maanantai 11. heinäkuuta 2011

Maailmankirjallisuuden maanantai

Nigeriasta tulee paljon hyviä kirjailijoita: esimerkiksi klassikkoaseman saavuttanut Chinua Achebe ja nuorempaa polvea edustava Chimamanda Ngozi Adichie. TBR-listallani on ollut jo jonkin aikaa myös Lola Shoneyin sekä hänen romaaninsa The Secret Lives of Baba Segi's Wives (ilmestynyt Yhdysvalloissa myös nimellä The Secret Lives of the Four Wives). Moderni ihmissuhderomaani käsittelee meille vierasta ilmiötä, moniavioisuutta, ja saman miehen vaimoina elävien naisten välisiä suhteita.


Nyt amerikkalaisessa A Few More Pages -blogissa on käynnissä kansainvälisesti avoin arvonta, jossa on mahdollista voittaa kyseinen kirja itselleen. Käykääpä osallistumassa tekin! Täällä voi vuorostaan käydä kurkistamassa kirjailijan kotisivuja.


Mikä alla olevista kirjan erilaisista kansista on mielestänne vetoavin kirjaa lukematta?16 kommenttia:

 1. Minä tykkään eniten tuosta sinertävästä kannesta, ihan jo kannen perusteella voisin lukea kirjan;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, luettavien listalle meni :) Tuo sini-turkoosi kansi miellyttää minuakin.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kiinnostavalta, täytyypä pitää silmät auki. Täältäkin lähtee ääni siniselle kannelle (joskin ensimmäinen, musta kansi, vaikuttaa sekin jollain tapaa kiinnostavalta).

  VastaaPoista
 4. Minua kiehtoo kovasti afrikka-aiheiset kirjat, joten täytyykin napat nimi ylös.

  Eniten näistä kansista kiehtoo minuakin sinisävyinen eli kolmas kansi.

  VastaaPoista
 5. Minun suosikkejani ovat listan viimeinen vihreä kansi ja muidenkin ihailema sininen kansi. Kaksi ensimmäistä näyttävät minun makuuni jotenkin "liian afrikkalaisilta". Nuo modernimmat ja ehkä länsimaisemmat ratkaisut tuntuvat helpommin lähestyttäviltä kaltaiselleni lukijalle, jonka Afrikka-tuntemus ja -viehtymys ei ole kovin syvällistä.

  VastaaPoista
 6. Kaksi alinta kuvaavat mielestäni parhaiten "modernia ihmissuhderomaania". Kuulostaapa kiehtovalta kirjalta; tuosta alkuasetelmasta saa kyllä takuuvarmasti keitettyä ihmissuhdesoppaa...

  VastaaPoista
 7. Ylimmäinen tuo jotenkin ihanasti esiin eri kulttuurin ja sen piirteet. Mutta sinertäväkin kansi kyllä miellyttää silmää ja ihana. :)

  VastaaPoista
 8. minäkin äänestäisin kahta alinpaa, taidan tykätä jopa enemmän tuosta vihreästä. kiitos tuosta linkistä arvontaa - nuo on melkein aina maakohtaisia, hauskaa et joku arpoo maailmanlaajuisestikin.

  VastaaPoista
 9. Minustakin sinisävyinen kansi taitaa olla kaunein, mutta anni m.:n (ja Lurun ja Mariankin) tapaan olen melkein viehättynein vihreästä. Se saattaa johtua siitäkin, että opin tuntemaan kirjan juuri sillä kannella.

  Vaikken ole kirjaa lukenut, sanoisin että ensimmäisestä kannesta tulee turhaan mieleen muinaishistorialliset tarinat, ja toisesta minulle taas tulee mieleen Mma Ramotswe -kirjat. Olen muutenkin samaa mieltä suurimman osan kanssa, että jos halutaan kosiskella länsimaisia lukijoita, kaksi alempaa kantta ovat hyviä, sillä ne ovat kauniita ja eksoottisia meille sopivalla tavalla. :)

  Anni m., tosi harvoin, mutta kuitenkin silloin tällöin törmää noihin arvontoihin, joissa lähetetään myös ulkomaille. Voin yrittää muistaa vinkkailla niistä vastaisuudessakin. :)

  VastaaPoista
 10. Minustakin tuo sininen kansi on kaunein, mutta toisaalta tuntuu, että tuon tyylisiä kansia on nykyään kirjoissa vähän liikaakin. Varsinkin tuo kaunokirjoitusfontti näyttää hirmu tutulta, mutta en nyt muista missä muissa kansissa sitä on käytetty. Toistaalta se sopii tuohon kauniiseen kanteen ihan hyvin.

