukiessani kyyneleet nousivat silmiini. Ei siksi, että kertomus olisi ollut liikuttava, vaan siksi, että sain lukea jotakin niin uskomattoman hyvää. On ihanaa, että minulla on suurin osa Shieldsin tuotannosta vielä lukematta! Kirjojen kannetkin ovat niin kauniita, minun omistamistani etenkin noissa ylärivin teoksissa.
Lionel Shriver: Kaksoisvirhe; Poikani Kevin
Toinen kaikkien aikojen parhaimmista kirjailijoistani, jonka mahtava Poikani Kevin puuttuu nyt kuvasta, sillä se on lainassa ystävällä. Olen lukenut myös upean Syntymäpäivän jälkeen -romaanin, ja on huutava vääryys, että se puuttuu yhä omasta hyllystäni. Hmph. Kaksoisvirhe ei ole uutuus, mutta minun hyllyssäni se on tuore hankinta, jonka aion lukea hyvin pian, ennen kuin Shriverin tuoreimman romaanin suomennos ilmestyy syyskuussa. Sitten voikin siirtyä kääntämättömien teosten pariin!
Ali Smith: Satunnainen
Uusi hankinta AdLibriksen alennusmyynnistä. Smith ei ole minulle ennestään tuttu, mutta nimen muistan kyllä, ja tiedän hänen olevan arvostettu kirjailija. Tässä teoksessa aihekin "miten satunnainen kesävieras muuttaa erään keskiluokkaisen perheen elämän", kuulostaa tosi kiehtovalta. Teos on myös voittanut Whitbread-romaanipalkinnon. Yritän lukea tämän tänä vuonna ihan jo Totally British -haastettakin silmällä pitäen.
Zadie Smith: Kauneudesta; Nimikirjoitusmies; White Teeth (Valkoiset hampaat)
Monien muiden tavoin ihastuin ikihyviksi lukiessani Zadie Smithin Valkoiset hampaat -romaania (kylläkin englanniksi). Siitä innostunena olen hankkinut hänen muutkin teoksensa Nimikirjoitusmies (vasta tänä kesänä) ja Kauneudesta (jo kauan sitten), mutta syystä tai toisesta ne ovat yhä lukematta. Loistava lukukokemus nostaa jonkin verran rimaa aloittaa saman tekijän muita kirjoja, ja toisaalta en ole muutenkaan niitä lukijoita, jotka hyvän kirjailijan löytäessään ahmivat heti tämän koko tuotannon. Toivon kuitenkin lukevani Smithini pian, ja nämäkin menisivät TB-haasteeseen. :) Kirjoissa on kivat kannet.
Muriel Spark: The Portobello Road
Tämä on näitä lahjaksi saamiani Penguin 60s-sarjan sööttejä pikku kirjoja. Tässä on Sparkilta neljä novellia, jotka olen varmasti jossakin vaiheessa lukenut, mutta joista en muista mitään. Täytyy siis lukea joskus uudelleen - nythän minulla on "novelli aamuisin" -projektikin menossa (ja hyvin se meneekin).
Art Spiegelman: In the Shadow of No Towers; Maus: A Survivor's Tale I (My Father Bleeds History) & II (And Here My Troubles Began)
S-kirjaimeen mahtuu monta jumalatarta ja jumalaa Spiegelmanin ollessa yksi heistä. Hänen sarjakuvaromaaninsa Maus on yksi parhaimmista ja voimakkaimmista lukukokemuksistani ikinä. Suosittelen sitä ihan jokaiselle (se on suomennettukin, muistaakseni yhteisniteenä). Lainasin Mausit aikoinaan ystävältäni, tai oikeastaan hänen silloiselta aviomieheltään, ja nämä omistamamme ostin sittemmin omalle miehelleni synttärilahjaksi. Vaikka nyt olenkin ominut ne omaan hyllyyni. :) Yhdysvaltojen 9/11-tragedian jälkeen tehty In the Shadow of No Towers on komea, visuaalinen teos, mutta luonteeltaan niin erilainen, ettei sitä voi verrata Mausiin. Ah, Art, ja art!
John Steinbeck: Eedenistä itään; Helmi; Hyvien ihmisten juhla; Oikutteleva bussi; Punainen poni; Torstai on toivoa täynnä; Tuntemattomalle jumalalle; Vihan hedelmät; Ystävyyden talo
Vaikka juuri väitin, ettei tapanani ole ahmia hyväksi havaitsemani kirjailijan tuotantoa, niin nuorempana tein sitä kuitenkin jonkin verran. Steinbeckilta luin varmaan ensimmäiseksi Helmen koulutehtävänä, ja vaikka pidin siitä, innostuin kirjailijasta varsinaisesti vähän myöhemmin, noin 16-vuotiaana. Sitten luinkin Steinbeckia tosi paljon. Lukemisesta on jo sen verran aikaa, etten oikein muista, mitä olen lukenut ja mitä en. Tiedän lukeneeni joitakin teoksia, joita en omista, mutten ole varma, olenko lukenut kaikki, jotka omistan. Paitsi tiedänpäs kyllä, etten ole vähän hassusti vieläkään lukenut Vihan hedelmiä. Kaikista Steinbeckeista olen pitänyt, mutta parhaimpana muistan Eedenistä itään -romaanin. Myös Hiiriä ja ihmisiä on hyvä. Luin suurimman osan kirjoista teini-iässä, mutta yhden Steinbeckin lukaisin kesällä 2005, ja pidin herrasta yhä.
