keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kirjahyllykeskiviikko: Uusia hankintoja huoltoasemalta

Kirjablogeissa on joskus keskusteltu huoltoasemien kirjavalikoimista. Kuulostaa aika krouvilta, mutta nykyisin ABC-asemilla, joita toki jokainen itseään kunnioittava sivistynyt ihminen karttaa kuin ruttoa, on yllättävän hyviä kirjanostopisteitä.


Ja tuo ABC-kritiikki oli ainakin jossakin määrin itseironista, sillä vaikka minäkään en välttämättä ko. ketjua fanita, on myönnettävä, että pitkillä automatkoilla suuntamme useimmin pysähdyspaikkaa etsiessämme juuri ABC:lle kattavien palveluiden ja hyvien lasten leikkipaikkojen vuoksi. Tai vaikka kirjojen - vaikka minun pitää tietenkin aina kirkkain silmin väittää, etten aio käydä katsomassa kirjoja, vaan voimme jatkaa matkaa "ihan pian".


Itsenäisyyyspäiväviikonloppuna kävimme Forssan ABC:llä, jossa on Kirjapörssi. Ostin sieltä joululahjoja ja pari kirjaa itsellenikin. Tapaninpäivänä Joensuun joulunvietosta palatessamme pysähdyimme poikkeuksellisesti Juvan ABC:llä (yleensä pidämme tauon puolivälissä, eli Mikkelissä), jonka yhteydessä on taas Q-Point-lahjatavarakaupan kirjalöytönurkka. Juvan onneton leikkipaikka kompensoitui tällä hauskalla "kojulla", jolta kirjoja sai ostaa paitsi tavallisin tarjoushinnoin myös kilohintaan. Kirjahyllyn päässä oli tosiaan vaaka, jossa sai käydä välillä punnitsemassa keräämänsä kirjat ja katsomassa niiden kilohinnan. Eikä ollut paljon! Mukaan lähti seuraavat teokset:


Alaa al-Aswani: Yacoubian-talon tarinat
Alaa al-Aswanin Chicagolaisittain on yksi viime vuoden uutuuksista, joka minulla on hyllyssä, mutta yhä lukematta. Aion kuitenkin sen lukea, ja ajattelin, että voisin samalla lukaista myös kirjailijan aiemman teoksen, joka oli ehkä aika myyty tai puhuttu tai arvostettu, koska se näyttää ja kuulosaa niin tutulta, vaikken osaa suorilta käsin sanoa, mistä se kertoo.


Turkka Hautala: Salo
Tämä oli vähän hassu ostos, sillä lahjoitin kirjailijan toisen romaanin, Paluun, lukematta blogiarvonnassa pois, sillä ajattelin, ettei Hautala kiinnosta minua. Sittemmin häntä on kehuttu kuitenkin tosi monissa blogeissa, ja kun tämä ei muutamaa euroa enemmän kovakantisena maksanut, ajattelin että voisin ehkä antaa herralle sittenkin mahdollisuuden.
Nick Hornby: Skeittari
Tämä ei taas aiheen puolesta hirveästi kiinnosta, mutta aina välillä ajattelen, että voisin lukea hauskaa brittimiestä enemmänkin. Ja varsinkin ajattelen, että Teemu voisi tykätä Hornbysta ja tästäkin kirjasta. No, on hän Uskollisen äänentoiston lukenutkin, ja muistaakseni pitänyt sitä ihan kelvollisena.
Maritta Lintunen: Heijastus
Tästä en tiedä hirveästi mitään, mutta muistin ainakin Hannan kehuneen Lintusen viimevuotista novellikokoelmaa Mozartin hiukset, ja tämäkin kuulosti takakannen perusteella mielenkiintoiselta. Tarpeeksi syitä ostaa kaunis- ja kovakantinen kirja pilkkahintaan!
Tommi Melender: Ranskalainen ystävä
Kyllä, minulla on tätä kohtaan ennakkoluuloja, mutta koska ennakkoluulojen kaataminen, tai ainakin sen yrittäminen, on hyvästä, ostin sitten Melenderiä. Kuka tietää, ehkä olenkin tarpeeksi älykäs ja hienostunut tälle teokselle? Melender on kovasti arvostettu ja varmasti taitava kirjoittaja.
Philip Roth: Tuohtumus
Roth on alkanut viime aikoina kiinnostaa. Olen suuri amerikanjuutalaisuuden ystävä, jos nyt näin voi sanoa. Olen lukenut aiemmin vain Portnoyn tautia, eli värikästä masturbaatiokuvausta, mutta ehkäpä tästä löytyy muutakin. Huomasin sittemmin, että Tuohtumus on kirjakvartetin toinen osa, mutta ei huolta: tästä vielä tietämättä ostin myöhemmin Kööpenhaminasta kvartetin ensimmäisen osan, Everymanin (Jokamies). :)


