keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kirjahyllykeskiviikko: M niin kuin McEwan, Meriluoto, Mitchell, Morton, Munro...

Hui, M-kirjaimessa kirjoja vasta löytyykin! Eivät meinanneet millään mahtua edes samaan kuvaan. Monet näistä ovat vielä todella hyviä! Onneksi sentään esimerkiksi suurin osa Meriluodoista sijoittuu erilliseen asiaproosahyllyyn ja Mary Marckit sekä L.M. Montgomeryt lastenhyllyyn.


Hannu Manninen: Peili
Viime vuonna kiitetyn esikoisen kirjoittaneen Mannisen mielipiteitä jakava pieni romaani. Minä kirjoitin tästä enemmän täällä. Yhä vain haluan kiitellä hienoa kantta sekä tiheää tunnelmaa.
Hilary Mantel: Susipalatsi
Tämä aiheuttaa minulle päänsärkyä. Susipalatsi on ulkomailla kehuttu, ylistetty ja palkittu romaani, josta kiinnostuin jo ennen kuin se suomennettiin. Nyt minua on kuitenkin vähän peloteltu, että kirja olisi hidaslukuinen ja vaikeatajuinen. Niinhän laadukkaat kirjat joskus ovat. Mutta on kesä. Olisi paljon luettavaa. Ja Susipalatsissa on yli 750 sivua. Huomaan lykkääväni punastellen ja häpeillen luku-urakkaa tuonnemmaksi.
Alexander McCall Smith: Naisten etsivätoimisto nro 1 (Mma Ramotswe tutkii -sarja)
Olin lukenut tästä suloisesta sarjasta jo paljon, kun bongasin tämän pokkarin nyt jo edesmenneen mummini hyllyssä. Näyttää olevan joku Seura-lehden 70-vuotispainos. :D Sain kirjan mummilta ja luin sen ihastellen, mutten ole kuitenkaan jatkanut sarjaa eteenpäin. Dekkarit eivät kai tosiaan ole juttuni, vaikka ne sijoittuisivat minua niin kiehtovaan eteläiseen Afrikkaan ja pääosassa olisi lähinnä ihmissuhteita setvivä lämmin täti-ihminen. Josta tosin kirjoittaa harmaantunut skotlantilaisherra...
Frank McCourt: Amerikan ihmemaa; Angela's Ashes; Seitsemännen portaan enkeli
Nyt jo edesmenneen McCourtin esikoisteos Seitsemännen portaan enkeli teki minuun(kin) suuren vaikutuksen. Kirjaparka on repaleinen. Sen tuho alkoi kyllä jo ennen kuin sain sen itselleni. Teos oli nimittäin joululahja vanhemmiltani, mutta äidin oli pakko tunnustaa, että se oli ollut hänellä matkalukemisena jo ennen joulua jossakin tropiikissa (muistaakseni Dominikaanisessa tasavallassa), jossa se aurinkotuolille jätettynä oli joutunut trooppisen sadekuuron yllättämäksi, ja sen sivut olivat siten jo valmiiksi kiharalla. :D No, joka tapauksessa rakastin kirjaa.


Omalla seuraavalla ulkomaan matkallani minulle itselleni kävi taas hullusti: Näin McCourtin Angela's Ashes -pokkarin lentokentän kirjakaupassa ja ostin sen ahnaasti ajatellen innoissani, etten tiennytkään McCourtilta tulleen toisenkin kirjan. No, eihän häneltä silloin vielä ollutkaan. En vain tajunnut, että Seitsemännen portaan enkelin alkukielinen nimi oli niinkin erilainen kuin Angela's Ashes kansienkin erotessa toisistaan.. No, olen säästänyt pokkarinkin, sillä ajattelen lukevani kirjan vielä joskus alkukielisenäkin mielelläni.


