maanantai 10. syyskuuta 2012

Maanantainen maljapuhe ja arvontavoittajat

Luen ja kirjoitan -blogin Paula muisti minua kivalla hyvänmielen haasteella, jonka ohjeistus kuuluu näin:

1. Kirjoita listaustyyliin parin rivin maljapuhe, jossa luettelet viisi asiaa, joista sinulle tulee erityisen hyvä mieli/mistä olet kiitollinen.

2. Haasta viisi bloggaajaa tekemään samoin.***

Hyvät blogini lukijat,

olen kiitollinen ihminen. Olen kiitollinen elämästä ylipäänsä ja sen tuomista iloista pienimmästä suurimpaan. Tänään keskityn niihin suurimpiin onnen tuojiin ja kerron teille kuvin, mistä olen erityisen kiitollinen.

***

Haastan seuraavat bloggaajat kirjoittamaan omat kiitollisuuden maljapuheensa:
 1. Hanna Kirjainten virrasta
 2. Katja Lumiomenasta
 3. Linnea Kujerruksista
 4. Minna Ilselästä
 5. Susa Järjellä ja tunteella -blogista
Jos haasteeseen osallistuminen ei nappaa, kertokaa rohkeasti, niin laitan pallon eteenpäin jollekin toiselle. Olisin kiinnostunut kuulemaan niin monien hyvän mielen asioista!

***

Sitten arvontavoittajiin. Järjestin blogin kasvaneen lukijaraadin kunniaksi arvonnan 1,5 viikkoa sitten, ja nyt on vihdoin aika julkistaa voittajat (5 kpl), joista kukin saa valita (ilmoitetussa järjestyksessä) täällä arvontapostauksessa listatuista kirjoista yhden. Laittakaa minulle sähköpostia, jossa kerrotte ajan tasalla olevat yhteystietonne ja kirjavalintanne. Kerron sitten, jos tulee päällekkäisyyksiä, niin saatte valita uudelleen.
 1. Pihi nainen
 2. May
 3. Adalmiina
 4. Helmi-Maaria Pisara
 5. Katri (Katrin kuvat -blogista)
Onnettarella on selvästi tietyt suosikkinsa, sillä muistelen Mayn voittavan nyt jo kolmatta kertaa järjestämissäni arvonnoissa, ja myös Pihi nainen sekä Katri ovat voittaneet kerran aiemmin. :) Onnea kaikille voittajille!

Luen parhaillaan kahta paksua teosta, joiden kanssa kuluu vierähtää varmasti tovi, niin hyvältä kuin kumpikin alun perusteella vaikuttaa. Kyseessä on laatukirjallisuutta maailmalta, sillä toinen teoksista on osa Otavan kirjastoa (Javier Maríasin Rakastumisia) ja toinen Keltaista kirjastoa (Ann-Marie MacDonaldin Linnuntietä). Näiden lisäksi äänikirjakuunteluvuorossa on taitavasti viihdyttävän Nell Freudenbergerin The Newlyweds.

Mitä te luette tällä viikolla?

30 kommenttia:

 1. Ihania kiitollisuudenaiheita <3

  Minulla on Elina Halttusen uutuus ja Väinö Linnan Musta rakkaus loppusuoralla, saa nähdä mitä niiden jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, eikö? :)

   Hmm, kiinnostaa kuulla, mitä mieltä olet Halttusesta. Hän on minulle kirjailijana ihan vieras.

   Poista
 2. Aloitin juuri Hanan al-Shaikhin Kaukana Lontoossa. Ainakin alku vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit, kirja ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta hei - se kuulostaa (googlauksen perusteella) tosiaankin mielenkiintoiselta!