Kathryn Stockett: The Help (Piiat)
Olen nimennyt tämän teoksen parhaaksi viime vuonna lukemakseni, ja se on tosiaan minulle yksi Elämäni Kirjoista. Tämä on tietenkin täysin subjektiivinen näkemys, vaikka ovat kirjaa monet muutkin rakastaneet etenkin Yhdysvalloissa, jossa sen menestys on ollut jotakin uskomatonta. Suomalaiset ovat tuntuneet suhtautuvat kirjaan laimeammin, mutta minulle kirjassa oli paljon tärkeitä asioita, rakastin sen kieltä (luin teoksen englanniksi) ja luin sitä maailman ihanimmassa paikassa vuosi sitten kesällä (suuren suuressa mutta kodikkaassa talossa, joka toimi kotinamme Seattlen ihanalla Bainbridge Islandilla ja joka oli kunnostettu kodiksi toisen maailmansodan aikaisesta armeijan viestintäkeskuksesta). Kaikki tämä vaikuttaa siihen, että The Help tulee aina säilymään mielessäni kerrassaan upeana romaanina.
Anne Swärd: Viimeiseen hengenvetoon
Alkuvuoden uutuuksia, ruotsalainen romaani, jota markkinoitiin Tapauksena, ja joka kieltämättä kuulostaa kiehtovalta. Mielestäni kirjan lukeneiden arviot ovat tosin olleet lopulta aika maltillisia.
Huh, siinähän niitä! Mitä teidän S-hyllyistänne lötyy? Myös kommentit tässä esitellyistä teoksista ovat tervetulleita. Ja nyt juoksen hakemaan lapset päiväkodista!
Asko Sahlberg: Tammilehto
Tässäpä heti se ainoa suomalaiseni tältä hyllyltä! Hankin teoksen jo vuosia sitten muistaakseni jonkun kirjakerhon alennusmyynnistä, mutta yhä tämä on lukematta. Aihe kyllä on kiinnostava, eli Suomen sisällissota ja sen riepottelemat erilaiset ihmiskohtalot. Kirjailijakin on kovin kiitetty ja arvostettu.
Cecilia Samartin: Nora & Alicia; Senor Peregrino
Luin Samartinilta ensin Nora & Alician, jota pidin oikein hyvänä lukuromaanina, joskaan en elämää suurempana kirjaelämyksenä (kirjoitin siitä lyhyesti täällä). Sen jälkeen aloitin monien kovasti kehumaa Senor Peregrinoa, joka jäi minulta ainakin toistaiseksi kesken. Ehkä odotukseni olivat väärät, sillä Nora & Alicia oli ollut sellainen vakavan ja kaihoisan kaunis, Senor Peregrino taas nasevampi ja ilkikurisempi. Saatan hyvinkin lukea sen vielä joskus loppuun ja muodostaa lopullisen mielipiteeni sitten.
Catherine Sanderson: Petite Anglaise
Tämän luin muutama vuosi sitten työtehtävänä ja pidin kirjasta aika paljon. Erityisen kiehtovan siitä tekee sen perustuminen tosielämään ja keskittyminen kirjoittajansa blogin ympärille. Kirja sai minutkin aloittamaan bloggaamisen. Rakkaustarinan ja expat-kokemusten (hmm, miksi länsimaasta toiseen muuttanutta on vaikea kutsua rehellisesti maahanmuuttajaksi..) lisäksi teoksessa kerrotaan siitä, mitä suositusta ja henkilökohtaisesta bloggaamisesta voi seurata (Sandersonilla taitaa kaikesta huolimatta pyyhkiä nyt aika lujaa juuri blogin ansiosta..). Kirja ei ole aivan niin kevyt kuin viehättävästä kannesta voisi päätellä.
Marjane Satrapi: Chicken with Plums
Voi resukantista rassukkaani! Satrapin vielä parempaa Persepolista minulla ei ole omanani, vaan olen lukenut sen siskoni hyllystä. Pistoja on vielä lukematta, ja odotan sitä kovasti, mutta tästä teoksesta (suom. Luumukanaa) kirjoitin täällä. Ostin tämän Pariisin legendaarisesta Shakespeare & Co -kirjakaupasta ja sain kuuluisan leimankin alkusivulle, joten haluan säilyttää teoksen ehdottomasti revenneestä kansipaperista huolimatta.
Lisa See: Pionin rakkaus
Uusia hankintojani. Haluan kovasti tutustua Lisa Seen kirjoihin, joilta odotan paljon, ja aloitan pian tästä. Hauska huomio oli se, että englanninkielisiltä markkinoilta TBR-listalleni tarttuneessa Ann Mahin Kitchen Chinese -romaanissa on sama kuva kannessa. Ulkomailla tässä Pionin rakkaudessa on tosin eri kansi kuin Suomessa. :)
Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
Tässä teoksessa on ehkä maailman hurmaavin kansi. Kirja on kovasti hehkutettu ja rakastettu, mutta minulle se ei ollut elämää suurempi kertomus. Olisin todennäköisesti ihastunut tähän korviani myöten parikymmentä vuotta sitten, mutta nyt olen joutunut toteamaan, että niin brittifiili kuin olenkin, goottiset kummitustarinat eivät ole enää, kuluneella tavalla ilmaistuna, minun juttuni. Vaikka pidin aika paljon Sarah Watersin Vieraasta kartanossa (mutten kuitenkaan niin paljon).