Sen sijaan tuota ensimmäistä kirjaa ihan oikeasti seurannutta Amerikan ihmemaata en ole kuin aloittanut. Jostain syystä en sittenkään ollut enää kiinnostunut aikuisen McCourtin elämästä ja tarinan jatkosta. Katsotaan, jos joskus innostun tämänkin lukemaan. Paljon myöhemmin häneltä ilmestyi vielä kolmaskin teos, Liitupölyä, jota en omista enkä ole lukenut.


Ian McEwan: Atonement (suom. Sovitus); Rannalla
McEwan on yksi kirjabloggaajien lempipuheenaiheita. Minä luin ensimmäisen McEwanini vasta vähän aikaa, olisiko ollut reilu vuosi, sitten. Kirja oli Rannalla, johon rakastuin syvästi. Seuraavaksi luin miehen esikoisen, Sementtipuutarha, joka oli hyvin taidokas sekin (etenkin esikoiseksi), mutta niin ahdistava, etten voinut rakastaa sitä samalla tavalla kuin Rannalla-romaania. Muutama kuukausi sitten ostin englanninkielisenä pokkarina McEwanin ehkä kuuluisimman romaanin Atonement (suom. Sovitus). Olen nähnyt elokuvan, joka oli todella hyvä, joten odotan paljon myös kirjalta. On ihanaa, että minulla on vielä paljon McEwaneita odottamassa lukemistaan!


Aila Meriluoto: Peter-Peter
Blogiani seuraaville on selvää, että ihailen Aila Meriluotoa, josta olen kirjoittanut useaan otteeseen. Hänen päiväkirjateoksensa sekä elämäkertansa Lauri Viidasta ovat tietokirjahyllyssäni, ja hänen runonsa lyriikkahyllyssäni, mutta Peter-Peter on elämäkerrallisuudestaan huolimatta romaani. Olen kirjoittanut siitä enemmän täällä.
Henry Miller: Kravun kääntöpiiri
En ole varma, olenko lukenut tätä. Ainakaan kokonaan. Olen kyllä lukenut Milleriä ja lukenut hänestä, lukenut Anaïs Niniä ja katsonut heistä elokuvia. Kiehtova mies, elämä, pariskunta, joka eli kirjallisuudelle ja erotiikalle. Mutta niin käsitelty, että minulla on hämärtynyt fakta ja fiktio, sekä se, ketä ja mitä olen lopulta lukenut.
Margaret Mitchell: Tuulen viemää
Tästä ei tarvitse kirjoittaa, tämän tuntevat kaikki. Ja kaikilla lienee omat Tuulen viemää -anekdoottinsa. Minulla niihin kuuluu esimerkiksi se, kun näin elokuvan ensi kertaa joensuulaisessa pienessä teatterissa, jossa pitkän elokuvan kesken pidettiin väliaika, jonka aikana kävimme kävelyllä pimeässä pakkasillassa. Tai se, kun katsoimme vieläkin lapsina elokuvaa televisiosta ystäväni kanssa ja aloimme itkeä jo alkutekstien aikana. (Rakastan teosta ja suhtaudun siihen edelleen hyvin sentimentaalisesti, vaikka ymmärrän sen olevan poliittisesti hieman epäkorrekti.)


Kirjan luin ala-asteiässä tai seitsemännellä luokalla, istuen keittiömme keinutuolissa. Kirja on aarteeni, jonka olen löytänyt divarista. Se koostuu kolmesta, päällepäin tylsän yksivärisestä, kansipaperittomasta niteestä, mutta sivujen välissä on paitsi tuo irtokansi ja joitakin vanhoja mainoslipukkeita, myös ihana elokuvakuvitus. Kyseessä on jo ties kuinka mones painos tästä klassikosta, mutta minulle se on silti vanha, vuodelta 1957.
Esimerkkiaukeama aarteestani.






Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees (suom. Mehiläisten salaisuudet)
Tiedän jo, kuinka tulen tätä kirjaa rakastamaan! Olen tiennyt sen jo kauan, vaikken ole tiennyt kirjasta oikein mitään. Vähän aikaa sitten katsoin siitä tehdyn ihanan elokuvan, joka viimeistään sai minut vakuuttumaan. Tässä yhdistyy niin monta elementtiä.. Ostin pokkarin vasta äskettäin, ja haluan lukea sen pian, pian!
Toni Morrison: Armolahja; Jazz
Morrison oli lukulistallani kauan, kunnes jonkin aikaa sitten luin ensimmäiseni, Jazzin. Hmm. Se oli aika outo teos, hyvin erilainen kuin odotin, mutta loppuun päästyäni arvostin kyllä sitä ja lukukokemusta. Armolahja minulla on vielä lukematta, mutta ennen sitä aion todennäköisesti lukea jotakin muuta Morrisonia, kuten kovasti suositellun Minun kansani, minun rakkaani.
Kate Morton: Paluu Rivertoniin
Ihana lukuromaani, josta kirjoitin täällä. Nyt ystäväni suositteli myös ainakin vielä toistaiseksi suomentamatonta The Distant Hours -romaania by Morton, ja se todella kuulostaakin kiehtovalta - lukekaa vaikka Mortonin omalta sivulta.

Kate MosseKrypta
Tämä ei ole ihan minunlaistani kirjallisuutta, mutta välillä on hyvä lukea myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelta. Mossen Labyrintti oli kauhean kehuttu, mutta sitä en ole lukenut. Kryptasta kirjoitin ja avasin keskustelun aikanaan täällä. Olen säilyttänyt kirjan hyllyssäni, koska ei se huono ollut, ja lisäksi tarotin harrastajana aihe kuitenkin kutkuttelee minua.

Helen Moster: Hylky
Tämän kevään kiehtovia, kotimaisia esikoisia, jota en ole vielä ehtinyt lukea, mutta moni muu bloggaaja on. Kannesta on vähän kiistelty, mutta minusta se on oikeassa valossa tosi hieno. Toisessa valossa nopeasti vilkaistuna tummuus taas ei avaudu samalla tavalla.
Alice Munro: Kerjäläistyttö; Liian paljon onnea; Sanansaattaja
Munro on niitä kirjailijoita, joita arvasin rakastavani, ennen kuin olin lukenut häntä. Olin myös oikeassa. Luin ensimmäiseni, Kerjäläistytön, vasta tänä keväänä, mutta se oli uskomattoman ihana. Ei sekään haitannut, että luin sen uima-altaalla Dubaissa.. Samalla lomalla luin yhtä ihanan Carol Shieldsin Pikkuseikkoja, mutta sitä luin hotellihuoneessa, koska mukanani oli irtopaperinen vedosnippu. On jännä, miten nämä kirjat ovat jo lukupaikkojensa vuoksi minulle eri luonteiset - toinen aurinkoinen uima-allaskirja (vaikkei yhtään liian kevyt!), toinen viileiden sisätilojen romaani. No, odotan kuitenkin kovasti, että pääsen myös muiden Munrojen kimppuun. Lukekaa, lukekaa, ellette ole jo lukeneet!


Huh, olipa siinä urakka helteiselle kesäpäivälle! Nyt vain odotan innolla, mitä M-kirjoja teiltä löytyy ja/tai mitä kokemuksia teillä on minun M-kirjoistani?

18 kommenttia:

  1. Sovitus on todellakin hyvä elokuva eli ei häpäise McEwanin kirjaa.

    Että sinulla on oikein kuvitettu Tuulen viemää!

