sunnuntai 12. elokuuta 2012

Suisidaalinen sunnuntai: Osallistuminen Copycat-kisaan

Amman lukuhetki -blogissa järjestetään toista kertaa mainio Copycat-kirjankansikilpailu. Ajatuksena on tehdä oma versio jostakin kirjan kannesta. Viimeksi en osallistunut, vaan vain ihastelin lahjakkaasti muiden ideoita ja toteutuksia (voittajat löytyvät täältä). Tänään päähäni pälkähti kuvata oma copycat-kansi ja osallistua kisaan, joka on käynnissä elokuun loppuun saakka.

Ehdokastekeleeni on tässä:ja se on versioni tästä alkuperäisestä kannesta:


Olen ehtinyt nähdä nyt lomilta palattuani muutaman muun ehdokkaan ja ne ovat olleet aivan uskomattoman hienoja kaikki. On tulossa varmasti tiukka ja tasokas kisa! 

Oman ideani sain oikeastaan jo viime kisan aikaan, mutta kuvaa ei voinut talvella hyvin toteuttaa. Tänään tämä vanha idea tuli mieleeni ja kaivoin ensin ihan huumorimielessä soveltuvia vaatteita kaapista ja pyysin miestä ottamaan pihalla kuvan. Tähän kului yhteensä ehkä viisi minuuttia. Ensimmäinen kuvaversio hylättiin, koska siinä näkyi sukkahousujen haara, joka on heti helman reunan yläpuolella, sillä jouduin vetämään jalkaani 5-vuotiaan tyttäreni valkoiset sukkikset, kun en itse omista sellaisia tai varsinkaan polvisukkia.

Ajattelin, etten varmaan viitsi edes osallistua, kun minulla ei ole sellaista kuvankäsittelyohjelmaa, jolla saisi lisättyä tekstiä kuvaan. Sitten onneksi ystäväni neuvoi, että Googlen Picasa-ohjelmalla pystyy muokkaamaan kuvia ja päätin lopulta yrittää tehdä ihan oikean ehdokkaan kilpailuun. Jumppasin vähän uuden ohjelman kanssa ja tein kolme eri versiota ennen kuin sain edes suunnilleen mieluisan kuvan aikaan. Harmittaa kyllä, kun omaan kuvaan ei tajuttu jättää yläreunaan tarpeeksi nurmikkoa näkyviin, jolloin olisin saanut sinnekin tekstiä alkuperäisen kannen tapaan ja muunkin tekstin aseteltua väljemmin. Mutta näillä mennään, kuten kulunut sanonta kuuluu.

Nyt alan valmistautua Madonna-iltaan, jonka vietän pikkusiskon parvekkeella, joka on sopivasti Olympiastadionin yläpuolella. Ensi viikolla Kirjavaan kammariin on tulossa ainakin muutama kirja-arvio ja ehkä jotakin muutakin hauskaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa, ja muistakaa käydä Ammalla syyskuun alussa tsekkaamassa copycat-ehdokkaat ja äänestämässä suosikkianne!

28 kommenttia:

 1. siis varsin moneen kertaan täytyi katsoa, että erotti kumpi on oikea ja kumpi ei. wau mikä yhdennäköisyys!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Pidän tuosta alkuperäisestä kannesta, ja toteutuksesi on erinomainen. Yhdennäköisyys olisi kenties suurempi, jos yläreunassa olisi tekstiä, mutta kuvallisesti pidän kyllä tekstittömästä yläosasta enemmän.

  Ja lisäpisteitä tulee Eugenidesin valitsemisesta kopioinnin kohteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! Ja minustakin oli kiva kopioida juuri Eugenides-kantta. :)

   Poista
 3. Todella onnistunut kansi. Hieno! Olet turhan vaatimaton, kun kutsut kuvaasi tekeleeksi. Itse asiassa minunkin mielestäni on parempi, ettei tuolla ylhäällä ole tekstiä.