Erich Segal: Love story; Oliverin story
"Love means never having to say you're sorry." Love storyn pohjalta tehty elokuva ja sen musiikki ovat unohtumattomat, mutta näistä kirjoista en muista paljonkaan. Siskoni oli ihastunut näihin ja osti ne minulle yllätyslahjaksi divarista. Siksi nämä ovat minulle rakkaat, ja jos muistan oikein, itse Love story oli oikein hyväkin, kun taas (suomeksi ärsyttävästi nimetty) Oliverin story jo aika kökkö.
Elif Shafak: Rakkauden aikakirja
Blogeissa paljon esillä ollut alkuvuoden uutuus, joka on minulta yhä lukematta. Kirja on jakanut lukijoitansa aika paljon, mutta minulla on aavistus, että pitäisin tästä. Kansi on kaunis ja kirjailija kuulostaa aika huikealta naiselta. Kirjoitin hänestä jotakin täällä (ensimmäisessä poistoperjantaissani, muuten).
Carol Shields: Ellei; Kaiken keskellä Mary Swann; Kivipäiväkirjat; Pikkuseikkoja; Rakkauden tasavalta; Tavallisia ihmeitä
Mmmmm, Shields... *Homer Simpsonin donitsinkuolausäänellä* Olen kirjoittanut Shieldsistä aiemmin aika paljon, sillä nimesin hänet huhtihaasteen aikana mm. yhdeksi kolmesta parhaimmasta kirjailijasta ikinä, ja hänen esikoisromaaninsa samoin kaikkien aikojen teosten TOP3:een. Kokonaan luetuista Rakkauden tasavallasta ja Pikkuseikoista kirjoitin täällä. Nyt olen aloittanut novellikokoelmaa Tavallisia ihmeitä, ja sen ensimmäistä tarinaa lukiessani kyyneleet nousivat silmiini. Ei siksi, että kertomus olisi ollut liikuttava, vaan siksi, että sain lukea jotakin niin uskomattoman hyvää. On ihanaa, että minulla on suurin osa Shieldsin tuotannosta vielä lukematta! Kirjojen kannetkin ovat niin kauniita, minun omistamistani etenkin noissa ylärivin teoksissa.
Lionel Shriver: Kaksoisvirhe; Poikani Kevin
Toinen kaikkien aikojen parhaimmista kirjailijoistani, jonka mahtava Poikani Kevin puuttuu nyt kuvasta, sillä se on lainassa ystävällä. Olen lukenut myös upean Syntymäpäivän jälkeen -romaanin, ja on huutava vääryys, että se puuttuu yhä omasta hyllystäni. Hmph. Kaksoisvirhe ei ole uutuus, mutta minun hyllyssäni se on tuore hankinta, jonka aion lukea hyvin pian, ennen kuin Shriverin tuoreimman romaanin suomennos ilmestyy syyskuussa. Sitten voikin siirtyä kääntämättömien teosten pariin!
Ali Smith: Satunnainen
Uusi hankinta AdLibriksen alennusmyynnistä. Smith ei ole minulle ennestään tuttu, mutta nimen muistan kyllä, ja tiedän hänen olevan arvostettu kirjailija. Tässä teoksessa aihekin "miten satunnainen kesävieras muuttaa erään keskiluokkaisen perheen elämän", kuulostaa tosi kiehtovalta. Teos on myös voittanut Whitbread-romaanipalkinnon. Yritän lukea tämän tänä vuonna ihan jo Totally British -haastettakin silmällä pitäen.
Zadie Smith: Kauneudesta; Nimikirjoitusmies; White Teeth (Valkoiset hampaat)
Monien muiden tavoin ihastuin ikihyviksi lukiessani Zadie Smithin Valkoiset hampaat -romaania (kylläkin englanniksi). Siitä innostunena olen hankkinut hänen muutkin teoksensa Nimikirjoitusmies (vasta tänä kesänä) ja Kauneudesta (jo kauan sitten), mutta syystä tai toisesta ne ovat yhä lukematta. Loistava lukukokemus nostaa jonkin verran rimaa aloittaa saman tekijän muita kirjoja, ja toisaalta en ole muutenkaan niitä lukijoita, jotka hyvän kirjailijan löytäessään ahmivat heti tämän koko tuotannon. Toivon kuitenkin lukevani Smithini pian, ja nämäkin menisivät TB-haasteeseen. :) Kirjoissa on kivat kannet.
Muriel Spark: The Portobello Road
Tämä on näitä lahjaksi saamiani Penguin 60s-sarjan sööttejä pikku kirjoja. Tässä on Sparkilta neljä novellia, jotka olen varmasti jossakin vaiheessa lukenut, mutta joista en muista mitään. Täytyy siis lukea joskus uudelleen - nythän minulla on "novelli aamuisin" -projektikin menossa (ja hyvin se meneekin).