Rauha S. Virtanen: Seljan Tuli ja Lumi
Minulla on tyttökirjakokoelmissani ne neljä alkuperäistä Selja-kirjaa. Kai tämä sopii joukon jatkoksi, vaikka onkin epäilyttävän moderni. ;) Vielä puuttuu välistä toinen 2000-luvun Selja, Seljalta maailman ääreen. Minulla on myös pari muuta Virtasen tyttökirjaa, mutta monia saan vielä metsästääkin. En muuten itse lapsena lukenut Virtasta mitenkään intohimoisesti, vaan Seljatkin muistan lähinnä isosiskoni lukemistosta.


Gunilla Wolde: Sanna- ja Teemu-kirjoja
Pidin lapsena kovasti näistä kirjoista ja olen ollut iloinen uusista painoksista, joita olen ostellut lapsilleni. Stella piti etenkin Sanna-kirjoista kovasti, ja nyt kun ne alkavat olla hänelle jo vähän lapsellisia, Dani jaksaa kuunnella sopivan mittaisia Sannan ja Teemun seikkailuja. Melkein kaikki ihanan nostalgiset kirjat meillä jo onkin.




Hinnat olivat tosiaan edullisia, muutamaa euroa per kirja, niin normaalisti hinnoteltuina kuin kilohinnaltaan kirjojen kesken jaettuna. Taisin kysellä jo viimeksi, oletteko te ostelleet kirjoja huoltoasemilta - tai paremminkin niiden yhtyedessä olevista myymälöistä? Entä miltä kirjojen ostaminen kilohintaa kuulostaa - hauskalta vai halventavalta bulkkitavaran myymiseltä? Ja lopuksi: ovatko nämä ostamani teokset teille tuttuja - voitteko niitä suositella tai kehottaa jättämään lukematta?

40 kommenttia:

  1. Kirjapörssistä olen itsekin tehnyt löytöjä; sen sijaan tuollaiseen kirjojen kilomyyntiin en ole törmännyt - mutta mikäs siinä, jos kilohinta on edullinen ;).

    Minulla oli Heijastus muutama viikko sitten lainassa, mutta en sitten kuitenkaan ehtinyt lukea. Lintusen novelleista olen tykännyt paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet tykännyt Lintusesta. En osaa sanoa, milloin kokeilen tuota Heijastusta, mutta se tosiaan kuulostaa minusta alkuasetelmaltaan kiinnostavalta.

      Poista
  2. Kun ei ole autoa niin ei tule juuri vietettyä aikaa huoltoasemillakaan, mutta ilmeisesti kirjatarjousten suhteen jään paljosta paitsi :)

    Yacoubian-talon tarinat on minullakin lukulistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi kirjoja saa muualtakin, mutta tuo huoltoasematarjonta on jotenkin melkein liikuttavan ihanaa. Minullekin se on aika uutta, sillä meilläkään ei ole ollut kovin montaa vuotta autoa.