    Tässä:

    Herta Müller: Sydäneläin, Ihminen on iso fasaani, Matala maa, Tänään en halunnut tavata itseäni

    Raili Mikkanen: Hopearenkaan taika, Meren ja ikävän kiertoliaset

    Aila Meriluoto: Peter-Peter, Vaarallista kokea, Tältä kohtaa, Kimeä metsä, Tämä täyteys, tämä paino

    Margaret Mitchell: Tuulen viemää

    Amin Maalouf: Samarkand

    Veijo Meri: C.G.Mannerheim, Peiliin piirretty nainen, Irralliset, Vuoden 1918 tapahtumat, Valitut novellit

    Regina McBride: Ennen sarastusta

    Nadezda Mandelstam: Ihmisen toivo

    Ian McEwan: Sovitus, Lauantai, Ikuinen rakkaus, Polte, Vieraan turva, Sementtipuutarha, Rannalla

    Max Manner: K18, 72h

    L.M.Montgomery: Pat - Vanhan kartanon valtiatar, Sininen linna, Tie eiliseen, Annan jäähyväiset

    Jacquelin Mitchard: Onnen mahdollisuus

    Thomas Mann: Taikavuori

    Kate Morton: Paluu Rivertoniin

    Henning mankell: Rauhaton mies

    Hannu Mäkelä: Nalle ja Moppe

    Helen Mirren: In the Frame - Helen Mirren - My Life in Words and Pictures

    Frances Mayes: Toscanan auringon alla

    Merete Mazzarella: Matkalla puoleen hintaan


    M-kirjoja on aika hyvin...

    Karoliina, kuka ikinä voisi olla pitämättä Tuulen viemästä;-) Olen lukenut ja omistan jopa Scarlettin ja minuun sekin upposi sataa. Sitähän perikunta valvoi, että se kirjoitetaan Mitchellin 'henkeen'. Nyt kuulin, että on olemassa kirja Rhettistä...

    VastaaPoista
  2. Sinun M-kirjakokoelmastasi olen lukenut Alice Munron Liian paljon Onnea, Frank McCourtin Seitsemännen portaan enkelin, Margareth Mitchellin Tuulen viemää. Ja lukupinossa odottaa Ian McEwanin Rannalla sekä Kate Mortonin Paluu Rivertoniin. Omassa hyllyssä on tuo Krypta, en ole vielä lukenut.

    Minun M-kokoelmasta löytyy seuraavat:

    Kate Mosse: Krypta, Labyrintti

    Ian McEwan: Sovitus

    Richard Mason: Meren huoneissa

    Annamari Marttinen: Valkoista pitsi, mustaa pitsiä

    Margareth Mitchell: Tuulen viemää

    Colleen McCullough: Morganin matka

    Barbara Mujica: Frida

    Liza Marklund: Prime time, Uhatut, Turvapaikka

    Ainakin nuo näin äkkiseltään tulee silmiin aakkostamattomasta hyllystäni ;)

    VastaaPoista
  3. Ai niin ja onhan sitten vielä Max Mannerin 72h sekä K-18!

    VastaaPoista
  4. Yli-innokas kokeilee uudelleen, nyt oikeaan postaukseen. :) Laitan Garcia Marquezitkin tänne, koska Wsoy:n mukaan kirjailija on aakkostettu M-kirjaimen kohdalle (ja samaa muistelen kirjastostakin). En kyllä muista, että kirjasinko jo G:nkin kohdalla. ;) Ja löysin muutaman kirjan lisääkin (olivat eri hyllyssä).

    - Toni Morrison: Jazz, Paratiisi, Solomonin laulu
    - Gabriel Garcia Marquez: Sadan vuoden yksinäisyys, Oudot vaeltajat, Kuulutetun kuoleman kronikka
    - L.M. Montgomery: Sininen linna (sekä tietenkin Annat, Runotytöt yms.)
    - Sari Malkamäki: Tiikerikakku
    - Andrei Makine: Ranskalainen testamentti, Ruhtinattaren rikos (joka pitäisi lukea uudelleen)
    - Michael Moore: Dude, Where's my country, Downsize this
    - Kate Morton: Paluu Rivertoniin
    - Merete Mazzarella: Fredrika Charlotta... (en ole vielä lukenut)
    - Alice Munro: Open secrets, Kerjäläistyttö (vielä lukematta)
    - Peter Mayle: Vuosi Provencessa
    - Ian McEwan: Ajan lapsi
    - Frances Mayes: Toscanan auringon alla
    - Kate Mosse: The Labyrinth, Krypta
    - Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli
    - Marian Keyes: Rachelin loma