Art Spiegelman: In the Shadow of No Towers; Maus: A Survivor's Tale I (My Father Bleeds History) & II (And Here My Troubles Began)
S-kirjaimeen mahtuu monta jumalatarta ja jumalaa Spiegelmanin ollessa yksi heistä. Hänen sarjakuvaromaaninsa Maus on yksi parhaimmista ja voimakkaimmista lukukokemuksistani ikinä. Suosittelen sitä ihan jokaiselle (se on suomennettukin, muistaakseni yhteisniteenä). Lainasin Mausit aikoinaan ystävältäni, tai oikeastaan hänen silloiselta aviomieheltään, ja nämä omistamamme ostin sittemmin omalle miehelleni synttärilahjaksi. Vaikka nyt olenkin ominut ne omaan hyllyyni. :) Yhdysvaltojen 9/11-tragedian jälkeen tehty In the Shadow of No Towers on komea, visuaalinen teos, mutta luonteeltaan niin erilainen, ettei sitä voi verrata Mausiin. Ah, Art, ja art!
John Steinbeck: Eedenistä itään; Helmi; Hyvien ihmisten juhla; Oikutteleva bussi; Punainen poni; Torstai on toivoa täynnä; Tuntemattomalle jumalalle; Vihan hedelmät; Ystävyyden talo
Vaikka juuri väitin, ettei tapanani ole ahmia hyväksi havaitsemani kirjailijan tuotantoa, niin nuorempana tein sitä kuitenkin jonkin verran. Steinbeckilta luin varmaan ensimmäiseksi Helmen koulutehtävänä, ja vaikka pidin siitä, innostuin kirjailijasta varsinaisesti vähän myöhemmin, noin 16-vuotiaana. Sitten luinkin Steinbeckia tosi paljon. Lukemisesta on jo sen verran aikaa, etten oikein muista, mitä olen lukenut ja mitä en. Tiedän lukeneeni joitakin teoksia, joita en omista, mutten ole varma, olenko lukenut kaikki, jotka omistan. Paitsi tiedänpäs kyllä, etten ole vähän hassusti vieläkään lukenut Vihan hedelmiä. Kaikista Steinbeckeista olen pitänyt, mutta parhaimpana muistan Eedenistä itään -romaanin. Myös Hiiriä ja ihmisiä on hyvä. Luin suurimman osan kirjoista teini-iässä, mutta yhden Steinbeckin lukaisin kesällä 2005, ja pidin herrasta yhä.
Kathryn Stockett: The Help (Piiat)
Olen nimennyt tämän teoksen parhaaksi viime vuonna lukemakseni, ja se on tosiaan minulle yksi Elämäni Kirjoista. Tämä on tietenkin täysin subjektiivinen näkemys, vaikka ovat kirjaa monet muutkin rakastaneet etenkin Yhdysvalloissa, jossa sen menestys on ollut jotakin uskomatonta. Suomalaiset ovat tuntuneet suhtautuvat kirjaan laimeammin, mutta minulle kirjassa oli paljon tärkeitä asioita, rakastin sen kieltä (luin teoksen englanniksi) ja luin sitä maailman ihanimmassa paikassa vuosi sitten kesällä (suuren suuressa mutta kodikkaassa talossa, joka toimi kotinamme Seattlen ihanalla Bainbridge Islandilla ja joka oli kunnostettu kodiksi toisen maailmansodan aikaisesta armeijan viestintäkeskuksesta). Kaikki tämä vaikuttaa siihen, että The Help tulee aina säilymään mielessäni kerrassaan upeana romaanina.
Anne Swärd: Viimeiseen hengenvetoon
Alkuvuoden uutuuksia, ruotsalainen romaani, jota markkinoitiin Tapauksena, ja joka kieltämättä kuulostaa kiehtovalta. Mielestäni kirjan lukeneiden arviot ovat tosin olleet lopulta aika maltillisia.
Huh, siinähän niitä! Mitä teidän S-hyllyistänne lötyy? Myös kommentit tässä esitellyistä teoksista ovat tervetulleita. Ja nyt juoksen hakemaan lapset päiväkodista!
Miellähän on aika paljon samoja ässiä!
VastaaPoistaMinultakin löytyy Poikani Kevin (jonka lukemista odotan koska kehuit sitä niin paljon kirjahaasteessa mikäli muistan oikein)., Shieldsin Ellei, Smithin Kauneudesta sekä Nora & Alicia.
Tuo Help minua kiinnostaa, harkitsen sitä joululomakirjaksi. :)
Noiden lisäksi minulla on kaikki Shakespearen näytelmät, Ian Sansomin Case of Missing Books, Skinnerin kirjoittama Sarah Bernhardt-kirja ja miehen kirjoista löytyy kolme Neil Straussin kirjaa jotka minunkin olisi tarkoitus lukea.
S= sairastupa :/ Mutta tässähän sitä koneen ääressä istuu kun ei lasten myötä nukkuakaan voi, joten tässä tulee minun S-kirjoja. Laitan sulkeisiin L-kirjaimen, mitä EN ole vielä lukenut..