      Poista
  3. En ole koskaan törmännyt kilohinnoiteltuihin kirjoihin, mutta ajatus kuulostaa hauskalta :) Noista sinun löydöistäsi olen lukenut vain Skeittarin. Ihan ok, vaikkakaan ei Hornbyn parhaimmistoa. En muista onko se luokiteltu nuortenkirjaksi, mutta sellaiselta se ainakin vaikutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, nuortenkirjamaisuus ei kuulosta kauhean hyvältä.. No, odottaa sitten lasten kasvamista, jos ei meille aikuisille uppoa. :)

      Poista
  4. Hah, alkoi naurattaa kun näin otsikon: ei sitä näköjään kirjahullu ihminen voi minnekään mennä turvallisesti niin ettei mitään hyppäisi mukaan... :D

    En ole tainnut osua sellaiselle huoltoasemalle jossa olisi ollut Kirjapörssi tms. (Muistaisin varmaan jos olisin, koska olisin kuitenkin ostanut jotain. :) Kilohintamyynti kuulostaa ihan hauskalta idealta!

    Ostoksesi eivät ole tuttuja. Maritta Lintusen runoteoksesta Valaistut talot kyllä pidin, mutta muuten en osaa sanoa mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin nauratti kirjoittaa tuo otsikko. :D Ja minä olen jopa katsonut joskus netistä, millä kaikilla huoltoasemilla kirjoja myydään.. Säälittävääkö? :)

      Poista
  5. Autottomana ei tule kovin usein huoltoasemilla käytyä, mutta silloin kun osuu Kirjapörssi kohdalle, menen kyllä tutkimaan valikoimat. Ja aika usein tulee ostettuakin, tosin olen maltillinen ostajana joten usein vain yksi ostos riittää.

    Erittäin mielenkiintoinen kirjanostopaikka on (oli?) Toijalan rautatieasemalla. Noin vuosi sitten minulla oli siellä junan vaihto, ja kun kävin rautatieaseman kioskilla, siellä oli iso kirjateline, jossa oli ilmeisesti joko käytettyjä tai painosylijäämäkirjoja monipuolinen valikoima. Sieltä ostin Helmi Kellokumpua ja myhäilin pitkään mielenkiintoisen minikirjakaupan hyviä kirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisinpa väittää itseänikin maltilliseksi ostajaksi.. Onneksi kirjat ovat lähes ainoa paheeni, ruoan ja viinin lisäksi. Tuo Toijalan aseman piste kuulostaa aika mainiolta! Harmi, kun ei ole varmaankaan siellä käyntiä koskaan.

      Poista
  6. Heh, me on kyllä koettu ABC:t automatkoilla erittäin kivoiksi paikoiksi koko perheelle pysähtyä, Kirjapörssillä tai ilman ;)

    On kyllä mukavaa, että tosiaan kirjojakin saa nykyään yllättävistäkin paikoista! Kilohinnoittelu on itselle tuttu ajalta kun meillä kirjakaupassa pidettiin kilokirja-tempaus ja myytiin pari lavallista kirjoja juuri kilohinnalla, hauskaa oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susa, minusta ne ABC:t eivät ole aina kauhean kivoja, mutta on niissä paljon hyvää. Kirjojen myynti huoltoasemalla on kyllä mahtava juttu. Onkohan se kannattavaa? Toivotaan niin! Teidän kirjakauppanne tempaus kuulostaa hauskalta sekin. :)

      Poista
  7. Saloa en voi lakata hehkuttamasta, mutta mulla siinä ehdoton kotikenttäetu :) Yacoubian olen lukenut, ihan hyvä. Rothia ja Hornbya olen lueskellut, mutta en juuri näitä. Selja-sarjan 2000-luvun jatko-osat olen ajatellut jättääkin lukematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muistinkin sekä hehkutuksesi että kotikenttäetusi. :) Kyllä Hautalaan täytyy jossakin välissä tutustua, mutta missä, sitä en tiedä.

      Poista
  8. Minä luin Melenderin joskus reilu vuosi sitten otettuani sen sattumalla kirjastosta. Sen aikaisten lukuvihkomerkintöjeni mukaan se yritti liikaa mutta luin sen kuitenkin loppuun.

    Minua Salo odottaa vielä hyllyssä, kiinnostusta kyllä on.