  Hauska sattuma: luen juuri samaista kirjaa. En tykkää yhtään suomalaisen laitoksen kannesta eikä se mielestäni sovi ollenkaan kirjan henkeen. Kirja sen sijaan on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna Elina! Ja ai ahaa, sinä luet nyt tätä. Mielenkiintoista. Kun kokosin Virgin Suicides -bloggaukseeni erilaisia kansiversioita, löysin useita hienoja, mutta tämä (jonka omistan) on minusta kuvallisesti melkein paras ja pidän myös sen värimaailmasta.

   Poista
 4. Vautsi, todella hieno kansi! :)

  VastaaPoista
 5. Vau, ensi vilkaisulla luulin ensimmäistä alkuperäiseksi :D. Kuten monella muullakin osallistujalla, sinullakin ln ollut kotijoukot tukena - ihana, että tyttären kaapista löytyi sopivat sukkikset :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kotijoukoista oli apua, sukkahousutkin löytyivät, mutta sopiviksi niitä ei kyllä voi kutsua. :D

   Poista
 6. Vautsi, tykkään enemmän copycat-versiostasi kuin alkuperäisestä! :) Ja pieniin sukkahousuihin sulloutumisen osoittamasta kisalle omistautumisesta ehdottomasti lisäpisteitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Pihi nainen! Ja hahaa, ihanaa kun huomioit sulloutumisenkin. :D

   Poista
 7. Upea kuva Karoliina ja tervetuloa takaisin kesälomalta! En ole kyseistä kirjaa lukenut, vaikka olen kuullut siitä paljon. Pitäisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos x 2, Sara! Kirjaa voi kyllä suositella, vaikka pidin vähän enemmän Eugenidesin Naimapuuhista ja kuulemani mukaan Middlesex olisi hänen teoksistaan kaikkein paras. :)

   Poista
 8. Tosi ihana ja myös hauska! Kehun myös omistautumista sukkahousujen ja tukijoukkojen osalta, mahtavaa. Hauskaa että sait nyt ideasi toteutettua, tämä on tosi hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Linnea! Ja hih, joo, luulin ensin että voisin ottaa kuvan itse, mutta kun halusin käyttää Instagramia kehysten vuoksi, en saanutkaan koipiani mahtumaan kuvaan ilman apukuvaajaa. :) Kiitokset kuuluvat siis myös Teemulle. <3

   Poista
 9. Hämmästyttävää yhdennäköisyyttä. Sävytkin kohdillaan. Mahtavaa!

  VastaaPoista
 10. Herrajestas miten mahtava!!! Minulla on idea hautumassa, mutta taso on sen verran kova että voi jäädä suunnitteluasteelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villis, ja hauskaa että sinäkin olet ideoimassa! Taso on kyllä kova, mutta en minäkään sitä lopulta jaksanut miettiä, kun ei tässä ihan verenmaku suussa kisata. :D

   Poista
 11. Minä myös luulin kuvaasi alkuperäiseksi! Tosi hieno ja makee! Sitä paitsi minua ihan oikeasti liikuttavat osallistujien tarinat kuvan ottamisesta ja kaikki uhraukset, mitä olette valmiita tekemään. Kiitos vaan, repesin noille sukkiksillesi aivan täysin:D Kiitos osallistumisestasi, hieno on, kertakaikkiaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Amma! Minustakin on ollut hauska lukea muiden kuvaustarinoita ja sukkiksille repeiltiin enemmän ja vähemmän täällä kotonakin. :D

   Poista
 12. Onpa hieno! Nämä copycat-kandidaatit innostavat kyllä kokeilemaan itsekin... Missasin ensimmäisen kisan, mutta nyt täytyy tsempata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Luru! Ja toivottavasti tsemppaat, olisi hauska nähdä sinun ideasi. :)

   Poista
 13. Aivan upean kannen olet tehnyt! <3 Alkuperäinen kansikin on tosi hieno, mutta tykkään vielä enemmän sinun kannestasi, ja sen hieman vanhahtavasta värimaailmasta. :)

  Hymyilytti tuo sulloutumisesi S:n sukkiksiin. :D Ihana olet! <3

  VastaaPoista
 14. Hauska lukea toteutusprosessista! Olen myös samaa mieltä että värit ovat jopa paremmat kuin alkuperäisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanainen, minustakin on ollut hauska lukea muiden osallistujien tarinoita kuvien ideoinnista ja ottamisesta. :) Ja kiitos!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...