VastaaPoista-Ali Smith: Satunnainen (L)
-Zadie Smith: Valkoiset hampaat (L)
-Anja Snellman: Lemmikkikaupan tytöt
-Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
-Lionel Shriver: Poikani Kevin
-Diane Setterfiel: Kolmastoista kertomus
-Sean Stewart: Matkijalintu (L)
-Elina Hirvonen ja Anu Silfverberg: Sata sivua
-Erica Spindler: Veriköynnös (L) sekä Pelinjohtaja
-Juhani Seppänen: Selvästi juovuksissa (L)
-Virve Sammalkorpi: Paula ja Klaus sekä Metsän keskellä maja
-Alice Sebold: Oma taivas
-Margit sjöroos: Myötätunto (L)
-William Styron: Sofien valinta (L)
-Karin Slaughter: Häpäisty, Sokaistu, Piinattu, Riistetyt, Merkitty, Triptyykki sekä Kivun jäljet
No jopa oli runsaasti ässiä! Monta tuttua oli joukossa, mutta mikä "ikävää", tässä tuli nyt taas monta kirjaa jotka tekisi mieli mennä hakemaan kirjastosta, vaikka kesällä taas vähän turhankin runsaasti karttunut omien lukemattomien kirjojen pino huutaa ihan muuta. Kirjablogien huonoin puoli on kyllä selvästi tämä kirja-ahneuden luominen ;).
VastaaPoistaMinä olen lukenut nuo kaikki Smithit ja pidin kyllä kaikista. Valkoisten hampaiden lukemisesta on jo niin pitkään että en osaa Kauneudesta ja Nimikirjoitusmiestä enää siihen verrata, mutta pidin kyllä kaikista. Kauneudesta ehkä vielä enemmän kuin Valkoisista hampaista. Odotan kommenttejasi näihinkin jännityksellä.
Niin, ja tuo Petite Anglaise alkoi kyllä kiinnostaa toden teolla.
Mua alkoi kiinnostaa useampikin sun kirjoista, toi Petite Anglaise on joskus kiinnostanu, kun jostain siitä luin, mutta olin jo unohtanu koko jutun.
VastaaPoistaS:ää löytyy täältäkin, pitänee perustaa S-huone.
Ihana Anja Snellman: Side
Paratiisin kartta
Aura
Safari club
Äiti ja koira
Lyhytsiipiset
Rakkauden maanosat
Lemmikkikaupan tytöt
Spungen Deborah: Nancy Tää on ollu mulla ainakin 20 vuotta. Ja on se versio, missä on kuvia. Mary Ellen Markin näyttelyssähän oli Nancyn kuva ja kaverini äiti sanoi, ettei tiennyt Nancyn olevan niin kaunis. Tai olleen. Siinä siis paljastui, että kaverillani ja hänen äidillään oli se versio, missä ei ollut kuvia. Myöhemmin ostin kaverilleni kirppikseltä kuvallisen version.
Staalo Jemina: Pornoinho
Saastamoinen Mika: Parasta lapsille Suomipunk 1977 - 1984
Sandford Christopher: Kurt Cobain
Stabile Enrica: Sisusta ulkona
Seppänen Juha: Ensimmäinen sana on isä
Strauss Neil: Pelimies
Stern Daniel N.: Maailma lapsen silmin
Shields Brooke: Tuli sade rankka
Summers Anthony: Jumalatar Marilyn Monroe
Sillantaus & Gylling: Naisen kanssa
Yhä naisen kanssa
Ymmällään naisen kanssa
Naisen kanssa työkirja
Opas miehen ja naisen väliseen ylioppilaselämään
Sykes Plum: Manhattanin blondit ja se toinen Erojuhla missä se nyt ikinä olikaan... yhä kesken.
Sammalkorpi Virve: Paula ja Klaus
Sinkkonen Lassi: Solveigin laulu Tän luin lukiossa ja ihastuin niin, että adoptoin ton mummulan hyllystä... Solveig ja Jussi yhä hakusessa.
-Katriina-
August Stridberg: Palkkapiian poika
VastaaPoistaElif Shafak: Rakkauden aikakirja
Aleksandr Solženitsyn: Vankileirien saaristo, Ensimmäinen piiri
Gaby von Schöntan: Malmaisonin ruusut
Kathryn Stockett: Piiat
Staffan Skott: Romanovit
Karin Slaughter: Kivun jäljet
Maggie Stiefvater: Häivähdys
Walter Scott: Lammermoorin morsian
Henryk Sienkiewicz: Quo Vadis
Han Suyin: Päivien kimallus
Unto Seppänen: Valitut teokset
Louise A. Stinetorf: Valkoinen noitatohtori
Anya Seton: Katherine
Nathalie Sarraute: Ystäväni Martereau
Mary Ann Sheffer: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
John Steinbeck: Ystävyyden talo, Vihan hedelmät
Aino Suhola: Uljas ja uskollinen sydän
Esa Sariola: Yhtä suurta perhettä, Rakas ystävä
Lassi Sinkkonen: Mutta minulla ei olisi rakkautta, Solveigin laulu
Hannu Salama: Se tavallinen tarina, Lomapäivä,
Juhannustanssit,Kenttäläinen käy talossa
Eino Säisä: Yöstä tullut, Viimeinen kesä, Novelleja
Cecilia Samartin: Señor Peregrino, Nora & Alicia
Markus Similä: Pienet suuret suomalaiset
Isaac Bashevis Singer: 'Orja', 'Illan tullen, Yön pimeten', 'Nousee päivä, laskee päivä', 'Varjoja Hudsonin yllä'
Alice Sebold: Oma taivas
Ruta Sepatys: Harmaata valoa
Jussi Siirilä: Juoksija, Historia on minut vapauttava
Carol Shields: Larryn juhlat, Pikkuseikkoja
Donald Spoto: Seurapiirien kuningatar - Grace Kelly
Solveig von Schoultz: Heijastus ikkunassa
Elke Schmitter: Rouva Sartoris
Kirsti Simonsuuri: William Shakespearen sonetit
Huh-huh, olipa näitä.