    Meillä Lohjan ABC koituu usein kohtaloksi Kirjapörsseineen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni on sanonut Melenderistä samansuuntaista. Saa nähdä, miten minulle sen kanssa käy, mutta yritän suhtautua siihen avoimin mielin. :) Ahaa, vai Lohjallakin on Kirjapörssi-ABC.. Sinne suuntaan meillä ei vain käy matka oikeastaan koskaan. No, onneksi se ei ole ainoa! :)

      Poista
  9. Kuulostaa hauskalta kirjojen ostaminen kilohinnalla. Pitää muistaa tuo pysähdyspaikka kesällä kun taas Itä-Suomeen eksymme.
    Ja minäkään en voi olla suosittelematta Hautalan kirjaa. Se kannattaa ehdottomasti lukea, ainakin minuun se upposi täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen katsastamaan tuon Juvan valikoiman. En tiedä, onko siellä aina yhtä halpaa, vai oliko kyseessä joku joulu-ale. Hautalalla on paljon ystäviä. :)

      Poista
  10. Hahaa, minä olen juuri sellainen ABC-snobi, joka haluaisi välttää koko paikkaa sen ylivallan vuoksi, mutta joka silti ihan vain perheensä mukavuuden vuoksi pysähtyy kotimaan lomareissuilla juuri ABC-asemilla. Lapset saavat Apsi Apina-jäätelönsä ja äiti kirjansa. :)

    Kirjapörssi on siis tuttu minullekin. Olen löytänyt sieltä mm. Haahtelaa, tuon saman Virtasen kirjan kuin sinäkin, Italo Calvinoa sekä lastenkirjoja. Harmittelen sitä, ettei Kuortin ABC:lla Pertunmaalla ole Kirjapörssiä, koska siellä pysähdymme kaikkein useimmin. Joskus pysähdymme Heinolassa ja Joensuun reissuilla Juvalla ja silloin tämä kirjanörtti kannattaa ABC-asemia mitä suuremmissa määrin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, näin juuri.. Valinnan varaa ei enää kauheasti ole, ja usein ne ei-ABC:t ovat tunkkaisia tai huonoja valikoimiltaa. Valitettavasti. Mutta meidänkään useimmin käyttämillämme ABC-asemilla (Joensuun- tai mökkimatkoilla) ei ole noita kirjakauppoja. Höh.

      Poista
    2. Varkauden Warkauden Portissa on Kirjapörssi! Eikä ole ABC:n yhteydessä kun niitä kerran kammoksut :D Oli näköjään jotkut pokkaripäivät meneillään siellä..

      Poista
  11. Täällä myös yksi ABC-snobi ilmoittautuu ja onneksi meidän lapset on jo niin isoja, etteivät tarvitse leikkipaikkaa ;), tosin jos matkan varrelta ei löydy muuta paikkaa säällisen matkan päästä voimme sielläkin pistäytyä. Itse ostin aikanaan Salon ABC-asemalta Täällä Pohjantähden alla äänikirjana matkaa varten. Yritin sivistää lapsiakin, mutta laittoivat napit korviinsa ja kuuntelivat omiaan.
    Ei tuo Melender mitenkään vaikeaa ole, ehkä hieman ärsyttävää ajoittain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ABC-vastustus on lähinnä periaatteellista. En tiedä, jaksaisinko etsimällä etsiä muita vaihtoehtoja ilman lapsiakaan. :)

      Minä olen toistaiseksi yrittänyt tarjota meidän naperoille äänikirjoina Disneyn satuja, Muumia ja Marikkia, mutta eivät jaksa keskittyä kuuntelemaan niitä vieläkään.

      Hmm, onkohan vaikea vai ärsyttävä pahempi? ;D

      Poista
  12. Lohjan ABC:n Kirjapörssi ja Deli ovat tuttuja... Tuon Delin takia itse asiassa pysähdymme yleensä siellä. Olen vissiin huono äiti, kun tuo leikkipaikka ei meillä ole ollut kriteerinä ollenkaan :-)

    Turussa oli joskus muinoin muistaakseni sellainen kauppa, jossa kaikki kirjat olivat kilohinnalla. Tuli käytyä useampaankin kertaan.

    Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että tuon listan kirjat ovat kaikki minulle tuntemattomia. Rothilta olen lukenut pari muuta ja tykännyt. Aikoinaan yliopistolla oli hänen Operation Shylock -kirjansa kurssikirjana What Is an Identity-kurssilla ja mielenkiintoisia keskusteluja saatiinkin aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se varmaan riippuu niin lapsistakin. Meillä vaativat leikkipaikoille jo itse, ja me kannatamme lämpimästi, koska muksut jaksavat taas istua autossa paremmin, kun pääsevät välillä vähän riehumaan.

      Turkulainen kauppa kuulostaa hauskalta! Samoin Rothin inspiroimat identiteettikeskustelut. :)

      Poista
  13. Autottomana ja matkustelemattomana tulee käytyä huoltoasemilla tosi harvoin, ja silloin olo on aika outo, kuin olisi astunut johonkin rinnakkaistodellisuuteen. Ei ole tullut mieleenkään, että sieltä voisi saada kirjojakin, ja vieläpä hyviä sellaisia. Ja kilohintaan! Idea on mielestäni hauska, en koe sen halventavan teoksia sen enempää kuin esim. Kirjatorin kahden euron päivien. Kirjailijaa ehkä kirpaisee nähdä teoksensa pantuna lihoiksi, mutta kirjahamsteri kiittää.

    Minäkin suosittelen Saloa vilpittömästi, Skeittaria pienin varauksin (itse tykkäsin ns. täpöillä, mutta olenkin sydämeltäni ikuinen skeittari).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minä muistan miten hädissäni olin jo automarketeissa vielä muutama vuosi sitten. En osannut ollenkaan käyttäytyä. Samanlainen olo oli ABC-helveteissä, näin kauniisti sanottuna. :) Mutta kirjat tietenkin auttavat sopeutumista. Tosi hyvät valikoimat näissä tosiaan on!

      Tuo Skeittarin osto oli aika harkitsematon idea, mutta jospa tuo mies tykkäisi siitä, kun on jonkin verran skeitannut itsekin nuorempana. Tosin enemmän kai snoukannut? Apua, en enää edes muista!

      Poista
    2. Itse oikeastaan vähän hämmästyin, kun Skeittarin (tai siis Slamin) luettuani kuulin, että se on luokiteltu nuortenkirjaksi. En muista kaikkea enää ihan tarkkaan, kun lukemisesta on jo neljä vuotta, mutta vaikka päähenkilöt olivat nuoria, ei kirja mielestäni ollut juurikaan "lapsellisempi" kuin Hornbyn muutkaan kirjat. No, minähän olen tietysti Hornbyn suhteen aika helppo, tykkään kaikesta mitä hän on saanut aikaiseksi (ainoa lievä pettymys oli Hyvät ihmiset).

      Niin ja Teemu-kirjat muistan kyllä, varsinkin tuon pukuleikin. Niitä meillä ei taida olla omassa hyllyssä, vaikka kannoin kirppiksiltä kasoittain kaikenlaisia lastenkirjoja, kun lapset olivat vähän pienempiä.

      Poista
    3. Minulla on Hornbysta vielä niin vähän kokemusta, kun olen lukenut vasta Uskollisen äänentoiston.. No, saa nähdä. Kiva kuulla, että Teemut oli sullekin tuttuja lapsena! Ehkä muillekin, vaikkeivät olet "tunnustaneet". Mulla oli jotenkin se kuva, että nämä ovat ihan klassikoita. Minäkin muistan tuon Pukuleikin muuten tosi hyvin, vaikka muuten taisin lukea enemmän Sannoja.

      Poista
  14. Meillä pienempi tytöistä on ollut Teemu -kirjojen suurkuluttaja ;D Joka kerta piti kirjastosta ottaa kyseisiä kirjoja lainaan, samat kirjat luettiin uudelleen ja uudelleen joko meidän vanhempien tai Piiperon itsensä toimesta. Nyt on vähän mania rauhoittunut, ehkä ikä vaikuttaa kun täyttää kohta jo 4 vuotta... Muita listasi kirjoja en ole lukenut, 1. ja 2. voisi kiinnostaakin, saa nähdä innostunko sitten joskus mikäli näistä postaat!