    VastaaPoista
  5. M-kirjain näkyy olevan minulle oikea viihdeosasto: sieltä löytyy Mary Marckeja pitkä rivi (minulla ne ovat siis "aikuisten" hyllyssä!), muutama Reijo Mäen Vares, pari Enni Mustosta Koskivuori-sarjasta (olinkin unohtanut, että aloin joskus keräämään sitä), Katri Mannista... no löytyy sieltä sentään myös Maailmanhistorian novelliklassikot (jotka myös olin unohtanut omistavani, täytyykin lukea kesän aikana jotain sieltä). On se hyvä, että Kirjahyllykeskiviikon ansiosta tulee päivitettyä, mitä oikeastaan omistaakaan!!

    VastaaPoista
  6. M niin kuin Keyes. Voi apua näitä minun mielenliikkeitäni aina toisinaan!

    VastaaPoista
  7. Paljon on M-kirjoja Karoliinalla, niin kuin monella muullakin. Niin myös mulla. Aika laidasta laitaan kyllä nämä mun M-kirjat (mm. kevyttä ja vakavampaa, dekkareita, tyttökirjoja).

    - Andrei Makine: Ranskalainen testamentti, Ruhtinattaren rikos, Venäläisiä unelmia, Maa ja taivas, Elämän musiikki, Idän sielunmessu
    (Makine on yksi suosikkikirjailijoistani!)
    - Richard Mason: Meren huoneissa, Yhdessä
    - Deborah Moggach: Tulppaanikuume
    - Peter Mayle: Provence nyt ja aina
    - Elaine Clark McCarthy: Haukkamies
    - Ron McLarty: Polkupyörällä ajamisen taito
    - Liza Marklund: Asyl (på svenska, suomeksi Turvapaikka), Prime time, Elinkautinen, Nobelin testamentti
    - V. Moberg: Utvandrarna, Sista brevet till Sverige, Din stund på jorden (saatu joskus jonkin kirjaston poistoista, en ole kyllä vielä lukenut)
    - Hannu Mäkelä: Uponnut pursi
    - Thomas Mann: Kuolema Venetsiassa ja muita kertomuksia
    - Ian McEwan: Amsterdam
    - Alice Munro: Kerjäläistyttö
    - L.M. Montgomeryn Annat ja Runotytöt

    Lisäksi miehen kokoelmassa:
    - 3 kpl Reijo Mäen Vares-kirjoja
    - 21 kpl (!) Henning Mankellia ruotsinkielisenä (jokusen niistä olen itsekin lukenut)

    VastaaPoista
  8. Hiisi kun en ole kotona.. En muista mitä minulla siellä on. Paitsi tuo McCourtin Seitsemännen portaan enkeli, jota en ole lukenut, ja tuo Krypta (jolle en oikein lämmennyt.. Tosin ei se kai ollut mielestäni niin ärsyttävä kuin Labyrintti). Ja Mosterkin minulla on hyllyssä mutta vielä avaamaton!

    Tuon Henry Millerin olen lukenut joku vuosi sitten mutten muista siitä oikein muuta kuin että vähän punastutti lukea sitä bussissa..

    Tuulen viemää on minun ongelmakirjani, en tiedä mikä siinä oli. Ehkä minä vielä joskus.. Enkä ole katsonut leffaakaan vaikka omistan sen. Höh.

    Kiinnostuin nyt tuosta Mehiläisten salaisuudesta, jossain toisessa blogissa puhuttiin siitä tänään. Laitetaanpa korvan taakse!