Kiitos sanaleikistä ja mukavaa viikonjatkoa, Karoliina!
Ai niin, unohdin vielä Carol Shieldsin Tavallisia ihmeitä (L) sekä Collected Stories (L)
VastaaPoistaNoista sinullakin olevista S- kirjoista haluaisin lukemani Stockettin Piiat sekä Rakkauden aikakirjan omaankin hyllyyn.
Heissuli vei taas pitkästä aikaa!
VastaaPoistaOnpas paljon ässiä! Ja ihanan näköinen Shields-kokoelma. En ollut tajunnutkaan, miten nuo kannet ovat noin tyylikäs yhdistelmä!
Se Kaksoisvirhe on minulle ollut vähiten kiinnostava Shriver, mutta minäkin odotan tulevaa suomennosta.
Ja tuo Ali Smith oli hyvä mutta ei maailmoja mullistava.
Oman hyllyni ässät ovat yläkerrassa, joten kiitos tästä ihan näin vaan! :)
Shieldsiltä olen lukenut vain yhden kirjan, mutta muitakin hänen kirjojaan mielelläni lukisin. Myös Zadie Smith on ehdottomasti luettavieni listalla ja mahdollisimman pian yritän sen käsiini saada.
VastaaPoistaPs. Olet saanut kerättyä kiitettävän määrän kirjoja s-kirjaimella! :)
Onpa sinulla tosiaan paljon S-uloisuuksia kirjahyllyssäsi! Nuo Shieldsit <3 Minäkin olen hurmaantunut Tavallisista ihmeistä, luen niitä nautiskellen aina silloin tällöin...
VastaaPoistaPaljon samoja ja muutamia eri kirjoja, kuten pitääkin. :)
VastaaPoistaTässä nyt aamulla talostamme löytämäni (! meillä on kirjoja olo- ja työhuoneessa sekä kaikkein huonoimmat autotallissa, sielläkin on kirjahylly) S-kirjat ovat tässä:
-Carol Shields (joka on pakko mainita ensimmäisenä <3): Rakkauden tasavalta, Larryn juhlat, Kivipäiväkirjat, Pikkuseikkoja, Sattumankauppaa, Unless, Jane Austen
-Jose Saramago: Kertomus sokeudesta, Kertomus näkevistä
-John Steinbeck: Vihan hedelmät, Helmi
-Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
-Kathryn Stockett: Piiat
-Anni Sinnemäki: Aleksis Kiven katu
-Lassi Sinkkonen: Solveigin laulu
-Pirkko Saisio: Vastavalo, Punainen erokirja
-W.G. Sebald: Vieraalla maalla (en ole lukenut)
-Pentti Saarikoski: Kirje vaimolleni
-Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
-Cecilia Samartin: Nora & Alicia
-Antonio Skarmeta: Nerudan postinkantaja, Runoilijan häät
-Deborah Smith: Omenan tuoksu
-Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
-Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
Sinun listaltasi olen lukenut myös Zadie Smithin Valkoiset hampaat, Steinbeckin Punaisen ponin sekä Ystävyyden talon ja Spiegelmanin ensimmäisen Maus-kirjan.
Pakko vielä sanoa, että minä pidin paljon sekä Piioista että Kolmannestatoista kertomuksesta, mutta jälkimmäisestä enemmän. En siksi, että se olisi parempi kirja (ei itse asiassa ole, Piiat on parempi), vaan siksi, että lukuaika Setterfieldin kirjalle oli minulle niin otollinen. Se liittyi samaan tärkeään elämänvaiheeseen kuin Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo ja siksi tulen rakastamaan noita kahta kirjaa ikuisesti.
Ja Shieldsiltä on totta myös Tavallisia ihmeitä. Miten se nyt oli tipahtanut listalta pois? :)
VastaaPoistaHups, mullakin on Saision Punainen erokirja. Se on tuolla niin korkealla, etten näe sinne kunnolla, enkä jaksa oikein koskaan sinne kiivetä tutkimaan...
VastaaPoista-Katriina-
Linnea, taidan olla hehkuttanut Keviniä kyllästymiseen asti joka paikassa, mutta nyt en enää ole yksin, kun sitä ovat lukeneet ja siihen tykästyneet viime aikoina muutkin bloggaajat! Oletko lukenut Kauneudesta? (Tulisipa tuosta muuten runollinen lause, jos Kauneudesta olisi kirjoitettuna pienellä.) Minusta olisi hienoa sanoa, että hyllystäni löytyvät kaikki Shakespearen näytelmät, mutta valitettavasti löytyy vain miehen kotitalomuseosta ostettu eräänlainen selitysteos, jossa on tärkeimmät näytelmät pähkinänkuoressa. Laiskan huijarin valinta! :D
VastaaPoistaSairastupa-Susa, joka on toivottavasti pian parempi! <3 Meilläkin on aika monta samaa ässää (hihassa, hih). Voisin ottaa sinulta Lemmikkikaupan tytöt, joskin minulla on hyllyssä jo muutama lukematon Kauranen. Lisäksi Oma taivas kiinnostaa, sillä pidin leffasta. Ja kuule, en tiedä, oletko hoksannut, mutta tuo Shieldsin Collected Stories on sama kirja kuin Tavallisia ihmeitä. On vain ihan erilainen nimi käännöksellä!