    Meillä ABC:t on vakkaripysäköintipaikkoja pitemmillä matkoilla, siellä kun löytyy lapsillekin mieluisaa (tosin aika yksipuolista) ruokaa ja samalla pääsevät leikkimään hetkeksi. Ei kyllä ole erityisempää mielikuvaa niiden kirjatarjonnasta, mutta joka paikassa on kirjat ainakin pikaisesti silmäiltävä, mikäli vain mahdollista ;) Viime kesänä piti varta vasten lähteä Tampereelta Lempäälän Ideaparkin Kirjapörssiin ostamaan Tove Janssonista kertova kirja :)

    Kirjojen kilomyynti kuulostaa hauskalta idealta, tosin tiiliskivien ystävänä häviäisin kaupassa määrällisesti ;) Nykyään on kyllä tullut luettua enemmän ei-niin-paksuja kirjojakin... Tarjonta siis luonnollisesti vaikuttaisi kiinnostukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että Teemu on sielläkin tuttu. :) Kukaan ei ole vielä tunnustanut lukeneensa näitä itse lapsena. En kai ole ainoa?

      Meidän nirsot ja malttamattomat lapset syövät harvemmin edes ABC:illä, mutta minä pidän vitriinissä myytävistä mozzarellapanineista ja erityisesti kiitän silloin, kun saman katon alla on Kotipizza. :) Mutta tosiaan, meillä lapset hinkuvat sinne leikkipaikoille, vaikka niidenkin taso vaihtelee paljon asemien kesken.

      Heh, tästähän sukeutui oikein ehta huoltoasemakeskustelu. Kohta siirrymme varmaan bensan hintaan jne. :)

      Poista
    2. No minä olen lukenut Teemuja ja Sannoja pienenä, yhä on tallessa. :) -Katriina-

      Poista
  15. Täysin samaa mieltä: Sieltä löytää vaikka mitä kirjoja, jos pokkari kelpaa ja sinä olet tainnut löytää kovakantisenakin. Yksi, jonka löysit on minulla nyt luvun alla, mutta se ei tule vielä seuraavaksi;-)

    Meidän ABC:n yhteydessä on myös Puttipajan myymälä, joten pikkutuliaista on saatavana ympäri vuorokauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nämä olivat kaikki kovakantisia! Ja nyt alkoi kiinnostaa, mikä noista on lukusuunnitelmissasi. :) Tuo Juvan ABC:n lahjatavaramyymälä Q-Point on myös aika hauska paikka. On siellä paljon krääsää, mutta myös kivaa tavaraa.

      Poista
  16. Kyllä meilläkin usein pysähdytään sellaisilla Kirjapörssilisillä ABC-asemilla... Usein tosin ostetaan vaan kirjoja, jotka jo muutenkin tiedetään hyviksi tai joita ollaan pitkään etsiskelty. Aika harkitsevaisia ostajia ollaan, mutta voisin kyllä kuvitella, että tuollainen kirjoja kilohinnalla -tempaus saisi meidätkin innostumaan, jos hinta olisi kohdallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minä en tosiaan voi kehuskella harkitsevaisuudella kirjan ostajana, vaikka on minullakin sentään joitakin kriteerejä. :D Kilohinta oli kyllä hauska!

      Poista
  17. ABC:t on helppoja pysähdyspaikkoja, koska niitä on sopivissa paikoissa. Olen joskus osunut Tampereelle matkatessa jollekin Kirjapörssin sisältävälle paikalle. Se on ihan hyvä kirjojen ostospaikka, vaikka halpojen hintojen takia tekisi mieli haalia sieltä enempi löytöjä.

    Mä tunnustan lukeneeni Teemuja enemmän Sannoja lapsena, vaikka ei siis Teemukaan tuntematon hahmo ole. Joku vuosi kirjamessuilla joku kauppias myi kilohinnalla, ideana se on tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kilohintaidea on kiva. Ja minäkin luin Sannoja enemmän kuin Teemuja, vaikka aikamoinen poikatyttö olinkin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...