    Palaan tähän ehkä viikonloppuna vielä. Ihanaa loppuviikkoa Karoliina!

    VastaaPoista
  9. Leena, minäkin pidin Scarlettista, toisin kuin moni muu. Toisaalta luin sen hyvin nuorena, enkä uskalla sanoa, mitä mieltä siitä nyt olisin. Sitä Rhett-kirjaa on kehuttu, ja se täytyy kyllä joskus lukea.

    Sinulla on ihana kokoelma McEwaneita, mutta se ei minua kyllä yllättänyt! :D

    Susa, piditkö sinä Seitsemännen portaan enkelistä? Entä oletko lukenut Mossen Labyrintin, ja jos olet, oliko hyvä?

    Katja, samat kysymykset sinullekin. :) Entä mikäs sinun suhteesi Morrisoniin olikaan (olemme varmasti keskustelleet hänestä joskus, mutta en muista)? Ja Keyes: ;D

    Amma, kiva kuulla, että joku muukin kerää (?) Marckeja!

    Anna Elina, Makine on niitä kirjailijoita, joihin pitäisi tutustua. Myös Richard Mason "kummittelee" monen bloggaajan hyllyssä. Minulla ei ole tuota Hannu Mäkeää kuin lastenhyllyssä, niin monipuolinen tekijä kuin hän onkin.

    Linnea, ahaa, siis sinusta Labyrintti oli huono? Minä en tosiaan ole lukenut, mutta muistan, että sitä hehkutettiin aikanaan kovasti. Noh, Tuulen viemää kyllä kuuluu vähintään katsoa. *heristää sormeaan opettajamaisesti* :D Juu, Miller on aika seksiorientoitunut, mutta se Kauriin kääntöpiiri taitaa olla hurjempi kuin tämä Krapu. ;)

    VastaaPoista
  10. Mossesta: Linnean tavoin minäkään en erityisemmin pitänyt Labyrintistä mitenkään erityisesti. Ihan näppärä kirja ja paljon parempi kuin Dan Browini Da Vinci koodi, johon kirjaa aikanaan verrattiin. Sujuvaa kerrontaa, mutta jotenkin sellaisia myyttejä sekoittavia mysteereitä on ilmestynyt liikaa. Kryptasta pidin itse asiassa enemmän, mutta suurin osa Mossen kirjojen ystävistä lie eri mieltä.

    Seitsemännen portaan enkelistä pidin aikoinani kovasti. Onhan se tunteikas ja karukin kirja, mutta toisaalta mieleenpainuva ja koskettava. Pidän yleensäkin Irlantiin sijoittuvista kirjoista.

    VastaaPoista
  11. Sekavasti kaikenlaista tuosta M-kirjaimesta:

    Merete Mazzarella: Ei kaipuuta, ei surua. Resa med rabatt

    Iris Murdoch: Hiekkalinna. Yksisarvinen. Kello

    Prosper Mérimée: Carmen

    Gunnar Mattson: Prinsessa. Prinsen

    Margaret Mead: Ikäryhmien ristiriita

    Eeva-Liisa Manner: Tämä matka

    Thomas More: Utopia

    P. Mustapää: Kootut runot

    Vilhelm Moberg: Berättelser ur min levnad

    Harry Martinson: Vägen ut

    Alistaire MacLean: Katkuinen kuoleman tie

    Moa Martinson: Äiti menee naimisiin

    Hannu Mäkelä: Nalle ja Moppe

    Daphne du Maurier: Kaksoisolento. Rebecca

    François Mauriac: Täydellisyyden kudos

    Toni Morrison: Armon lahja

    Hannu Mäkelä: Virta venhettä vie

    Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys. Rakkautta koleran aikaan.