Tessa, se on tosiaan se huono ja toisaalta ihana puoli. Ja minä olen tietenkin innoissani, jos joku kiinnostuu omista kullanmuruistani. :) Olipa kiva kuulla, että Smithin muutkin romaanit ovat olleet mielestäsi noin hyviä! Petite Anglaise oli oikein kiva kirja!
Katriina, iso S-kokoelma löytyy tosiaan sieltäkin! Voi, tuo Nancy oli kyllä rankka lukukokemus teininä (vai ihan lapsena?) ja tuntuu kuuluvan pakollisiin luettaviin melkein sukupolvesta toiseen! Hahaa, Naisen kanssa -sarjikset ovat kyllä mahtavia, mutta meiltä löytyy kotoa vain yksi. :D
Leena, huh-huh, tosiaan! Pitkä ja kiehtova lista! Eniten silti kadehdin Perunankuoripaistosta, jonka haluan ehdottomasti lukea.
Heissuli Ilsita, ja ole hyvä! :) Sillä minä olen vähän Kaksoisvirhettä siirtänyt, että niin moni on sanonut sen olleen heikoin suomennettu Shriver. Mutta nyt on parikin täällä blogimaailmassa kehunut sen olleen kuitenkin hyvä, joten päätin vihdoin hankkia kirjan käsiini. Olen muutenkin aika epäuskottava ykkösfani, jos en ole lukenut edes kaikkia käännettyjä teoksia! :D
Kirjahiiri, onhan noita kertynyt tosiaan. :) Minkä Shieldsin olet lukenut, jos saan udella?
Maria, S-uloinen S-hields, vai olikos se S-aint S-hields, Santa Carol. :) Hän on joka tapauksessa maailman ihanin.
Katja, tuo lukuhetken ja -ympäristön vaikutus on usein yllättävänkin suuri siinä, kuinka tärkeä jostakin kirjasta itselle muodostuu. Olet ihana! Ja sinullakin on mittava, mielenkiintoinen S-lista. Minulla on Saision mentävä aukko paitsi kirjahyllyssäni myös sivistyksessäni. Ja sinullakin on tuo Perunankuoripaistos. Hmm, kehtaisinkohan pyytää sitäkin sinulta lainaan, kunhan nähdään... Vaikka sen saisi kyllä varmasti jo kirjastostakin. :)
Luin Shieldsiltä Ellei pari viikkoa sitten. Seuraavaksi haluaisin lukea Kivipäiväkirjat, kunhan vain ehdin! :)
VastaaPoistaSiis itse asiassa hoksasin vasta kun olin tilannut jo tuon käännöksenä sieltä Adlibriksesta ;) Luulenkin, että laitan tuon alkukielisen kiertoon jossain vaiheessa..
VastaaPoistaKaroliina, siis tietenkin olen lukenut esim. Shiledsiltä kaikki paitsi en Tavallsia ihnmisiä, mutta en voi omistaa kaikkia maailman krijoja. Muutenkin olen laittanut kirjoja reippaasti kiertoon. On vain taide-, runo- ja tietyt keittokirjat, joista en luovu, sekä tietty muutamat 'omat' kirjailijat, jotka luenkin sitten uudestaan ja uudestaan.
VastaaPoistaEsa Sariola oli minulle outo ylläri aikanaan...aika rohkeaa;-)
(Nyt se josta puhuttiin vetää. Pääsen vain lukemaan aina niin myöhään, sillä kaikki tämä muu tässä...)
En tiedä osasinko Nancyä niin rankkana silloin ottaa,en varmaan kaikkea ymmärtänytkään.Mua on jo kauan kiinnostanu ihmiset ja niiden tarinat. Mun siskopuoli on 5v vanhempi ja hänen kautta Nancy tuli tutuksi. Eli kai siihen sitten jotenkin liittyi matkiminen ja ehkä joidenkin siskopuolen kavereiden ihaileminen, punkkareita kai yrittivät olla. Voi olla, että mulla on ollut toi kirja jo kuudennella luokalla... Vitsi kun muistais. Hintalappu löytyi takakannesta, Anttila 19,95. :D On muuten kyllä yksi niistä kirjoista, joista en ikinä luovu.
VastaaPoista-Katriina-
S-kirjoja löytyy (ja hyllyssäni kirjat ovat aakkosjärjestyksessä):
VastaaPoistaErnesto Sabato: El túnel
-Francoise Sagan: Tervetuloa, ikävä
-Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi
-Pirkko Saisio: Elämänmeno, Punainen erokirja
-J.D. Salinger: Sieppari ruispellossa
-Mauri Sariola: Lavean tien laki
-Dorothy Sayers: Juhlailta, Luonnoton kuolema, The Nine Tailors
-Bernhard Schlink: Die Heimkeht, Sommerlügen, Der Vorleser, Das Wochenende, Selbs Justiz, Selbs Betrug, Selbs Mord
-Walter Scott: Ivanhoe
-Annemari Selinko: Désirée
-Juvan Shestalov: Ugrien kehto
-Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
-Carol Shields: Jane Austen, Kaiken keskellä Maty Swann, Kivipäiväkirjat, Sattumankauppaa, Tavallisia ihmeitä
-Yrsa Sigurdardóttir: Joka toiselle kuoppaa kaivaa
-Georges Simenon: Un crime en Hollande
-Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
-Sjöwall&Wahlöö: Mannen som gick upp i rök
-Betty Smith: Puu kasvaa Brooklynissa
-Anja Snellman: Safari Club, Lemmikkikaupan tytöt
-Stendhal: Punainen ja musta
-August Strindberg: Hullun puolustuspuhe
Kaikki olen lukenut, jotkut useampaan kertaan. Shields näyttää olevan kaikkien suosikki.