   Poista
 3. Taitavasti viihdyttävä Freudenberger. Lupaavaa! <3 Mulla on sama kirjana, mutta en ole aloittanut, kun Murakamin Wind-Up Bird on ikuisesti kesken. Olen nyt yhtäkkiä ymmärtänyt, että enkuksi voi lukea, mutta se käy hyvin h-i-t-a-a-s-t-i.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, tuo taitavasti viihdyttävä ei tarkoittanut tässä yhteydessä ihan sellaista hehkutusta, jota Freudenberger irrotti minusta sen yhden huippunovellin jälkeen, mutta kummasti huomaan viihtyväni tämänkin äänikirjan parissa, vaikkei siinä ainakaan vielä ole mitään kovin uutta tai omaperäistä - tai kummempia tapahtumiakaan. Mutta tarkempi mielipide seuraa sitten, kun kirja on lopussa. :)

   Uskon muuten, että sinullakin on paljon kiinni kirjasta, kuinka hitaasti englanniksi lukeminen sujuu. Murakamiahan en ole vielä lukenut, mutta uskoisin sen olevan hitaampaa kuin moni muu lukeminen.

   Poista
 4. ihania kiitollisuuden aiheita kuvien muodossa. <3 täällä viikonloppuna aloitettu sinun aarteesi jälkeen Miika Nousiaisen Metsäjätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, May. <3 Huomasitko muuten, että voitit arvonnassakin (taas!)?

   Poista
 5. Onnea voittajille! :) Minulla on Nälkäpelin toinen osa menossa, koukuttava kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, Nälkäpeli onkin sellainen ilmiö, josta minä olen jäänyt ihan pihalle. :)

   Poista
 6. Hieno idea laittaa kuvat puhumaan puolestasi! Puheen tulkitsijakin löytää niistä moninaisia merkityksiä. <3 Ihanaa, että otit haasteen vastaan!

  Minulla on edelleen kesken Sinä päivänä. Jostakin syystä se ei ole temmannut kunnolla mukaansa, mutta koska olen tällainen sinnikko, en anna periksi vaan odotan palkintoa lopummassa... Kesken on myös Merete Mazzarellan Fredrika Runebergin elämäkerta. Se tuntuu hyvältä, mutta se on ollut minulla enempikin matkalukemisena, joten eteneminen on kausittaista. Kohta blogiin tulee taas ihan jotakin muuta, nimittäin Ville Rannan pilapiirroskokoelma. :-D Kirjojen kirjoa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula - myös haasteesta!

   Minun on vaikea kuvitella, ettei Sinä päivänä tempaisisi mukaansa. :D Fredrika Runeberg minulla odottaa vielä hyllyssä.

   Ihanasti sanottu tuo "kirjojen kirjoa"!

   Poista
 7. Oh kuinka hauskaa,että arpaonni kerrankin kopsahti kohdalle :) Minustakin on hyvä idea kertoa kuvin. Ai niin ja joo:myös minä haastoin sinut puheen tekoon,mutta unohdin mainita asiasta henk.kohtaisesti teille,jotka haastoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vain vielä kerran, Helmi-Maaria! Ja kiitos. :) Minulta on mennyt ohi nyt tuo sinun haastamisesi. Olen pahoillani! Minäkään en aina muista tai jaksa käydä kertomassa erikseen haastamilleni. :)

   Poista
 8. Ihanat hyvän mielen asiat sinulla <3 Otan haasteen mielelläni vastaan. Tämä oli mukava lukea tähän iltaan, hymyttää. Ja onnea voittajille!

  Minä luen tällä viikolla Stephen Kingin Liseyn tarinaa jonka Morre minulle haastoi. Odotan koko ajan että kohta tapahtuu jotain kamalaa ja en saa nukuttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Linnea, ja kiva!

   Hih, minä luin aika paljon Stephen Kingiä yläasteiässä, mutta yöunia se ei tainnut onneksi koskaan viedä. :)

   Poista
 9. Ihania kiitollisuudenaiheita tosiaankin! <3

  Ja voi että, millaisia kirjoja luet juuri. Odotan Rakastumisia kirjastosta ja jostain syystä olen aivan varma että se on Hieno Kirja. :)

  Itselläni on parhaillaan kesken muutama kirja: Toni Morrisonin Minun kansani, minun rakkani (vau!), Marguerite Durasin Puoli yksitoista kesäiltana ja noiden vastapainoksi Veera Vaahteran Onnellisesti eksyksissä (niihin hetkiin, kun mikään raskaampi ei uppoa :).