    En ole dekkarityyppiä, mutta tuo Naisten etsivätoimisto kiinnostaa minuakin. Tuulen viemää, Kravun kääntöpiiri, Peter-Peter, ihania vanhoja klassikkoja. Linnealle tällainen vinkki:) http://luovaapuuhastelua.blogspot.com/2008/07/kirjankansia-bokomslag.html

    VastaaPoista
  12. Karoliina, Amsterdam pitää vielä saada...Olen sen lukenut, mutta muistan vain, että pidin.

    Seitsämännen portaan enkeli oli vaikuttava teos.

    VastaaPoista
  13. Karoliina, minua siinä Labyrintissä ehkä eniten häiritsi se päähenkilö joka oli jotenkin aivan liian täydellinen enkä voinut samaistua yhtään. Mutta oli se sellainen ihan ok, historiaosuus oli muistaakseni aika kiinnostava kuitenkin.

    Ja kyllä minä sen vielä katson, pitäisihän se ihan elokuvahistoriallisista ja kulttuurisistakin syistä.. Mutta kyllä minä katson, ja ehkä me Scarlettin kanssakin tulemme vielä joskus toimeen. :>

    (niin ja kommentoin nyt tähän vielä tuohon ed. postaukseesi liittyen että ei meilläkään kirjojen hankintaa sinänsä paheksuta koska Tuomaskin lukee paljon, lähinnä tässä on vielä ongelmana tilanpuute ja minä kuulemma muutenkin omistan liikaa kaikenlaista tavaraa :D )

    VastaaPoista
  14. Huomasin, etten vastannut Morrison-kysymykseesi. Omistamistani kirjoista Solomonin laulu ja Paratiisi puhuttelivat, veivät mukanaan. Sen sijaan Jazz taisi jäädä kesken. Solomonin laulun voisin oikeastaan nostaa yhdeksi suosikkikirjoistani, mutta luin sen 90-luvun puolivälissä ja ehkä se pitäisi lukea joskus uudelleen.

    Unohdin M-kirjoista sen Haruki Murakamin Kafkan rannalla, jonka kiitos vinkkauksesi sain itselleni ostettua. Kiitos!

    VastaaPoista
  15. Nyt on kuuma, joten en jaksa kiivetä kirjahyllyn ylimpiin ulottuvuuksiin. Mutta tässä jotain näin perjantai-iltana
    Morton: Diana hänen tarinansa
    Mylläri: Adoptoitu
    Messina: Muodin orjat
    Millet: Catherine M:n seksuaalielämä
    Mankell: Ennen routaa (melkeinpä mun lemppari Wallander-leffa, mutta en ole kirjaa vielä lukenut)
    Askeleen jäljessä
    Mayle: Vuosi Provencessa
    Milne: Nalle Puhin mietekirja
    Nalle Puh
    Martin: Tavaratalon tyttö
    Myers: Green Day Amerikan idiootit - uuspunkin kukoistus
    Moore: Mikä maa, mikä planeetta
    Millan: Haku päällä
    Mitchard: Onnen mahdollisuus
    Mujica: Frida
    Muurinen: Euroviisut -kisastudion käsikirja
    Manik: Tarot portti sisimpään
    Miller: Karkotettu tieto
    Kätketty avain
    McMurtry: Hellyyden ehdoilla

    tämmöset nyt löytyi. Hellyyden ehdoilla on mun lempparielokuvia ja ton kirjan metsästäminen on vuosien projekti.
    Tästä sarjasta on sellainen detalji kerrottavana, että varmaan 90 % noista on kirppareilta, kierrätyksestä tai kirja-alesta.
    -Katriina-
    jaa juu, Mannerin Tämä matka mulla lojuu eteisessä, äiti on puhunut siitä paljon, on jäänyt mieleen, joten yhden kirppiksen lopettajaisista nappasin. Ja mulle Tuulen viemää on ongelma, en tiedä kui varten. Leffa / kirja ei ole koskaan kiinnostanut. Scarlettin olisin saanut eilen ilmaiseksi yhdestä jutusta, ja pohdin tän M-teeman vuoksi, että pitäiskö, mutta jätin sinne, koska tiesin, ettei oo my cup of tea.