Lisäksi minulla on vähintään yksi kirja kaikilta Nobel-kirjailijoilta. Niissäkin S-alkuisia on monta, mutta en kirjoita niitä tähän, kun tuli muutenkin pitkä lista.
Ihmettelen, mitä mun hyllyssä on tapahtunut, kun en ole huomannut Pikku Prinssiä. Mulla on se suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ranskaks kun vielä sais...
VastaaPoistaLisäks Somersalo: Päivikin satu, aarre, jahtasin sitä vuosia ja sitten Valtterista löytyi. Mestaritontun tarinat pitäis vielä saada.
Salingerin Sieppari ruispellossa löytyy myös, uudempi suomennos sekä englannin kielinen, joka on oikeesti äitin. Lukiossa piti lukea joku kirja englanniks ja toi on siitä saakka ollu mun hyllyssä.
Mun aarteisiin kuuluu myös Sandbergejä mun lapsuudesta sekä myöhemmin kirppareilta haalittuja, Lapasta, Pikku Annaa ja Peukkua.
Ja olipa vielä aikuisten kirjakin, Symons Jane: Vauva tilauksessa Koko paketti 9 kuukauden toimitusajalla. Ei ole ajankohtainen eikä enää tule olemaankaan ajankohtainen, mutta ostin ihanan kuvituksen takia kirpparilta. :)
-Katriina-
Sinun S-kirjoistasi omasta hyllystäni löytyvät Sandersonin "Petite Anglaise" (en ole ehtinyt vielä lukemaan, mutta kiva kuulla, että olisi hyvä), Setterfieldin "Kolmastoista kertomus" ja Segalin "Love Story". Nuo Samartinin "Nora & Alicia", Seen "Pionin rakkaus" ja Shriverin "Syntymäpäivän jälkeen" kiinnostaisi lukea. Lisa Seeltä olen lukenut "Lumikukka ja salainen viuhka", josta tykkäsin kovasti ja se löytyy omastakin hyllystäni. Steinbeckiltä olen aikoinaan koulussa lukenut tuon "Helmen" sekä matkakertomuksen "Matka Charleyn kanssa".
VastaaPoistaOmasta hyllystäni löytyy myös tällaisia ässiä, joista kaikkia en ole kyllä vielä lukenut:
- Anita Shreven "Lento tuntemattomaan" ja "Vaaralliset kirjeet"
- Mary Ann Shafferin "Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville"
- Nicholas Sparksin romskuja
- Deborah Smithin "Omenan tuoksu", "Risteävien polkujen kahvila" ja "Kuin lempeää sadetta"
- Garth Steinin "Tiellä pysymisen taito"
- Leonie Swannin "Murha laitumella"
- Cathleen Schinen "Rakkauskirje"
- Sally Salmisen "Katriina"
- Curtis Sittenfeld "Prep - elämänkoulu"
- Jean Sassonin Prinsessa Sultana
- Danielle Steeliä muutama romsku
Kirjahiiri, minulla on nuo molemmat vielä lukematta, mutta toki TBR-listalla, niin kuin mikä tahansa Shieldsin kynästä syntynyt. :)
VastaaPoistaSusa, hih. Shieldsiä olisi kyllä kiva lukea joskus englanniksikin!
Leena, olen vähän jäljessä blogien lukemisessa, mutta tulen kohta kurkkaamaan, joko olet "siitä" kirjoittanut. :)
Margit, ihailtava kokoelma sinulla - paljon sellaistakin, jota ei ihan jokaisen hyllystä löydy. Minä yritän nyt paikata Saisio-aukkoani, ja lainasin Punaisen erokirjan äänikirjana, joita olen nyt oppinut kuuntelemaan. Kaikenlainen järjestelmällinen kirjakeräily on minusta kiehtovaa, niin myös tuo Nobel-voittajien keräily!
Katriina, Sandbergin lastenkirjat ovat tosiaan ihania, luen niitä nyt omilleni!
Lumikukka, olipa kiva kuulla hyviä Lisa See -kokemuksia! Minä sain juuri tuon Perunankuoripaistoksen lainaan, ja olen innoissani. :) Jean Sassonin Prinsessan (?) luin joskus yläasteiässä ja järkytyin asiaankuuluvalla tavalla. :/
Do you have a spam issue on this blog; I аlso am a
VastaaPoistablogger, аnd ӏ was ωаnting tο know your ѕituаtiοn; ωe have created some niсe practiсеs аnd we
are looking tο exchange strategiеs wіth other
folks, be suгe to shoot me an email if inteгeѕted.
http://samcarter.buzznet.сοm/user/
My blog post :: used bucket trucks for sale
It's actually a great and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.
VastaaPoistahttp://terryusedbuckettrucks.xanga.com/753007477/quick-facts-about-used-bucket-trucks/
my page :: used diesel trucks for sale
Hi there, I checκ your blogs regularly. Your humоristic ѕtyle is ωitty,
VastaaPoistakeeρ doing what you're doing!
Have a look at my web blog - barbecue grill
Feel free to visit my website - ceramic grill