  VastaaPoista
 11. Olen ensimmäisen kannen kannalla. Pidän tuosta muinaisegyptiläisestä fiiliksestä, joka toisi lukukokemukseen sopivan eksotiikan positiivisella vivahteella. Tokasta tulee mieleen auttamatta negatiivinen fiilinki.

  Kolmas, sinikantinen, on niin nähty. Tuota fonttia on käytetty niin monessa chick lit -kannessa, että siitä tulee mulle automaattisesti "vade retro, satana!" -moodi päälle ja sitä paitsi tuo pikkuteksti vasemmassa alakulmassa on aivan typerän selkeä markkinointiporukan päätös. Vihreästä pidän minäkin: se on kivan yksinkertainen.

  Pidän ensimmäisestä silti eniten.

  VastaaPoista
 12. Syynäilin, tuumin ja tulin siihen tulokseen, että kannen perusteella tarttuisin viimeiseen vihreäkantiseen. Tuo siniturkoosi on ihan kaunis, mutta etenkin fontti tuo tosiaan mieleen ärsyttävät tusina-chick-litit, kuten Hreathemus yllä toteaakin.

  Toiseksi ylin tuo mieleen Mma Ramotswe -kirjat, joita en ole edes lukenut, mutta vähän häiritsee tuommoinen "leimallinen" afrikkalaisuus. Ensimmäisestä taas tulee mieleen joku lukion historian kirjan kansi, ei siis nappaa sekään :)

  Kirja sen sijaan alkoi kiinnostaa! Myös Chimamanda Ngozi Adichiesta olen pitänyt tosi paljon ja Chinua Achebe on ikuisessa tbr-pinossa, hyllystä löytyy Things fall apart ja Kansan mies.

  VastaaPoista
 13. Minä pidän tuosta toisesta eniten maanläheisine väreineen ja lämpimine tunnelmineen. Kolmas kansi on väreiltään kaunis mutta siitä tulee tosiaan vähän liian chiclitmäinen tunnelma.

  Kiva kun kerroit tästä, pistetään korvan taakse!

  VastaaPoista
 14. Kiitos vinkistä! Ehdottomasti nuo kaksi keskimmäistä, ehkä toiseksi ylin houkuttaisi eniten ja toiseksi alin sitten toiseksi eniten. Ylimmän kannen perusteella en tarttuisi kirjaan, jos en tietäisi siitä jotain etukäteen.

  Kirjojen kansilla on aika suuri merkitys ainakin minulle; tilaan usein kirjoja ulkomailta ja saatan hyvin maksaa hieman ekstraa saadakseni sen mieluisimmalla kannella varustetun painoksen kirjasta :)

  VastaaPoista
 15. Kiva valikoima tyylejä! Oikeastaan pidän kaikista, eniten kuitenkin alimmaisesta. Sininen on kyllä kaunis mutta tuota tyyliä on tosiaan nähty viime aikoina aika paljon.

  VastaaPoista
 16. Jum-Jum, minustakin sininen kansi on aika "tutun" näköinen, mutta toisaalta se on tyyliä, josta pidän.

  Hreathemus, en ole tosiaan vielä lukenut kirjaa, joten en osaa sanoa kansien sopivuudesta sisältöön. Luulisin kuitenkin, että se muinaisegyptiläisfiiliksinen eka ja toisaalta tuo kolmas women's fiction -kansi lupaavat molemmat vähän sisällöstä sivuun. Mutta en ole varma. :)

  Miia, minäkin pohdiskelin samaa - että onko hyvä vai huono, että afrikkalaisuutta tuodaan kannessa kovasti framille. En oikein tiedä, mutta noissa kahdessa jälkimmäisessä se on tehty mielestäni vähän lempeämmin. Minullakin Achebe olisi muuten varmasti yhä edelleen TBR-listalla, ellei hänen teoksiaan olisi ollut pakko lukea Englannissa Afrikka-tutkimusta opiskellessani. Hyvä, että oli pakko. :)

  Linnea, pysyinköhän laskuissa mukana, että olet ensimmäinen, joka on pitänyt eniten toisesta kannesta? Ihanaa, että kaikille löytyy kannattajansa. :)

  Ja Lumikko, sinäkin. :) Minulle kansilla on myös merkitystä. Myös siinä, mistä kirjasta kiinnostun, mutta etenkin vanhoja tyttökirjoja kerätessäni on tärkeää saada juuri ne oikeat kannet omaan hyllyyn.

  Satu, olen samoilla linjoilla. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...