    VastaaPoista
  16. oho, siis Hellyyden ehdoilla metsästäminen OLI vuosien projekti, ei siis enää kun se todistettavasti löytyi :)
    -Katriina-

    VastaaPoista
  17. Tänään näköjään onnistuu minultakin kommentointi, sillä olen saanut kommenttini läpi sekä sinun että Katjan blogiin, mikä ei eilen onnistunut millään. Noh, valivali ja nyt ämmien pariin.

    - Alice Munro: Kerjäläistyttö, Liian paljon Onnea
    - Gabriel Garcia Marquez: Sadan vuoden yksinäisyys
    - Kate Morton: Paluu Rivertoniin
    - Merete Mazzarella: Fredrika Charlotta
    - Kate Mosse: Labyrintti
    - Ian McEwan: Lauantai, Ikuinen rakkaus, Rannalla (Enkä ole lukenut näistä yhtään, vaikka kovasti haluan. :D)
    - Helen Moster: Hylky
    - Pekka Manninen: Kiimakangas, Peili
    - Arto Melleri: Pääkallolipun alla
    - Alexander McCall Smith: Naisten etsivätoimisto 1
    - A.A.Milne: Winnie the Pooh
    - Toni Morrison: Jazz, Minun kansani, minun rakkaani
    - Antonio Muñoz Molina: Öinen ratsumies
    - Raili Mikkanen: Pähkinäpuinen lipas
    - Melanie G. Mazzucco: Täydellinen päivä
    - Aila Meriluoto: Ateljee Katariina

    VastaaPoista
  18. Katja, minäkin pidän Irlantiin sijoittuvista kirjoista, ja yleensäkin irlantilaisista asioista. :) Olen ollut ko. maassa kahdesti, ja on se kyllä ihana, mutta silti minut jotenkin on yllättänyt se, etten ole tuntenut oloani täysin kotoisaksi siellä. Vähemmän kuin Englannissa tai Skotlannissa. Luulen toisaalta, etten ole ollut ihan oikeilla alueilla. ;) (Olen ollut Dublinissa ja Galwayssa, ja muuten ajellut vähän autolla ympäriinsä.)

    En muuten ihmettele hirveästi, että sinulta on jäänyt Morrisonin Jazz kesken... Vaikka se olikin minulle niitä kirjoja, jotka lopulta palkitsivat, kun kirja oli luettu.

    Clarissa, kadehdin hyllystäsi ainakin Mazzarellaa ja Murdochia. :)

    Leena, olen tosiaan ajatellut, että tuo Seitsemäs porras pitäisi lukea joskus uudelleen, sillä olin ensimmäisellä kerralla kovin nuori. Mutta ensi kerralla englanniksi!

    Linnea, tilanpuute se meilläkin usein hiertää, ja siksi olenkin ihmetellyt, etten (enää nykyisin) kuule motkotusta jatkuvasta kirjojen haalimisesta. :) Mutta kyllä viimeistään muuttojen yhteydessä kirjapinoni saavat kuulla kunniansa. :D

    Sinun täytyy kai löytää sisäinen Scarlettisi. ;)

    Katriina, ihanaa kun olet löytänyt jonkun etsimäsi kirjan vuosien uurastuksen tuloksena! Kirjanörtin tähtihetkiä, eikö. ;) Ja sinä olet siis Linnean lisäksi toinen anti-Tuulen viemää -ihminen. :D

    Hanna, ämmien pariin, hehehehe. :D Meillä onkin paljon samoja kirjailijoita M:ssä - laskin äkkiseltään 12? Olitkohan sinä lukenut tuota Morrisonia, hmmm, kun en muista...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...