  Ps. Palaan tänne tällä viikolla paremmalla ajalla, kunhan ensin tokenen eilen päättyneestä työputkesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mainita luettavien listastani tämänhetkisen äänikirjani. Kuuntelen Kalle Päätalon Ihmisiä telineillä, ja olen aivan myyty (ja tätä en olisi ikinä uskonut! :). Ihmettelen vain, miksen ole lukenut Päätaloa koskaan aiemmin.

   Poista
  2. Kiitos, Sara!

   Rakastumisia vaikuttaa kyllä todella hyvältä. Olen melkein yllättynyt - minulla ei taida olla monia vaikuttavia espanjalaisia kirjaelämyksiä plakkarissa. :)

   Oi, Morrison kuulostaa ihanalta ja tuo Vaahterakin kiinnostaa, tosin ehkä enemmän muiden lukemana ja arviomana. :)

   Ja ihanasta Päätalosta keskustelimmekin jo toisaalla. <3

   Poista
 10. Hieno maljapuhe - ja upeille asioille, joita ihanat kuvasi viesivät. Kiitos haasteesta, totta kai nostan vastamaljan. :)

  Minä luen nyt samaa kirjaa kuin Sara, Morrisonia. Minun kansani, minun rakkaani on jo itselleni jo neljäs tai viides Morrisonin kirja, mutta en ollut lukenut häntä kymmeneen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja, ja kiva kun otat haasteen vastaan!

   Sinun Morrisonisi kuulostaa yhtä ihanalta kuin Sarankin. :D Minä olen lukenut häneltä vasta Jazzin, joka ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, mutta olen silti varma, että Morrison on minun kirjailijani. :)

   Poista
 11. Luen Aika mennyt palaa -teosta :)

  VastaaPoista
 12. Ilahduttava kuvakollaasi! :) Ja mahtavaa olla onnettaren suosiossa, laittelen sinulle Karoliina piakkoin sähköpostia (todella vaikea kirjavalinta, ehkäpä turvaudun sinun suositukseesi, jollen osaa päättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihi nainen - myös sähköpostista, johon palaan pian!

   Poista
 13. Minä luen tällä viikolla viimeisiä lukuja Ruohometsän kansasta, jatkan Sookie Stackhousen seikkailujen parissa ja aloitan Aika mennyt palaa -kirjan :) Välissä saattaa mennä muutama Heli Slungan vanhempi runo.

  Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, aa, Ruohometsän kansa! Taisin lukea sen joskus yläasteella (ja katsoa leffan). Slunga vaikutti kiinnostavalta kustantajan tilaisuudessa ja tuo Aika mennyt palaa on kuulemma vallan mainio romaani. ;)

   Poista
 14. Hi, just to say hello and thanks for following my blog! I hope you find it interesting. I can't understand your written words here but can recognise a lot of books and authors!
  Lindsay
  http://thelittlereaderlibrary.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiya Lindsay! Thanks for taking the time and paying a visit even though it's all in Finnish here. :) I enjoy also foreign book blogs, and found yours recently via a recommendation at Farm Lane Books.

   I'll see you at your "library"!

   Poista
 15. Hieno maljapuhe! Tuo kollaasi on ihana, kuten kyllä muutkin kuvat.

  Mie aloitin eilen Irvingin Oman elämänsä sankaria, joka on pitkään ollut luettavien listallani. Itse asiassa minua odottaa kirjastossa yksi tosi kiinnostava, joensuulaislähtöisen naiskirjailijan kirjoittama esikoiskirja, jonka lukemista odotan innolla, mutta jota en ole flunssani takia jaksanut käydä kirjastosta vielä noutamassa. Mutta huomenna sen saan samalla, kun käyn aloittamassa syksyn lukupiirikokoontumiset.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...